30.8.2012

Safkaa jakoon - kirja-arvonta!

_DSC0322

_DSC0277

Tätä hetkeä olen odotellut, Otavalta saapui vihdoin omat kappaleemme keittokirjastamme. Itse sain 12 kirjaa, jotka jaan perheelleni. Isovanhempien kirjan postitin tänään, tuntui hyvältä lähettää heille jotain konkreettista, mitä on itse kasannut kokoon. Kolme kirjaa lähtee teille, koska olette ne myötäelämisellänne ansainneet.

Voittajat saavat kirjan postitse kotiinsa, omistuskirjoituksella, tietty.

Kerrohan, miksi Safkaa tulisi matkata sinun keittiöösi? Voittajat selviävät 5.9 klo 12.00.
Perustelkaahan antaumuksella, aion lukea kaikki kommentit ja valita voittajat omakätisesti. Onnea matkaan!

EDIT: Arvontaan tuli vuorokausi lisää, joten voit jättää vastauksesi 6.9 klo 12.00 mennessä ja olet mukana. 

Kilpailu on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!

27.8.2012

Syntistä seuraa nurkkapöydässä


Koko maanantai meni vähän ohi, puheluihini ei vastattu, päätä särki aamusta asti, meilini palasivat takaisin ja langaton netti leikki piilosta.


Istuin päivän päätteeksi yksin Maxillin nurkkapöytään ja tilasin tarte tatinin. Kymmenen minuutin kuluttua se saapui pöytään, vietin kanssaan noin kaksi minuuttia ja poistuin paikalta erittäin tyytyväisenä. Olin aivan unohtanut, mihin tuo tahmea ja karamellinen ranskalainen omenapiirakka onkaan kykeneväinen.
Uusi ihminen täällä terve, päätin vielä hoitaa pinon paperihommia pois jaloista.


25.8.2012

Hyvässä seurassa

Tuominen - Gullichsen - Ramsay

Lähetin pojat Akateemiseen, halusin tietää että missä euron laarissa se pikku kirjamme hengailee. Sain oheisen kuvan puhelimeeni ja kierähdin innoissani sängystä lattialle. Kops vaan.
Raflan taannoinen ravintolapäällikkö, kamuni Harri totesi, että Gordon on päässyt kovaan seuraan. Kiitos Harri, näin se on nähtävä. Aglio & Olio on oma pastaraamattuni ja Safkaa - no, esikoiseni.


16.8.2012

Safkaa sai jalat alleen – seuraa mukana!



Näpistin yllä olevat kuvat mustavalkoista elämääni värittävän Natan blogista ja kaksi alimmaista viehkeältä Saralta. Jos tahdot seurata keittokirjamme matkaa virtuaalitodellisuudessa, klikkaile itsesi Safkaa-kirjan Facebook-sivulle. Kerään sinne postaukset, joissa kirjamme vilahtaa. Jos itse löydät esikoisemme vaeltelemasta internetin ihmemaassa, ole kiltti ja jätä linkki seinällemme. Kun valokuvaajamme saa muistikorttinsa tyhjennettyä, lataan julkkareiden kuvatkin tuonne samaan paikkaan.

Hyvää matkaa, pikku kirja. Tee hyvin ja ole kuin kotonasi!



Safkaa-kirjan julkistamistilaisuus

Roudari ja rullat.
H-hetki käsillä.
Kiitos kukista Inbloomin tytöille!
Keittiömestari Stefan Ström valmistautuu paistamaan vasikanmaksaa.
Pressiä, ei enää stressiä.
Takapihan chillauslounge.
"Saisinko nimmarin?"
Anna ja esikoinen.
Minä ja Natalia. (Etsi @rozengard Instagramista ja pysyt Helsingin kartalla.)
@peppepeppepeppe tack för bilden!
Virvokkeita janoisille.
Kuva aamulta, lievästi huterassa olotilassa Uudenmaankadulla. Elämäni suloisin krapula.
Samppanjaa rakkailta, kiitos E&S!
Kaunis kukkalahja a la Sara K.
Jolien tytöt Jutta ja Katja tekivät tästä aamusta juhlaa, kiitos!
Nina ja Iina, kiitos tuoksuvasta lahjasta!

Kokit ja potit -blogin Hannele oli tehnyt itse yrttisuolaa, kiitos tuhannesti, pääsi heti hellan ääreen!
Viehko valokuvaajamme karkasi hetkeksi kukkakauppaan ja palasi takaisin ystävänä. Kiitos Dorit!
Uusi silmäteräni, kiitos H&H!
Kasa Safkaa jäi yhä Raflaan, josta sen voi käydä ostamassa hintaan 25€. 

Eteinen on täynnä lahjakasseja ja kukkia, mieli on niin onnellinen, ettei sanoin voi kuvailla. Muistan jokaisen onnittelijan, halauksen ja keskustelun. Eilinen oli täydellinen päivä.

Palaan aiheeseen vielä useampaankin otteeseen, nyt laastaroin rakkoiset jalkani ja lähden Otavan syysjuhlaan tapaamaan muita kirjailijoita. (Voiko noin sanoa, uskomatonta!)


Kiitos teille, jotka olitte paikalla, teitte minusta ja meistä valtavan onnellisia!


14.8.2012

Lanseerauksen aatto



Olen järkännyt mieheni kanssa useat sadat juhlat (catering on toinen nimeni), mutta tämänkaltaista stressiä en ole aiemmin kohdannut. Rakastan tuottaa juhlia, tämä tilaisuus tuntuu vaan olevan vähän liian tärkeä. En saa siihen otetta, jännittää liikaa. Onneksi on tuo viilipytty tuossa vieressä, tasapainottaa tätä ympäriinsä pyörivää rouvaa.

Dorit saapuu huomenna Raflaan kameransa kera, ainakin tulee ikuistettua kaikki mitä muistin. Tai unohdin.

Toivon tapaavani teitä huomenna Raflassa klo 17 jälkeen, tilaisuuden infon löydät täältä. Olkaa niin ihanat ja kertokaa hermostuneelle blondille keitä olette, saattaa nimittäin olla etten huomenna tunnista edes omaa äitiäni.

Näihin sekaviin tunnelmiin, heippa kamuset.

Kuva minusta Dorit Salutskij

13.8.2012

Loppukesän makuja lautasella

_DSC0339
_DSC0337 _DSC0338

Tiedoksenne, että Raflan ja Maxillin salaattilistat ovat pöydissä vielä elokuun ajan. Ystäväni siinä aloittelee kanasalaattiaan, itse käännyin a la carte-listalta löytyvän kuhan puoleen.

Ravintoloidemme nettisivuja tehdään parhaillaan uusiksi, en malta odottaa että saan kertoa niiden olevan valmiit. Homman ollessa yhä vaiheessa, voit tsekata salaattilistamme Facebookista, tässä Raflan, tässä Maxillin lista.


_DSC0340



9.8.2012

Ensimmäinen kirja uunista ulos

_DSC0321
_DSC0322_DSC0301_DSC0277
_DSC0283 _DSC0318

Siinä se nyt on. Hain sen valkoiseen kirjekuoreen pakattuna Otavalta kahden aikaan, vein kuoren kotiin ja vedin juoksukamat päälle. Tunnin juostuani saavuin hikisenä kotiin ja kaadoin lasin kuohuvaa.
Meni vieläkin liki tunti, ennen kuin uskalsin avata kuoren, raottaa kantta ja alkaa selata. Viimein uskaltauduin ja sivut kahlattuani olin tyytyväinen, sekaisin ja onnellinen. Ja hienohkossa nousuhumalassa, kuohuva löysi tiensä huipulle.

Voisiko nyt käyttää sanontaa olla onnesta soikeana, kun venkoilen sohvalla kovakantisen kera ja mietin kuluneeseen vuoteen mahtuneita vaiheita.

Kovin olen ylpeä, sekä itsestäni että kumppanistani. Ja miten kiitollinen olenkaan teille, jotka siellä ruudun takana kannustitte ja elitte mukana. Tästä se sitten lähtee, Safkaa-kirjan ensiaskeleet.

Kirjan voi ostaa ensi viikon keskiviikkona 15.8 klo 17-> Ravintola Raflasta (lisätietoa tapahtumasta Facebook-sivulla) ja kauppoihin sitä odotetaan ensi viikon lopulla.

Jos tekeleemme päätyy jonkun teistä keittiöön, olkaa ihania ja lähettäkää minulle palautetta. Odotan niin kovasti, että saan kuulla miten esikoinen selviää kotikeittiöissä. Kippis sitten vaan, tätä hetkeä on odotettu!


7.8.2012

Pintapaistettua lohta


Taidan paasata liikaakin grillipannun mahtavuudesta, mutta ei sitä vaan voi olla ylistämättä. Katsokaa nyt tätäkin, pala tuoretta lohta savuavan kuumalle grillipannulle pieneksi hetkeksi, käännetään varoen kylkeä ja rusketellaan raidat toisellekin puolelle.

Sormisuolaa seuraksi ja ääntä kohti. Piparjuurismetana, ei sekään liene huono tuon kanssa. 

6.8.2012

Näkkäriä, muistoja ja haukimurekepihvejä

_DSC0064

Muistatteko (tai tiedättekö) miltä tuntuu jauhaa näkkileipää lihamyllyllä? Itse olin unohtanut, kunnes mies kaivoi naftaliinista lihamyllyn ja heitti sen kitaan rouskuvan leivän. Niin minäkin tein mummoni kanssa, kun olin lapsi. Nostalgiaa ja ihania muistoja.
Näissä kuvissa tehtaillaan kesäisen päivän saaliista – kolmen kilon hauesta – haukimurekepihvejä.  Haukimurekepihvien resepti löytyy sekin keittokirjastamme, joka muuten saapuu painosta jo ensi viikolla!
Jos satut olemaan Helsingissä 15.8 ja Uudenmaankatu asettuu koordinaateiltaan sopivasti, niin tule Raflaan moikkaamaan ja ostamaan oma kappaleesi kaverihintaan. Safkaa-kirjan Facebook-sivulla on tarkempaa infoa asiasta. Julkistamistilaisuudessa on mukana jos jonkinlaista yllätystä, osan paljastan ennen juhlia, osa pysyköön salaisuutena aina ensi keskiviikkoon asti.
Apua, jännittää.


_DSC0059_DSC0067_DSC0082_DSC0098

3.8.2012

Hyvännäköistä lihaa ja rentoja kuvia – se on Instagram!


Jos ajattelet samoin kuin blogiini kommentin jättänyt Abe, siirry sinäkin Instagramiin ja etsi minut nimellä Chicling. Siellä se kaikki taika tapahtuu.
Reaaliaikaista panikointia luvassa tänään suoraan kampaajan saksien syleilystä.