25.1.2011

Chilipähkinöitä



DSC02952

Meidän perhe on tunnettu tulisista tuliaisistaan. Chilipähkinät, nuo punaisten chilien tulistamat pikkupurtavat on kovin helppo valmistaa ja hauska viedä tuomisiksi.

2 punaista chiliä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
pari desiä kuorittuja manteleita taikka cashewpähkinöitä
sesaminsiemeniä
(vaihtoehtoisesti auringonkukan-, kurpitsan-, tai pinjansiemeniä)

Laita pannu kuumenemaan, paista pilkotut chilit öljyssä kunnes ne osittain tummuvat ja silmiin iskee chilifiilis.
Lisää mantelit, sekoittele puisella lastalla ja paahda silmä tarkkana. Mantelit tummuvat jollain yllättävällä sekunnilla, jolloin et saa katsella toisaalle. Kun tuo tummuminen alkaa tapahtua, heitä sekaan suola ja sesaminsiemenet, jatka veivaamista parin minuutin ajan. Älä anna palaa, muuten lopputuloksena on kasa kitkeriä chilimanteleita joita ei syö pirukaan. Jos paistelet maltilla, saat aikaan ihanan tulisen ja koukuttavan hyvän setin.

Hotki hetken hurmiossa sellaisenaan, nauti välipalaksi taikka heitä rohkeasti vaikka salaatin sekaan. Itse tykkään näistä varsinkin avokadon seuralaisena, täällä oma ohjeeni avokadohässäkkään.
Voit toki käyttää muitakin pähkinöitä ja siemeniä, isommat pähkinät pannulle alussa, pienemmät loppuvaiheessa jotta eivät pala.

Tulisia hetkiä toivottelen.

10 kommenttia:

Dorit kirjoitti...

Mmmmmm, tätä on tehtävä! Kiitos vinkistä.

Ja sitten: Olin kuolla siihen hurmokseen, jonka Raflan pariloitu lohi sai mussa aikaan viime lauantaina! Se oli jotain niin käsittämättömän hyvää, ettei sanoin pysty kuvailemaan.

Kiitos!

stellagee kirjoitti...

oi, ihanaa! kiitos kyllä!

Anonyymi kirjoitti...

Tää ei liity pähkinöihin, jotka nekin on hyviä kyllä, mutta tulin antamaan palautetta blogistasi. Siitä on jo aikaa kun Stellan blogin kautta päädyin tänne, ja nyt luen teitä molempia ihan yhtä innolla! Sulla on ihana itseilmaisun tyyli, saat jo muutamalla (harkitulla ?) sanalla taiottua kivan tunnelman. :) Vaikutat mukavalta ihmiseltä.

t. lukija Tampereelta. :)

Hanna kirjoitti...

Dorit, kokeile ihmeessä, meidän kolmevuotiaskin rakastaa noita - osaa jo kierrellä isoimmat chilinpalat ;)
Kiitos, kerron terveisiä Raflaan kun tänään menen käymään.

Kyllä vaan, ja homma hoituu melko paljon kivuttomammin kuin nimeltä mainitsemattomat suklaapallerot.

Kiitos, lukija Tampereelta, kiva kuulla että löysit tiesi tänne - siitä myös kiitos stellalle - pysy ihmeessä langoilla. Kiitos vielä kun kommnetoit, bloggaaja tuli taas iloiseksi.

Henriikka kirjoitti...

Hei Hanna! Minä täällä odottelen, että jakaisit sen pastareseptin, jota aikaisemmin lupailit. Olen miettinyt kuumeisesti sitä pecorinon ja parmesanin eroa, kun itse käytän niitä ilmeisen tietämättömänä miten sattuu :)

Kiitos vielä tästä blogista, sen lukeminen on usein päiväni piristys.

Anonyymi kirjoitti...

RAKASTAN SUN JUTTUJA, PARHAUTTA! Chilipähkinöitä pöytään tänään!
Anu

champagne kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä, täytyy kokeilla:)

Hanna kirjoitti...

Henriikka, kirjoittelen sitä parhaillani! Kiitos muistutksesta.

Anu, kivaa iltaa ;)

testaa toki, helppoa ja hyvää kuin mikä!

Anna kirjoitti...

Moi Hanna,

Seuraa taas kehuja, toivottavasti ei mene jo ihan läpätinlässynlääksi :).
Luin sun blogia aiemmin koko ellit-taipaleesi ajan, mutta tänne löysin vasta hiljattain. Miten ihanaa onkaan ollut palata sun blogin pariin! Olen lukenut liian kauan sellaisia blogeja, joista en oikeasti ole nauttinut, vaan lähinnä ärsyyntynyt. Nyt silmä ja mieli lepää sun sopivan ironisessa, oikeasti kypsässä, mutta silti hauskassa tekstissä, rentoudessa ja tässä ihanassa visuaalisuudessa.

Olen niin iloinen, että löydyit. Keep up the good work. :)

Anna-Maria

Anonyymi kirjoitti...

Tein näitä :) Oli hyviä.

t. Irmeli