29.3.2013

Karitsanpaisti Cadden tapaan

DSC_0597

Tarvitset:

karitsanpaisti (1,5-2 kg luineen)
suolaa
mustapippuria
voita
timjamia
rosmariinia
valkosipulia
oliiviöljyä
perunoita

DSC_0620

Laita (kiertoilma)uuni lämpenemään 200 asteeseen. Suolaa ja pippuroi paisti, hiero reilusti voita lihan pintaan. Ripottele pintaan yrtit ja pistele lihaan valkosipulinkynsiä kuvan tapaan, tee veitsellä lovi ja tuikkaa valkosipuli lihaan. Kruunaa komeus lorauksella oliiviöljyä. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, ole tarkkana ettei se osu luuhun. Paista lihaa kuumassa uunissa 20 minuutin ajan, kuori sillä välin perunat.

DSC_0630 DSC_0639

Ota paisti ulos uunista 20 minuutin kuluttua ja lisää pellille kuoritut, lohkotut perunat. Pyörittele perunoita, jotta ne saavat ympärilleen paistirasvaa. Suolaa perunoita hiukan ja heitä paisti takaisin uuniin. Pudota lämpötila 150 asteeseen. Anna paistin lämmitellä noin 45 minuuttia tai kunnes paistomittari näyttää 64 astetta. Tällöin liha jää luun ympäriltä hiukan punertavaksi. Jos haluat lihan olevan kypsempi, paista 70 asteiseksi.

Kun otat paistin uunista, anna sen levätä hyvän tovin ennen tarjoilua.

Reseptistä riittää koko perheelle ja parille kaverille. Maukasta pääsiäistä!


DSC_0646

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei suuri kiitos, testasimme ja maku oli mitä mahtavin!

Hanna kirjoitti...

Huippu homma, kiitos palautteesta, kerron terkut miehelle! ;)