tag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post5889635206886819094..comments2023-10-28T13:06:54.216+03:00Comments on Chicling: Parsakaalia ja pastaaHannahttp://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-90541585851680758512011-01-28T22:57:47.253+02:002011-01-28T22:57:47.253+02:00Heippa ja kiitos ihanasta blogista! Etsin sardelle...Heippa ja kiitos ihanasta blogista! Etsin sardelleja supermarketista jopa niin hartaasti, että missasin joogatunnin. Pettymys hälveni, kun sain ruoan valmiiksi ja pääsin maistelemaan (mies toi sardiineja, luonnistui niilläkin).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-6082296120023123282011-01-28T21:35:05.095+02:002011-01-28T21:35:05.095+02:00evelle: alle vuoden ikaisen lapsen munuaiset eivat...evelle: alle vuoden ikaisen lapsen munuaiset eivat viela kunnolla kasittele suolaa, eli sen takia ihan pienten lasten ruuassa on hyva valttaa suolaa. koska meilla tosiaan lapsi/vauva soi 6kk ikaisesta samaa ruokaa meidan kanssa (eika siis soseita tms. vauvaruokia) niin jatettiin suola kokonaan pois ruuanlaitosta ja lisattiin vasta omalle lautaselle.<br /><br />vaikka ei varsinaisia eineita syokaan niin lapsi kuitenkin saa suolaa esim. juustoista, hilloista,ja mahdollisesti voista. mutta onhan tuolla jo sen verran nykyaan ikaa etta tosiaan voisi taas lisata suolankayttoa ruuanlaitossa, vaikea vaan valilla miettia enaa mika on semmoinen hyva maara :)sarihttps://www.blogger.com/profile/10766646079500466978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-60388396403735651062011-01-28T20:37:45.442+02:002011-01-28T20:37:45.442+02:00Itse olen laittanut vastaavaa - peri-italialaista ...Itse olen laittanut vastaavaa - peri-italialaista sorttia - triplakaalilla kukkis, parsakaali, romanesco. Tulee heti näyttävämpää, kun hieman miksaa kaalejaan :)<br /><br />Toinen homma, joka tuli tästä pastasta mieleen on varoituksen sanana se, että tähän nimenomaiseen lajiin ei välttämättä se ylistetty tuorepasta ole välttämättä ykkönen. Eikä reseptissäsi niin toki sanottukaan, mutta noin yleisenä havaintona :D<br /><br />Ja kolmas ja viimeinen viilaukseni koskee kaalien valmistusta ennen pannua: itse höyrytän kaalit kevyesti ja lisään sitten al dente pastan sekaan.<br /><br />Ylen hieno resetti ja suositan kaikille - herkkua on. Kaikenlaisilla variaatoilla :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-28012485664266941742011-01-28T19:01:29.618+02:002011-01-28T19:01:29.618+02:00Suolan välttäminen perustuu lähinnä sen verenpaine...Suolan välttäminen perustuu lähinnä sen verenpainetta kohottavaan (nestettä keräävään) vaikutukseen - siten niiden joilla on verenpainetauti tai esim. sydämen vajaatoiminta, kannattaa välttää suolaa. Lapsilla harvemmin tällaisia sairauksia on.. Lapsen vuoksi ei suolaa siis tarvitse välttää. Korjatkaa toki jos tiedätte paremmin!<br /><br /><br />Ja Hanna totesikin jo fiksusti että eineksiä välttämällä suolan määrä pysyy kohtuullisena vaikka sitä kotiruokaan lisäisikin.Ihana resepti taas!Evenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-14299902932682408842011-01-28T10:55:09.652+02:002011-01-28T10:55:09.652+02:00Jestas miten herkullisen kuuloinen resepti!
Minä...Jestas miten herkullisen kuuloinen resepti! <br /><br />Minä en myöskään käsitä suolan poisjättämistä kokonaan, lasten takia. Jos ei käytä tuotteita, mitkä sisältävät piilosuolaa, on minusta ihan turhaa jättää ruuanvalmistuksessa suola totaalisesti pois. Kyllähän ihminen jopa tarvitsee sitä jonkun verran! En nyt tarkoita että kaikkea pitäisi tai kannattaisi suolata rankalla kädellä, mutta sillä lailla fiksusti ja sopivasti :)<br /><br />Meillä on jatkuvasti pieni kädenvääntö tästä suolankäytöstä kotona miekkosen kanssa, hän mieluusti jättäisi sen kokonaan pois ja minusta taas ruoka ei maistu millekään, jos siinä ei ole yhtään suolaa. Hmph.Heinihttps://www.blogger.com/profile/15877366873500841176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-23725891804950176252011-01-27T19:59:56.708+02:002011-01-27T19:59:56.708+02:00Mistä saa noita pieniä sardillifilepurkkeja?Mistä saa noita pieniä sardillifilepurkkeja?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-42724697984720453462011-01-27T17:34:00.804+02:002011-01-27T17:34:00.804+02:00varmaan vaihtuu maittainkin noi suolasuositukset, ...varmaan vaihtuu maittainkin noi suolasuositukset, taalla rapakontakana niista vaan pidetaan varsin kovaa aanta...hmmmm...<br /><br />sen vahasuolainen kotiruoka tosiaan on tehnyt etta eineksia en pysty syomaan nykyaan ollenkaan, eihan niissa maistu mikaan muu kuin suola. ehka alan pikkuhiljaa kuitenkin ottamaan suolaa takaisin kotikeittioonkin, vaikka puuroon en ole sita koskaan kaivannut (sen voi katevasti korvata sokerilla) :)sarihttps://www.blogger.com/profile/10766646079500466978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-39419651014338383752011-01-27T16:54:21.459+02:002011-01-27T16:54:21.459+02:00No huhhuh, on varmaan vähän hyvä resepti! :)No huhhuh, on varmaan vähän hyvä resepti! :)Minna - Carefree Casualnesshttps://www.blogger.com/profile/18115749449304537832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-3284289306782035252011-01-27T15:32:54.110+02:002011-01-27T15:32:54.110+02:00Onhan se yksi niistä, kyllä vaan.
Katja, kiitos! ...Onhan se yksi niistä, kyllä vaan.<br /><br />Katja, kiitos! Mä ajattelinkin vaihtaa nimen kycklingiks ja alkaa kirjoittaa pelkästään ruuasta, se on kuitenkin kaikista siisteintä. Ruoka. Ja viini.Hannahttps://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-15590788906220688752011-01-27T13:09:22.989+02:002011-01-27T13:09:22.989+02:00Kuten olen jo aiemminkin todennut, tää on mun lemp...Kuten olen jo aiemminkin todennut, tää on mun lemppariruokablogi. Sä jopa innoitit <a href="http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/1/27/haaste-listaa-keittion-kulmakivesi.html" rel="nofollow">mun juttusuonta.</a> ;)<br />- KatjaUusi Mustahttps://www.blogger.com/profile/17277734343525023243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-90446249402940366152011-01-27T11:29:52.005+02:002011-01-27T11:29:52.005+02:00ruokarakkaus, rakkauksista suurin ja aidoin <3ruokarakkaus, rakkauksista suurin ja aidoin <3Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-73275622563544136752011-01-27T09:57:28.303+02:002011-01-27T09:57:28.303+02:00corvounico, joku hyvä pinot grigio taikka riesling...corvounico, joku hyvä pinot grigio taikka riesling. Testaa vaikka tämä http://chicling.blogspot.com/2011/01/viinisuositus.html<br /><br />Eerika, jee!<br /><br />Kaimalle kiitokset!<br /><br />Jipi!<br /><br />Leena, voi kaunis kiitos! ;)<br /><br />Vitsi mikä sattuma, pasrakaalissa on kyllä sen verran puhtia että sen avulla talttuu pahempikin flunssa voiton puolelle ;)<br /><br />Puolukka, kiitos vinkistä! Itse en onnistunut keittämään niitä samassa kattilassa, pasta meni helposti liian kypsäksi ja parsakaali sitten taas oli raakaa. Mutta tuo toimii varmasti jos on järjestelmällisempi kuin minä ;)<br /><br />Suvi, kun rakastaa ruokaa, sen voi käsittää vaan toinen joka rakastaa ruokaa - joten ihanaa kuulla! Ihanaa loppuviikkoa ja kiitos kauniista kommentistasi!Hannahttps://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-3956765154571528352011-01-27T09:08:06.895+02:002011-01-27T09:08:06.895+02:00Hei Hanna!
Jaan kanssasi intohimon ruuanlaittoon ...Hei Hanna! <br />Jaan kanssasi intohimon ruuanlaittoon ja kirjoitustyylisi on mahtava! Älä vaan jätä kirjoittamatta näitä ruokaohjeita, etenkään pastaohjeita. Taas oli ihana lukea jokin uusi, jota taidankin kokeilla jo heti tänään. :) Kiitos myös vastauksesta pecorinon ja parmesanin käytön eroihin, mikä jäi jo aikoja sitten vaivaamaan mua... kun edellisellä kerralla lupasit kertoa myöhemmin.Suvinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-61622150294068684692011-01-27T08:05:13.972+02:002011-01-27T08:05:13.972+02:00Oi, olen tehnyt tätä monen monta kertaa (mullakin ...Oi, olen tehnyt tätä monen monta kertaa (mullakin on Jamie niminen ystävä). Herkkua ja helppoa on!<br /><br />Valmistukseen tarvitsee muuten vain yhden kattilan, jos heittää parsakaalinnuput pastan sekaan loppuvaiheessa. Tai höyryttää siivilässä pastaveden päällä.puolukkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-11510252109823314632011-01-27T07:35:43.375+02:002011-01-27T07:35:43.375+02:00Ooh, kuinka sattuikaan, olen ollut kipeänä koko vi...Ooh, kuinka sattuikaan, olen ollut kipeänä koko viikon ja elänyt lähinnä appelsiineilla kun ruoka ei maistu miltään. Ajattelin tänään palata normaaliin ruokailuun pastan ja parsakaalin merkeissä ja meinasin etsiä juuri tämänkaltaista reseptiä kätköistä. Ja tässä se nyt on, ihan vahingossa! Tämän on pakko olla hyvä enne flunssan loppumiseksi :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-19857250334158773662011-01-26T23:24:58.187+02:002011-01-26T23:24:58.187+02:00Kiitos Hanna!
Ihana resepti ja kiitti vielä tuosta...Kiitos Hanna!<br />Ihana resepti ja kiitti vielä tuosta sardellien korvaamis vinkistä! Pitää ehdottomasti kokeilla joku päivä!<br /><br />p.s. Minä niin tykkään tästä sun blogista.Leenahttps://www.blogger.com/profile/00908445618937623334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-82021764215372306012011-01-26T22:23:40.234+02:002011-01-26T22:23:40.234+02:00Tykkään!Tykkään!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-3913915996370380442011-01-26T22:22:36.315+02:002011-01-26T22:22:36.315+02:00Tämä tuli meillä ruokalistalle. Kiitos Hanna - lis...Tämä tuli meillä ruokalistalle. Kiitos Hanna - lisää tällaisia!Hannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-13464830933459098912011-01-26T21:59:07.557+02:002011-01-26T21:59:07.557+02:00NAM! Pakko päästä pian kokeilemaan, kuulostaa niin...NAM! Pakko päästä pian kokeilemaan, kuulostaa niin mahtavalta. Kopioin tämän reseptin mulle talteen, tulen todennäköisesti vielä kiittämään sinua myöhemmin uudestaan kun olen päässyt itse kokeilemaan :) Nyt tuli nälkä!Eerikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-90848782008686694762011-01-26T21:44:18.404+02:002011-01-26T21:44:18.404+02:00Taisi juuri löytyä se ensi viikonlopun illanistuja...Taisi juuri löytyä se ensi viikonlopun illanistujaisateria. Ei teillä sattuisi olemaan mitään viini suositusta tähän mukaan? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-56444619735930614722011-01-26T21:24:19.533+02:002011-01-26T21:24:19.533+02:00Paistetaan varret, keitetään nuput. Anteeksi epäse...Paistetaan varret, keitetään nuput. Anteeksi epäselvyys..Hannahttps://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-57238362986504530492011-01-26T21:23:34.033+02:002011-01-26T21:23:34.033+02:00Testaapa. Nyt kun ohje on korjattu nuppujen ja var...Testaapa. Nyt kun ohje on korjattu nuppujen ja varsien osalta..<br /><br />Kiitos tarkkaavaiselle anonyymille, korjaatu tekstiin. Nuppu kuin varsi ja miten se meni ;)<br /><br />Hmm, tämä on niin kinkkinen juttu, juuri noiden outojen (mun mielestä outojen) suositusten takia. Kuka esimerkiksi voisi syödä puuroa ilman suolaa, sehän on silloin vaan kamalaa liisteriä.<br />Meidän perheessä ruuat maustetaan yhä niinkuin ennen lastakin, sitä suolaa kun ei tule eineksistä (ainakaan meillä) niin kotiruuan teossa voi sitä käyttää ihan normaalisti. Neuvolassa kun hokevat tuota ei suolaa koska syödään eineksiä - en ihan usko sitä. <br /><br />Minttu, voit korvata sen pekonilla, tai suolalla ;) Kiitos kommentistasi!Hannahttps://www.blogger.com/profile/12957529973362431711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-74624501255276146112011-01-26T21:18:12.210+02:002011-01-26T21:18:12.210+02:00Herkulliselta kuullostaa ja kokeilla pitää, mutta ...Herkulliselta kuullostaa ja kokeilla pitää, mutta multa meni myös vähän ohi tuo parsakaalin laitto. Että nuputko pannulle ja kuorittu, pilkottu keitetään ja sitten lopuksiko nuo keitetyt sinne pannulle sekaan?Riikkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-66628022548728358082011-01-26T21:06:37.342+02:002011-01-26T21:06:37.342+02:00Voi, kuulostais niin ihanalta! ...jos söisin meren...Voi, kuulostais niin ihanalta! ...jos söisin mereneläviä. Olisiko sinulla vinkkejä tuon sardellin korvaamiseen jollain rehulla, josko jokin sopisi sen tilalle?<br />Kirjoitat muuten aivan järkyttävän inspiroivasti ja mielenkiintoisesti, tällaisten reseptien lukemista ei jätetä puolitiehen!Minttunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3877602219662065012.post-48143829466405548642011-01-26T21:04:26.897+02:002011-01-26T21:04:26.897+02:00miten paljon on kunnolla suolaa keitinveteen?
pie...miten paljon on kunnolla suolaa keitinveteen?<br /><br />pienen lapsen (joka on 6kk ikaisesta asti syonyt meidan ruokaa) takia opettelin jattamaan ihan kaiken suolan pois ruuanlaitosta. lapsi on vahan isompi mutta edelleen koitan sen takia pitaa kokkaukset vahasuolaisina tai suolattomina....sarihttps://www.blogger.com/profile/10766646079500466978noreply@blogger.com