7.6.2013

Punkkua, purilaista ja kesäkassin arvonta

DSC_0219

Kotiovelleni saapuu toisinaan viinipulloja lähetin kantamana, useinkaan en ehdi niistä huudella blogin puolella. Tämä Roodeberg kun saapui, tajusin että kyseessä oli vanha tuttu, kyseinen punkku taisi olla taannoin Raflan listalla. Pullon kyljessä oli yhteistyötarjous, pyysivät laatimaan punkerolle mukavan kesäreseptin ja lähdin hommaan mukaan. 


Itse heitin pullon tunniksi jääkaappiin, tuntui tykkäävän käsittelystä. Kyseinen punkero asettuu tanniiniensa ja täyteläisyytensä puolesta keskivaiheille, maku sen sijaan sinne ison plussan tuntumaan. Mitäs sen kanssa sitten nautittaisiin? Hamppareita tietty!



Burgereita näkyy ruokamaailmassa enemmän kuin Gina Tricotia nuorison yllä, tässä oma versioni. Sämpylällä on väliä, se kannattaa ehdottomasti tehdä itse, samoin kuin coleslaw.



DSC_0225
DSC_0228


Sämpylä (pullataikina ilman sokeria)

1 l luomumaitoa
100 g hiivaa
2 tl suolaa
2 kg vehnäjauhoja

sekoita keskenään ja lisää taikinaan

400 g voita 

Pyörittele pulliksi (joita kutsut sämpylöiksi) ja penslaa maidolla. Ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15-20 minuutin ajan. Jäähtyneet sämpylät voit leikata kahtia ja lämmittää hetken uunissa tai pannulla juuri ennen täyttämistä ja tarjoilua.


DSC_0236



Coleslaw

Kaalia ja porkkanaa kuorittuna, ohuina nauhoina.

2 dl turkkilaista jugurttia

loraus sitruunanmehua
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja kippaa kaalin ja porkkanan kimppuun.


*****

Pihvi

Hanki mahdollisimman tuoretta naudan jauhelihaa, siinä saa olla hiukan rasvaa. Taputtele massasta pihvejä, mausta suolalla ja mustapippurilla, paista kuumalla pannulla. Älä paista liikaa, pihvin tulee olla mehukas sisältä. Käännä pihvi ympäri ja heitä sen päälle paksu siivu (tai kaksi) maukasta ja rasvaista juustoa, kuvan purilaisessa on vuohen cheddaria. Anna juuston sulaa samalla kun pihvin toinen kylki kypsyy ja nosta pihvi sämpylän väliin. 
Voit lisätä halutessasi vielä vaikkapa aiolia, pekonia, ketsuppia ja Dijon-sinappia. 

DSC_0213

Mikä on sinun suosikkiherkkusi kesäisellä piknikillä? Kerro se kommenttiboksiin ja olet mukana piknik-kassin arvonnassa.
Kuvan kassi on iso ja sen sisälle on hankittu kaupungin kauneimmat lautaset, lasit ja aterimet. Sen verran sinne jää tilaa, että viltti ja viinipullo mahtuvat nekin mukaan. Matkahuolto kuljettaa kassin voittajalle. Aikaa osallistua on ensi viikon maanantaihin 10.6. klo 18.00 asti. Onnea matkaan!

Toteutettu yhteistyössä Arvid Nordquistin kanssa (palkkio otettu vastaan euroina, ei viininä).

118 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva Hanna, kun olet blogissasi noin suorasanainen yhteistyöprojektien osalta. Itseäni ärsyttää bloggaajat jotka viimeiseen asti yrittävät peitellä mainospostausten mainosluonnetta, vieläpä räikeitä sellaisia.

Andalusiana kirjoitti...

niitä piknikherkkujahan on enemmän kuin napa jaksaa vetää... mutta ehkä se ihan ykkössuosikki on Stockan St.Tropez- salaattia mukaileva pastasalaatti: tricolori kierrepastaa, grillattua kanaa, parsakaalta, punasipulia, artisokansydämiä, basilikaa ja tolkuttomasti aurinkokuivattuja tomaatteja...!

Rombo kirjoitti...

Piknikillä parasta ovat mansikat. :)

Marjo kirjoitti...

Oijoi, ehkä croissantit mansikoilla ja maapähkinävoilla täytettynä. Tai paistettu patonki, jossa on pestoa, mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Tai lämpimistä annoksista poroburgerit. Onneksi vaihtoehtoja riittää :)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava arvonta!

kaikki ruoka maistuu paremmalta ulkona syötynä mutta itse pakkaisin kassiin rasian rustiikkista maalaissalaattia savulohella, pekonilla ja uusilla perunoilla höystettynä, hyvää leipää, parmesaania sekä persikoita jotka maistuvat muuten jälkkärinä myös punaviinilasissa ;)

T. Eerika

Sinini kirjoitti...

Lemppareitani ovat mansikat ja kylmä vesi! :D Tykkään myös kovasti ihanan raikkaasta kaalisalaatistasi ;)

aisinilandia@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Koriin laittaisin miehen tekemää curryjogurttimajoneesi soosilla ryyditettyä katkarapukasvissalaattia, vähän viiniä, kahvia ja raparperipiirakkaa (olen huono makeiden leipoja, mutta piirakka onnistui, leivitin vuoan pohjan seesamin siemenillä)
Yt Pirka

Essi kirjoitti...

Itsetehty pastaton 'avokadopasta', jossa pasta on siis korvattu porkkanasuikaleilla :) Lisäksi tietysti tuoreita mansikoita ja jotain hyvää kivennäisvettä!

essi.j.salonen@student.hamk.fi

MiLLie X kirjoitti...

Oh nam, tuli nälkä!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on jokin kumma rucola himo ollut viimeiset viikot - eli ehdottomasti jotain missä on rucolaa.
Eväät voisivat olla vaikkapa seuraavanlaiset: tuoretta ruisleipää, voita ja leivän päällä paljon sitä rucolaa. Juomaksi olutta. Nam.

iloinenee@gmail.com

sama kirjoitti...

Kiitos reseptistä, nälkä tuli - onneksi huomenna on kauppapäivä :)

Piknikillä on näin alkukesästä parasta kirsikat ja ne ekat suomalaiset mansikat. Nam.

Wirvatuli kirjoitti...

Pikniksuosikki on kolmen m:n salaatti, eli meloni-mansikka-minttusalaatti limellä höystettynä. Nam!

Kaisa kirjoitti...

Meidän vappupiknikillä oli parsasalaattia, itsetehtyjä lihapullia ja patonkia erilaisten juustojen kera. Se oli aika täydellinen kattaus, mutta kyllä tuo burgerikin aika herkulta näyttää!

Tiina kirjoitti...

Arvaa kenellä oli nälkä jo ennen kuin luin tämän, niin voit varmaan kuvitella missä mittakaavoissa nälkä on nyt : )

Tuulia kirjoitti...

Kirsikat ja skumppa! Myös vuohenjuustolla ja mansikoilla täytetyt voisarvet kelpaavat piknikille.

Anonyymi kirjoitti...

Joka kesän ikisuosikki on graavilohi ja uudet peruna voinokareen kanssa tietenkin.

Abe

jenni kirjoitti...

Jos Suomen suvessa olisin piknikillä niin ehdottomasti haluaisin herkutella mansikoilla, herneillä, muikuilla ja kylmällä kuohuvalla!

Anonyymi kirjoitti...

Mansikat+skumppa!nopeaa,helppoa ja kuuluu saumattomasti yhteen piknik-viltin kanssa!!

Amppi

Janey kirjoitti...

Mansikka-halloumi-salaatti rucolalla, kevätsipulilla ja balsamicolla. Tätä voisin syödä vaikka joka päivä, piknikillä tai sadepäivänä sisällä!

Anonyymi kirjoitti...

Mansikat, kirsikat, vuohenjuusto ja skumppa.

Minttu

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys: mites nuo ranskikset sitten tuossa kuvassa, kuinkas laittaisit? Itse teen, jos oikein hifistelen, friteerauskeittimessä. Sillä saa juuri oikeanlaisia ranskalaisia ja oikeassa lämpötilassa. Eikä mistään pakasteperunoista... Samaista keitintä luulisin voivan hyödyntää myös aiemmin esittelemiesi riisipalleroiden valmistuksessa, turvallisesti.

Mariia

Annika kirjoitti...

Piknikherkkuni on mansikat.

Kaisu kirjoitti...

Tuore patonki, jonka väliin on piilotettu vaikkapa fetaa, avokadoa, tomaattia ja raikasta salaattia. Tapanani näin kesällä on nauttia työpaikkalounas ulkosalla, jos vain sää sallii. Pikainen piknik antaa energiaa työpäivään.

Hannele kirjoitti...

Ehdoton pikniksuosikki on kylmä skumppa! Ja kun juoma ja seura on hyvää, on melkein sama mitä hyvää on kyljessä :)

Katja kirjoitti...

Hyvää salaattia, patonkia, shampanjaa ja mansikoita - siinä täydelliset piknik-eväät! :)
Kaunista kesää!

Anonyymi kirjoitti...

Klassikko shampanja ja mansikat tai Morbier juusto omenalohkojen kanssa ja pirskahtelevaa proseccoa.
T. Merjat

Anonyymi kirjoitti...

Rapeaa patonkia, tonnikala-majoneesi-kapristahnaa, sipulia, rucolaa ja kylmää olutta. Mansikoita ja seljankukka-lime juomaa.

tiin@pp.nic.fi

Astrild kirjoitti...

Tästä blogista tuttu varhaiskaalisalaatti on mun suosikkini jälleen tänä kesänä. Se on yksinkertaista ja hyvää ja käy myös piknikille esim. savulohen kanssa. Ja mansikoita + kuohuvaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Parasta piknikillä on tuoreet mansikat ja viinirypäleet (tietenkin tuoreina, muutenhan ne olisi rusinoita..). Lämpimänä päivänä eväiden pitää olla raikkaita.

Oona

-Anni- kirjoitti...

Mansikat ja samppis. Sushia vielä matkaan ja se ois siinä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruokaisaa salaattia, marjoja torilta, runsaasti kylmää vettä ja raikasta ja kepeää valkkaria tai kuohuvaa. Nautitaan hilpeässä seurassa meren läheisyydessä. t Lyyti

Helminauha. kirjoitti...

Nam. Kiitos ihanista ohjeista, menee testiin :)

Kesäisellä piknikillä maistuu parhaiten raikas salaatti, pääraaka-aineina: mansikat, basilika, halloum ja meloni.

Kiitos mukavasta blogista ja aurinkoista kesää!

Anonyymi kirjoitti...

San Pellegrinoa, täytetyt ciabatat (tapenade on must) ja hedelmäsalaatti, joka on muhinut vaniljatangon kanssa. Nams!

-Lotta H

Anne kirjoitti...

Kulhollinen kirsikoita.

Sanuliini kirjoitti...

Suosikkejani aurinkoiselle piknikille ovat viileän valkkarin kyljessä nautittuna runsaasti mintulla maustettu tomaatti-halloumisalaatti, herne-fetasalaatti tai vaihtoehtoisesti viinirypäle-fetasalaatti.

Anna kirjoitti...

Ei ole picnic mitään ilman mansikoita! Ps. En ole itse ikinä juonut punaviiniä hampurilaisen kanssa. Jotenkin siihen kuuluu enemmänkin olut tai limppari, mutta ehkä ensi kerralla kun itse teen hampurilaisia ota punkkua suosituksestasi kyytipojaksi.

Unknown kirjoitti...

Piknikille mukaan lohiwrappeja ja sekalainen setti italialaisia antipastoja prosciuttosta oliiveihin ja artisokan sydämistä tuorejuustotäytteisiin grillattuihin paprikoihin. Huuhdellaan alas kylmällä pinot grigiot'lla.

Unknown kirjoitti...

Oi, piknik - tosi kesäinen sana ja ajatus ensimmäisenä, vaikka piknikkejä voisi tehdä minä tahansa vuodenaikana. Piknikille pitää ottaa mukaan ainakin jotain salaattia ja hyvää leipää, joten kallistuisin varmaankin tomaatti-mozzarellan ja basilikan suuntaan.

Meloni, mansikat... listaa voisi lähteä unelmoimaan pidemmälle...
:)

Riikka kirjoitti...

Kirsikoita, ehdottomasti!

Anonyymi kirjoitti...

Camembert, mansikat ja joku hyvä viini, ah!
-Mallu

Maria kirjoitti...

Oh! Tässä tulee nälkä! Oma piknikherkkuni on nyt ollut avokadoleipäset, joita on testattu jo kaksi kertaa tytön 2-v synttäreitä varten, kiitos ohjeesta! Lisänä oman pihan aarteista koottu vihersalaatti ja jälkkäriksi tietysti mansikoita ja skumppaa.

Anonyymi kirjoitti...

Piknikille on ihana tehä kesäinen salaatti! Parhaaksi toteamani yhdistelmä on : tammenlehtisalaatti, mansikat, vuohenjuustokuutiot, avokado, selleri, siemensekoitus, parmankinkku ja tuore basilika!
sara.lehtera@hotmail.com

Janskuu kirjoitti...

Ehdottomasti mansikat ja kuohuviini!

Anonyymi kirjoitti...

Kuohuviini on pakollinen, sen seuraksi hyvää ruokaisaa salaattia, pistaasipähkinöitä ja mansikoita. Lapsena voipaperin sisään käärityt meetvurstinäkkärit oli parasta.

Saara joka tarttis uuden retkieväskassin

HeidiM kirjoitti...

Mansikat ja kermavaahto! Juomana vesi tai kotitekoinen mehu. :)

Anonyymi kirjoitti...

Piknikille mukaan savumuikkuja, mansikoita ja raikasta juomaa maun mukaan.
Iloisin kesäterveisin Annukka

Tiina kirjoitti...

Piknikevässuosikkini on herkullinen salaatti, usein joko kana-mansikkasalaatti tai minttuinen vesimelooni-feta-ilmakuivattukinkkusalaatti. Ilmat ovat ainakin viime aikoina suosineet piknikkejä :-) Lisää tätä...

mariaelina kirjoitti...

Mansikoita. Niitä ei voita mikään. Kesällä siis, kun ovat oikeasti maukkaita.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo sämpylätaikinan suolan määrä tosiaankin noin suuri? Kuulostaa aika isolta määrältä.

Lena* kirjoitti...

Halloum- tai savusiikasalaatti ja tuore leipä ihanan kuivan kuoharin tai samppanjan kera aurinkoisella kalliolla meren rannassa nautittuna.

Anonyymi kirjoitti...

ihana resepti, pääsee heti tekstaukseen! olen todellinen piknik-fani, menu yleensä tabouleh-salaattia ja lihapullia, itsetehtyinä, maistuvat kylminäkin. toki myös kylmää kuohuviiniä ja vaikkapa mansikkakääretorttua:-)
souris, helikatriina@luukku.com

Unknown kirjoitti...

Vesimeloni-fetasalaatti maistuu ihanalta helteisellä piknikillä.

Anonyymi kirjoitti...

Quesadillat ja louhisaaren juoma.
-Outi

Rouva Hyde kirjoitti...

Tällä hetkellä kesäruokien (ja piknikruokien) ykkönen on rapsakka salaatti parmankinkulla ja cantaloupella, kunnon maalaisleipää ja juustoa. Kaverina wine spritzer :)

HannaM kirjoitti...

piknikillä parasta on joku raikas, hedelmäinen salaatti, jossa on makeiden hedelmien vastapainoksi suolaista juustoa, esimerkiksi halloumia. mmmm.

Anonyymi kirjoitti...

Raikas salaatti ja hedelmälohkot. Kylkeen vähän hyvää valkkaria ja juhlapäivänä vielä mansikoita.
-Vea

HeidiN kirjoitti...

Teen yleensä paria salaattia, esim. perunasalaattia ja vihreämpää salaattia, jossa on oltava seassa ainakin vuohenjuustoa ja mansikoita. Tuoreet sämpylät, oliivitapenade, pullo proseccoa ja pari litraa kirsikoita. Toivottavasti loistavat piknik-säät jatkuvat pitkään!

-K kirjoitti...

Torilta mukaan napatut mansikat ja pullo kuoharia. Loput piknik syötävät fiiliksen ja seurueen mukaan.

Paula kirjoitti...

Mansikat ja kuohuviini tekevät mun picnicistä täydellisen!

Kaisu kirjoitti...

Kuohuviini, sen kanssa sopii syödä oikeastaan mitä tahansa, niin suolaista kuin makeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minun herkkuani ovat tonnikalakolmioleivät piknikille ja muuallekin :) Voisitko kehitellä kolmioleiville oman suosikkitäytteesi?
Pikoskin

pöllö kirjoitti...

Mansikoita skumpan kera. Aivan parasta, aina!

Sarra kirjoitti...

Parasta piknikruokaa on BLT:t ja herukkamehu! Mansikat!

Niina R. kirjoitti...

Voi ihana mikä skaba! Jos tässä onni suosisi, niin olisin kyllä kesätaivaassa -omat piknikkamat kuin ovat kaikkea muuta tarkoitukseen tehtyjä... Mutta silti on saatu piknikille aina herkut mukaan ja ykkösiä on kesäkurpitsapiirakka ja kukkakaali-kurkkusalaatti. ensimmäinen on enemmän omeletti meets kesäkurpitsa ja toinen on kukkakaali ja kurkku meni perunasalaattimaiseksi kun kapriksen ja soijacreme fraichen kohtasivt. Niin ja parasta juomaa näiden kanssa on Grüner Veltliner. Nam.

Anonyymi kirjoitti...

Piknikin vakiojuotavana kahdet kuplalliset: skumppa + vesi. Syötävä mielen ja seuran mukaan.

Katje kirjoitti...

Mansikat on aina ihania, ja kirsikat... ja itsetehty hyva perunasalaatti :)

Tuia kirjoitti...

Mä olen helppo, mulle riittää piknikille mansikat ja kylmä kuplajuoma. Tilanteesta riippuen joko skumppaa tai vissyä :)

Minna kirjoitti...

Piknik-kassista löytyisi mansikoita, jos kotimaisia olisi jo saatavilla.

IHANAA KESÄÄ!

minnapo1@gmail.com

heta kirjoitti...

Piknikille otan mukaan täytettyjä patonkeja, salaattia ja jälkkäriksi sitruunapiirakkaa. Juomana jäätee.

Anonyymi kirjoitti...

Piknikille EHDOTTOMASTI -juustoja,karjalanpiirakoita,rapsakkaa kaalisalaattia ja dipattaviksi porkkanaa,kurkkua ja tietysti erilaisia meloneita
-lapsenlapsen valitsema piknik-kori
-juomaksi skumpaa, valkkaria tai lastenlasten kanssa jokaiselle oma pullollinen itsetekoista mansikkamehua jäädytetyillä marjajäillä
-filtti
-HYVÄÄ SEURAA ja ILOINEN MIELI!
...ja ainakin yksi kuperkeikka!
t.mummeliini

Anonyymi kirjoitti...

Mikään ei ole mielestäni sen parempaa piknikille kuin:

Vastaleivottu leipä,avokadotahnalla (jonka raaka-aineisiin kuuluu hyvä oliviiöljy,paljon Oliveja, avokadoja ja Tietysti Sauvasekoitin+muutama muu salainen Ainesosa:))

Sekä Oman maan Mansikat Ja Muun maan Mustikat+ihana Seura ystävien Ja Perheen Kesken tai Yksin Hyvän kirjan seurassa!

Herkullisia Kesäpäiviä Toivottelee:
M.S

Nti Papu kirjoitti...

Pidettiin piknikkiä viikko sitten ja mukana oli yo-juhlista jäljelle jääneitä salaatteja Ravintola Taivaanrannasta Lahdesta. Täydellisiä! (salaatissa uusiaperunoita, muikkuja, anjovista kapriksia, salaattimiksiä, kurkkua, tomskuu ja mitäköhän vielä...) Jos joskus arkena tiesi käy Lahteen mene tuonne lounaalle, ne salattipöydän salaatit on ihan parhaita.
All in all, Salaattia siis ottaisin pikinkille kera hyvän viinin. :)
Nti Papu

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Piknikille evääksi mukaan lättänäleipiä a`la Hans (pizzan tapaista, grillattavaa, päällä tomaattikastiketta, parman kinkkua, mozzarellaa, viikunaa ja rucolaa) ja juomaksi sangriaa!

Hauskoja piknikkejä!
ella

ikuus kirjoitti...

Kirsikat on ihania piknikillä!

Anonyymi kirjoitti...

Parasta piknikillä ovat erilaiset salaatit, patonki, mansikat ja kirsikat... juomaksi kuohuviiniä. :)

Aurinkoisia piknikkejä!

-Annika-

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki raikas ja helposti mukana kulkeva. Feta-basilika-vesimeloni salaatti mansikoiden kanssa ja kylmän roséen kanssa. Lisäksi on ihana pakata mukaan oikeita astioita ja aterimia, kun jaksaa kantaa paikalle ruuat jaksaa astiatkin viedä kotiin ja yksinkertainenkin piknikruoka maistuu paremmalta ja juhlavammalta oikeilta astioita!

Ihanaa kesää!

- Laura L.

Minttu kirjoitti...

Uusi pinkin-suosikki on munakasrulla, jossä sisällä ricotta-juustoa, savulohta ja rucolaa. Toimii kylmänäkin mainiosti ja on mukava suolapala helteellä. Jälkkäriksi mitäpä muuta kuin mansikoita.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Piknikille ottaisin mukaan mozzarellasalaattia, viiniä ja tuoreita mansikoita. Kesällä on niin paljon valinnan varaa. :)

-Soile

Anonyymi kirjoitti...

Mansikoita,kuohuviiniä,vesimeloonia,kirsikoita ja vanilja-/kermavaahtoa ja kesäiloa kassillinen kera hyvien ystävien kanssa niin piknik on onnellinen, täydellinen ja aurinkoinen! HeidiS

Anioni kirjoitti...

Mansikat ja kuohari. Suolaisena esim kinkulla, tuorejuustolla ja punasipulilla täytettyä munakasrullaa.

Anonyymi kirjoitti...

Piknikille ottaisin jotain suolaista piirakkaa ja raikasta salaattia!

Laura K Espoosta

Nalle kirjoitti...

Mansikat on ykkösherkku kesällä!

Suvi S kirjoitti...

Joku ruokaisa salaatti, patonkia, mansikoita ja kylmää skumppaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

maalaisleivästä tehdyt sandwichit missä bresaolaa ja rucolaa, balsamicomarinoidut kirsikkatomskut ja kylmä rosé!

Rimi kirjoitti...

Hunajameloni, nam!

Annina kirjoitti...

Piknikorissa on parhaimmillaan itsetehtyä munakoisotahnaa ja hummusta, tuoretta leipää, juustoja, prosciuttoa ja melonia, grillattuja vihanneksia ja vuohenjuustoa sekä sitruunamarenkipiirakkaa. Ja campari-soda ainekset :)

Anonyymi kirjoitti...

Täydellinen piknikki: hyvää seuraa, aurinkoiset rantakalliot ja grillatusta kanasta tehty salaatti (kurkkua, jääruukkusalaattia, punasipulia, persikkaa ja oliiveja) täysjyväpatongilla. Juomana menee niin vichy kuin viinikin. Namnam :).

Tytti L

nina kirjoitti...

Majoneesinirson perunasalaatti, johon niiden pottujen lisäksi laitetaan punasipulia, kirsikkatomaatteja, paljon rucolaa, punaista basilikaa ja löysää pestoa kastikkeeksi. Perunat ja tomskut paahdetaan uunissa niin, että potut on kypsiä ja tomaatit ihanasti kuivuneet.

Jälkkäriks tietty niitä mansikoita ja kuohuvaa!

Minna S. kirjoitti...

Parasta piknikruokaa on ehdottomasti itsetehty simppeli perunasalaatti! Varsinkin nyt uusien perunoiden aikaan riittää kun keitettyjen perunoiden joukkoon heittää öljyä, suolaa, pippuria, yrttejä ja ehkä muutman kapriksen. Jos haluaa hienostella, niin vihreä parsa saa tästä täyttävästä piknikruuasta vieläkin herjullisempaa!

Anonyymi kirjoitti...

Parasta piknikillä on tuoreet mansikat ja kirsikat! Niistä ei ikinä saa kylliksi.

omanav.

Jenniferi kirjoitti...

Vesimeloni-Feta salaatti; sopivasti suolaista ja makeaa ja kesäistä nestetasapainon ylläpitäjää..

Eeva kirjoitti...

Voilla voidellut, rullalle käärityt muurikkaletut ja jääkylmää mustaherukkamehua!

*H* kirjoitti...

Täytetyt patongit(jokaiselle omanlaisensa), mansikoita ja kylmää juomaa...

hao@lailanet.fi

Riikka kirjoitti...

Ihan vaan yksinkertaisesti valkohomejuusto ja mansikat!

annemi / 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Kaikki ihanat juustot ja raikkaat salaatit ovat omia piknik-suosikkeja :)

kata kirjoitti...

Vesimelonia,mansikkaa,mozarella salaattia. itse tehty sitruunaa limonadia:)

Anonyymi kirjoitti...

voipaperiin käärityt ruisleivät (voita, meetvursti/lämminsavulohi/juusto), tomaatit ja kurkut erikseen kokonaisina + hyvä veitsi, mansikoita/mustikoita/kirsikoita.

Tiitu kirjoitti...

Hedelmäsalaattia, patonkia ja juustoa. Pori Jazzeissa oli viime kesänä hyvä piknik-kori-palvelu. Oli ihana syödä maukkaita tapaksia ja kuunnella hyvää musiikkia.

mie kirjoitti...

Shamppanja, hedelmät, leivät ja mansikat!

Aila kirjoitti...

Piknikistäni on aikaa, varmaan jossain etelän matkalla pyöräillessä: tuoreita hedelmiä, vihanneksia, patonkia ja juustoa. Hyvää juomaa ja seuraa.

Asli kirjoitti...

Jotain suolaista, jotain makeaa. Kotimaiset mansikat vie kyllä voiton!

Anonyymi kirjoitti...

Minulle paras piknikherkku on hyvä seura. Ja sitten popsitaan yhdessä tapaksia. Jälkkäriksi mansikoita ja kirsikoita.

Mimmu

Henriikka kirjoitti...

Jes, kesä ja piknikit! Minulle maistuu aina joku ihana tuore leipä, ja ehkä esimerkiksi salaatti uusista perunoista. Lasillisesta kylmää rosétakaan en kieltäydy!

Anonyymi kirjoitti...

Gazpacho, focaccia ja kylmä valkkari! Aiaiaiaiai kun hyvää.

Leppis kirjoitti...

Mansikoita, meloneita, herneitä ja kaikkea, mitä kesäistä pensaista ja pelloilta löytyykään!

silja kirjoitti...

Rose-viiniä tai proseccoa, mansikoita, patonkia, pasta-broileri-pesto-salaatti !

Anonyymi kirjoitti...

Kylmä cava, raikas juusto-hedelmä-vihersalaatti ja oma rakkaani.

-jopo

Anonyymi kirjoitti...

Mansikat, ehdottomasti, savulohisalaatti ja kylmä ginger ale. Aurinko iholla ja mansikka sormissa, ihanaa!
Marja

Tuulikki kirjoitti...

Itse kokkaisin piknikille mukaan pestopohjaisen perunasalaatin uusista perunoista sekä paistetut ja jäähdytetyt kanan rintafileet salaatin kaveriksi. Jälkiruoaksi nektaarini-mansikka-minttu-salaatti. Aijai :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuoreet mansikat! Ja kirsikat ja herneet ja mitä ihania raikkaita herkkuja aamulla torilta sattuukaan löytymään... Pullo jotain viileää juomaa, esim. jääteetä ja ehkä jokin maistuva suolainen piirakka.

Emilia emirembegal (at) rocketmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Piknikille on parasta helposti valmistettavat eväät.. Oma lempparini on tuore ja rapea patonki, jonka täytteenä on levittyvää vuohenjuustoa (esim. Chavroux), tomaattiviipaleita, basilikan lehtiä ja ripaus mustapippuria (=täydellinen yhdistelmä!). Juomaksi inkiväärilimpparia tai kookosvettä. Lisäksi kirsikoita ja/tai mansikoita.
T. Katri U.

Rouva Ruuhka kirjoitti...

Toimivaa ja helposti mukana kulkevaa on kokeelma täytettyjä patongin pätkiä. Yhteen pestoa (itse tehtyä, jos viitsityttää) mozzarellaa ja puolikuivattuja tomaatteja. Toiseen tuorejuustoa, parmankinkkua ja meloniviipaleita. Kolmanteen maustamatonta tuorejuustoa, avokadoa ja kylmäsavulohta. Ja vielä jos viitsisi niin vaikkapa punaista pestoa, hyvää salamia ja marinoitua paprikaa. Kerta kiellon päälle olisi sitten brietä ja päärynäviipaleita. Kaikki sopiviksi pätkiksi ja foliota ympärille. Siitä sitten poimimaan vähän niin kuin ylläripaketteja..

Anonyymi kirjoitti...

Patonki, juustot, kuohari ja aurinko. Kaikkia niitä sopivassa suhteessa! kesäterveisin, kaarina (jäin vähän miettimään tuota osallistumisaikaa, kun 8.6 oli jo lauantai, onkohan vielä arvonta päällä?)

Anonyymi kirjoitti...

Piknikillä on parasta tietysti sopivasti viilennetty valkkari. Siitä se piknik syntyy
-Paula

Anonyymi kirjoitti...

Parasta piknikillä: mansikat, kirsikat ja herneenpalot!
- camariettel

marjuska kirjoitti...

Mansikat ja täytetyt herkkuleivät.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tyhmä kysymys... Punkku tunniksi jääkaappiin? Miksi? Onko sen jälkeen optimaalinen lämpötila?