14.6.2012

Pientä suolaista


Laskeskelin juuri, että meillä on käynyt uudessa kodissamme näiden kolmen kuukauden aikana jo liki sata kamua. Saatoin hiukan liioitella ja laskea osan kamuista kahteen kertaan, koska ovat niin ihania. Tämä koti on kuin tehty juhlille, syömiselle ja yhdessäololle.

Tykkäämme tarjota alkujuoman (joka usein on cavaa, proseccoa taikka samppanjaa) kera jotakin pientä suolaista, ennen varsinaista alkuruokaa. Kuvan ruislastu vuohenjuustolla ja yrttiöljyllä on yksi suosikeista. Ottaa aikaa kokonaiset kolme minuuttia, joten ehtii asetella esille vaikka olisi jo vieraat ovella.Tarvitset pehmeää vuohenjuustoa, jonka sivelet ruislastujen päälle.
Survo yrttejä (esim. basilikaa, rucolaa, lehtipersiljaa) morttelissa, lisää tippa sitruunanmehua, loraus oliiviöljyä ja suolaa. Tiputa yrttiöljyä kunkin leipäsen päälle ja tarjoa samoin tein.

6 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tää menee niin kokeiluun. Heti jussina. Tai huomenna.

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään ja hitto, mulla on kaksi prikulleen yhtä kulahtanutta, vanhaa ravintolan vatia itsellänikin... anja

Hanna kirjoitti...

Ajattelinkin sinua, kun tätä kirjoittelin. Ei mene vikaan, ei vaikka teet vasurilla krapulassa.

Noita vateja meillä on ravintolan varasto täynnä, Muruun matkasi muutama kun avasivat, omassa keittiössä majailee pari yksilöä. Ihastuin niihin jälleen, ovat olleet vuosia käyttämättöminä.

Sininen huvimaja kirjoitti...

Njam, tätä on ehdottomasti kokeiltava etenkin, kun yrttien hakuun ei tarvitse parveketta kauemmaksi lähteä. :)

Minna T. kirjoitti...

Sä olet Hanna niin mahtava, kun sun ohjeet on useimmiten niin helppoja ja silti niillä saan vieraat vakuuttuneiksi kokkaustaidoistani :) Leppoisaa kesää sinulle ja perheellesi.

annemi kirjoitti...

Voi miten kauniita, pieniä suolaisia :) menee ehdottomasti kokeiluun!