“Eat all the junk food you want as long as you cook it yourself.”
-Michael Pollan
Marengit
3 kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
5 tippaa sitruunanmehua
Kuumenna uuni 110 asteiseksi.
Laita valkuaiset puhtaaseen teräskulhoon, aloita vatkaamalla kevyesti. Lisää 1/3 sokerista ja sitruunanmehu. Vispaa niin että soi kunnes vaahto on kovaa. Sekoita kovaan vaahtoon loput sokerista.
Taiteile leivinpaperille pieniä huippuja, voit tehdä ne lusikan taikka pursotinpussin avulla. Yritä tehdä kaikista kutakuinkin saman kokoisia, jolloin ne kypsyvät samaan tahtiin. Laita pelti uuniin, luukku kiinni ja paista 40-60 minuuttia. Marengit ovat valmiita kun ne tuntuvat kuivilta ja irtoavat helposti leivinpaperista.
11 kommenttia:
Kiitos tästä, teenkin lapsen synttärikaku päälle kasan marenkei!
Liisa
Tuli tästä mieleen että ois kiva tehdä britakakkua - kukahan sen vain söisi kun itse ei taida jaksaa kokonaan... No, ehkä teen viikonloppuna pienenpienen kakun vain itselleni :)
Hyvä idea, nämä muuten säilyvät hyvin paperipussissa. Säilyttävät rapsakan ulkokuorensa.
Kyllähän sitä nyt yhden kakun huitaisee, aikuinen nainen! ;)
Aika väsynyt resepti, jonka voi löytää suurin piirtein jokaisen sokeripussin kyljestä. Miksi tällaisia pitää postata?
Aika väsynyt kommentti, jonka voi löytää suurin piirtein jokaisen blogin kommenttiboksista. Miksi tällaisia pitää postata?
Vaihda blogia, ystävä hyvä.
Tirsk! ;)
Mulle ainakin nää kuvat ja Hannan kirjoitustyyli on nautinnollisempia kuin ne perunapussin kyljestä löydettävät
Haha nauraa I May Say Hannan kommentille. Pysykin poissa, ikävä ihminen!
Vannoutunut marenginrakastaja vinkkaa, että hyvä idea voi olla myös alhaisempi lämpötila ja pidempi paistoaika (esim. 75c, yön yli, uuni vähän raolleen esim. lusikan avulla). Eivät pääse palamaan ja tulos on rapeampi :)
ja niiden TÄYTYY olla sisältä vähän "löysiä", ei siis kokonaan kovaksi... anja
Näyttää niin herkullisilta, että on pakko kokeilla joku päivä!:)
Lähetä kommentti