8.6.2012

Ceviche ahvenesta

_DSC1264



Jos hella on rikki tai tulisijaa ei löydy, voit valmistaa kalan tämän ohjeen tavoin. Testaa reseptiä myös lohella taikka kuhalla; pääasia on, että kala on tuore. 
4:lle
1 limetti
1/2 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili (poista siemenet)
suolaa
mustapippuria myllystä
200 g ahvenfileetä
1 keltainen paprika
korianteria
ruohosipulia
Purista limetistä ja sitruunasta mehut kulhoon, lisää hienonnettu valkosipuli, pilkottu chili, suola ja mustapippuri.
Poista ahvenfileestä keskiruodot ja leikkaa ahvenfile noin kuutiosenttimetrin kokoisiksi paloiksi. Kippaa kuutiot valmistamaasi marinadiin. Anna kalapalojen kypsyä liemessä 30-45 minuuttia. 

Kuutioi paprika ja lisää se kalojen kanssa kulhoon, silppua sekaan yrtit ja maista. Lisää suolaa jos tarvis. 

Nauti raikkaana lisukkeena sellaisenaan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. 


Kiitos Kivistössä -blogin haasteen, osallistun tällä reseptillä kesä-heinäkuun ruokahaasteeseen. Resepti on mieheni käsialaa ja versio samaisesta ohjeesta löytyy elokuussa ilmestyvästä Safkaa - parempaa arkiruokaa -kirjasta



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kuva, sinun työsi tunnistaa – tämän sanon hyvällä.
Hyvää matkaa sinulle, odotan innolla paluutasi.

Anneli

Anonyymi kirjoitti...

Kalan lienee syytä olla myös merestä pyydetty? Vai voiko järvikalaa syödä kuumentamatta vailla lapamadon pelkoa?

MinnaM kirjoitti...

Mökkirannan katiskaan oli sopivasti uinut pullukoita ahvenia, joten tämä resepti meni heti testaukseen. Kaupasta ei tosin löytynyt korianteria ja paprikakin unohtui ostoskorista, mutta hyvältä maistui silti. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Lapamadon saamiseen ei vaikuta se onko kala pyydetty merestä vai järvestä. Lapamadon voi saada ahvenesta, hauesta, kiiskestä tai mateesta. Pakastamalla kalan vähintään vuorokaudeksi vähintään -18 asteessa. Tällöin kala ei tosin ole enää tuoretta eikä maistu siltä. Jos haluaa olla varma ettei saa lapamatoa niin kannattaa käyttää jotain muuta kalaa, esim kuhaa.