Avokadopasta
recipe made and edited by Alexander Gullichsen
Avokadopasta
päätyi kirjaan, koska se oli ensimmäinen ruoka, jota vaimolleni
kokkasin. Hän on kertonut jälkeenpäin,
että meinasi itkeä syödessään – oli kuulemma niin hyvää.
Rehellisyyden nimissä kerron, ettei resepti ollut yhdeksän vuotta aivan sama kuin se on nyt. Alkuperäisessä versiossa käytin vuohenjuustoa ja valkoviiniä. Vaimo oli tuolloin laiha kuin kukkakeppi, oli yritettävä saada hiukan lihaa luidensa ympärille.
Neljälle
1
valkosipulinkynsi
½
chiliä (poista siemenet)
1
limetti
2
kypsää avokadoa jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan
suolaa
mustapippuria
loraus
oliiviöljyä
kourallinen
basilikaa
kourallinen
lehtipersiljaa korianteri toimii sekin loistavasti, sitä myös löytynee kaupoista, nyt kun lehtipersilja on hyllyistä tilapäisesti loppu. Nimeltä mainitsematon rouva on hyväksynyt korianterin ruokiinsa vasta viimeisen vuoden aikana, kiitos Farangin ja Gaijinin
30
g (1 dl) raastettua pecorinoa
30
g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500
g spagettia
Voit
tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan
pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista
limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.
Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla
kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri,
oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä
homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla
tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä
spagetti al dente en koskaan keitä pastaa pussissa suositeltua aikaa, noin 80 % siitä riittää, ylikypsä pasta on yksinkertaisesti pahaa hyvin suolatussa vedessä tämä on yksi lempiaiheistani – pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta, ota talteen vajaa
desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele
spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta
päälle parmesaania ja rouhi myllystä
mustapippuria. Tarjoa heti.
Avokadopastan resepti löytyy Safkaa-keittokirjastamme, kirjassa on sen lisäksi kuutisenkymmentä reseptiä, joita niitäkin suosittelen testaamaan.
Alexander "Avokadopasta" Gullichsen
105 kommenttia:
Heh, en ollutkaan vielä ehtinyt tätä suosittua pastaa kokeilemaan ja ainekset lähtikin mukaan tänään kaupasta. Pääsee nyt ihan sitä originellia kokeileen. Jännä kyllä, että mukaan tuli myös vuohenjuustoa...
ja kiitos tuosta suolavesi-vinkistä, lisää näitä perusvinkkejä, kiits!!
Noita vinkkejä ripottelimme keittokirjaamme melko avokätisesti, mutta paljon niitä jäi vielä taskun pohjallekin.
Oliko hyvä pasta?
Hei kiva lukea tekstiä mieheltäsikin, ei haittaa vaikka uudemmankin kerran kirjoittaisi :) mukavasti sanottu tuossa alussa vaimon pyöristämisestä.
AnniLydia
Heh, siinä onkin onnistunut - vai liekö se aineenvaihdunta, joka on alkanut kakoa, kun tätä ikää tulee lisää. ;)
Hei, syksyn aikana tämä pasta on tullut minuakin vastaan blogeissa. Josko tänään pääsisin sitä testaamaan, riippuu ihan avokadojen kypsyydestä. Mutta silloin siis pasta valmistuu myös Kenian Mombasassa. Pitää vielä mainita, että korianteripestoa olen valmistanut kerran, jam! Pinjansiemenet vain vaihtuivat cashew-pähkinöiksi. Keniassa korianteri on ehkä eniten käytetyin yrtti ja cashewta on aina saatavilla, sitä myydään paahdettuna vähän joka kadunkulmassa.
HALUAN KENIAAN SYÖMÄÄN KORIANTERIA JA CASHWE-PÄHKINÖITÄ!
Oh well, cashew, cashwe, mitä näitä nyt on ;D
Valaiseppas Hanna minua ja kerro pidänkö tästä pastasta jos avokado ei kuulu suosikkeihini? :)
Parmesaani ei myöskään houkuttele, joten kannattaako vaan jättää tekemättä ja kuvitella suussaan kuinka hyvältä se maistuu? :D
Safkaa on saapunut myos Israeliin!
Sairaan hyvaa korianteri-pestoa on jo tehtykin ja tanaan on tarkoituksena kokeilla avokadopastaa. Anopin puusta kypsyy avokadoja sellaista vauhtia etta kiva kun niista voi tehda nyt muutakin kuin salaattia tai guacamolea!
Kiitos reseptistä, hyvä respeti idea!
Muutama kommentti kehitysideana:
- pastana vain ja ainoastaan tuorepastaa, mieluusti tummaa.
- mielestäni parempaa saa kun laittaa öljynä paremman makuista rypsiöljyä
- ja kotimaista mustaemmentaalijuustoa vuohenjuuston tilalle.
- Loraus valkoviiniä lopuksi kruunaa maut.
- ruokajuomaksi valkoviiniä tai kevyt punaviini, kuohuviini on kuitenkin kaikkein paras valinta.
Ostin juuri ainekset Herkusta. Kaikki muut sain, jopa kypsät avokadot (melkein viimeiset) ja lehtipersiljan, vain pecorinoa en. Juustotiskin myyjä tiedusteli, tuleeko se SIIHEN pastaan ja valitteli, että tarjolla oleva on liian nuorta (venyy). Kehotti laittamaan tupla-annoksen parmesaania. ;) Leena
Kuulostaa maukkaalta joskin
epäterveelliseltä, mutta näinhän se on aina.
Tulipa mieleen että miten toimisi kylmäpuristettu avokaadoöljy tässä. Itse käytän sitä ruoanlaitossa.
Tehkää vaan pastanne avokadosta ja rypsiöljystä. Ruisleivän ja maidon kanssa todella hyvää.
T. Mario
nuolen täällä juuri lasikulhoa ja hymisen tyytyväisenä: erinomainen pasta! Onnistuin jotenkin tuplaamaan chilin eli hieman liikaa poltetta eka yrityksessä. Yleensä testaan reseptin 3 kertaa ja sit alan soveltaan (ihan yleensä myös sen takia, että en muista reseptiä tarkkaan ja olen liian laiska kaivaan alkuperäistä esille). Yksi tärkeä pointti (ymmärtääkseni?) reseptissä on, että parmesan ja pecorino tulisi raastaa suoraan juustopalasta.
Kirjaan on siis näköjään pakko tutustua lähemmin... ;)
Oi kiitos, oli hyvää! Ensi kerralla saan toivottavasti myös pecorinoa. Muutoin noudatin reseptiä ja tämän postauksen vinkkejä suorastaan orjallisesti. Ruokajuomana oli tuhdihko punkku, kun kotona ei ollut muutakaan - toimi erinomaisesti! Seuraavaksi kokeilen kirjan hirvikeittoa, jospa sen ohjeen mukaan onnistuisin tekemään keittoon haaveilemani kirkkaan liemen. :) Leena
Mielelläni kuulisin myös viinisuosituksen tähän kuuluisaan herkkuun. Entä olisiko mitenkään mahdollista saada vihiä tuosta vuohenjuustoisesta versiosta?
Alkoi jopa tehdä mieli tuota avocadopastaa. Ainoa ongelma on, että olen vaarallisesti allerginen avocadolle. :(
Hih, mikä olis paras ainesosa, millä voisin korvata avocadon? :) Ei mikään taida olla vastaava..
http://harriheliovaara.fi/blogi/
Tennisammattilaisemme Harrikin on kokkaillut teidän herkkupastaa :)
Hihii, tämä pasta on jo ilmiö! http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/avokadopastareseptin-suosio-nakyy-kaupoissakin/1261016
Riikka, kuulostaa aika vaikealta lähtökohdalta, en mene vannomaan että siinä tapauksessa tykkäät tästäkään pastasta. Tosin avokado sellaisenaan ja tällä tavoin maustettuna ovat kuin yö ja päivä. Ota riski.
PW, anopin puussa avokadoja. Tuo kuulosta niin hullun ihanalle että en kestä!
Kiitos kehistyideoista ;)
Heh, kyllä meilläkin välillä mennään pelkän parmesanin voimin, sitä kun on aina kaapissa.
Epäterveelliseltä? Tämähän on minun mittarillani varsinaista terveysruokaa ;) Avokadoöljy on osoittautunut itselleni hankalaksi käyttää, maku on melko dominoiva - taitaa olla vika tässä kokissa.
Jee, jee! Hyvä että maistui! Ja kyllä, juusto palasta raastettuna, ne valmiiksi raasetetut pussit on mauttomia ja aivan turhia, raastamiseen ei mene niin kauaa aikaa. ;)
Tsemiä hirvikeiton keittelyyn, Leena! Ja hyvä tuhti punkku, sehän sopii kaiken kanssa.
Itse tykkää kuivista rieslingeistä tämän parina, samoin Zenaton Valpolicella Classico toimii mahtavasti.
Pitääpä kysyä miten hän tuon vuohenjuustoversion valmisti, palaan asiaan.
Voi ei Minde, en kyllä keksi mitään korvaavaa tuohon. Höh.
Jee!!
Tuolta tulee melkoisen paljon klikkauksia, tuosta linkistä. ;)
Entäpä kannattaako tätä yrittää tehdä ilman chiliä? Muuten resepti houkuttelisi kovin, mutta en tykkää tulisesta.
t: Mildred
Mildred, testaa toki, chili antaa pastaan kivan potkun, mutta kyllä se varmasti toimii ilman sitäkin.
*hymyilee vieläkin* Hauska editori täällä :)
Taru, eilisen avokadopastan kyllästämä (kiitos! Hienosti osasi mies tehdä Safkaa'n ohjeella namia)
Jos on allerignen avokaadolle niin suosittelen korvikkeeksi Santa Maria guacomoledippiä, siinä kun avokaadoa ei ole juuri ollenkaan :)
Vitsi vitsi, mutta siis ihan vakasvasti sanottuna niin terveellistähän tämä ei ole. Ainoa terveellinen tässä on se puolikas avokaado ja tilkka oliiviöljyä.
Lähinnä sen takia että näistä saa hyviä rasvoja.
Tässä on hirveät kasat vehnää siinä huonommaissa muodossa. Juustot tuovat tähän paljon suolaa ja tyydyttynyttä rasvaa. Protiininlähteet loistavat poissaolollaan ja kasviksia ja sitä kautta kuituja ei ole juurikaan ellei tee täysjyväpastaan tai vastaavaan.
Onko kukaan koittanut tuunata tästä lihaisaa versiota? Itse miettinyt että voisi lisätä maustamatonta broilerinfilettä esimerkiksi.
Tällaisena tämä on herkku, ei oikeata ruokaa. Sori nyt vaan.
Täytyy nyt kuitenkin ensin testata perusversio. Ajattelin kyytipojaksi kuivaa rieslingiä tai suosikkiviiniäni Uuden-seelannin kuivaa Jackson Estate Savignon Blancia.
Mitä tulee siihen että ei tykkää tulisesta. En usko että puolikas kaupan chili jaettuna neljälle tuo kovasti tulisuutta tähän. Kannattaa kokeilla. Moni ruoka herää eloon ihan eri tavalla pienellä määrällä chiliä vaikka sitä ei olisi tuliseksi asti. Muutenkin chiliä kannattaa oppia kestämään, tai jää moni herkku kokematta.
Kyllä avokadopasta on terveellistä, jos nyt vertaa vaikka hookoon siniseen, Suomen myydyimpään lihavalmisteeseen. ;) Energiaa tulee ruoassa ollakin, siksihän sitä syödään, eikö vaan?
Mulla on periaate, että herkkuja saa vetää vaikka kaksin käsin, kunhan itse valmistaa ne.
Ajattelen samalla tavalla ruoan kanssa, ei kaiken tarvitse olla niin ravintoympyrän mukaista ja suolatonta. Kun syö siten, että nauttii ruoasta ja ravitsee sillä kehon lisäksi sieluaan, silloin voi ihminen hyvin. Ja puhun tässä nyt vaan omasta puolestani, en muiden.
No jos vertaa HK:n siniseen niin moni ruoka on terveellistä :)
Se että ruoan tekee itse ei automaattisesti tarkoita sitä että se on terveellistä, mutta siitä on helpompi tehdä terveellistä kun voi itse valita tuoreet ja terveelliset ainekset. Ei voin kirnuaminen itse teet siitä yhtään terveellisempää kuin meijerivoi :)
Tykkään pastoista, mutta ongelmana on mielestäni se että se on suurimmaksi osaksi iso kasa tyhjiä hiilareita ja rasvainen kastike. Sopii ehkä rankkaa työtä tekevälle raksaäijälle, mutta jos toimistotyöntekijä eläisi niillä niin ei siitä hyvää seuraisi. Tietysti välillä voi tällaista syödäkkin, tottakai, mutta en rakentaisi ruokailutottumuksiani niiden varaan. Se oli pointtini. Tätä annosta on vaikea perustella terveelliseksi, joskin ei se nyt mitenkään hirveän epäterveellinenkään ole verrattuna moneen muuhun mitä ihmiset pistävät suuhunsa :)
Kohtuus kaikessa niin hyvä tulee. Itse pyydän yleensä (ravintolassa sydessäni) pienemmän pasta-annoksen ja annostelen kotonakin melko maltillisesti, en pidä siitä liian täydestä tunteesta minäkään.
Herramunjee, jos itse kirnuaisin voita, niin pitäisin sitä varmasti maailman terveellisimpänä ruokana! ;)
Hanna, Alexander,
perjantainen keskustelu.
Lapseni 15 vuotta NYC:ssä asunut kummisetä:"Mihin mennään illalla syömään, joku hyvä ja rento?" "Mennään Raflaan, siis saman omistajan kuin Maxill". Kummisetä:"Ai sen Avokado-Gullichsenin?" "What?" "No Nykin suomalaisyhteisössä on nyt joku avokadopastavouhkaus, kun pitää tehdä suomalaista ruokaa. Se on kuulemma tosi nyt Hesassa.""Aha"
Onnittelut!
Anna
Kiinnostava ohje, yksi asia jäi epäselväksi. Onko siis tarkoitus kuutioida avokaado kuoressa, kaapia kuutiot kulhoon ja sotkea sinne, mutta ei murskata niitä ja tehdä siitä sosetta vaan antaa avokadon olla siellä paloina?
Tämä kuulostaa kyllä niin hyvältä, että taidan aloittaa tämän avokadopastavillityksen levittämisen täällä Melbournessa Australiassa. :) Avokadoja onneksi löytyy hyvin ympäri vuoden, eikä yrtit toivottavasti ole loppuunmyyty kauppojen hyllyiltä! ;)
Jumbon cittarissa ainaskin oli pecorinoa tosi reilusti,olivat tilanneet lisää kun kuulivat reseptistä.
Pastaa tehty myös Sydneyssä tällä viikolla useampaan otteeseen! Kaikki ainekset löytyy kaupan hyllyiltä ja pasta itsessään ollut aika hitti ;) Koitan saada kirjanne käsiini asap!
Kiitos Anna ihanasta kommentista, Manhattan huutelee minua selvästi luokseen! ;)
Avokadokuutiot voi jättää hiukan ronskimmiksi paloiksi, itse pidän pastasta siten enemmän.
Avokadopasta goes Melbourne! Kreisiä, haha! ;)
Hyvä Jumbo!
Vitsi miten kiva kuulla, Henna. Terkkuja sinne kauas!
Hei hra ja rva Avokado,
mikä on teidän juomasuosituksenne avokadopastalle?
nimimerkki "vieras tulossa"
Tänään tehtiin meilläkin avokadopastaa, korvattiin nuo juustot kokonaan ruokakermalla, koska en pidä parmesanista. Viininä Gato Negro punaviiniä. Proteiinipasta antoi ruokaan sitä paljon kaivattua proteiinia.Hyvää. Nam. ML
Ihan vaan tiedoksi, että pastan resepti on tän viikon Suomen Kuvalehdessä, s 67. Eivät mainitse lähdettä, mutta sama on. Hmmm, lehtien "etiikka". M
Varmaankin suurinpiirtein kahdelle tuo ohje? Meinaan tänään tarjota seitsemänhenkisessä pienilapsivoittoisessa perheessä, joten 2.5-kertainen ohje varmaan riittää. Kunhan löytyy niitä kypsiä avokadoja...
Muehlforst Riesling 2011 – uusin suosikkini tämän pastan kera. Mikä vaan kuiva riesling ajanee asian.
Hyvä että maistui ;)
Kiitos M viestistä, olisi tosiaan reilua ilmoittaa lähde, jos kopioi ohjeen yksi yhteen.
Ohje on neljälle! Anteeksi, se oli jäänyt tästä pois, lisään sen nyt ohjeeseen!
Eik kun olihan se siellä, no joka tapauksessa ohje on neljälle. Jos on ylikova nälkä niin kai se uppoaa kahteenkin aikuiseen. ;)
Kiitos reseptistä, tehtiin viikonloppuna tätä sekä lauantaina että sunnuntaina! Tämä on selvästi sellainen resepti, että tästä voi kehitellä erilaisia variaatioita.
Versioin reseptiä hieman lisäämällä avokadon, chilin ja valkosipulin määrää, sekä tekemällä vaiheet eri järjestyksessä. Sekoitin alkuun ns. mausteöljyn, eli sekaisin chilit, valkosipulit, limemehun, öljyn ja suolaa. Öljyseos ehti itse asiassa seistä aika pitkäänkin, mikä pehmensi chilin ja valkosipulin äppyjä makuja. Raasteet ja yrtit hienonsin yhteen kulhoon, avokadot paloittelin toiseen. Sitten kun pasta oli valmis, sekoitin siihen ensin öljyn ja sitten raasteet + yrtit, ja vasta ihan lopuksi kääntelin avokadon sekaan. Näin kypsätkin avokadot säilyivät muhjaantumatta.
Tuli siinä syödessä mieleen, että valmiin annoksen päälle voisi ripotella rapeaksi paahdettuja pekoninmuruja, niiden suolaisuus sopisi avokadojen pehmeään rasvaisuuteen hyvin. Kaveri ehdotti reseptin pimppaukseen katkarapuja, sekin voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu.
En tiedä mikä mun kokkaustaidoissa on vikana, mutta noudatettuani ohjetta orjallisesti en saanut aikaiseksi mitään makuhermoja räjäyttävää tuotosta. Ihan ok pasta joo, mutta se the juttu puuttui.
Voiko joku tulla kokkaamaan mulle tämän oikein? :D
Hyviä ideoita ja ehdottomasti onkin suotavaa löytää se itselleen paras variaatio!
Ei kokkaustaidoissasi ole välttämättä mitään vikaa, ehkä se vaan ei osunut sinun makuhermoosi. ;) Tule perjantaina ruokamessuille, me kokataan siellä avokadopastaa miehen kanssa.
Minäkin lukeudun "niihin" jotka ei ihan ymmärrä tätä hypetystä. Valkoinen pasta on ravintoarvoltaan hyvin köyhää ruokaa. Mausteet/juustot/yrtit pastalle vaikkakin avokadoon yhdistettynä ei tuntuneet mitenkään uudelta asialta. Minusta aivan tavanomainen ruoka. Avokadoja olen syönyt niin hirveästi elämäni aikana, että maku ei siltä(kään) osin ole mitenkään uusi asia. Kokeilin reseptiä ja siitä riitti viidelle lapselle ja neljälle aikuiselle.
Mutta tosiaan kunnia sille kelle kuuluu, eli Alexander Gullichsenille, joka on tämän laajasti arvostetun reseptin laatinut.
T.Amanda
Käytättekö muuten tässä kylmäpuristettua oliiviöljyä? Itse kokeilin avokadoöljyllä ja hyvin toimi. Tosin pelkän valkoisen pastan ja hedelmän syöminen näin punttia harrastavalta ei tuntunut riittävältä, kun proteiinia pitäisi saada päivässä lähemmäs 200 grammaa, joten paistoin kaveriks broilerin maustamatonta sisäfilettä. Toimi hyvin kun sitä pyöritteli pastan seassa että sai kastiketta mukaan.
En yleensä harrasta kasvisruokia, mutta tämä kyllä toimii minullakin. Lihan lisäsin vain terveyssyistä, ei juurikaan vaikuta makuun.
Kiitos loistavasta ohjeesta, pastasta tuli mahtavan hyvää, ja se keräsi kehuja täällä Shanghaissa :) Avodaadot on täällä hyviä ja niitä löytyy hedelmäkojuista sopivan kypsinä, ja sattuvat olemaan koko perheen suosikki. Kuusivuotias kuopuskin kehui ruokaa, ja silloin se on todella hyvää! (Hän on se meidän perheen ennakkoluuloisin ja nirsoin)
Kiitos ihanasta ohjeesta, joka tulee jäämään meille vakiokäyttöön.
En tajua oikeastaan, mitä epäterveellistä tässä on... Ehkä tää on tätä karppausvouhotuksen jälkimaininkia, että pastan yhteydessä aletaan välittömästi puhua epäterveellisyydestä.
Jouduin tekemään ohjeen ilman pecorinoa ja lehtipersiljaa, koska ne olivat tämän ohjeen suosion takia lähisittaristamme loppuneet. Suosittelin ohjetta eräälle tutulle, jolle sitä oli suositeltu jo monelta taholta ja lisäksi yksi tuttu oli hänelle avokadopastaa tehnytkin. :)
Epäterveellisin osuus on suuri määrä valkoista pastaa, joka vastaa ravintoarvoltaan sokeria. Ruoan ravintoarvo nousisi hurjasti, jos pastan vaihtaisi täysjyvään. Omasta mielestäni se maistuukin paremmalle.
Karppaamisen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. Hiilihydraattien laadusta on puhuttu virallisissa ravintoarvosuosituksissakin jo pitkään. Sokerin (jota vehnä siis vastaa) on todettu olevan terveydelle erittäin haitallista. Pasta ja leipä suositellaan syötäväksi täysjyvänä, ei valkoisena vehnänä, josta on käsitelty kaikki viljan hyvät ainesosat pois.
Ei jokaisen aterian tarvitse ollakaan viimeisen päälle terveellinen, mutta säännöllisesti syödystä arkiruoasta tämä avokadopasta ei minunkaan mielestäni mene ilman ainesosien tuunausta.
Kiitos Hanna ja Alexander ihanasta pastaohjeesta! Kokeiltiin miehekkeen kanssa tänään, ja melkein söin koko pasta jo kulhosta. Safkaa meni välittömästi joululahjalistalle!
Hullun stressaavia kaikki noi terveysintoilijat, miksette syö vaikka selluloosaa, ja jotain proteiinijauhetta. Siinä ei ole suolaa, eikä sokeria, namskis.
Valkoinen vehnäpasta on herkullista, siksi sitä syödään. Tiesittekö, että italiassa, kun vielä vehnät jauhettiin itse pienissä kylissä, ne teidän rakastamat jyvänkuoret heitettiin eläimille, ihan syystäkin.
Tosi kivaa, että avokadopastan ilot on levinneet muillekin kuin vegeille, toi on ollut iät, ja ajat, vegaanien tapa tehdä herkullista pastaa ilman maitotuotteita, vaikka toi on kyllä parempaa pecorinolla, kuin ilman :)
Avokado on hyvää kans risotossa, sekin vegejen tapa tehdä "kermaista" risottoa ilman maitoa.
Kiitos mainiosta reseptistä. Tästä on varmasti iloa pitkäksi aikaa sekä tällaisena että muunneltuna. Hekumoin jo pekonin lisäämisellä :)
Yleensä syön avokadoa leivän päällä kera tomaatin ja mustapippurin tai sitten munakkaan täytteenä, joten on kiva käyttää muutenkin.
Meillä tästä tykkäsivät lapset ja aikuiset. Kiitos vielä!
Toivotan kaikki pastakammoiset terveysintoilijat tervetulleiksi tanne italiaan. Taalla syodaan kerran paivassa pasta (lounaaksi) ja illalla sitten jotain muuta. Ylipainoisia ihmisia ei todellakaan nay usein, joten se siita pastan epaterveellisyydesta. Kohtuus kaikessa.
Huomenna lahtee avokadopastan hollantiversio, kun kaupasta tarttui mukaan avokado, korianteria ja lime (guacamolea varten, tosin) ja Suomessa asuva ystavani kertoi paikallisesta pastamaniasta :) Pitaahan sita kokeilla, olen aivan hulluna korianterin ja avokadon yhdistelmaan!
Et kai sinä toiseksi viimeinen anonyymi tosissasi kuvittele, että laihuus ja hyvä terveys ovat synonyymeja? Hanna on aiemmin tässä blogissa puhunut mahdollisimman käsittelemättömän ruoan puolesta, enkä itse ajatellut edelleenkään alkaa syödä viljasta pelkkää sitä ravintoarvotonta osaa, vaikka Italiassa niin tehdäänkin. Lisäksi valkoinen pasta maistuu pullataikinalle, ei se siis kaikkien mielestä ole herkkua. Terveellinenkin ruoka voi olla suussasulavan hyvää ja nautinnollista
ai että! leipää, öljyä, pastaa, kirnuvoita, suklaata, viiniä ja tupakkaa! mulla on enää 50 vuotta aikaa elää tämän maapallon päällä, aion ottaa kaiken irti tästä!
Kuka sen ilon mitenkin irrottaa. Omalla kohdallani elämä on laadukkaampaa ja antoisampaa jo tänä päivänä, kun huomioin terveet elintavat. On nimittäin kivempi esim. olla pirteä kuin maata puolikuolleena vehnäpöhössä. Eikä tarvitse olla askeettinen tai kieltäytyä aistinautinnoista!
Pastaa ei voi tosiaankaan verrata sokeriin. Hassua, että sellainen tulee kenellekään edes mieleen.
Tästä esim. eräässä ravitsemustiedeblogissa:
"Vaikka pasta oli tehty valkoisesta vehnästä, se on hidasta hiilihydraattia. Pastan fysiokemiallinen rakenne vaikuttaa imeytymisen hidastumiseen ja alhaiseen GI-arvoon (vaikka pastassa on kuitua vain vähän).
Tämä tutkimus osoittaa myös sen, että vehnä ei ole tulehduksen kannalta myrkkyä. Pasta aiheuttaa pienemmän tulehdusvasteen kuin glukoosi."
http://www.pronutritionist.net/sokeri-fruktoosi-tarkkelys-viljat-ja-tulehdus-osa-3/
...ja kuinkahan moneen kakkublogiin tulee kakkujen epäterveellisyydestä valittavia kirjoituksia ?
Kiitos tästä ihanasta reseptistä! Ja terveysintoilijoille: toimi oikein hyvin myös täysjyväpastan kanssa! Facebookiin kuulumattomana bongasin tämän ilmiön vasta tänään aamu tv:ssä ja pakko oli heti kokeilla, mieskin ihastui ja lupasi minulle kirjan ensi viikolla hääpäivälahjaksi.
Kaapissa on myös mustaa spagettia, josta aion kokeilla reseptiä isompaan määrään, halloween-vieraille ;)
Reseptissä mainitaan puolikas chili, niin siis mitä chiliä on tarkotus käyttää? Niitä kun on AIKA montaa eri lajiketta..
Kokeiltiin vaimon kaa ko. pastaa ja se oli heti menoa. Laitoin kaksi kuivattua chiliä ja kaksi v-siplan kynttä ja Pecorinon tilalle manchegoa. Sekaan saattaisi sopia cashewpähkinä/pinjansiemen ja miksei avocadoöljykin. Pastan voisi vaihtaa täysjyväversioon. Viikonloppuna tulee herkkupersefrendejä (lihan suurkuluttajia) kylään ja ajattelin tarjota chilistä tomaattikeittoa ja avocadopastaa sekä italianopunkkua ja Viognier-rypäleestä tehtyä Chile valkkaria. Toimii kuin junan vessa.
Ilmoittelen kuinka lihansyöjille kävi.
"On nimittäin kivempi esim. olla pirteä kuin maata puolikuolleena vehnäpöhössä"
Ei terveellä ihmisellä tule mitään puolikuollutta vehnäpöhöä vehnän syömisestä, jos sulla on vehnäallergia/keliakia/verensokeriongelma, niin se on sun ongelma, ei vehnän, eikä se tee vehnästä epäterveellistä.
En mäkään pidä katkarapuja jonain pirun airueina vain, koska olen itse niille allerginen, ja yritä saada ihmisiä, jotka kestää niitä, välttämään niiden syömistä.
Anon 29.10/17.13:
Ei en tarkoittanut etta laihuus ja terveys valttamatta kulkisivat kasi kadessa, vaikka kieltamatta se silta saattoikin kuulostaa. Huonosti muotoiltu lause, myonnetaan. Se oli lahinna tarkoitettu vastakommentiksi tuolle aiemmin esiintyneelle pasta=sokeri lauseelle.
Makuasioitahan nama on, mutta jos pastasi maistuu pullataikinalle (mista muuten moni myos tykkaa!) niin ehka olet keittanyt sita liian kauan ja/tai liian vahasuolaisessa vedessa? Pasta kieltamatta ei ole kovin hyvaa jos sen keittaa vaarin.
Taallakin on nyt testattu tama resepti. Ihan hyvaa oli, mutta voi olla etta olen ollut Italiassa liian kauan ja tykkaan vahan "traditionaalisemmista" pastoista. Toistekin silti varmaan teen, ihan vaan vaihtelun vuoksi.
T. Anon - se joka kutsui kylaan Italiaan
Toiseksi viimeinen anonyymi: Ei ole allergiaa, vaan kuten muillakin ihmisillä, nopea hiilihydraatti eli vehnä nostaa verensokerin ensin pilviin jonka jälkeen se laskee nopeaasti alas. Se aiheuttaa uupumuksen. Sen voisi kestää joskus, jos vastineeksi saisi ihanan makuelämyksen, mutta kun mielestäni täysjyväpasta maistuukin paremmalle.
OK, ehkä vehnä ei IHAN vastaa sokeria, mutta huonolaatuista nopeaa hiilaria se joka tapauksessa on, ja lisäksi ravintoarvotonta.
Kakkublogiin en menisi kitisemään ravintoarvoista, mutta tämä Chicling on mielestäni aiemmin profiloitunut terveellisiä, ravitsevia, puhtaita ruokia markkinoivana blogina ja Hanna on antanut ymmärtää tietävänsä terveystekijöistä paljonkin. Sitten hän väittää valkoista pastaa pääraaka-aineena sisältävää ruokaa terveelliseksi (avocado ja oliiviöljy kyllä ovat terveellisiä, muut ainesosat eivät niinkään). Tähän oli vain pakko tarttua.
Anteeksi, en ollut huomannut tätä keskustelua, nyt kun sen havainnoin, olen mukana keskustelussa.
Amanda, tptta joka sana. Rihän tämä mikään uusi innovaatio ole, osui nyt vaan oikeaan kohtaan ja yleisö tuntuu olevan avoin moiselle reseptille.
Ekstarneitsytoliiviölyä onollut kotikäytössä tämän pastan kera, toimii kivasti. Jos laitan avokadopastaa, en tee sitä silloin, kun kaipaan proteiineja. Teen sitä silloin, kun kaipaan ihanaa pastaa.
Huippua, terkkuja kuusivuotiaalle ja Shanghaihin!
Kiva että resepti jäi käyttöön, mahtavaa kuulla!
Kovasti tämä nyt aiheuttaa keskustelua, hyvä niin. En kehota ketään kiskomaan valkoista vehnää aamusta iltaan, en tee sitä itsekään. Joskus sille vaan on aikansa ja paikkansa. Täysjyväpasta ei minun mielestäni paikkaa valkoista spagua. Nautinto ennen kaikkea, joten meillä mennään tällä tavalla tämän sapuskan kanssa. ;)
Edustusvaimolle isot kiitokset, mahtavaa kuulla että tykkäsitte!
Heh, olipas hauskasti tiivistetty. Kaikkea kohtuudella ja hyvä tulee, sanon minä.
Ole hyvä Johanna, pekoni nyt sopii aivan kaikkeen, joten toteuta toki! ;)
Aivan niin! Italia, ruoan rakastajien mekka <3
Hyvin toimii myös korianterin kanssa, oli se yrtti mikä hyvänsä, niin onnistuu!
Pakko kommentoida, ettei minun mielestäni valkoinen pasta maistu pullataikinalle, vaan hyvin ja suolatussa vedessä keitettynä taivaallisen hyvälle! Ja kuten todettu, kaikkea kohtuudella ja keho kiittää. Ainakin minun kehoni, toisten puolesta en voi puhua.
Natan kanssa me istutaankin suhteellisen usein saman pöydän ääressä, ei ihme ;)
Minulle ei onnekseni tule venhäpöhöä yhdestä pasta-annoksesta. Harmi, jos sinulle tulee. ;(
Hehee, onneksi kakkublogit ovat lukunsa erikseen. Pasta on taivaallista, piste. ;)
Hyvä lahja, mahtava mies sulla. ;)
Totta turiset, olet onnekas ja kaupassasi lienee iso valikoima? Ota joku sieltä miedon ja supertulisen välistä, osunet oikeaan. Lajikkeiden nimiä en valitettavasti tunne kovinkaan hyvin, joten en osaa neuvoa sen suhteen.
OI oi oi, kuulostaa hyvälle! Onnekkaat vieraat sinulla!
Katkarapunaurut, buahhaa! ;D Joo, kukin tavallaan, eikös vaan? Pasta on taivaallista, harmi kun se ei sovi kaikille.
Traditot kunniaan, kyllä minäkin vaan rakastan aitoja ja alkuperäisiä italialaisia pastarepsuja. Tuomisen Basta on meillä kovassa käytössä! ;) Häh, ollaanko me saatu kutsu Italiaan?! Jos, niin me tullaan mieluusti!
Ikävää jos resepti ei täyttänyt toiveitasi, kaikkia on vaan ihan mahdotonta miellyttää. Kirjassamme on monia muita repsuja, testaa esim hapankaalilaatikko, hyvää JA terveellistä. ;) (vaikka sisältääkin ison kasan voita)
Pahoittelut tuhannesta typosta, aikaa on niin rajallisesti sen pienen hetken kun lapsi on suihkussa. ;)
Hei taas! Pakko tulla heti kertomaan vieraiden reaktio mustaan pastaan ja herkkureseptiin. Yksi vieras jopa nuoli lautasen (osittain viinin vaikutuksesta) ja musta pasta sopi teemaan tosi hyvin, maku ei juuri ollut erilainen, se on vaan mustekalan musteella värjättyä...
Kiitos vielä Hanna! Vaikutat tosi symppikseltä, ja te miehenne kanssa arvostatte oikeasti hyvää ruokaa ilman turhia tiukkapipoiluja, toivottavasti teistä kuullaan vielä pitkään!
Kyllä lautasen nuolla saa, jos haluaa! ;D
On tässä jotakin säätöä suuntaan jos toiseen suunnitteilla. Positiivinen palaute auttaa kummasti jaksamaan, joten isosti paljon kiitoksia ja ihanaa viikonloppua sinulle!
No niin! Nyt on herkkupastat tarjottu lihansyöjävieraille ja siitä tykättiin TODELLA PALJON. Tein tupla- annoksen ja kaikki meni(4 henk). Kiitos käsittämättömän HYVÄSTÄ ja HELPOSTA reseptistä.
Kiitos palautteesta, mahtavaa että maistui!
En voi tajuta koko avokadopastan suosiota!Eikö avokadoa voisi korvata jollain lähiruualla kuten perunalla, porkkanalla, nauriilla, sellerillä tai vaikkapa omenalla? Kun avokadoja tuodaan Suomeen, se kestää ja vie energiaa, polttoainetta, eikä ole egologista...suosi suomalaista - se on minun reseptini!Kokeilemaan!
Olen paleo ruokavaliolla ja pasta ei kuulu ruokavaliooni. Itse kokeilin tätä siis muuten tismalleen samalla reseptillä, mutta vaihdoin pastan porkkanasuiroihin. Siis kuorimaveitsellä tein porkkanasta pitkää pastaa. Oli aivan mahtavan makuista ja teen toistekin. :) Kiitos
Tajusin, että suomalaisesta pastasta puuttuu tosiaan se hyvä öljypohjainen kastike, johon laittaa mausteita! Yleensähän se on aika kuiva ja mauton, se koko pasta. Pelkkää voita.
Nyt olen varioinut tota öljykastiketta: basilikaa, valkosipulia, chiliä, mustapippuria.. huumaavat tuoksut! pitää ehdottomasti olla tuoretta kamaa! kuivamausteet yök! ei tee ruuasta mitään.
Pecorinojuusto - ja parmesanyhdistelmä = TAJUTONTA. Laitan näitä molempia aina.
Suosittelen varioimaan!
Hej
Valmisitimme tämän eilen Vantaalla (Ungdomsgård Helsinggård) osana Maista maailmaa! Italia -ruokatyöpajaa. Pastan valmisti ohjauksellamme 9 nuorta ja he tarjosivat sitä vanhemmilleen. Ateria onnistui erinomaisesti :)
Suosin minäkin kotimaisia sesongin parhaita raaka-aineita, tämä avokado nyt ei valitettavasti ole sellainen. Kirjastamme löytyy monta toivomaasi raaka-ainetta, tustustu toki.
Anu, toimii varmasti. Itse kiskon sitä välillä ihan kulhosta lusikalla, pasta kun joskus vielä odottelee valmistumistaan.. ;)
Kyllä, variointi kunniaan! Kuivamausteilla on paikkansa, Pipsan keittiössä -kirjasta löysin esimerkiksi paahdetun paprikajauheen, mahtava tuote vaikka mihin!
Oi vitsi miten iloiseksi voi ihmisen tehdä kommentti, ISO KIITOS! Olen tästä niin fiiliksissä että ei mitään rajaa, kunpa oisin voinut olla mukana näkemässä nuo kokkaavat nuorukaiset ja heidän vanhempansa! Jei!
Kiitos A&H hyvästä ruoasta&blogista!
Viikko sitten seurasimme tätä reseptiänne suht orjallisesti parilla pikku poikkeuksella: lisäsimme valkosipulin ja chilin määrää. Valkosipulia taisi mennä kaksi kynttä, mikä sekin tuntui vanhalle garlicnistille naurettavan pieneltä määrältä. Chilejä taas kun on niin erilaisia voimakkuuksia, niin pelkkä "puolikas chili" on ehkäpä hieman epämääräinen käsite. Käpylän K-Mustapekka näkyy luokittelevan myymänsä irtochilit asteikolla 1-10 ja me käytimme reseptiin yhden kokonaisen 5+ chilin.
Lopputulos oli hyvä MUTTA. Koska resepti kiinnittää parissakin eri vaiheessa huomiota suolan riittävyyteen, vastoin tapojamme käytimme suolaa valmistuksen eri vaiheissa enemmän kuin yleensä. Vähäsuolaista ruokaa valmistamaan tottuneena ensireaktio mausta oli suola. Olen sitä mieltä, että yhdistelmään, jossa käytetään runsassuolaisia juustoja ja keitetään pastaa runsaassa suolassa, kannattaa suhtautua erityisellä varovaisuudella. Suolan tunne -ja käyttö- on toki yksilöllistä, mutta meidät lopputulos yllätti. Ruoka oli hyvää, mutta ei taivaallista.
Tänä viikonloppuna aion valmistaa tätä kahdelle lukioikäiselle lapselleni. Olen ottanut suolan määrästä vaarin ja lisäksi teen pari muuta muutosta. Pastamäärän pysyessä ennallaan 450 grammassa, lisään mukaan kolmannen avokadon. Valkosipulia menee luultavasti muutama kynsi. Yrtteinä käytän pelkkää basilikaa hieman yli reseptin määrän, mutta lehtipersiljan jätän pois. Chilin määrän pitänen ennallaan viikon takaiseen nähden.
Käyttämäni spagetti oli viikko sitten -ja on aina- täysjyväpastaa.
Tarkoitus onkin että kukin etsii omanlaisensa variaation ja valmistaa pastan siten, meidän resepti on vaan ehdotus. Tuo kuulostaa hyvältä idealta, toivon mukaan se natsaa ja ateria maistuu lapsillekin! ;)
aivan ihana pasta! ja vielä helppo valmistaa. Nam!
En malta millään odottaa, että saan ystäväni saman pöydän ääreen tämän pastan ja hyvän viinin kanssa.
Siksi lähdinkin nyt kysymään, mitä viiniä suosittelisit avokadopastan kanssa?
Mikä tässä reseptissä oli tämän kaiken vouhkaamisen arvoista? Ihan kiva pesto. Näitä ohjeita on keittokirjat täynnä. Jos tämä oli mielestäsi huippuhyvää niin suosittelen avaamaan keittokirjan. Saatat yllättyä.
Hehe, suosittelen tuolle viimeiselle Anonyymille tosiaan sen mainitsemansa keittokirjan avaamista, jos hän pitää tätä ihan perus pestopastana. :)
Ja jos FB-kaverit "meuhkaa" niin tuskinpa se on reseptin kehittäjän vika? Suosio ei taida olla heidän kontrollissaan.. ;) Tämä on aika simppeli ja varmasti maukas pasta. En ole vielä ehtinyt testaamaan, mutta teen sen varmasti. Musta on vaan hyvä, että suomalaiset keittokirjat ja kotikokkaus on nosteessa!
Terveysintoilijat, voi huoh. Kauhean hyvällä asialla olette, terveellisen ruuan syöminen on toki tärkeää ja se vaikuttaa hyvinvointiin todella positiivisesti. Mutta minä en ainakaan tee pastaa joka päivä, tämäkin on vähän sellainen herkkuhetkien resepti. Jaksatteko te todellakin jauhaa jokaisessa ruokablogissa jokaisesta ohjeesta, joka ei ole jotain kivikautista ja vähähiilarista lähiruokaa? Aika paljon meinaan vaikuttaa siihen hyvinvointiin myös se oma asenne ja se että joskus nauttii elämästä! Ja jos jollekulle hyvästä pastasta hyvässä seurassa tulee pelkästään hyvä mieli ja olo, niin miksipä suotta motkottamaan, eikö?
Voiskohan sitä limettiä korvata millään? Aivan herkullisen kuuloinen resepti, mutta sitrusallergia estäisi tuon limen käytön.
Moi, linkitin pastasi blogiini. :)(http://run-fortheroses.blogspot.fi/2012/12/rotten-avocado.html)
Testasin minäkin tätä kuuluisuutta, ja kyllä kannatti! Tosin avokado, chili, korianteri, limetti, parmesaani ja pecorino kuulostaa jo yhdistelmänä siltä, että metsään ei voi mennä, ainakaan kovin kauas. Kiitos ohjeesta!
Aika mitäänsanomaton maku, en ymmärrä miksi tätä on hypetetty.... Mutta makuasioitahan nämä.
Täytyypä kokeilla, kunhan saa avokadot kypsennettyä.En pidä avokadosta, mutta ruoka, jossa on valkosipulia, chiliä ja juustoa ei voilla pahaa ;)
Ihmettelen tätä keskustelua epäterveellisyydestä, valkoisista jauhoista ja hiilareista. Tämä on varmasti terveellisempää kuin monet suomalaisten suosimat ruuat, pastan voi ostaa tummana tai jonain muuna kuin valkoisista jauhoista ja jos ei kykene hiilareita nauttimaan, voi jättää tekemättä ja syödä jotain muuta. Mahtavaa, että on myös uusia vege-vaihtoehtoja. Itse kaikkiruokaisena koen välillä haastavana kokkailla kasvissyöjille jotain, joka olisi oikeasti hyvää. Kiitos reseptistä ja inspiraatiosta =)
Pastasta tai pikemminkin spaghetista. Mitä spaghettia käytät (merkki/suosikki)? Saako ihan lähikaupasta... Mietin, mikä olisi lähimpänä sitä"aitoa, oikeaa italialaista"! Kiitos inkeistä - kirjan tilasin, joten voihan se vastaus sieltäkin löytyä
Avocadossahan on paljon proteiinia.
Itse juntturoin pitkään avokadopastaa vastaan, kun sitä syövät kaikki muutkin (sisäinen hipsterini ei voi syödä sitä mitä kaikki hypettävät :P). Lopulta taivuin ja tein sitä poikaystävälleni ja minulle viikonloppuherkuksi. Ja oli HYVÄÄ! Nyt tiedän millä herkuttelen viikonloppuisin ;)
Hei Hanna ja Alexander,
kiitos ihanasta pasta-ohjeesta, olemme tehneet sitä jo monta monituista kertaa, pecorinosta on tullut ehtyvä luonnonvara kun sitä ei Helsingin keskustan kaupoista tänään löytynyt, kypsien avokadojen löytyminenkin on kohtalaisen työlästä:)
Kungfu Girl niminen valkkari ja Asti passaa kans juomaksi, nehän ei maksa paljoo, Kunfu n. 15 euroo ja Asti n. 10 euroo.
En ole huomannut, että olisitte mainostanut tätä minään terveysruokana joten en voi olla ihmettelemättä, että mistä nuo jotkut nillittää???
Hyvä ruoka parempi mieli!!! ja vielä parempi kun itse valmistaa tuoreista raakaaineista.
terv. Marita
Tähän saakka olen ajatellut avokadon olevan ihmisravinnoksi kelpaamatonta;) Tämän reseptin myötä kelkkani kääntyi täysin! Aivan mielettömän hyvää:)
Pecorino on ihan ykkönen pastajuustoista; Pepato -versio etenkin. Tavispecorinoa, joka kuitenkin toimii myös, löytyy jopa Lidlistä.
Tuossa muutamat ovat ihmetelleet oliiviöljyn kanssakin... Niitäkin on niin moneksi, että kun kunnollista aitoa oliiviöljyä kerran maistaa, ei halpoihin jäljitelmiin sorru enää ollenkaan;) Oliiviöljyissä ei ole olemassa halpaa JA hyvää.
Vihdoin ja viimein kokeilin tätä tänään. Avokadoa en ole tainnut ikinä aiemmin syödäkään, mutta netin vinkkien avulla löysin kaupasta kypsiä yksilöitä. Pecorino-juustoa ei tällaisessa takapajulassa myydä, joten juustoina käytin ihan vain pizzajuustoraastetta ja parmesanilastuja. Chilit unohtui eikä kotonakaan ollut chilijauhetta jäljellä, niinpä pilkoin joukkoon ihan tavallista paprikaa.. Mutta oikein hyvää tuli! Nam nam! Pastana käytin tummaa kierrepastaa. :)
Tein tätä koulussa! Chiliä ei löytynyt niin jouduin käyttämään kuivattua, mutta hyvää tuli silti. Ajattelin seuraavalla kerralla murustella rapeaa pekonia sekaan!
Olen tehnyt tätä pari kertaa ja on erittäin hyvää. Ehdottomasti jää vakiokäyttöön.
Ihmettelen suuresti näitä joitakin kommentteja, ehkä eniten sitä, jossa kehoitettiin käyttämään avokadon sijasta naurista tai omenaa!!! Syynä jokin lähiruoka-terveellisyysaspekti.Silloinhan tämä muuttuisi aivan toiseksi ruokalajiksi.
Vihjeenä joillekin sanoisin, että vaikka jokin ruokalaji olisi nyt kovasti suosittu, ei sitä ole PAKKO tehdä.Voi ihan rauhassa tehdä niitä omia suosikkeja.
En malttanut millään olla käyttämättä luovuuttani ja luoda uuden reseptin, lähinnä näiden valitusten pohjalta. Avokadopastan kanssa tällä ei ole mitään yhteistä.
Siis:
Otetaan kilo porkkanoita ja raastetaan ne, heitellään sekaan nauriita ja perunoita, miksei myös selleriä, kaadetaan sekaan appelsiinimehua ja päälle ruokakermaa aimo annos. Kaikki sekoitetaan ja ei kun syömään.
Terveellistä lähiruokaa, mutta onko se hyvää? Sen saa kukin itse päättää tykönään.
Vihdoin ja viimein sain kokeiltua. Oikein hyvää siitä tuli!
http://chilisitruuna.blogspot.fi/2013/03/avokadopastaa-vihdoin-ja-viimein.html
Minäkin vasta nyt, mutta oikein hyvää oli! Tuo ihana raikkaus oli aivan ennalta arvaamatonta.
Tästä pastasta on tullut kyllä ihan suosikki tässä viimeisten kuukausien aikana! Onneksi onnistuin ensimmäisellä kerralla, ja jäin koukkuun: pari kertaa tuli chiliä liikaa tai jotain muuta fibaa, mutta juuri tässä nuoleskelen huulia viimeisimmän, erittäin onnistuneen satsin jälkeen. :)
Vähän reseptiä varioin; avokadot ja valkosipuli tuplana, joskus en raaski ostaa tuoreita yrttejä tai kahta juustoa, mutta hyvää tulee silti. Mutta variointi kuuluu asiaan!
Yhden asia kyllä reseptissä on pahasti pielessä: se on niin herkullista, että ei riitä neljälle, vaan uppoaa helposti kahdelle.... ;)
Ensinnäkin, kiitos reseptistä! Hyvää on ollut joka kerta.
Toiseksi, en lainkaan ymmärrä näitä puheita avokadopastan epäterveellisyydestä. Reseptihän on täynnä tuoreita aineksia ja tärkeitä ravintolähteitä. Ihminen tarvitsee niitä, senkin uhalla, että joutuu lenkille illallisen jälkeen.
Avokado on todella terveellistä, paljon hyviä rasvoja ja vitamiineja. Avokadon on todistettu laskevan kolestroliarvoja ja todettu saattavan ehkäistä diabetekseen sairastumiselta. Lehtipersiljassa on tärkeitä antioksidantteja ja mahdollisesti rintasyöpää ehkaiseviä ainesosia, basilikasta, valkosipulista ja neitsytoliiviöljystä puhumattakaan. Jopa pecorino romano-juuston on todettu edistävän terveyttä. Jos valkoinen pasta kauhistuttaa, niin voihan tätä syödä muunkin kera :).
Ei muuta kuin kokkailemaan!
Your tips is incredibly helpful.
Here is my homepage ... payday loans
Attractive part of content. I simply stumbled upon your weblog
and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts.
Anyway I will be subscribing for your feeds or even I achievement you get right of entry to consistently fast.
Here is my page pay day loans
Woah! I'm really loving the template/theme of this blog. It's sіmple, yet effective.
Α lоt of tіmes іt's tough to get that "perfect balance" between superb usability and appearance. I must say you have done a superb job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Chrome. Exceptional Blog!
my web page; 500fastcash (500fastcashtipspay.webs.com)
Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any tips and hints for first-time blog writers? I'd definitely appreciate it.
My weblog payday loan
I just like the helpful info you supply in your articles.
I will bookmark your blog and take a look at again here regularly.
I am slightly sure I will be told plenty of new stuff right right here!
Good luck for the following!
My blog; payday loan
Lähetä kommentti