11.9.2012

Spagettia, kantarelleja ja munakoisoa alla carbonara

_DSC0658



Neljälle

360 g pastaa
suolaa
1 pieni munakoiso
300 g kantarelleja
1 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
100 g parmesania raastettuna
4 kananmunankeltuaista
mustapippuria
lehtipersiljaa silputtuna


Leikkaa munakoiso n. 2x2 cm kuutioiksi, ripottele kuutioiden päälle ruokalusikallinen suolaa ja anna hikoilla noin 20 minuuttia. Kuivaa suolavesi pois talouspyyhkeen avulla. 
Täytä iso kattila runsaalla vedellä ja suolaa vesi kunnolla, keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi. 

Paista munakoisokuutiot oliiviöljyssä (2 rkl) keskilämmöllä, kunnes ne alkavat kevyesti ruskistua. Nosta munakoisot talouspaperin päälle, johon liika öljy imeytyy. Lisää pannulle 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä ja heitä mukaan kantarellit, kun ne alkavat ruskistua suolaa ja pippuroi sienet. Lisää mukaan munakoisot ja silputtu lehtipersilja. 

Laita kulhoon 75 g raastettua parmesania ja kananmunankeltuaiset, sekoita. Kun spagetti on valmis, valuta se ja jätä hetkeksi lävikköön. Ota tilkka keitinvettä talteen. 
Sekoita kattilassa sienet, munakoiso ja pasta keskenään, lisää muna-juustoseos ja sekoittele, jotta munaseos kypsyy ja sekoittuu tasaisesti pastan joukkoon. Lisää hieman keitinvettä jos pasta tuntuu liian kuivalta. Heitä valmiin pasta-annoksen päälle raastettua parmesania ja rouhi mustapippuria. 

_DSC0642

17 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Moi,

Onko tämä Raflan ohjeella tehty munakoisopasta? Nirso kävi lounaalla ja kehui sen taivaisiin :)

Jenni liemessä

Hanna kirjoitti...

Meillä oli Raflan lounaalla valkkaripohjainen versio tästä. Mahtavaa kuulla että Nirsolle kelpasi! ;)

Katje kirjoitti...

Naaaaam.
Pakko tehdä pian, vaikkakin kantarellit pitänee korvata jollain muulla, ovat usein täällä Hollannissa kalliita ja nahistuneen näköisiä.

Sini kirjoitti...

Kuulostaapa jännittävältä yhdistelmältä - jääkaapissa odottelevat kantarellit taitavatkin päätyä tällaiseen pastaan! :)

Esa Laukkanen kirjoitti...

Time to get addicted osa kaksi :D Kiitos Hanna!

Hanna kirjoitti...

Muukin miedon makuinen sieni toiminee hienosti, terkkuja Hollantiin!

Sini, kerrohan mitä pidit, jos pastan kokkailet! ;)

Olin jo niin huolissani että Inke ja Jan (ja pari muutakin kamua) muuttuvat vihreiksi, tämä on sijaispasta sille avokadopastalle. Hauskaa päivää, Esa! ;)


inke kirjoitti...

Ai kun tää oli HY-VÄÄ. Annos oli onneksi niin sopivan valtava, että sitä jäi jääkaappiin odottelemaan vielä pienet lautaselliset molemmille (tai siis yksi Inken pasta-annos...), toivottavasti tämä kestää uudelleenlämmityksen edes jotenkuten.

Sijaispasta oli enemmän kuin tervetullut, siis! Muitakin sijaispastareseptejä otetaan vastaan - avokadoilla kun kestää aina tovin kypsyä pastakuntoon...

Kiitos, jälleen kerran!
t. Pastamonsteri

Hanna kirjoitti...

Huomasin itsekin että sitä tulee melkoinen setti, saattaa olla parempi muuten ottaa erilleen hiukan tuota sieni-munakoisoseosta ja keitellä uusi pasta seuraavana päivänä sen kaveriksi. Mikäli siis teet uudemman kerran tuota samaista pastaa.
Parasta viikkoa pastamonsterille!

Anonyymi kirjoitti...

HalleLujaa!
T: lihaton

Anonyymi kirjoitti...

voi kun en syö juuri nyt pastaa. tai vehnää, ruista, ohraa enkä muitakaan viljoja. se heikkilän antti niin kovasti puhuu järkeä sen suhteen. mutta munakoisoa ja kanttarellejä voi onneksi käristellä salaatin kylkeen

Anonyymi kirjoitti...

ajatuksissani ostin kesäkurpitsan munakoison sijaan, mutta ihan toimiva sekin oli. ehkä munakoiso olisi kuitenkin täyteläisempää? meillä minä ja kymmenenvuotias santsasi, ja kolmevuotias söi lautasen ihan tyhjäksi. herkkua, kiitos :).

-bee

annemi kirjoitti...

NAM! ihanaa että pakastimessa on kantarelleja, tuli nimittäin hillitön hinku kantarellipastaan tästä postauksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hannaaa,ensin ne parsat, lätyt ja nyt vielä tämänkin. Mun mies tykkää susta, kiitos että pelastit TAAS mun kokkausvuoron!
Liisalainen

Ulrika kirjoitti...

Jes, kiitos! Äidiltä tänään saadut kantarellit pääsevät heti huomenna munakoison kanssa pannulle :)

Hanna kirjoitti...

Kiitos ihanat kommenteista, metsän sato lautaselle, niin sitä pitää.
Olen menossa itsekin sienimetsään loppuviikolla, jospa sieltä löytyisi vaikkapa suppiksia.

Medusa kirjoitti...

Oli pakko tyypata tämä pasta, kun sitä on niin monessa paikassa hehkutettu, eikä se pettänyt odotuksia. Kiitos ohjeesta!! Seuraavaksi täytyy kokeilla avokadopastaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mies oli ostanut läjän kanttarelleja. Minä vannotin, etten mitään sieniruokaa syö, mutta kun tämä resepti tuli vastaan, otin itseäni niskasta kiinni. Oli maukkain pasta aikoihin ja mieskin tykkäsi. Ehkä olen kasvanut sienikammostani aikuiseksi?