29.4.2012

Tuoretomaatti-vuohenjuustopasta

_DSC0018
_DSC0053
_DSC0004
_DSC0025_DSC0039_DSC0034_DSC0041_DSC0043
_DSC0049

Kahdelle

8 terttutomaattia kuutioituna
1 valkosipulinkynsi viipaloituna
1 shalottisipuli kuutioituna
3 rkl oliiviöljyä
pala punaista chiliä ohuina viipaleina (poista siemenet)
6 rkl pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
suolaa
mustapippuria myllystä


Laita pastavesi kiehumaan, suolaa se kunnolla. Olen kai paasannut tästä aiemminkin, mutta jos pastavedessä ei ole suolaa, pasta ei tule maistumaan millekään, eikä se ole pelastettavissa hyvälläkään kastikkeella.
Itse keitän spagetin neljän litran kattilassa, suolaa tuohon määrään menee pikkuapulaisen kourallinen - pari kolme teelusikallista. Maista vettä suolattuasi se, kun se maistuu merivedelle, tulee lopputuloksesta juuri oikeanlainen. Kunhan vaan et ylikeitä. Munakello piippaamaan pari minuuttia aiemmin kuin pussin keittoaika suosittelee. Sitten maistellaan ja napataan kattila hellalta kun spagu on al dente. Ota kupillinen keitinvettä talteen. Valuta vesi nopeasti pois, älä jätä pastaa siivilään. Kastike odottaa tässä vaiheessa spagettia saapuvaksi, sekoita ne kulhossa yhteen. Lisää tarvittaessa keitinvettä.

Tämä kastike syntyy siinä ajassa kun pasta kiehuu.

Kuullota pilkottu sipuli oliiviöljyssä, lisää sipulin pehmettyä mukaan myös valkosipuli ja chili ja anna pehmetä hetken verran. Kuutioidut tomaatit pannulle, anna pöhistä muutaman minuutin. Kun pasta on valmista, heitä tomaattien kaveriksi pannulle vuohenjuusto, sekoittele. Sekoita sitten kastike pastan kimppuun, lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

Kasaa annos lautasille. Rouhi päälle mustapippuria, nauti välittömästi.

Lapsen spagetti on samasta satsista, sitä tosin maustaa vaan iso nokare voita ja itse raastamansa parmesaani.
Olimme pojan kanssa kahden kesken, silloin tykkäämme syödä keittiön pikkupöydällä. Pitkässä pöydässä kaksin syöminen on vähän hassua.


28.4.2012

Pitsaperjantai

_DSC0095
_DSC0098_DSC0101_DSC0104_DSC0122_DSC0120_DSC0119_DSC0128_DSC0127_DSC0125

Tuokioita 1-vuotiaan hymypojan synttärijuhlista, leskenlehtien, valko- ja sinivuokkojen valtaamasta Espoosta.
Nerokkaan synttärikakun resepti on salaista tavaraa, jonka oikeudet omistaa paras ystäväni. Hän oli tehnyt kaalisalaattia pitsan kylkeen, hyvä combo.

Onnea vielä B! Ja onnea myös 2-vuotiaalle taaperolle Tammistoon, mistä näitä ihania poikia oikein tulee?! 

27.4.2012

Chilinen kesäkurpitsasalaatti

_DSC0974


Resepti kahdelle

2 pientä kesäkurpitsaa
1 tl sormisuolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili halkaistuna (poista siemenet)

2 kuhafileetä
1 sitruuna

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, poista siemenkota lusikan avulla. Ihan pienistä kesäkurpitsoista sitä ei tarvitse poistaa, nestettä ei niiden sisällä juurikaan ole.
Paloittele kesäkurpitsa ja suolaa se. Anna vetistellä kulhossa 20 minuuttia. Valuta vedet pois ja kuivaa keittiöpyyhkeen avulla.
Laita oliiviöljy pannulle, mukaan halkaistu chili ja viipaloitu valkosipuli. Älä viipaloi liian ohueksi, joudut nimittäin ottamaan valkosipulin pois pannulta, kun se alkaa osoittaa ruskettumisen merkkejä.
Lisää sitten chiliöljyyn paloitellut kesäkurpitsat ja vokkaa viitisen minuuttia. Jos olet valkosipulin ystävä, laita valkosipulit mukaan loppuvaiheessa.

Paahdoimme kaverikseen kuhaa, happoa antoi lautasen reunalle halkaistu sitruuna ja keväinen Logan Sauvignon Blanc.



25.4.2012

Raikas kaalisalaatti

_DSC0951_DSC0950

Ikisuosikkini varhaiskaali on täällä jälleen. Ohje on uusinta. Salaatti on niin hullun hyvää, että meillä tulee miehen kanssa aina taistelu, joka käydään (lempeässä mielessä) salaattiottimilla. Viimeksi käytin aseenani pippurimyllyä ja sain kaapia kulhon pohjan.

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.


Salaatinkastike
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera. Sekoittele kastike kaalin kimppuun.
Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.


_DSC0977

24.4.2012

Kevään merkkejä

_DSC0006_DSC0011

Kevään ensimmäiset terassikahvit Korkkarin Kaffecentralenissa. Kyseisen kahvilan yhtälö on kaikessa käsittämättömyydessään toimiva: halpa ja hemmetin hyvä.

21.4.2012

Herkkuja kirpparille

_DSC0066
_DSC0073_DSC0069_DSC0054
_DSC0081_DSC0085_DSC0093


Otettiin essut kaapista ja pistettiin lapsen kanssa leipomo pystyyn, viimeinen kakku tuli juuri uunista ulos.

Ihan hemmetin jännää nähdä, ostaako kukaan amatöörileipuri sokerileipuri Gullichsenin suklaakakkua.

Ps. Äiti, luotan siihen että ostat yhden palasen vaikka säälistä. Leivoimme yhden kakun ilman pähkinöitä.

Kattilassa porisee

_DSC0013_DSC0017
_DSC0024_DSC0033_DSC0021_DSC0020_DSC0026_DSC0022

Kattila otti ja yllätti. Suosikeiksi nousi Tommin lihapullabaari nimeltään Kuula, sekä Sushibar + Wine. Lehdistölle katetut sushit katosivat vartissa parempiin suihin, eipä ihme - taattua ja tasalaatuista tavaraa saa kaikista heidän ravintoloistaan.
Toisaalta, Postresin Coccola ihastutti sekin. Hans Välimäen palstalla maistelin mahtavaa Caesar-salaattia ja maailman pienimmän tartar-pihvin.

Onnea kaikille yrittäjille, toivon todella että Lintsin vieraat pysähtyvät nauttimaan hyvistä ja laadukkaista mauista. Ja mikä parasta, kohtuuhintaan.

Kattila

20.4.2012

Lintsillä


_DSC0041

Sateisen Lintsin uutuuttaan kiiltävästä Kattilasta löytyi ihana, ruoka-aatteidensa kanssa samalla aaltopituudella kanssani oleva Eeva. Suut kävi höpöhöpö ja mumsmums. Tuli parannettua maailma jo lounasaikaan, tehokkaita naisia kun ollaan.
Lisää kuvia Kattilan meiningistä luvassa, pysykää taajuudella.

Sen verran voin kertoa jo tässä vaiheessa, että kerroin tarhareissulla pojalleni että tulevana kesänä mennään muuten Lintsille.

_DSC0044

19.4.2012

18.4.2012

Maxillin Parsa Party 19.4

_DSC0942

_DSC0929 _DSC0923


Maxill aloittelee Raflan tapaan parsakautta, huomenna illalla on luvassa Maxillin parsakarnevaalit. Peruutuksen takia salissa on vielä muutama paikka vapaana, joten jos mielit syömään parsamenun, varaa pöytäsi nopsaan numerosta 045-6709802.

Parsa Party 19.4 


Parsakeittoa ja paistettua ankanmaksaa
Sparrissoppa med stekt anklever


Parsaa, parmankinkkua, parmesankreemiä ja uppomuna
Sparris med Parmaskinka, parmesancreme och pocherat ägg


Marmoroitua ulkofileetä, paistettua parsaa ja bearnaise
Marmorerad ytterfilé med sparrissauté och bearnaise


Parsa-tarte tatin ja vuohenmaitojäätelöä
Sparris-tarte tatin med getmjölksglass




Menu € 47

_DSC0900 _DSC0910


Maxill
Korkeavuorenkatu 4
09-638873