21.12.2011

Mustaherukkajäätelö

Jäätelön tekeminen on hauskaa, eikä siihen tarvita jäätelökonetta. Jälkiruoka ei synny ihan tuokiossa, mutta kutkuttelee makuhermoja aivan eri tavalla kuin kaupan jäätelöt*, joten on varmasti vaivan arvoinen. 
Syvän punainen mustaherukkajäätelö valloittaa paikkansa joulupöydässä. Valmista herkut ennen joulukiireitä ja ota  sulamaan kymmenen minuuttia ennen tarjoilua. Jäätelökauhaa et tarvitse, lusikalla ja veitsellä saat taiteiltua oman näköisesi annoksen makeista herkuista.
Mustaherukkajäätelö
200 g mustaherukoita
100 g sokeria
6 kpl munankeltuaisia
1 dl sokeria
2 cl koskenkorvaa
2 cl creme de cassis -likööriä 
3 dl kermaa

Keitä mustaherukoita ja sokeria viitisen minuuttia, paseeraa seos siivilän läpi jotta siemenet jäävät seoksesta pois.
Laita mustaherukkapyre teräskulhoon, sekoita joukkoon munankeltuaiset ja sokeri. Aseta kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on kiehuvaa vettä. Pidä huoli ettei kulhon pohja osu veteen. Sekoita mustaherukkaseosta vesihauteessa noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä seos.
Sekoita jäähtyneeseen seokseen koskenkorva ja mustaherukkalikööri. 
Vatkaa kerma kulhossa, yhdistä se mustaherukkaseokseen. Pakasta teräskulhossa, sekoita noin puolen tunnin välein pakastamisen alkuvaiheessa. 


Jouluinen kaneli-omenasorbetti sopii maidotontakin ruokavaliota noudattavalle, sen resepti löytyy uusimmasta Fit-lehdestä.


*Valio mainostaa Aino -jäätelön kumpuavan luonnosta. Siinä kumpuamisen kupeessa se on saanut kantensa alle liki 30 eri ainesosaa, joten uskallanpa väittää että itse tehty jäätelö kumpuaa sydämestä. Ilman e-koodeja.


Makeita, jouluisia hetkiä, kamut!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

ihanan kuuloinen resepti, kiitos! Olisin kysynyt, että voiko koskenkorvan ja liköörin jättää tuosta suosiolla pois, vai kärsiikö resepti oleellisesti? Syömässä lapsia, ja haluaisin jättää siksi ne pois.

Kiitos vielä!
t. Anna

Heini kirjoitti...

Mielettömän herkullisen kuuloinen resepti! jouluksi suunnitteilla jäädyke, mutta tämäkin kyllä kiehtoisi :)

Hanna kirjoitti...

Hei Anna, toki voi jättää pois. Tuolloin jäätelö kannattaa tehdä samana päivänä, kun se nautitaan. Se kovettuu ihan eri tavalla, kuin noiden viinaksien kanssa. Saattaa olla myös hiukan rakeista, mutta hyvää varmasti ;)
Jäätelökoneella tuota ongelmaa ei ole, vaikka ei koskenkorvaa lisäisikään, mutta ilman konetta se on vähän haastavampaa. Ja se kaneli-omenasorbetti, se on iisi eikä vaadi viinaksia.

Testaa! Tämä on yksi parhaista jälkkäreistä joita koskaan olen pyöräyttänyt, aivan jumalaisen hyvää.

Ihanaa joulua!

Katja kirjoitti...

Juurikin aioin blogata aiheesta mitä helvettiä teen anoppilaan jälkiruokapöytään! Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku oli yksi vaihtoehto, mutta ei ehkä kovin raikas vaihtis. Onnistuuko kädettäjä tossa? Miks sitä pitää lämmittää? Miten "paseerataan"? Survotaan vaan marjoja nyrkillä siivilästä läpi? Täh.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Hanna neuvoista, tätä pitää ehdottomasti kokeilla!

Keittokirjaanne odottaen,

Anna

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaunis! Huomisesta joulupöydästämme löytyy makeaksi päätteeksi itseoikeutettu aterian kruunu, marjajäätelö (laitoin vadelmaa ja pari muuta marjaa vähän taittamaan).

Ihanaa joulua Hannalle ja valtavasti puhtia uuden vuoden koitoksiin!

Taru

Ellysi kirjoitti...

Mä rakastan itsetehtyjä jäätelöitä! Mun oma suosikki mitä ite teen aina on kookos exotic-jäätelö mihin tulee vähän malibua! Se on huippua<3

Hanna kirjoitti...

No, Katja, teitkö jäätelöä? Pidin sulle aattona peukkuja.

Kiitos Anna kommnetista, kovasti tehdään töitä kirjan kanssa, jotta se olisi ulos tullessaan mahdollisimman hyvä ;)

Oi vitsi Taru, ihanaa kun kokeilit! Tulihan ihanaa? ;)
Kiitos tsemppauksesta, sitäkin tässä tarvitaan.

Niin minäkin, ei maistu kaupan jäde omatekoisen jälkeen juuri millekään. Kuulostaa hyvältä, jos on kookoksen ystävä. Itse vierastan kookosta, vaikka kuinka olen yrittänyt antaa sille useita mahdollisuuksia. Ehkä vielä joskus..