tag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post4830890960419704962..comments2023-10-28T13:06:54.216+03:00Comments on Chicling: Avokadopastan äiti paljastaa: kirjaperheemme kasvaa!Hannahttp://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-76338525611842515762013-03-07T13:14:52.071+02:002013-03-07T13:14:52.071+02:00Wau ja onnea! Kaipailen kasvis-, kala- ja gluteeni...Wau ja onnea! Kaipailen kasvis-, kala- ja gluteenittomia reseptejä!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-80185593833558911872013-03-06T21:25:55.488+02:002013-03-06T21:25:55.488+02:00Ostin Safkaa-kirjan lahjaksi 18-vuotiaalle, joka o...Ostin Safkaa-kirjan lahjaksi 18-vuotiaalle, joka oli jo tehnyt blogista aiemmin ohjeita. Kirjasta on tullut koko perheen suosikki! Itse pidän siitä, että siinä on todellakin kaikkea ja mahdollista kasviksista lihaan. Meille on tullut jo monta vakituista suosikkia. Kirja on kaunis ja mattapaperi mukava, koko on mukava.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09298676228995574449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-43380032403501043082013-03-06T19:39:39.276+02:002013-03-06T19:39:39.276+02:00Minäkin kaipailen kevyempiä ruokareseptejä, joissa...Minäkin kaipailen kevyempiä ruokareseptejä, joissa ei käytetä raskaita eläinrasvoja. Sukurasitteena olevat korkeat kolesteroliarvot eivät laske edes kovalla päivittäisellä treenillä, joten rasvaherkuttelu on pannassa.kianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-39791366124351266072013-03-06T17:28:01.664+02:002013-03-06T17:28:01.664+02:00Toivoisin kevyempiä perheruokia, ruokia joita voi ...Toivoisin kevyempiä perheruokia, ruokia joita voi valmistaa ison satsin ja pakastaa osan tai muuten lämmitellä seuraavana päivänä, kasvisruokia. Papu- ja linssiruokia, juureksia. <br /><br />Olen kokannut paljon Safkaa-kirjasta ja ruuat ovat saaneet meidän perheessä seka lasten että aikuisten hyväksynnän. Meillä syödään lämmin ruoka viikonloppuisin kaksi kertaa päivässä ja täytyy sanoa, että jos on viikonlopun mittaan tehnyt useamman Safkaa-ruuan, alkaa sunnuntaina olla jo melko raskas olo ja kaivata vaikka jotain kasvissosekeittoa. Siitä siis toive kevyempiin perheruokiin.<br /><br />Joissakin ohjeissa olen huomannut että alussa käsketään laittamaan uuni päälle, mutta sitten laittamaan vaikka lihapullataikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Vähän turhan pitkältä tuntuu lämmitysaika sellaisessa tapauksessa. :-)<br /><br />Ja sisällysluetteloon voisi laittaa kaikki lisukkeetkin omina hakusanoinaan - kerran etsin punajuurten reseptiä ja jouduin selaamaan aika pitkään, kun en muistanut että se löytyy reseptistä Lohta ja punajuuria.<br /><br />Kaikkiaan Safkaa on kaunis kirja ja sisältää paljon herkullisia reseptejä, kiva kuulla että sille on tulossa jatkoa!sannikahttps://www.blogger.com/profile/06250493152810939592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-80248673110285551712013-03-05T19:11:28.787+02:002013-03-05T19:11:28.787+02:00http://spotinka.blogspot.fi/
Vihreitätankoparsa-r...http://spotinka.blogspot.fi/<br /><br />Vihreitätankoparsa-reseptejä, se on Niiiin herkullista.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-51586569637093126482013-03-05T15:00:46.374+02:002013-03-05T15:00:46.374+02:00Hanna, kuten tiedät, rakastan kirjaanne ja resepte...Hanna, kuten tiedät, rakastan kirjaanne ja reseptejänne! Olin ystävien luona viikonloppuna visiitillä ja tarjosivat aivan mahtavia hirvilihapullia taivaallisen sienikastikkeen kanssa! Laittaisitko muutaman perusherkullisen kastikeohjeen uuteen kirjaan? Toivottavasti olet nauttinut lomastasi! Plaillaan!Maria Hnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-29118844760534072542013-03-04T17:50:21.069+02:002013-03-04T17:50:21.069+02:00Minäkin toivoisin lisää kasvisruokareseptejä!
Toi...Minäkin toivoisin lisää kasvisruokareseptejä!<br /><br />Toinen juttu mikä on vähän hämmentänyt, on resepteissänne oleva runsas voin ja rasvaisten maitotuotteiden käyttäminen. Olen kyllä tietoinen, että tällä hetkellä muodikasta käyttää täysrasvaisia maitotuotteita, raakamaitoa, luomumaitoa ja muuta "luonnollista" ja julistaa rasvattomat "käsitellyt" maitotuotteet alimpaan helvettiin...<br /><br />Ikävää vaan on se, että moni suomalainen kantaa (tietämättään) geenejä, jotka altistavat korkealle kolesterolille. Ts. nuorella, hoikalla liikunnallisella ihmiselläkin voi olla kohonneet kolesteroliarvot, eikä tällaisen ihmisen missään tapauksessa pidä käyttää eläinrasvoja siinä määrin, mitä resepteissänne on käytetty. Kutsutte reseptejänne "arkiruoaksi", joten oletan niiden olevan kuitenkin tarkoitettu jokapäiväiseksi ravinnoksi?<br /><br />Jokainen on toki vapaa syömään mitä haluaa ja mitä oma kroppa kestää. Kyllähän voilla, kermalla ja suolalla saa hyvää makua ruokaan, mutta itse arvostan enemmän sitä, että pystyy tekemään hyvää ruokaa vähärasvaisesti, terveellisemmin. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-65051961240003132362013-03-04T14:41:30.418+02:002013-03-04T14:41:30.418+02:00Lisää pastaa tännekin kiitos! :) Keittoja voisi my...Lisää pastaa tännekin kiitos! :) Keittoja voisi myös olla lisää, esim. joku superi kalakeitto tai kasvissosekeitto!<br /><br />Hieman kritiikkiä nykyisestä: jotkut reseptit kirjassa ovat vähän turhan simppeleitä (esim. tomaatti-mozzarellasalaatti ja jotain muutakin samanlaista löytyi). Jollekin ehkä uusia, mutta muutaman vuoden ruokaa tehneenä en koe tarvitsevani reseptiä tomaatin ja mozzarellan yhdistämiseksi :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-7577555976901564212013-03-03T22:41:13.226+02:002013-03-03T22:41:13.226+02:00Mä toivoisin seuraavaan kirjaan lintuja, edes muut...Mä toivoisin seuraavaan kirjaan lintuja, edes muutaman reseptillisen verran. Sovellan kyllä ihan hyvin lihaohjeet omaan makuun sopiviksi, mutta olisi kiva jos pari ohjetta olisi valmiiksi pureskeltu ;)<br /><br />ps. Meillä oli eilen aikuisten illallinen pitkän kaavan mukaan ja Mies valmisti ruoat vähän soveltaen teidän ja Pipsan kirjan ohjeita. Illalinen oli huippu, kaikki tykkäs ja muutamia ohjeita pyydettiin mukaan :)karkkinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-23087065123324229832013-03-03T19:40:13.558+02:002013-03-03T19:40:13.558+02:00Hienoa myös, että Safkaa kirjasta tulee ruotsinnos...Hienoa myös, että Safkaa kirjasta tulee ruotsinnos. Ruotsinsukulaisemme ovat kovasti odottaneet ruotsinkielistä suomalaista keittokirjaa. <br /><br />ArjaMarjahttps://www.blogger.com/profile/12462754673216624584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-30937936744299178112013-03-03T18:56:34.175+02:002013-03-03T18:56:34.175+02:00Tuhat ja yksi kiitosta tähän mennessä tulleista ko...Tuhat ja yksi kiitosta tähän mennessä tulleista kommenteista, otamme toiveenne huomioon, kunhan pääsemme ensimmäiseen suunnittelupalaveriin mieheni kanssa.<br /><br />Joku (anonyymi) ihemetteli sitä, että kutsuin itseäni avokadopastan äidiksi, kerrottakoon hänelle että se oli erään toimittajan lanseeraama termi, jota käytän ihan ylpeydellä. Ja olemme mieheni kanssa tietoisia siitä, ettei avokadopasta ole meidän keksintömme, tämä on vaan yksi versio siitä. Hannahttps://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-43036787925049496592013-03-03T18:03:44.722+02:002013-03-03T18:03:44.722+02:00Onnea uuden kirjaprojektin johdosta, hieno juttu! ...Onnea uuden kirjaprojektin johdosta, hieno juttu! Kasvisruokaohjeita toivoisin minäkin enemmän uuteen kirjaan ja myös kotimaisen kalan käyttöä resepteissä. Ja minusta olisi ihanaa, että reseptien yhteydessä olisi juomasuositus. Ei niinkään yhtä tiettyä viiniä nimeltä mainittuna, vaan ennemmin minkä tyylinen (raikas, hapokas, sitruksinen, täyteläinen, nuori, vanha, puna/valkoviini tms.) viini/olut ruoalle teistä sopisi. Ja ettei kukaan lukija pillastu, niin toki myös alkoholittomat suositukset voisi mainita :) -kaarinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-84940806020569630952013-03-03T17:57:24.524+02:002013-03-03T17:57:24.524+02:00Avocadopasta on vanha tuttu maailmalta jo ainakin ...Avocadopasta on vanha tuttu maailmalta jo ainakin 10 vuotta sitten, en tiennyt että sillä on suomalainen äiti :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-33813773968987348962013-03-03T12:33:35.035+02:002013-03-03T12:33:35.035+02:00Itse en Safkaa -kirjaa omista, lainasin sen kyllä ...Itse en Safkaa -kirjaa omista, lainasin sen kyllä kirjastosta, mutta pikalainana en ehtinyt pitkään tutkia. Pidin kyllä, resepteistä ja kokonaisuudesta, kuvista ja tunnelmista. Jäi kuitenkin mieleeni.. Jossain etukannessa sisällä oli pieniä kuvia kollaaseina. yhdessä ihanan leivän kuva, ajattelin että siihen sitten kirjassa ohje löytyy , mutta ei ollutkaan, tai en sitä ensiselailulla löytänyt. Leipäfani kiinnittää ihanien leipien kuviin aina huomionsa, että pikkujuttu varmaan muuten. (ANTEEKSI jos muistan väärin sillä en omista kirjaa josta voisin tarkistaa.) Eekohttps://www.blogger.com/profile/04818449644564565417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-653260262559566792013-03-03T10:49:25.169+02:002013-03-03T10:49:25.169+02:00Onnea uuden kirjaprojektin johdosta!
Täysin aihee...Onnea uuden kirjaprojektin johdosta!<br /><br />Täysin aiheeseen liittymätön kysymys: mitä suolaa suosittelisit käytettäväksi ruoanlaitossa? Olen vasta äskettäin herännyt siihen, että teollisesti käsitelty ns. tavallinen ruokasuola ei taida olla sen enempää maun kuin terveellisyytensäkään puolesta paras vaihtoehto. Suolahyllyllä meni kuitenkin sormi suuhun - meri- tai vuorisuolaa, mutta millaista? Nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen. Kiitokset etukäteen!Klaarahttps://www.blogger.com/profile/04471095881974272480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-75491031765039993642013-03-03T10:48:03.020+02:002013-03-03T10:48:03.020+02:00Onnea uuden projektin johdosta, uutta kirjaanne od...Onnea uuden projektin johdosta, uutta kirjaanne odotetaan meilläkin innolla!<br /><br />Täysin aiheeseen liittymätön kysymys: mitä suolaa suosittelisit käytettäväksi ruoanlaitossa? Olen vasta äskettäin herännyt siihen, että teollisesti käsitelty ns. tavallinen ruokasuola ei taida olla sen enempää maun kuin terveellisyytensäkään puolesta paras vaihtoehto. Suolahyllyllä meni kuitenkin sormi suuhun. Meri- tai vuorisuolaa etsin, mutta millaista? Kiitokset etukäteen!Klaarahttps://www.blogger.com/profile/04471095881974272480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-42319329373142620372013-03-02T15:52:07.543+02:002013-03-02T15:52:07.543+02:00Ihanaa, uusi kirja. Tykkäsin IHAN KOKO Safkaa-kirj...Ihanaa, uusi kirja. Tykkäsin IHAN KOKO Safkaa-kirjasta :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/02282727745171116041noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-16025268192187892292013-03-02T15:23:43.008+02:002013-03-02T15:23:43.008+02:00Komppaan edellisiä, kasvisruokapainotteinen kirja ...Komppaan edellisiä, kasvisruokapainotteinen kirja olisi erittäin tervetullut.<br />TyttiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-58058036446947395782013-03-02T13:48:25.490+02:002013-03-02T13:48:25.490+02:00"Safkaa" on ensimmäinen omistamani keitt..."Safkaa" on ensimmäinen omistamani keittokirja. En koskaan uskonut ostavani yhtään ainutta keittokirjaa, mutta kun näin teidän kirjanne...se oli menoa! Ihania yksinkertaisia ja maistuvia ohjeita. (Tosin kalaruoista en niin välitä...*makuasia' :-))<br />Olen innokas kotikokki ja rakastan PASTAA!!! So PLEASEEEE pasta ohjeita lisää. Teidän ohjeella tehty Carbonara pasta esim. on paras Carbonara mitä olen koskaan maistanut. Asun ulkomailla ja olen asunut monessa maassa ja syönyt lukuisissa ravintoloissa. Mutta en ole teidän Carbonaran voittanutta vielä eteeni saanut. Ja kymmeniä olen maistanut! Avokado pastasta puhumattakaan;-)<br /><br />PASTAA, PASTAA !!!Honeynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-22725446648296520122013-03-02T12:33:31.644+02:002013-03-02T12:33:31.644+02:00Minä kans kasvisreseptejä kaipailen. :)Minä kans kasvisreseptejä kaipailen. :)Hosulihttps://www.blogger.com/profile/11359650224051667413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-44438802518680253922013-03-02T12:06:06.797+02:002013-03-02T12:06:06.797+02:00En ymmärrä miksi kirja tulisi suunnata tietyn ryhm...En ymmärrä miksi kirja tulisi suunnata tietyn ryhmän tarpeisiin (kasvis/kalansyöjät)!<br /><br />Liha on ihan yhtä hieno raaka-aine kalan ja kasvisten rinnalla ja siitä halutaan tehdä laadukasta ruokaa.Katihttps://www.blogger.com/profile/07358967361353314232noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-208183763306204352013-03-01T19:09:21.967+02:002013-03-01T19:09:21.967+02:00Hei Hanna,
kiitos kauniista ja innostavasta kirja...Hei Hanna, <br />kiitos kauniista ja innostavasta kirjasta. Ainoa syy, miksi Safkaa on itselläni vielä jäänyt kaupan hyllylle, on kasvisruokien vähäisyys. Parhaat, täällä blogissakin julkaistut reseptit Safkaa-kirjasta on toki otettu käyttöön, mutta koska liharuokia en itse tee tai syö, jää iso osa kirjan annista itseltäni sivuun. Seuraavaan kirjaan toivoisin siis kala- ja kasvispainotteista linjaa! Aurinkoista kevättä! Karoliinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-28057712206310329802013-03-01T15:16:18.702+02:002013-03-01T15:16:18.702+02:00Yhdyn aiempaan kommentoijaan, joka kertoi, että &q...Yhdyn aiempaan kommentoijaan, joka kertoi, että "en ostaisi kasvispainotteista kirjaa, koska pidän monipuolisesta sekaruoasta".<br /><br />Eli lihareseptejä kaipaan, koska niiden kanssa olen jostain syystä paljon varovaisempi ja kaavoihin kangistunut kuin kasvisruokien kanssa.<br /><br />Eli nopeita ja yllättäviä liha- ja kalareseptejä!Katinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-5570156364552116282013-02-28T22:07:34.868+02:002013-02-28T22:07:34.868+02:00Ihania uutisia! Ja ihanaa lomaa. Nauti auringosta!...Ihania uutisia! Ja ihanaa lomaa. Nauti auringosta!<br /><br />/RiikkaRiikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-56663623511193600982013-02-28T21:24:46.008+02:002013-02-28T21:24:46.008+02:00Hei,
tykkään kirjasta ehkä eniten sen takia että s...Hei,<br />tykkään kirjasta ehkä eniten sen takia että se on niin rautalangasta väännetty,tarinat,vinkit ja todelliset käytännössä koetellut ohjeet ovat herkkua jota ei monesta keittokirjasta löydä. <br />Yksinkertaiset ohjeet joissa ei liikaa aineksia, maanläheisyys plussaa.<br />Mitä kaipasin: keliaakikkona toivoisin että ohjeista niin moni kuin mahdollista olisi gluteenittomia. Gluteenittomuus ei ole vaikeaa tai mahdotonta ja lopputulos voi olla jopa parempi kuin vehnäjauhoilla tehty esim. leipomuksissa. Kastikkeen voi suurustaa maissijauhoillakin, ammattikokki varmasti keksii nokkelia ratkaisuja jotka käyvät kaikille. <br />Keliaakikkoja on Suomessa 30 000, perheenjäsenet mukaanlukien asia koskee vielä suurempaa joukkoa. Enkä usko että monessakaan taloudessa aina jaksetaan tehdä kahta erilaista ruokaa vaan kuten meillä että kaikki ruoka on gluteenitonta. Se on iso joukko ihmisiä joita kiinnostaa gluteenittomat reseptit.....En odota että koko kirja on gluteenittomia reseptejä täynnä mutta pieni viilaus siihen suuntaan ei olisi pahaksi :-) <br />Lopuksi voisin kertoa että tein pari päivää sitten lihapullia kirjan ohjeella (käytin vain gluteenittomia korppujauhoja (jotka kylläkin ovat aika yöks itsessään, täynnä lisäaineita)) ja ruokavieraana ollut äitini kysyi mitä olin laittanut niihin hyviin lihapulliin, miten olin tehnyt ne... touchdown. :-) ja ihan omasta puolestani voisin kiittää varhaiskaalireseptistä. Kevättä odotellessa. Anonymousnoreply@blogger.com