16.12.2012

Safkaa jouluksi kotiinTahdon vielä lahjoa lukijoitani näin joulun alla, minusta kun tämä pikkuinen keittokirja sopii paremmin kuin hyvin lahjaksi.

Huudelkaahan siis tähän postaukseen, että miksi minun pitäisi kirjoittaa sinun osoitteesi kirjapakettiin. Aikaa osallistua tiistaihin 18.12. klo 12.00 asti, jotta kirja ehtii luoksesi vielä aatoksi.

Onnea peliin!

Kuva Tuukka Ylönen / Turun Sanomat

131 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Lyhyesti ja ytimekkäästi: koska olen jo pidempään ihaillut kirjaasi ja palan innostuksesta päästä kokeilemaan reseptejäsi! Opiskelijabudjetilla kirjaa en ole voinut kotiuttaa.

Tiia Lehto
http://fortheheartypeople.blogspot.fi/
tiialeht0@hotmail.com

Clementine kirjoitti...

Kirjanne oli lahjalistallani tänä jouluna, mutta valitettavasti talous on niin kireällä, että tänä jouluna emme lahjoja ostele ollenkaan. Olisipa hienoa olla niin onnekas, että tämä helmi putoaisi minun postiluukustani. Voisin siis aloittaa uuden vuoden tekemällä Safkaa arjen iloksi. :)

Jose kirjoitti...

Jotta mieheni saisi useammin kunnon ruokaa. En osaa olla yhtään luova keittiössä, mutta Safkaa vaikuttaa niin inspiroivalta että sen avulla musta tulisi taatusti hyvä vaimo. Ja ehkäpä saisin äijelinkin välillä houkuteltua kanssani kokkaamaan..? ;)

Kalamuija ja lappilifestyle kirjoitti...

Kirjan resepteillä saataisiin ihania lämpimiä ruokia tänne kylmään pohjoiseen:) Terkkuja Pohjois-Norjasta. ps. toki kirjan voisi postittaa Suomeen;) Olemme tulossa jouluksi sinne. pps. avokadopastaa kokeiltu ja sanaa levitetty täällä rajan toisella puolella;)

Anonyymi kirjoitti...

Avokadopasta testattu ja mielelläni kokeilisin muitakin reseptejä jos kirjan saisin. :)

-Omi

MerjaS kirjoitti...

Oishan se upeeta, jos meidän eka keittokirja ois "Safkaa" !

kerttu kirjoitti...

mulla herahtaa vesi kielelle, kun vain ajattelenkin kirjanne lukemista, saatika sitten ruuan tekemistä... avokadopastasta on jo kokeiltu taaperoystävällinen versio, tuskin maltan odottaa että pääsisin tutustumaan muihinkin resepteihin asap.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle ehdottomasti! Jos ihminen syö, on tämä kirja hyvä lahja hänelle :) Voisin siis kuvitella helpostikin parikymmentä potentiaalista lahjansaajaa.. Minulla itsellänihän tämä ihanuus jo on, kovassa käytössä! -Irinja

Anonyymi kirjoitti...

Me tarvittais hyvä ruokakirja.
Olen ollut kotiäitinä monta vuotta ja lähdössä töihin vuoden alussa. Minä olen perheessämme laittanut pitkälti ruuan. Sanoin miehelle, että vuoden alussa vaihtuu sävelet ruuanlaiton suhteen. Kun kummatkin käy töissä pitää molempien osata kokata arkiruokaa ja mielellään hyvää sellaista :)
Mies tuumasi, ettei hän osaa muuta kuin keittää makaronia, että sitä syödään sit hänen kokkausvuoroillaan. Ei tule kuuloonkaan, huudahdin. Minä, joka rakastan arkiruokaa en ala pelkkää msakaronia syömään.
Sit jatkoin, että hommaan sulle hyvän keittokirjan joululahjaksi, jotta saat ohjeista kokata. Mielessäni oli jo tämä Safkaa -kirja. Mies lupasi yrittää oppia lukemaan keittokirjaa :)
Nyt tietysti toivon, että kirja napsahtais tätä kautta pukinkonttiin :)

t. kuuden tonttusen äiti

Anonyymi kirjoitti...

Tämä olisi loistava joululahja juuri kokiksi valmistuneelle tädilleni, jolle olen pähkäillyt sopivaa lahjaa. Hän tykkää niin fine diningista kuin rennommastakin ruuanlaitosta, ja uskon, että tämä olisi nappivalinta.

t: satu
kuusitie@jippii.fi

X kirjoitti...

Meillä on jo kirja, toisen voisin antaa lahjaksi.

manuuu kirjoitti...

Ostin tän kirjan mun veljelle joululahjaksi, mutta sorruin selailemaan sitä ennen paketointi.. Mun on pakko saada oma kappale! :D

Dinner4u2 kirjoitti...

Haluaisin jakaa mainioita reseptejä myös lahjan muodossa!

Anonyymi kirjoitti...

Koska mulla on nälkä ja en koskaan voita mitään. :D hyvää joulua!

Jansku kirjoitti...

Meillä on kangistuttu samoihin ruokakuvioihin,nyt olen kuitenkin alkanut muuttaa niitä ja into kokkaukseen on syttynyt uudestaan..uusia reseptejä ja ideoita kaivaten!

Annika kirjoitti...

Minusta on ihana tehdä viikonloppisin ruokaa ja kaipaisin uusia ideoita ja makuja aterioihin. Ruoka on yksi elämän suurimmista nautinnoista. Kirja siis tekisi elämästäni maukkaamman, kun kokeilisi uusia reseptejä =)

archangel kirjoitti...

Kirja hommattiin kotia ja sieltä sainkin ikimuistoisen synttäri illallisen :) laitan kirjan heti pukinkonttiin ystäville jos voitan! Kaunis kiitos ;)

archangel kirjoitti...

Kirja hommattiin kotia ja sieltä sainkin ikimuistoisen synttäri illallisen :) laitan kirjan heti pukinkonttiin ystäville jos voitan! Kaunis kiitos ;)

Niina kirjoitti...

Kirja löytyy jo omasta keittiöstäni eikä mitään muuta keittokirjaa olekkaan tullut käytettyä! :D Ihana rakas ystäväni, jonka kanssa ehdin syödä enää harvoin, ilahtuisi kirjasta kovasti!
Mielestäni jouluna lahjojen antaminen on paljon ihanpaa kuin niiden saaminen :)

Leena kirjoitti...

Avokadopastaa on tehty myös täällä Karoliinassa. Jos olisi kirja, niin kokeilisin muitakin reseptejä.

Anu kirjoitti...

Muutamaa ihanaa netin kautta löydettyä reseptiä on jo testattu, mutta uskomatonta kyllä en ole vieläkään ehtinyt kauppaan kirjaa edes selaamaan. Olisi ihana saada se kotiin kannettuna :)

Maria kirjoitti...

Lainasin kirjaanne ystävältä ja ihastuin ikihyviksi.Meillä on iso poppoo nuorisoa kotona kuusi lasta ja kaikki löysivät mieluisia reseptejä kirjasta-en ehtinyt niistä ylös kirjoittaa kun sen jolla sain oman lihansyöjä mieheni ekan kerran maistamaan avocadoa:)
budjetti on tiukka täälläkin
joten olisin ikionnellinen kun kirjanne kopsahtaisi juuri meille arkiruokaa piristämään .
lämpimin joulun odotusterveisin
maria.hyle@luukku.com

Aniliini kirjoitti...

Kävispä kerrankin tuuri! Ja tulis lahja jouluksi, kun voi yölläkin syödä! :)

kaijas kirjoitti...

Keittokirjoja on niin monenlaisia, haluaisin tämän,jotta saisin kokeilla ja samalla arkiruokaa piristää niiden tavallisten pottujen sijaan, Olis tosi ihana joululahja!

FaerieS kirjoitti...

Voi olisi ihana saada antaa lahjaksi kyseinen kirja, oma on jo vauvahiirenkorvilla :)

Gwenndelin kirjoitti...

Työtön aikuisopiskelija ei ole pystynyt hankkimaan kirjaa säästölinjalla elelyn vuoksi ja se harmittaa. :( Kirja olisi iiiihana valmistumislahja, koska opinnot päätyvät aivan pian ja uusi vuosi alkaa odotellen tutkintotodistusta. Oma blogini käsittelee suurta elämänmuutos- ja painonpudotusurakkaa, johon paremmat arkiruokareseptit sopivat myös paremmin kuin hyvin! :)

Salla kirjoitti...

Että saisin rahatonna poikaystävälle edes yhden oikeasti mieluisan joululahjan!

Jonna kirjoitti...

Mulla on kirjahylly täynnä erilaisia keittokirjoja, lähes kaikki kuitenkin hyvin peruskirjoja. Safkaa olisi varsin mieluinen lisä omaan keittokirjakokoelmaani. Sen avulla tulisi kokeiltua varmasti erilaisia mutta herkullisia ruokia. Tämä opiskelija ei pelkillä nuudeleilla elä, vaan kunnollisilla ja laadukkailla raaka-aineilla!

Anu kirjoitti...

Olemme muuttamassa joulun jälkeen ulkomaille ja puolison kanssa on sovittu, että yhtään kirjaa ei enää osteta muuttokuormaa kasvattamaan. Lahjaksi saatuja tai voitettuja opuksia ei lasketa. ;)

ahle kirjoitti...

Olen etsiskellyt täydellistä (tai edes jotenkin järjellistä) lahjaa ensimmäiseen asuntoon juuri jouluksi muuttaneelle nuorelle naiselle, jolla on oma varma maku, joten sisustustavaroita en rohkene ostaa. Inspiroiva, uudenlainen, tuore keittokirja sen sijaan on ihan loistoidea lahjaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka valitettavasti uskon, ettei mieheni ole ymmärtänyt hienovaraista vihjailuani lahjani suhteen, toivon silti löytäväni kirjan paketistani.

Abe

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Olen ostanut teidän ihanan kirjan, nyt vaan "keskustelemme# tyttären kanssa, kumman kotona se asuu. Siis tarvittaisiin toinen kirja.

Jukkis kirjoitti...

Koska haluan levittää Safkaa-ilosanomaa!

Eltsu kirjoitti...

hmmm. koska olen jo pidempään hipelöinyt kirjaa kirjakaupoissa ja haaveillut uusista kokeiluista ruokapuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Koska tarvitsen apua kiireisen arjen pelastamisessa ja minullakin on täällä joku joka pitäisi hurmata esimerkiksi avokadopastalla ;)

-Irmeli

pinja_p kirjoitti...

Mulle saa lähettää sen, koska
A) olen köyhätyötönopiskelija
B) en ole keksinyt hyvää joululahjaa, joka ilahduttaisi koko perhettämme
C) en ole vielä koskaa saanut syödäkseni THE pastaa
D) akateemisesta en löytänyt kyseistä kirjaa
E) se olisi hupaisaa löytää joulupaketti postilaatikosta!

Hyvää joulunodotusta,

Pinja
kesatytonblogi@gmail.com

Kari kirjoitti...

aina kun käyn stadissa on kirja loppu kaupasta eikä meidän pikkukaupungista sitä saa ! Tekstit mitä olen lukenut kiinnostavat suuresti.

Elkku kirjoitti...

Antaisin kirjan toiselle siskolleni, joka ei tee juuri koskaan itse oikeaa kotiruokaa. Tai siis ruokaa ylipäätään. Hän saa ensimmäisen lapsensa alkuvuodesta, ja olen aika huolissani lapsen tulevaisuuden kulinaristisista elämyksistä (tai siis niiden puutteesta).

Essi kirjoitti...

Koska tämä lääkiksen pääsykokeisiin pänttäävä ruokafani haluaa käyttää vähäisen vapaa-aikansa maukkaasti :-) Ei se tieto uppoa päähän liian matalalla verensokerilla!

Sini kirjoitti...

Ostin kirjanne jo äidille joululahjaksi, mutta haluaisin antaa yhden kipaleen vielä parhaalle siskolleni! Sisko on superleipoja, mutta muuten varmasti kaipaisi ruoanlaittoon uusia ideoita ja tuo kirjanne olisi mitä parhain siihen! Vielä opiskelevalla siskollani kun ei myöskään ole tällä hetkellä varaa ostella ruokakirjoja ja haluaisinkin siksi hemmotella häntä tuolla! :)

Mm kirjoitti...

En jaksa enään odottaa varausta kirjastosta!

Riikka kirjoitti...

Haluaisin antaa kirjan lahjaksi äidilleni, jolta olen perinyt innostuksen kokkailuun ja keittiössä hääräilyyn. Itse olen kirjan erittäin tyytyväinen omistaja ja tahtoisin, että äitinkin pääsisi innostumaan ja inspiroitumaan kirjan resepteistä! :)

-Riikka, Oulu

ilu kirjoitti...

saan ilokseni laittaa kirjojanne asiakkaiden ostoskasseihin, joten olisi aika ihanaa jos omassakin kodissa vihdoin tehtäisiin Safkaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Antaisin kirjan joululahjaksi isälleni, joka on kiinnostunut ruoanlaitosta eläkkeelle jäätyään. Aiemmin hän on tehnyt ruokaa puolivalmisteista ja laittanut lphkoperuntakin pakasteesta. Olisi hienoa ,jos hän innostuisi vaikkapa mainiosta possukastikkeestanne tai pastoista, jotia hän mielellään syö ravintolassa, mutta ei osaa itse valmistaa.

Ivy

Martsba kirjoitti...

Oon haaveillu tän kirjan kotiuttamista jo siitä asti kun tämä ilmestyi, mutta opiskelijana ja ilman töitä se on hiukan vaikeaa ): Olisi tosi kiva päästä kokeilemaan muitakin kirjasta löytyviä ruokia kuin avokadopastaa ja siten edistää uraani aloittelevana kokkina (: (ps. hiveilöin tätä kirjaa joka kerta ollessani kirjakaupassa...)

Ekku kirjoitti...

Oishan se huimaa voittaa jotakin ja tulisi sit vihdosta viimein kokeiltua avokadopastaa ;)

Vimps kirjoitti...

No mihin se mun kommentti hävisi... pistän siis varmuuden vuoksi sen uudelleen.

Olen erittäin nirso keittokirjojen suhteen, vaikka rakastan niitä. Siksi suppeaan kokoelmaani ei ole löytynyt yhtään uutta kirjaa yli kolmeen vuoteen. Tai ehkä se johtuu juuri siitä: rakkauteen tarvitaan jotain erityistä.

Safkaa on ollut ostoslistalla kuitenkin siitä asti, kun luin ensimmäisen kerran kirjaprojektistanne täältä blogistasi, sillä olen tykännyt poikkeuksetta kaikista resepteistä, joita olet täällä jakanut.

Vielä kirjanne ei ole päätynyt käsiini, joten olisipa kiva saada se tätä kautta! Pääsisin myös testaamaan maankuulua avokadopastaa - en ole maistanut sitä vielä koskaan. Tosin tiedän, että kirjastanne löytyy lukuisa määrä muitakin makuhermooni osuvia resepteja, jotka pitää päästä toteuttamaan.

Tiina A kirjoitti...

Haluaisin ton kirjan niin kovasti jouluksi!

Anonyymi kirjoitti...

Sinun pitäisi kirjoittaa kirjapakettiin minun osoitteeni siksi, että tämä amatöörikokki pääsisi vihdoin ja viimein kokkaamaan hyvää safkaa ja vieläpä nauttimaan siitä. Uskon, että yksi kirjapaketti ja yksi kirja paketissa voivat muuttaa elämääni paljon enemmän kuin osaisi arvatakaan. Iloa jouluusi!

-Amatöörikokki

Anna kirjoitti...

Isäni ei ymmärrä ruoasta mitään ja syö käsittämättömiä juttuja. Antaisin tämän mielelläni hänelle, ehkä hän voisi oppia jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Koska tarvitsen kipeästi uusia reseptejä arki-iltoihimme!! Tuntuu, että on noin 5 ruokalajia joita pyöritän ja ne alkavat jo kyllästyttää kaikkia.

LiisaM

Anelma kirjoitti...

Pienet lapset, joten haaveilen yöllä imetysten välissä tekeväni vielä jonain päivänä avokadopastaa...siihen saakka syön lusikalla avokadoa pikaruokana ;).

Sarihanse kirjoitti...

Olen valmistanut avokadopastaa kolmekertaa ja perheen miesväki on pitänyt siitä kovasti. Nyt kuitenkin viikonloppuna, kun laitoin jotain lihaa ja lisuketta, tuli kommentti, että onhan tää paljon parempaa kun avokadopasta, koska pasta ei ole oikeaa ruokaa. Tahtoisin siis päästä kokeilemaan niitä kirjassa olevia "oikeita" ruokareseptejä, vaikka ap oma suosikkini edelleen onkin.

malin kirjoitti...

Jag vill vinna boken för att jag älskar att bläddra i kokböcker med vackra bilder.

HeyDee kirjoitti...

Ui, minä niiiiin haluaisin tuon kirjan! Toivottavasti onni suosii :)

Anonyymi kirjoitti...

Mieheni on innostunut viime aikoina kokkaamaan, joten tämä olisi täydellinen joululahja hänelle!

heidimaria

Anonyymi kirjoitti...

Antaisin kirjan inspiraatiolahjaksi rakkaalle siskolleni joka päätti alkaa opiskelemaan kokiksi!
/ Mollamaija

Maarit kirjoitti...

Kirja lähtisi siskolleni lahjaksi, sovimme kyllä ettei aikuisten kesken lahjoja vaihdeta mutta tälläinen tapaus kyllä sopisi, ja tiedän että kirjan jokainen resepti menisi kokeiluun ja tietty pääsisin ainakin välillä herkuttelemaan itsekin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä, minulle, minun <3 Pelastakaa lapseni Saarioisten äitien ruualta antamalla mahdollisuus kokeilla ihan oikeita makuja PLEASE!

Terv. Väsynyt virkaäiti

Laura kirjoitti...

Koska haluaisin tuon kirjan kovasti (tosi kovasti!!), mutta olen ostanut niin paljon lahjoja, ettei ole enää varaa lahjoa itseään.

Anonyymi kirjoitti...

koska haluan lahjoa sillä maailman parasta äitiäni joka ei ole maistanut vielä edes avokadopastaa! harmi että olen rahaton opiskelija eikä sinänsä halpa kirja nyt kuitenkaan mahdu joulubudjettiini.. olisi mahtava yllätys voittaa se ja saada antaa toivottu lahja :)

-veeraveera

Anonyymi kirjoitti...

Tahtoisin ostaa kirjan ihan itselleni joululahjaksi. Vaan en ehkä osta, sillä en kerta kaikkiaan enää ehdi tällä viikolla kaupoille, on deadlineja ennen joulua ihan olan takaa.

Terv.Anu lähes burnoutissa

maisakaisa kirjoitti...

KYLLÄ !
Safkaa-kirja on lahjalistalla täällä ja olen ollut vaikka kuinka kilttinä koko vuoden (ja lupaan olla ensi vuodenkin).
Raflassa ruokailu oli elämys, avokadopasta oli (jopa itse kotona perheelle kokattuna)elämys. Hyvä ruoka on aina elämys.
Haluan näitä elämyksiä lisää!

Anonyymi kirjoitti...

Koska minä tarvitsen tämän kirjan ja olen yrittänyt voittaa sitä jo aiemmassakin arvonnassa itselleni. Avokadopasta on parasta ja seuraavaksi haluan testata lasagnen, possukastikkeen, lindströmit...

-annahoo

Anonyymi kirjoitti...

Olen ulkomailla asuva opiskelija joka rakastaa ruokaa ja keittokirjoja enemmän kuin mitään ja olen koko syksyn kuuliaisesti pysynyt kirjakaupan yläkerrasta poissa koska TIEDÄN että muuten ostasin jotain, joten keittokirja lahjana oisi ihan parasta ! :D

sankku93@luukku.com

Katja K. kirjoitti...

Koska minulla on jo kirjasi ja haluaisin antaa sellaisen lahjaksi – niin paljon olen siitä puhunut... :)

piipa kirjoitti...

Minulle koska en ole saanut yhtään uutta keittokirjaa, siis ruokakirjaa, ainenkaan kahteen Jouluun joten päivitystä kaivataan keittokomerooni !

Kati kirjoitti...

Jotta voisin antaa sen joululahjaksi mualiman parraalle äityliinille. Hän nimittäin kerää keittokirjoja ja tämä kirja kiteyttää kaikki asiat joita tiedän hänen kirjoissa arvostavan :) + tietenkin vielä se pointti että tiedän ettei hänellä ole tätä vielä! :D

nina kirjoitti...

Tervehdys! !9- vuotias poikani pääsee armeijasta pois tammikuussa ja on sen jälkeen muuttamassa tyttöystävänsä kanssa yhteen. Safkaa- kirja olisi enenmmän kun kun fiksu valinta ensimmäiseksi keittokirjaksi opiskelevien nuorien kotiin; ehkä näin vältyttäisiin perinteisiltä tonnikalamakarooni mössöiltä ja opeteltaisiin heti samalla vaivalla tekemään herkullista ja laadukasta ruokaa. :)

nina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
nina kirjoitti...

Ed.postaukseen, osoite unohtui, joten jos onni suosii, niin se on nina.tikkanen2@suomi24.fi

Aino kirjoitti...

Hei,

Ensimmäistä kertaa tänä jouluna sovimme läheisten kanssa, että annamme joululahjaksi yhteistä aikaa tavarapaljouden sijaan. Mitä lähemmäksi joulu tulee, sen enemmän mieleen juolahtaa asioita ja yllätyksiä, joilla olisi mukava muistaa läheisiä ja itseä, mutta sovittu, mikä sovittu. Ei auta. :)

Erityisesti tämä teidän Safkaa ruokakirja on ollut mielessäni ja useista kirjakauppailmoituksista sitä on katsellut. Siitä olisi varmasti riemua yhteisiin hetkiin läheisten kanssa.

Tuia kirjoitti...

En oikeasti tarvitsisi enää yhtään keittokirjaa, mutta kun haluan... Ja jos kerran olen uvannut miehelle, että en yhtään kirjaa enää osta, niin ainoaksi mahdollisuudeksi jää sitten kirjan voittaminen arvonnassa, eikös? Sitä ei lasketa!

Idu kirjoitti...

Olen tainnut kertoa tämän saman tarinan aiemminkin, mutta anyways; Olen tänä syksyny helsinkiläistynyt, elintarvike- ja ravitsemustiedettä opiskeleva maalaistyttö, joka on vastikään herännyt ruokaintoilija ja täysin hurmaantunut teidän ruokafilosofiaanne. Pidän juuri yksinkertaisesta ja simppelistä perusruuasta. Uskon siihen, että opiskelijabudjetillakin voi saada hyvää ruokaa, kunhan panostaa oikeisiin, tuoreisiin aineksiin ja karsii turhat ruokakulut pois.

Viime viikolla sain ensimmäisen palkkani uudesta työpaikasta. Juhlistin sitä ostamalla pullon viiniä ja tekemällä avocadopastaa. Se oli tai-vaal-lis-ta. (Kiitos Alexanderille myös pastankeittovinkeistä, nämä tulevat jokaviikkoiseen käyttöön!) Silloin päätin, että joskus minä vielä tämän kirjan ostan. Ja teen siitä kaikki reseptit. Jollen nyt tämän onnen kantamoisen johdosta sitä saa, niin ehkä sitten kun palkkarahoja on kertynyt tarpeeksi, tai viimeistään ensi jouluna! (Ellei silloin ole tullut jo uutta versiota..?;) )

Ensi palkasta saatan pihistää osan ja kokeilla ankanrintaa. Tai sitten säästän makuelämykset Raflaan ;) Oikein hyvää joulunodotusta teille sinne ihanat!

Saukko kirjoitti...

Ostin jo kirjanne mutta ajattelin antaa sen veljelleni joululahjaksi. Olisi siis ihanaa saada itsellekin tuo mainio opus!

Tiinatar kirjoitti...

Mä olen tehnyt uuden vuoden lupauksen: opettelen tekemään kunnollista ruokaa lapsilleni. Nyt meillä on luvattomat usein kaupan pinaattilettuja & maksalaatikkoa. Noloa, mutta totta. Uskoisin, että tämä on juuri se kirja, minkä nyt tarvitsen.

Anna kirjoitti...

Muutin syksyllä toiselle puolelle maapalloa, ja vaikka pari ekaa kuukautta menikin fiilistellessä paikallista keittiötä, on nyt tullut iso kaipuu itse tehtyyn ruokaa.

Sattumalta juuri eilen testasimme avokado-pastan ja voi vitsi kun oli hyvää. Tiedoksesi siis, että sen tekeminen onnistuu myös Singaporesta saatavilla elintarvikkeilla! Yritteinä käytettiin persiljaa ja korianteria, basilika unohtui jääkaappiin, vaikka sitä metsästettiin kissojen ja koirien kanssa. Limet ovat vähän erilaisia, mutta näköjään toimivat. Paikallisten chilien kanssa saa olla tarkkana. ;)

Tee siis ulkosuomalainen onnelliseksi ja tarjoa kotimaisia hetkiä! :)

PW kirjoitti...

Meilta Safkaa jo loytyy mutta mielellani ilahduttaisin silla siskoni perhetta, jospa heillakin arki maistuisi paremmalta sen myota :)

Anonyymi kirjoitti...

Maistuvaa joulun odotusta,

Olen löytänyt blogit ja niiden lukemisen viime kesänä ja nyt olen aivan koukussa mm. sinunkin blogiisi... Taloudessamme asustaa keliaakikko, jolle ei myöskään laktoosi sovi sekä kasvisyöjä. Siksipä ruokaa laittaessa tulee ottaa huomioon monta seikkaa. Safkaa -kirjaa kirjakaupassa selanneena huomasin, että sieltä löytyisi monta ohjetta meidänkin pieneen perheeseen sovellettavaksi. Petra

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Juuri eilen ystäväni kertoi vasta nyt mieleen tulleista joululahja toiveistaan ja tämä oli toinen niistä. Olemme sopineet, että lahjojen vaihtamisen sijaan menemme yhdessä syömään ja nauttimaan toistemme seurasta, mutta tämä olisi loistava yllätys hänelle!

Irkku

miettu kirjoitti...

Olisi mahtavaa saada Safkaa-kirja, olen siitä julkaisusta asti haaveillut, mutta en ole vielä saanut hankittua. Lisäksi luulen, että kirjan avulla saisin miehenkin houkuteltua hellan äärelle, visuaalinen ilme, reseptien yksinkertaisuus ja lopputulosten herkullisuus vaikuttaa juuri sopivalta innostajalta. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin heilutella kauhoja ja kattiloita yhdessä, paitsi tietysti yhdessä tehtyjen tuotosten syöminen joulupukin tuomilta uusilta kauniilta lautasilta. :)

Nanna kirjoitti...

Minä tahtosin kirjan, jotta voisin antaa sen pikkuveljelleni ja hänen tyttöystävälleen joululahjaksi.
He ovat vasta muuttaneet ensimmäiseen yhteiseen kotiin, eikä heiltä löydy yhtään keittokirjaa.
Veljeni tykkää ruoanlaitosta ja haaveilee kokin opinnoista, jospa tämä kirja saisi hänet hakemaan kouluun.
Veljeni tyttöystävänsä taas ei osaa keittää edes spagettia :) joten mielestäni tämä olisi loistava lahja tälle parille. He voisivat yhdessä laittaa herkullista ruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Toiset syö elääkseen, minä elän syödäkseni Safkaa nyt ja tulevaisuudessa!

Hyvä ruoka, parempi mieli, roihuavampi rakkaus ja maistuvampi elämä:).

Terveisin Marja

Saana kirjoitti...

Olen kokkaillut avokadopastaa jo monta kertaa ja haluaisin päästä kokkailemaan muitakin reseptejä, varsinkin kun muutan joulun jälkeen asuntoon josta löytyy uuni (!!). kuvitella että olen elänyt vuoden ilman uunia.. :)
Blogisi on yksi lemppareistani, ihailen tyyliäsi ja rakkauttasi ruokaan!

Anonyymi kirjoitti...

Toivoisin saavani Safkaa-kirjanne tänne Espanjaan, jotta voin levittää sen ilosanomaa täällä!

Hyvää joulunodotusta!

Marikki

Anonyymi kirjoitti...

Voisin antaa kirjan lahjaksi pojalleni, joka opettelee ruuanlaittoa opiskelijaboxissa.

Mukavaa joulunodotusta

Taiska

Anonyymi kirjoitti...

Avokadopastaa syödään lähes viikottain, jopa 3-vuotias tytär tykkää "vihreästä spagetista". Kirjasta kokattaisiin sekä arkena, mutta etenkin yhteisissä illoissa ystävien kanssa. Suku on kaikilla kaukana, joten syömme viikonloppuisin yhdessä isolla porukalla saman pöydän ääressä. Uusia ideoita kaivataan aina.

Anna

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti minulle (pretty please), koska asun Lontoossa ja lupaan auttaa avocado-ja muiden herkkujen maailmanvalloitusta.Lontoosta on hyvä jatkaa eteenpäin! :-) Anna

Anonyymi kirjoitti...

Rakas isi saisi kirjan joululahjaksi.


-näkkimuru (ylpeä safkaa kirjan omistaja)

silja kirjoitti...

Haluaisin antaa kirjanne joululahjaksi rakkaalle kälylleni !

Anonyymi kirjoitti...

olen jäämässä vuorotteluvapaalle...nyt minulla on aikaa arjelle, kodille, käsitöille, itselle. löysin lehdestä ohjeen leipäjuuren tekoon, sen testaan :D kirjallinen mielenkiintoisia ruokaohjeita olisi ihana lahja. eka avokadokin on vielä ostamatta ;-)

nimim. sisko

Prinsessa-77 kirjoitti...

Että muistaisin joskus syödä jotain järkevääkin ja hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

haluaa inspiraatiota - tästä kirjasta varmaan löytyy!

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo hankkinut itselleni; antaisin tyttäreni perheelle, jossa on pieni vauva. Hänkin voisi nauttia Safkasta :)

Pikoskin

Anioni kirjoitti...

Jotta saisin heittää perheen kahden ruokakriitikon (teini ja esiteini) nassun eteen jotain upeaa uutta kotiruokaa, joka oikeasti maistuisi heillekin. Ruokakriitikko-termi ei ole ollenkaan vähättelyä meidän talouden jälkikasvusta... Huoh.

Annaelisa kirjoitti...

Kirjanne on ostoslistalla kulinaristi-tädilleni. Hänellä tulisi varmasti testattua kirjan reseptit kannesta kanteen, osuu nimittäin porukan makuhermoon aivan varmasti. Olisipa mukavaa voittaa se, niin voisin laittaa säästyneet rahat vaikkapa jonkun reseptin raaka-aineisiin lahjaan mukaan.
annariikkaelisa@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Tämä olisi hyvä joululahja äidilleni!
T.sinisiipi

Leena kirjoitti...

Tilasin kirjan itselleni heti sen ilmestyttyä ja kyläilevä ystäväni ihastui siihen kovasti. Tarjosin kirjaa lainaan, mutta hän sanoin haluavansa ihka oman. Edelleenkin hän on ilman kirjaa ja lisäksi minä en ole vielä ostanut hänelle joululahjaa, vaikka vietämme joulun yhdessä ystäväporukalla. Koska jalkani murtui viikko sitten ja olen muutaman viikon rampa, joudun joulureissullakin enimmäkseen laistamaan ruoanlaitosta. Siksikin tämä olisi hyvä lahja ystävälleni, joka näin joutuu ottamaan vähän enemmän vastuuta keittiöpuolesta. Kirja olisi siis hyvä ratkaisu moneen "ongelmaan"!

Anonyymi kirjoitti...

Antaisin kirjan lahjaksi veljelleni joka on muuttamassa pois kotoa ja joka on aivan tumpelo keittiössä. Kirjasta saisi varmasti inspiraatiota. Ja tietenkin sisko voisi lainata kirjaa välillä. ;)

- Laura (lwarjus[a]nic.fi)

Anonyymi kirjoitti...

Blogissanne on viime kuukausina ollut erittäin vähän reseptejä. Tarvitsen siis kirjanne, jotten kuole reseptien puutteessa nälkään. :)

Ellimelli

Anonyymi kirjoitti...

Olen jo ehtinyt kokeilemaan erästä kuuluisaa avokadopastaa ja olin myyty! Kirjakaupassa olen hipelöinyt Safkaa-kirjaa lukemattomat kerrat, mutta opiskelijana olen ikuisella budjetilla. Kirja vaikuttaa täydelliseltä nuorelle naiselle, joka vasta pienen aikaa sitten innostui ruuanlaitosta ja etsii helppoja ja maukkaita arkiruokia. Minun luoltani Safkaa-kirja saisi rakastavan kodin!
Maaria
mtirri@abo.fi

Irma kirjoitti...

Ehdottomasti siksi, etten vielä ymmärrä, miksi kirjastanne kohistaan. Olisi aika tajuta se.

-irma-

noja kirjoitti...

Olen kuolannut kirjaasi jo kymmeniä kertoja kirjakaupassa. Vieläkään en kuitenkaan ole raaskinut opiskelijabudjettini euroja siihen laittaa. Varsinkin näin joulun alla kun olisi tärkeämpää saada ensin ne toisten lahjat hankittua...

Katja kirjoitti...

Tämä on kotiäidin hätähuuto! Omat vakiopöperöt tulevat sauhuna korvista. Joku muutos tähän on saatava. Tai kohta karkaan tonne mettään oravien seuraksi.

Veera kirjoitti...

Sen takia, että ollaan vuosi kaudet sovittu miehen kanssa, ettei osteta toisillemme lahjoja. Minä kuitenkin aina hankin hänelle jotain, lapsilta tai meidän koiralta. Mutta minä en saa mitään..en vaikka sama on toistunut vuodesta toiseen..
Lapset saa lahjoja ja mies myös, mutta olisipa ihana saada joku pieni lahja joskus itsekin.
"EI vanha koira uusia temppuja opi" sanoo mies.

Niin ja ps. en oo saanut koskaan synttärilahjaakaan tai äitienpäivälahjaa. "En keksinyt mitään." "Et tunnu tarviivan mitään." tai "Etkö sä voi itselles ostaa jotain kun kerta samaa taloutta kuitenkin ollaan." Sellaisia selityksiä..

Gloria kirjoitti...

Koska ostin jo Safkaan ystävälleni pikkujoululahjaksi, mutta haluaisin sen myös itselleni ja etenkin 12 vuotiaalle tyttärelleni, joka on innostunut kokkaamisesta! Hän olisi aivan myyty, jos saisi kirjan omistuskirjoituksella, wow!

nina kirjoitti...

Skrev om er på min svenska/engelska blogg, tänkte att ryktet om den berömda pastan borde spridas utanför Finlands gränser också. :) Så därför vill jag vinna + att jag måste vara den sista som inte provat receptet ännu ;) (skriver på svenska eftersom jag såg i Divaani att ni läser Det goda franska köket ;) God jul, hyvää joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Australian Masterchefin, ruuanlaitto on alkanut kiinnostaa aivan uudella tavalla. Välillä vaan tuppaa loppumaan tila keittiöstä ja ennen kaikkea ideat korvien välistä.

Selasin ko. keittokirjaa kirjakaupassa niin kauan, että myyjättäret alkoivat vilkuilla vihaisesti. Opiskelijan oli jätettävä kirja sinne ja lampsittava tyhjin käsin selaamaan nettiä reseptien toivossa. Joten välttääkseni kirjakauppiaiden vihat, tuo kirja olisi aika mukava juttu. :)

snanna.asikainen@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Olen ostanut tämän kirjan kahtena kappaleena pukin konttiin. Kummallakin kerralla kateus on valtava: ystäväni saavat ihastella kirjaa livenä, mutta minä en. Kirja olisi siis ihana lahja minulle itselleni. Onhan se aivan eri asia pällistellä reseptejä tietokoneen ruudulta, kun kaivaa hyllystä rakkaita keittokirjoja. Ja parhaat reseptit tunnistaa tottakai siitä, kuinka sotkuiseksi aukeamat vuosien kuluessa muodostuvat <3

LauraElina

Riikka kirjoitti...

kirja tulisi kovasti kaivatuksi piristyksesi ja inspiraatiooksi kahden pikkulapsen äidille, joka toivoisi kokkaavansa perheelleen muutakin kun makkarakastiketta ja kamelinoksennusta.

Anonyymi kirjoitti...

Amerikkalainen puolisoni ilahtuisi takuulla tästä kirjasta. Hän vastaa päivittäisestä perheemme ruokahuollosta ja toistoa alkaa olla turhan usein... Tästä siis miehelleni tsemppiä arkikokkaukseen.

Nimimerkki Mrs. O.

K kirjoitti...

Koska mä en oo koskaan syönyt avokadopastaa ja lienee aika korjata tuo vääryys. Mies on myös haikaillut tuota teidän kirjaa jo pidempään.

Priska kirjoitti...

Koska en ole vieläkään syönyt sitä avokadopastaa (vaikka ohje on toki netissäkin)! Oikeasti olen suunnitellut antavani kirjan miehelleni joululahjaksi, hän kun hoitaa suurimman osan kokkailuista meillä.

maija kirjoitti...

Tämä olisi sopiva joululahja itselleni. Kelpuuttaisin mielelläni keittokirjojen joukkoon :)

kid kirjoitti...

Koska Oulun alkutalven kylmyys on niin sanotusti ottanut koville tämän Pohjois-Pohjanmaalle muuttaneen helsinkiläisen kohdalla. Niin koville, että edes avokadopastaa ei ole tullut vielä testattua. Niin koville, että ruoanlaitto ei ole ollenkaan maistunut, koska mieluummin on tehnyt mieli kaivautua nenää myöten untuvapeittojen ja kashmirin alle ja odottaa kevääseen. Olisipa siis mukavaa aloittaa uusi vuosi uusin kujein, kädessä Safkaa ja monta reseptiä täynnä tuoreita raaka-aineita ja innostusta ja taivaalla toivottavasti hieman enemmän valoa.

Anonyymi kirjoitti...

Ilman turhia jaaritteluja; Koska haluaisin kokkailla kirjan reseptejä, mutta minulla ei ainakaan tällä hetkellä ole varaa ostaa kirjaa.

katisii@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Heippa. Olen ilolla seurannut kirjanne voittokulkua ja vilpitöntä kiitollisuuttasi tästä johtuen. Kirjanne myötä on valtavan moni ruuansyöjä saanut useamman asteen maukkaampaa safkaa - ja useampi ruuanlaittaja on saanut kokea onnistumisia keittokirjanne avulla. Keittiön iloista siis iso kiitos. - sellaiselle ilolle olisi tilausta myös minulla, etenkin tällaisena päivänä, kun sormiruokaileva yksivuotiaamme sai palovamman joulutortun luumuhillosta, enkä mie osaa lakata syyttämästä itseäni, kun näen nuo vesikelloiset pikkusormet. Miksei sitä voi kaikkea tajuta, kuten että miten ennakkoluuloton ja utelias on pieni ihminen? Ja luottavainen! Äitin tekemä ruoka on syötävää, siispä mie tästä joulutortun keskeltä vähän maistan omilla sormilla... Auts! Voi pientä poloista! Mistä meille aikuisille samanlainen terve asenne kohti ruokaa? Ja miten sitä ihmiset tajuaisivat miten pienellä vaivalla masu ja makuaisti kiittää? Mitäköhän sanoisi meidän pieni ihme avokaadopasta-nimisestä herkusta? Ainakin äiti olisi iloinen, sekä herkkuruuasta että Safkaa-kirjasta!

Maukasta ja turvallista Joulua!
meppis@hotmail.fi

elliina kirjoitti...

hyvä ruoka, parempi mieli. hyvää safkaa, parempi vuosi uusi.

bambiinas kirjoitti...

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut kirjasi hankintaa, sillä se näyttää juuri siltä, mitä olen jo pidempään etsinyt - keittokirjaa, jossa olisi oikeasti helposti kotona valmistettavat ohjeet, mutta jotka olisivat jotain muuta kuin perus makaronilaatikkoa. Valitettavasti olen yksi niitä työn orjia, joka opiskelun ja kahden työn vuoksi ei ole vielä ehtinyt joululahjaostoksia tekemään, vaan olen suu hymyssä pyrkinyt palvelemaan muita jouluostostelijoita. Tällä menolla ehdin omat joululahjani hankkimaan vasta joulun jälkeen myös aaton kuluessa töissä, joten yksi kauan kaivattu, ja joulukeittiöön lämpöä tuova lahja olisi enemmän kuin ihana piristys näiden lumituiskujen keskellä (:

tiiti66 kirjoitti...

Tykkään lukea keittokirjoja ihan lukukirjoina ja imeä uusia vaikutteita ja ideoita. TÄmä näyttäisi aika otolliselta sellaiseen käyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Koska rakastan hyvää ruokaa mutten osaa sitä (vielä) itse tehdä. Olen selaillut kirjaa kirjakaupassa ja se vaikutti inspiroivalta. Kansikin vielä kivan näköinen eli saisi olla esillä keittiössä. Olisipa ihana joululahja ihan itselle!

- Elise

ensu kirjoitti...

Olen vähän sellainen perinteinen ruoanlaittaja ja syöjä ja nyt tämän kirjan ja avokadopastan myötä olen kerrankin keikkunut trendin harjalla ja jakanut avokadopastan viestiä muillekin. Vahvistaakseni tätä uutta juuri herännyttä innokkuuttani voisin mieluusti kokata kirjasta paljon muutakin..

Anonyymi kirjoitti...

Omasta kodista kirjanne jo löytyykin, mutta hyvälle ystävälleni tämä olisi ihana lahja antaa. Näemme harvoin, mutta puhumme pitkiä puheluita, joiden yhtenä vakioaiheena on ruoka. Kirjannekin on ollut tapetilla ja tiedän, että se olisi ystävälleni mieluinen lahja.

Marja

Katri kirjoitti...

Kaipaisin kovasti inspiraatiota kokkailuun ja uskon, että kirjastanne löytyisi paljon herkkuja kokeiltavaksi. Olen saanut vannoutuneen lihansyöjänkin käännytettyä avokadopastan faniksi, joten odotukset ovat korkealla! Tekisi mieli ostaa itselle joululahjaksi tuo kirja, mutta opiskelijabudjetti ei valitettavasti anna myöden.. :/

Hippu kirjoitti...

Minun äitini tekee maailman parasta ruokaa, mutta olen maistanut niistä jo jokaista. Haluaisin antaa hänelle joululahjaksi kokonaisen kirjallisen inspiraatiota ja uusia ideoita.

Piia kirjoitti...

Koska olen niin mahdottoman kädetön keittiössä XD

Anonyymi kirjoitti...

Koska olemme muuttaneet ja kaikki rakkaat keittokirjani ovat tällä hetkellä väliaikaissäilytyksessä monen sadan kilometrin päässä. Eikä minulla ole tietoa, milloin saan ne luokseni. Ja kyllä oikea keittokirja useimmiten voittaa nettireseptit!

-Svea

Anonyymi kirjoitti...

Niin miksi? Siksi, että saisin lisää ihmeteltävää Safkaa -kirjan muodossa.
Taina

Anonyymi kirjoitti...

Siksi, että rakastan kirjoja, eikä minulla ole vielä tätä. Eikä taida olla joulupukin käärimässä lahjapaketissakaan. Oli tiiliskivikirja... Olen urkkinut :)

Alva

Anonyymi kirjoitti...

itselläni kirja jo on, mutta haluaisin piristää sillä sydänsuruja potevaa ystävääni. hyvä ruoka, parempi mieli. <3 mar
ja ps. kirja on vallan loistava ihanine kuvineen ja resepteineen.

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö ehtii?

Mutta oi, tänne! Tänne!
Täältä kirja löytäisi oivan kodin ja kauhaa työkseen heiluttelevan käden. Lisäinspiraatio ja uudet ideat ovat aina tervetulleita, omalla kohdallani siitä hyötyisi aika moni. Ja eikös se niin mene, että hyvä ruoka, parempi mieli. Joten eikun hyvä kiertämään. ;)

-milskaja-