2.6.2013

Rakastettavat riisipallerot

DSC_0056

Sikke – Ruokaa rakkaudella -kirja on taiteltu koirankorville ja pääsin äitienpäivänä testaamaan kirjasta löytämiäni riisipalleroita. Vietimme täydellisen sunnuntaisen päivän Espoossa, muistorikkaassa kodissa. Keittiöstä ovi auki puutarhaan, essu päälle ja hommiin!
Kotikeittiössämme en viitsi uppopaistaa mitään, liesituulettimemme kun ei osaa tehdä sitä ainoaa asiaa, joka siltä vaadittaisiin. Ohje vaikutti simppeliltä, keitin puuron edellisenä päivänä valmiiksi, sekoitin paikan päällä muut ainekset puuron joukkoon ja sitten alettiin paistella. Paistoimme pallukat äitini kanssa, taisimme viettää hellan ääressä reilusti yli tunnin, laatuaikaa parhaimmillaan. Uppopaistaminen on itselleni melko vierasta, siksikin harjoittelussa meni hetkinen, ensin öljy oli liian kylmää, sitten liian kuumaa. Onneksi äiti on aina äiti ja osaa kaiken, tämänkin.

Alla ohje, joka on alkuperäinen, laitan sulkuihin omat muutokseni joita tein.

DSC_0064

San Giuseppen riisi-sitruunafritterit Sikke – Ruokaa rakkaudella -kirjasta

225 g puuroriisiä
120 g sokeria (käytin ruokosokeria)
2 1/2 dl jauhoja
1 l maitoa
3 (luomu)munankeltuaista
1 sitruunan kuori
ripaus suolaa
ripaus vaniljasokeria (kaavin vaniljatangosta sisuksen)
tomusokeria viimeistelyyn
kuumuutta kestävää öljyä (esim. avokadoöljyä)

Sekoita kulhossa maito, riisi ja sokeri ja keiitä ne al dente puuroksi ja anna jäähtyä. Voit myös keittää puuron edellisenä päivänä valmiiksi tai käyttää tähteeksi jäänyttä aamupuuroa, mutta sen tulee olla riisipuuroa, muut puurot eivät tähän käy. Lisää kylmään puuroon munankeltuaiset, sitruunankuori ja jauhot. Sekoita hyvin. Kuumennä öljy pannussa (itse käytin pientä, korkeaa valurautapataa, jotta palluroilla oli hyvä uiskennella öljyssä ilman pohjakosketusta), ota puurosta lusikallisia ja kypsennä ne öljyssä kullankeltaisiksi. Siirrä ne talouspaperille ja ripottele tomusokeria päälle. Tarjoile lämpiminä.

DSC_0089

Pinnalta rapeat, sisältä täyteläiset pallerot maistuivat juuri niin hyviltä kuin kuvittelinkin, aion ehdottomasti paistella toistekin.
Sikken kirja on muuten todella ihana, suosittelen hankkimaan, mikäli se ei vielä keittiöstäsi löydy.

4 kommenttia:

Tiina - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Nyt olen kyllä kade! Kun maistoin näitä joskus Italiassa niin ihastuin ja vannoin, että nyt heti kotiin mentyä testaan. Testaamatta on jäänyt, mutta rohkaistuisinkohan nyt tästä kokeilemaan :)

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

herkkullisilta vaikuttavat noi riisipallerot!

Katja kirjoitti...

Goddamn. Pystyisköhän ihminen tähän. Kakaroiden synttärit tulossa. Nää vois syödä sit itse pois ennen kuin juhlat alkaa.

Hanna kirjoitti...

Olivat kyllä ihania, toivottavasti pääsen joskus maistamaan originaaleja palleroita, ovat varmasti vielä herkumpia! ;)

Ja olivatkin, vaikka ite tein. ;)

Pystyt, mut varaa hermoja ja punkkua tohon paistovaiheeseen. Ja viereen iso kattilankansi jos öljy syttyy palamaan. Toisaalta, siinä hyvää ohjelmaa lastenjuhliin!