Eletään jännittäviä aikoja – Hesarin artikkeli potkaisi sosiaalisessa mediassa siipensä kasvattanutta avokadopastaa ihan kunnolla persuksille ja siellä se nyt liitää, korkeuksissa.
Lähikauppani tiskistä löytyy vaan kivikovia avokadoja ja kauppias paloittelee pecorinoa käsi hellänä.
Järvikylässä on pantu merkille lehtipersiljan kova kysyntä ja Stockan herkusta lehtipersilja on loppu.* Krunan kauppias näki mahdollisuuden ja lisäsi avokadovalikoimaan luomuavokadon, sekä syöntikypsän avokadon, kauppa kuulemma käy. Kassajonossa kuikitaan naapurin ostoskoriin ja vaihdetaan vienon hymyn takaa katseita. Teillä syodään samaa kuin meillä.
K-Supermarket Mustapekka laittoi kyltit juustotiskille pecorinon viereen, jotta löytyy helposti. Sinnikäs nainen kiersi viisi kauppaa, kunnes sai ostoskorinsa täyteen ja pääsi kokkaamaan kyseistä pastaa kotiinsa, perhe kiitti.
Facebookissa frendit miettivät, kuinka kauan huuma kestää? Meinaako Saarioinen tehdä einesavokadopastan? Kehtaako kukaan enää tämän jälkeen sanoa, että kasvisruoka on pahaa? Mistä tietää että avokado on kypsä? Saako avokadoa puristella kaupassa?**
Mitä hemmettiä minä sitten teen, kun kaupassa myydään eioota. Käyn Maxillissa varkaissa. Sieltäkään ei herunut kuin yksi avokado. Painiskelen elämäni ihanimman dilemman kanssa.
*Korianteri on hyvä korvike, toimii loistavasti.
** Saa ja pitää, mutta hellästi. Vaan siten, että tunnet, antaako hedelmäliha hitusen periksi. Jos, nappaa mukaan, äläkä turhaan kähmi koko koria läpi.
EDIT: Mieheni tituleeraa ystävääni Katjaa siksi hauskaksi naiseksi, itse sanoisin että fiksu, tajuttoman nokkela ja aivan jumalattoman hauska. Katjan näkemys avokadopastamaniasta löytyy täältä, lukaise sinäkin.
19 kommenttia:
Meillä koulussa kävi joskus Alkon edustaja puhumassa, ja niillä on ihan sama juttu. Niitä viinejä mitkä Hesarin arvostelussa saa hyvät pisteet ja kommentit niin koko kansa haluaa ostaa heti ja hyllyt huutaa tyhjyyttään.
Vähänkö ootte tehneet palveluksen a) kasvisruoille ja b) kansanterveydelle. <3
Aikoinaan tein avokadopastaa, johon kyllä olin lisännyt tomaattia ja katkarapua, oli perheen suosikki. Taisin osallistua johonkin kilpailuunkin sillä, ei lyönyt läpi. Avokado oli siinä parasta, täytyy kokeilla tämä ohje, kun tuo kirjaili löytyy hyllystäni :).
Mun täytyy nyt tehdä tunnustus. Järvikylän persiljaongelma ei tunnu tänne asti, koska mä en ole koskaan (niinä kahtena kertana) laittanu persilijaa pastaan, koska persilija kuuluu antiyrtteihin. Ja silti on ollut superhyvää :)
Onneksi täältä maalta (Riihimäki) avokadoja saa vielä. Hesari ei ehkä täällä tule joka kotiin, joten kaikki ainekset löytyivät helposti. Kiitos mahtavasta ohjeesta. Tytti
Avocadopastaan löytyy onneksi tarvittavat lähikaupasta, mutta eipä ollu mikkään helppo homma löytää sitruuna-anjovispastaan niitä sardelleja... Piti ostaa Oulusta asti, eikä sielläkään suuresti niitä vaihtoehtoja ollu...
Tarvitsin toiseen reseptiin lehtipersiljaa ja sitä ei todellakaan tuntunut löytyvän, selitys on ehkä tässä? :) Lehtipersiljaa onneksi löytyy nykyään vähän useammasta kaupasta ja jos tämän reseptin suosio saa kauppiaat lisäämän ko. tuotteen valikoimiinsa, iloitsen siitä kovasti.
Ja avocadopastaa on olen kokeillut myös ja makoisaa on. Nyt kerään rohkeutta kokeilla teidän kirjastanne ikisuosikkiani creme bruleeta, toivottavasti se onnistuu! Kiitos ihanasta blogista ja keittokirjasta!
Meidän jääkaapissa on avocadoja hulluilta päiviltä, pecorinoa on viime viikon kemuista, täyttyynee tuhota ennen kun kävelee vastaan eteisessä! Heidi
Hui! Oma kommentti ekana vastassa, kun surffailin blogiin. :) Stockalla tänään vinkkasivat, että pecorinon sijasta voisi käyttää manchegoa, käytimme siis sitä pastassa ja hyvää tuli! Minusta pastan matkaa somessa on ollut hauska seurata ja sehän on vaan hyvä, että kauppiaat monipuolistavat usein harmillisen suppeaa yrttivalikoimaansa! Ja loppuun kuriositeettina: joku mainitsi, että limetkin alkoivat olla kortilla tänä viikonloppuna kaupoissa! :) Maria
Mustapekassa oli niin basilika,persilja kuin lehtipersiljakin lopussa. Limet oli aseteltu esille omaan koriinsa. ;)
Itse en taas jaksanut lähteä kauppaan tuoreen chilin takia, joten laitoin chili flakes'ejä, kaikki muu oli reseptin mukaan. Hyvin toimi näinkin ja hyvää oli!
Eilen yksi Facebook kaveri myös "mainosti" statuksessaan laittaneensa kyseistä tuokaa.
Gloria
Täällä keskisessä suomessa ehdottomasti parhaat avokadot saa Lidlistä, ne on lajikkeeltaan jotain muuta kuin tavallisesti kaupoista löytyvät tummakuoriset serkkunsa, todella hyviä. Lehtipersiljaa kasvatetaan tietenkin itse kesällä metrikaupalla ja pakastetaan nyyteissä pakastin puolilleen, koska kaupan yrtit ovat ihan naurettavia mauttomia huituloita noiden omien rotevien luomupersiljoiden rinnalla. Mutta resepti on hyvä, kerrassaan loistava, kiitos siitä. :)
Itsekin olen kiikuttanut Hesariviinejä Alkosta kotiin, eli tuttu juttu. ;)
Jospa olisi jäänyt yksi hookoon sininen joltakin ostamatta, se olis hyvä fiilis.
Heleen, olen minäkin törmännyt avokadopastoihin, tässä se juju on tuo chilin potku ja juustojen suola, toimivat hienosti avokadon kera. Testaa toki!
karkki, itse en voi sietää sitä tapalllista ruttupersiljaa, mutta lehtipersiljaa RAKASTAN! Tämä respeti on mainio myö skorianterin kera, me varioidaan ihan siten, mitä sattuu kotona kulloinkin olemaan.
Terkkuja Riihimäelle! ;)
Tintti, ei oel helppoa Helsingissäkään, siksi ostan aina varastoon. Tälläkin hetkellä mulla on neljä purkkia kaapissa..
Joo, minäkin ängen lehtipersiljaa kaikkialle! Varmasti se onnistuu, tsemppiä!
Siinähän ne tärkeimmät, Heidi, eli ei kun kokkaamaan!
Kiitos Maria, kun sain (kysymättä) lainata kommenttiasi, se oli vaan niin huvittava, eihän tätä menoa meinaa oikein uskoa todeksi. Itse toivoisin Järvikylälle kilpailijaa, joka voisi vaikka kasvattaa/istuttaa yrtit oikeaan multaan, olisi mahdollisuus kasvatella niitä sitten kotonakin.
Ei oo Pirpu totta! Haha!
Gloria, chili kuin chili, kyllä itsekin heitän välillä kuivatut chilit kehiin, jos tuore on päässyt lopppumaan.
Manteli, olen kuullut muualtakin että Lidl myy hyviä vihanneksia. Juuri se yrttien mauttomuus ärsyttää minuakin, kunpa vaan olisi oma kasvimaa (ja mielellään ympäri vuoden. muutto etelä-ranskaan koputtelee yhä takaraivossa..)
Itsekin olen kiikuttanut Hesariviinejä Alkosta kotiin, eli tuttu juttu. ;)
Jospa olisi jäänyt yksi hookoon sininen joltakin ostamatta, se olis hyvä fiilis.
Heleen, olen minäkin törmännyt avokadopastoihin, tässä se juju on tuo chilin potku ja juustojen suola, toimivat hienosti avokadon kera. Testaa toki!
karkki, itse en voi sietää sitä tapalllista ruttupersiljaa, mutta lehtipersiljaa RAKASTAN! Tämä respeti on mainio myö skorianterin kera, me varioidaan ihan siten, mitä sattuu kotona kulloinkin olemaan.
Terkkuja Riihimäelle! ;)
Tintti, ei oel helppoa Helsingissäkään, siksi ostan aina varastoon. Tälläkin hetkellä mulla on neljä purkkia kaapissa..
Joo, minäkin ängen lehtipersiljaa kaikkialle! Varmasti se onnistuu, tsemppiä!
Siinähän ne tärkeimmät, Heidi, eli ei kun kokkaamaan!
Kiitos Maria, kun sain (kysymättä) lainata kommenttiasi, se oli vaan niin huvittava, eihän tätä menoa meinaa oikein uskoa todeksi. Itse toivoisin Järvikylälle kilpailijaa, joka voisi vaikka kasvattaa/istuttaa yrtit oikeaan multaan, olisi mahdollisuus kasvatella niitä sitten kotonakin.
Ei oo Pirpu totta! Haha!
Gloria, chili kuin chili, kyllä itsekin heitän välillä kuivatut chilit kehiin, jos tuore on päässyt lopppumaan.
Manteli, olen kuullut muualtakin että Lidl myy hyviä vihanneksia. Juuri se yrttien mauttomuus ärsyttää minuakin, kunpa vaan olisi oma kasvimaa (ja mielellään ympäri vuoden. muutto etelä-ranskaan koputtelee yhä takaraivossa..)
Vannoutunut naistenkaataja taltutettu lauantaiehtoona tällä reseptillä.
Vannoutunut naistenkaataja taltutettu lauantaiehtoona tällä reseptillä.
OU MAI GAAD. Hyvä hyvä, ruoan voimaa ei kannata aliarvioida! ;)
Kuulosti hyvältä without thät pasta shit. Siis spagettia se näytti olevan mutta pasta sana saa itsellä yrjön nousemaan kurkkuun. trauma
Ja lisäys vielä edelliseen kommenttiini että tärkkelys on pahasta, siis minulle :) tarkoitan sitä spagetin tärkkelystä
Lähetä kommentti