Laita kuumalle pannulle voinokareen kanssa lusikallinen Sambal Oelek -chilitahnaa, pilko pala kesäkurpitsaa (poista lusikalla halkaistusta kesäkurpitsasta siemenet), pinjansiemeniä, kikherneitä ja ronskeja paloja chiliä ja paprikaa. Pyörittele hetki pannulla. Laita mukaan eiliseltä illalliselta jäänyt raakariisi ja lämmittele maltilla.
Kappas, kurkistaa sieltä muutama nuudelikin, sunnuntaisen wokin jämät.
9 kommenttia:
Mitä on raakariisi? Meillä syödään täysjyväriisiä (paljon herkullisempaa kuin perusvalkoinen) ja kokeiluun on menossa punariisi.
Ihana lukea blogia jossa syödään hyvin ja usein. :)
Herkullisen näköinen lounas! Alkoi heti tehdä mieli, vaikka juuri söin. : ) Sen olen oppinut, että lapsille ei kannata puhua jämäruuista, se herättää turhia epäilyksiä..
niin, muakin jäi mietityttämään toi raakariisi?
- Leena
Eikös raakariisi ja täysjyväriisi ole sama asia? Hanna korjatkoon...
Miksi ihmeessä kesäkurpitsasta pitää poistaa siemenet...?
Vaikuttaa hyvältä! Ja kiitokset paketista, tuli perille tänne Hankoon. :)
http://differentstudio.blogspot.com/
käy katsastamassa
Ostan itse Stockalta superhyvää luomuriisiä, jossa todella lukee raakariisi. Jyvät eivät ole puikulamaisia, kuten perinteisessä valkoisessa riisissä, vaan ne ovat hiukan ohranjyvämäisiä. Akana on poistettu ja vitamiinit ja kivennäisaineet jäävät jäljelle, keittoaika on 40 minuuttia. Näitä riisilajeja taitaa olla esikypsennysajankin tiimoilta melkoisen paljon erilaisia, täysjyväriisi siis ajaa varmasti saman asian. Eri nimellä kulkee tämä meidän suosikki, laitan teille kuvan kun ostan seuraavan satsin, edellinen loppui juuri.
Kesäkurpitsasta (kuten myös kukusta ja muista kodan omaavista vihanneksista) poistan siemenet koska se tuo liikaa nestettä keitoksiin, setti pysyy kuivempana ja vihannes napakampana kun siemenet ottaa pois.
kukuista eli kurkuista ;)
Lähetä kommentti