17.1.2011

Ruokakaapin kulmakivet

DSC02684

DSC02687

Olen huomattavasti kiinnostuneempi ruokakomeroidemme sisällöstä, kuin vaatekaapistani.
Minulla on lista, jonka avulla teen ostoksia. Nälkäisenä en osaa ajatella ja kannan kaupasta kotiin ihan mitä sattuu. Kun kaikkia alla olevia löytyy, on helppo napata kalaa taikka lihaa tiskiltä, sen mukaan mitä milloinkin on tuoreena tarjolla.
Suosi luomua, jos vaan suinkin löytyy.


* Maldon-sormisuola
* mustapippuria
* pala parmesania
* tuoretta chiliä
* pala inkivääriä
* valkosipulia
* lime & sitruuna
* muutama yrtti ruukussa
* erilaisia siemeniä ja pähkinöitä
* avokadoja
* oliiviöljyä (perusöljy paistamiseen, extra-neitsyt oliiviöljy kaikkeen muuhun)
* balsamiviinietikka (valkoinen ja musta)
* sardellifileitä säilykkeenä
* kikherneitä
* kananmunia
* pastaa
* valko- ja punaviiniä
* tummaa suklaata
* turkkilaista jugurttia
* kermaa

Yllä olevista syntyy helposti vaikkapa pestopasta, omeletti taikka hummus, silloin kun inspiraatiota ei ole ja kaikilla on kiljuva nälkä.

Pidän ruoanlaitosta, kun siihen on kunnolliset puitteet ja välineet. Mitään turhaa sälää ei keittiöstämme löydy. Parasta mitä keittiölleen voi tehdä, on karsia ensiksi laatikoista turhat roinat pois.
Puinen, paksu ja iso leikkuulauta on jokaisen keittiön tärkein väline. Kämmenen kokoiset leikkuulaudat eivät vaan toimi, muuna kuin sytykkeenä.
Kunnolliset veitset, yksi iso yleisveitsi ja pienempi vihannesveitsi riittää hyvin ja ei sovi unohtaa huoltoa. Mikään veitsi ei kestä teroittamatta primana. Ja mitä terävämpi veitsi, sitä turvallisempi sitä on käyttää. Tylsillä veitsillä saa helposti aikaan sormivammoja, kysykää keneltä tahansa keittiöammattilaiselta.
Kaupungin parhaat veitset, palvelun ja huolto-ohjeet saat Chez Mariuksesta. Yhtä sydämellinen kuin on paikan palvelu, soisi olevan jokaisen kodin keittiön ilmapiiri, silloin siellä on ilo kokkailla.

Palaan vielä aiheeseen, noiden tarvikkeiden osalta.

Kokkausiloa, kamut!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitoslistasta, arvaa mitä että mä printtasin sen ja nyt lähden halliin. kerropa miten se hummus ja pestopasta tehdään...


Alias k.

Anonyymi kirjoitti...

Puhut asiaa !

Olisi hauskaa jos joskus jaksaisit/haluaisit kuvata teidän keittiön, muutkin kotikuvat on olleet niin mukavia, että sekin on varmasti hieno.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä idea sormisuolassa on? Kiinnostaa. :)

T. Ronja

Hanna kirjoitti...

Reseptit tulossa, malta vielä tovi!

Kiitos toiveesta, katsotaan josko keittiökin joskus kuvissa näkyisi ;)

Ronja, käytän sitä aivan kaikkialle. Olen suolan suurkuluttaja, mikä ei (ilmeiseti) ole kenenkään mielestä hyvä juttu. Ripottelen mm. salaatteihin ja joskus jopa leivän päälle, narskuu kivasti hampaissa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, saako sormisuolaa ihan tavallisista kaupoista? Löytyykö tavallisen suolan vierestä, kysyy uusavuton.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa, koskaan en kuitenkaan ole kommentoinut.

Blogistasi olen saanut paljon hyviä vinkkejä ja hyvää mieltä, kirjoitat helmiä elämään.

Ostoslistastasi heräsi kysymys. Suomessa käydessäni sardellifileitä on oikein pitänyt etsiä eri ruokakaupoista. Mistä löytyy?

- Olivia

Jonna kirjoitti...

Aika samoja juttuja meidänkin listassa. Tosin tomaattia, porkkanaa, lanttua ja perunaa pitää kanssa aina olla. Ja tofua. Lihaa meillä ei syödä. Kalaa toisinaan.

Hanna kirjoitti...

Kyllä sitä saa melko hyvin, itse ostan hallin juustokaupasta mutta on sitä marketeissakin. Maldon kristallisuola taitaa ollaviralliselta nimeltään.

Olivia, kiitos kauniista viestistäsi, alkoipa päivä ihanasti tuon luettuani.
Sardellisfileitäkin on tuolla vanhan kauppahallin pallasen juustotiskillä. tiedän, niitä saa välillä metsästää.. Ihanaa viikkoa!

Jonna, yritin opetella tofua, mutta en oppinut. Samoin kävi soijarouheen kanssa. Liha on meilläkin vähenemään päin, syömme max pari kertaa viikossa, silloin kun hyvää riistaa taikka luomulihaa on tajolla.

mariaelina kirjoitti...

Kiitos tästä Hanna. Ihana lista, ei kovin kaukana omastani. Ja suolahan on hyväksi! Ellei kehossa ole tarpeeksi hyvää suolaa, on oikeastaan aivan sama mitä muuta syö, koska ne ravinteet eivät pysy sisällä. Suola (siis hyvä sellainen) jotenkin sitoo ravinteet kroppaan sisälle, siis. Näin minulle on sanottu ja tässä pitäydyn :)

Nimimerkillä Toinen sormisuolan suurkuluttaja

Hanna kirjoitti...

Suolaa rakastan ja siitä en luovu. Piste. Ihanaa kun meitä on muitakin ,)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä teillä sitte syodään muulloin jos lihaa vain pari kertaa viikossa? Kalaa, millaisia kasvisruokia? On niin vaikeaa keksiä hyviä ruokia, jotka maistuvat koko perheelle! Lisää ruokapostauksia toivomuksena, kiitos!

Jonna kirjoitti...

Tofu ei maistu oikein minullekaan, mutta uppoaa lapsille hyvin, siksi siis sitä. Soijarouhe saa mahan paisumaan kuin pullataikina, siksi ei hirveästi sitäkään. Herneitä. papuja ja linssejä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko lautasliinassa Mairen nimikirjaimet? Vau! Aivan uskomantonta ajatella, että siellä pyyhitään suita tuollaisiin upeuksiin. Tuo jos mikä on hienoa, samppanjoita ym. saa kuka tahansa.

Ja muuten sormisuolojen aatelia on Halen Môn, tsekkaapa se!

Hanna kirjoitti...

Anonyymille lupaan lisää ruokajuttuja, niitä on toivottu hurjasti.

Tofu outo, soijarouhe oudompi ;)

Tsekkaan mainitsemasi sormisuolan, kiitos vinkistä. Stockmannko lienee myyjä?
Lautasliinat olen löytänyt kirpparilta, eivät (valitettavasti) ole Mairen peruja. ;)