200 g mustaherukoita
1 dl sokeria
3 rkl vettä
2 kananmunanvalkuaista
Kaada kattilaan mustaherukat, vesi ja sokeri. Anna kiehua viitisen minuuttia. Laita teräskulhon päälle siivilä ja painele seos lusikan avulla siivilän läpi.
Sekoita mustaherukkaliemeen vatkattu valkuaisvaahto ja siirrä kulho pakastimeen. Sekoita pakastamisen alkuvaiheessa tunnin välein, siten saat aikaan parhaan mahdolllisen lopputuloksen.
Sorbetti säilyy pakastimessa ihanan pehmeänä monta päivää ja sopii erinomaisesti tuhdimman aterian päätteeksi. Raikas, olematta liian makea.
Mustaherukkajäätelön ohjeen löydät täältä.
6 kommenttia:
Onpa syvän kaunis väri tuossa mustaherukassa. Se on yksi pakaste jonka usein ostan. Vadelmia kun pitäisi keittää, ja minä syön ne mieluiten raakana aamun jukurtissa.ANNI
en kestä!! elän herkutonta aikaa, mutta tuohan on melkein kun salaattia söis, eikö?
Sama homma, mustikat ja mustaherukat kulkee kotiin lähikaupan pakkasesta. Puolukoita sain pohjoisesta, isovanhemmilta. Vispipuuroa viikonloppuna!
Marjoja, Dorit! Kai sinä nyt marjoja saat syödä? Jätä vaikka sokeri pois, hunajata hunajata ei lasketa. ;)
Ihana resepti, jes. Monelleko tuosta riittää?
ps. Oletko ehtinyt kirjoitella puhtaaksi sitä Jaakko Halmetojan haastattelua? Täällä vähän hoputan, kun olen jo kaipaillut niitä vastauksia :)
Tästä tulee neljä ihan hyvän kokoista jälkkäriä, kuusikin jos annostelee vähemmän ja tarjoaa vaikkapa vaniljajätskin tms kera.
Enpä ole, kirjan dedis on nyt se tärkein motivaattori, sen jälkene aikaa taas muuhun. Pahoittelut kun joudut odottamaan.
Kaunko tää säilyy hyvänä? tein tänään ja mietin kestääkö ensi torstaihin? kiitos ohjeesta =)
Lähetä kommentti