Ei mikään vitriinin kaunein kakkupala, mutta aivan valtavan maukas sellainen. Olen koonnut eri lehdistä, kirjoista ja julkaisuista kasan reseptipaperia, jotka yhdistelin viuh vaan seuraavanlaiseksi setiksi.
Vuoraa vuoka murotaikinalla*, laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen.
Täyte
6 kananmunakeltuaista (kerää valkuaiset toiseen kulhoon, niille tulee käyttöä)
1 dl limetinmehua
limetin kuori raastettuna
1 1/2 dl sokeria
muutama lusikallinen kylmää voita
Sekoita kattilassa keltuaiset, limetin mehu ja kuori, sokeri ja sekoittele keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.
Sammuta levy ja lisää kylmä voi seokseen, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Kaada seos murotaikinan päälle ja paista parikymmentä minuuttia.
Marenki
vatkaa 4 kananmunanvalkuaista valkoiseksi vaahdoksi, lisää sekaan pari ruokalusikallista sokeria ja vatkaa vielä hetki.
Ota torttu uunista, lado marenkivaahto piirakan päälle ja heitä komeus uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, kunnes se alkaa hiukan saada väriä. Älä poistu luukulta, piirakka palaa aivan taatusti jos lähdet.
Leikkasin limetistä ohuet siivut kakkupalojen kaveriksi, lapsi laittoi siivun suuhunsa ja katsoi minua pahasti. Ei siis tarvetta koristella.
* murotaikina
150 g voita
4 rkl sokeria4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
sekoita huoneenlämpöisen rasvan joukkoon muut ainekset, viimeisenä kerma. Kääri taikina pitkulaisena kelmun sisään ja siirrä pakastimeen noin 20 minuutiksi.
tai
200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhettavatkaa voi ja sokeri, lisää muna, sekoita. Sekoittele leivinjauhe ensin vehnäjauhojen sekaan, lisää vasta sitten jauhot taikinaan.
tai
osta pakastealtaasta valmis murotaikina.
2 kommenttia:
Ja onnistuu kaasu-uunissa?
Mitäköhän tuohon sanoisi.. Laitoin uuniin, ajatus oli että se on siellä puolisen tuntia - 7 minuutin päästä torttu oli jo melkein liekeissä (uunin lämpötilaa ei voi säätää, se pohpttaa aina vaan täysillä kunnes sen sammuttaa) ja otin sen pois. Tsemppiä, tuskinpa siitä huonompi voi tulla kuin tästä, mutta ole varuillasi ;)
Lähetä kommentti