13.7.2011
Siikaa ja voikastiketta
Kun verkosta löytyi eräänä kauniina aamuna siika, olin niin innoissani että meinasin tippua veneestä. Pidin käsiäni emalivadin päällä koko venematkan, ettei se vaan olisi hypännyt takaisin mereen. Vaikkakin se oli jo saanut puukosta. Riskejä ei pidä ottaa, kun kyseessä on siika.
Mieheni halstrasi siian illalliseksi ja minä sulattelin kattilassa ison klimpin voita, hakkasin sekaan lehtipersiljaa, tilliä ja puristin hapoksi hiukan sitruunaa.
Kuvaan ui mukaan myös kampela, joita meillä kiskotaan verkosta tusina joka päivä. Halstrattuna ihanaa sekin, toisin kuin ystävänsä lahna jolla on muutama ruoto liikaa minun makuuni.
Kalastatteko te?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Hei kulinaristi,
oletko kokeillut hiilikalaa? Kala kypsennetään nopeasti halsterissa mahdollisimman kuumassa hiilloksessa, hiilien tuntumassa. Mielellään uuni-mallisessa grillissä. Onnistuu parhaiten savusaunassa. Kypsä kala irroitetaan halsterista nopeasti ja upotetaan kuumaan vahvaan suolaveteen, nostetaan ylös ja nautitaan. Kala jää edelleen rapeaksi, mutta imaisee itseensä kosteuden tästä suolavedestä. Maukasta:)
Lähetä kommentti