17.3.2011

Kermaperseen hedelmäsalaatti


DSC05673


DSC05674


DSC05693


DSC05690


DSC05694


DSC05702

Veriappelsiinit ja kaikki lajitoverinsa säilövät sisälleen jalokiviä, ne pitää vaan osata ottaa sieltä nätisti pois.  Ravintolakeittiöissä olen päässyt aitiopaikalle katselemaan, kun näppärät kokit ja terävät veitset tekevät taikojaan.
Olen itsekin opetellut, siihen kun ei tarvita kunnon hedelmäveitsen lisäksi kuin hiukan kärsivällisyyttä. Käytän itse Macin veitsiä, hankittu palvelevasta Chez Mariuksesta.

Puolita hedelmä, aseta leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin ja leikkaa lautaa kohti kuori hedelmästä pois. Samaan tapaan kun ananasta kuorisit.
Ota hedelmä käteen ja ujuta veitsi hedelmälihaan sitä suojaavan kalvon molemmin puolin ja leikkaa hedelmäliha varoen irti.
Kun olet leikannut jokaisen hedelmälihan irti, purista jäljelle jäävästä repaleisesta appelsiininpuolikkaasta kaikki mehut kulhoon ja tee sama toiselle puolikkaalle.

Viikon raikkain ja kaunein jälkiruoka on siinä.

Varoituksen sana lienee paikallaan, kun tähän herkkuun on suunsa totuttanut, on lähes täysin mahdotonta enää syödä appelsiiniviipaleita kuorineen.

Kermaperseilyä. 

Siitä tuli mieleeni että ei kermavaahto tätä jälkkäriä pahenna, mukaan voi sekoitella vaniljatangon sisuksen.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NAMI! olen paastolla. tulen hulluksi. en voi enää lukea tätä blogia, pariin päivään ainakaan.

Hanna kirjoitti...

Älä tule hulluksi, palataan taas parin päivän päästä.

Inni kirjoitti...

Nam, olen samaa mieltä - jos tämän vaivan jaksaa nähdä niin makunautinto on vähintään tuplat. Nyt suuntaan kohti keittiön appelsiinikulhoa veitsi heiluen :)

Zana kirjoitti...

Uuh, vesi herahti kielelle. Jaksaisipa nyhertää hiukan veitsen kanssa tänään....

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kun kerrot, mistä veriappelseeneja saa, niin kiitos!

(Paitsi Italiassa mistä tahansa kaupasta ja torilta ja joskus sattumalta harvoja eriä Suomessa Lidlistä).

t. Sanna

Anonyymi kirjoitti...

Olet niin oikeassa, vaivalloista mutta niin sen vaivan arvoista. En enää syö greippejä aamiaiseksi kuin silloin, kun aamu on kiireetön--koska en osaa enää syödä niitä kalvoineen.

Hanna kirjoitti...

Inni voi kun kiva että meitä on muitakin, jotka näpräävät jälkkärinsä suutuntuman ja silmänilon vuoksi ,)

Zana, terävä veitsi käteen ja menoksi!

Sanna, eikö niitä ole liki jokaisessa kaupassa...? Ilmeisesti ei, kun kysyt. Hmm. En käy isoissa marketeissa joten niistä en tiedä, nämä on ihan lähikaupan tiskistä. Verigreipit, appelsiinit, greipit ja kaikki muutkin sitrushedelmät sopivat tähän mainiosti, joten älä masennu jos et löydä veriappelsiineja ;)

Jihuu, muitakin lööytyy, mahtavaa.

Kivaa viikonloppua kaikille kommentoineille, olette kivoja.