Sekoita iso nokare huoneenlämpöistä voita, kunnon loraus siirappia, kourallinen kaurahiutaleita ja kanelia keskenään. Puhdista omenoista siemenkota ja täytä sorvaamasi reikä kaurahiutaletahnalla.
Kysyin mieheltäni että kauankos niitä voi pitää uunissa, hän vastasi että ota toki pois ennen kuin räjähtävät. Räjähtävät, haha. Eivät omenat räjähdä.
Kävelin keittiöön, avasin uunin luukun ja vastassani oli uunivuoallinen omenamössöä. Tuoksui taivaalliselta, näytti järkyttävältä.
Kätevää, jos tahtoo syödä omenat ilman kuoria. Lusikoimme ihanan sisällön suihimme ja kuoret jäivät vuokaan. Vaniljajäätelö kruunaa liiton, jollei hätähousuna malta odottaa sen sulamista niin juustohöylällä saa siitäkin kivoja siivuja.
Räjähtäneitä omppuja en alkanut kuvaamaan, kuvan omenat ovat vasta matkalla uuniin.
Maukasta viikonloppua!
1 kommentti:
Kiitos ihanan syksyisestä ohjeesta! Olisiko sinulla vinkata poropeukalolle jotain muuta kuin hilloa tehtäväksi puolukoista? Tuli käytyä pitkästä aikaa marjassa ja metsän antimet olivat tähän aikaan vuodesta tietysti pelkkiä puolukoita :)
Lähetä kommentti