20 kirsikkatomaattia tai pientä luumutomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
muutama oksa timjamia, revi lehdet irti ja käytä ne
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa kirsikka- tai luumutomaatit puoliksi. Purista tomaatista suurin osa siemenistä pois, peukalon avulla se onnistuu näppärästi. Räjähdysvaaran vuoksi suosittelen essua, en silkkipaitaa. Tiedän mistä puhun.
Laita uunipellille leivinpaperi, lado puristetut tomaatit paperille. Ripottele päälle hiukan suolaa ja mustapippuria, reilusti timjamia ja loraus oliiviöljyä. Viipaloi valkosipulinkynsi ohueksi, laita jokaisen tomaatin päälle yksi ohut viipale.
Heitä pelti uuniin. Kaasu-uunimme ei tunne asteita, saati sääliä. Tomaatit voi valmistaa esimerkiksi 250 asteisessa uunissa luukkua vimmatusti avaten ja peltiä paniikinomaisesti käännellen. Tai vaihtoehtoisesti 100-120 asteisessa uunissa, noin tunnissa tomaatit luovuttavat turhat nesteensä ja kuivuvat. Jos olet siunattu leivinuunilla, voit jättää tomaatit lämpimään uuniin koko yöksi.
Uunissa kuivattujen tomaattien maku on tiivis ja ihana, niitä harvemmin tarvitsee säilöä, katoavat parempiin suihin suhteellisen nopeasti.
Kuivatut tomaatit sopivat salaattien kaveriksi, omeletin kanssa taikka ihan vaan naposteltavaksi.
9 kommenttia:
Kuulostaa niin hyvältä, että pakko kokeilla. Kiitoksia ihanista resepteistä ja kauniista blogista!
Kokeile toki, siinä on tomaatti parhaimmillaan. Toimii myös mauttomien talvitomaattien kanssa, uuniin vaan kuivumaan ja johan tulee makua niihinkin.
Kiitos kauniista sanoistasi.
Ihanaa Hanna kun kirjoitat taas reseptejä! Lisää näitä - ovat aivan mahtavia....kirjaa jo odotellessa
Kokeilin näitä tänään! Niin hyviä! Kiitos:)
Mmmm, pakko kokeilla. Kiitos reseptistä!
ON NETIKETTI KYSYMYSTEN AIKA
Kuinka aktiivista bloggaamisesi on?
Kuinka paljon aikaa käytät blogipostausten tekoon?
Pahoitatko mielesi jos et saa tekemääsi postauksiin kommentteja?
Seuraatko blogisi kävijämääriä ja yritätkö vaikuttaa niihin? Jos kyllä, niin miten?
Oletko itse aktiivinen kommentoija muiden blogeissa?
Milloin viimeksi kommentoit ja missä blogissa?
Millaisiin keskusteluihin osallistut mieluiten?
Pitäisikö kaikilla olla oma nimimerkki?
Kuinka paljon saat anonyymeiltä kommentteja?
Joudutko poistamaan kommentteja?
Kirjoitatko itse anonyyminä?
Mitä blogeja työkaverisi lukevat?
Mitä blogeja kumppanisi lukee?
Mitä blogeja äitisi lukee?
KIITOS
Sinne kirjaan se ruokainspis hyvin pitkälti katoaa, yritän kuitenkin muistaa teitäkin välillä, kiitos kommentista ;)
Jes, kiva kuulla!
Ole hyvä vaan kaunis Dorit
Hmm. Liikaa kysymyksiä, liian vähän aikaa.
juuri tein, ja aivan ihania! olivat uunissa himpan kauan, melkein kärähti, mutta siitäkin tuli kiva rapsakkuus. ainoa miikka, että ne loppui ihan kesken. kiitos taas hanna! -bee
Ole hyvä vaan, kivaa kuulla että maistuivat. Tomaatti elementissää, vai mitä?
Lähetä kommentti