30.5.2012

Makeat marengit


“Eat all the junk food you want as long as you cook it yourself.”
-Michael Pollan





Marengit

3 kananmunanvalkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
5 tippaa sitruunanmehua
Kuumenna uuni 110 asteiseksi. 
Laita valkuaiset puhtaaseen teräskulhoon, aloita vatkaamalla kevyesti. Lisää 1/3 sokerista ja sitruunanmehu. Vispaa niin että soi kunnes vaahto on kovaa. Sekoita kovaan vaahtoon loput sokerista. 
Taiteile leivinpaperille pieniä huippuja, voit tehdä ne lusikan taikka pursotinpussin avulla. Yritä tehdä kaikista kutakuinkin saman kokoisia, jolloin ne kypsyvät samaan tahtiin. Laita pelti uuniin, luukku kiinni ja paista 40-60 minuuttia. Marengit ovat valmiita kun ne tuntuvat kuivilta ja irtoavat helposti leivinpaperista. 

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä, teenkin lapsen synttärikaku päälle kasan marenkei!

Liisa

sini kirjoitti...

Tuli tästä mieleen että ois kiva tehdä britakakkua - kukahan sen vain söisi kun itse ei taida jaksaa kokonaan... No, ehkä teen viikonloppuna pienenpienen kakun vain itselleni :)

Hanna kirjoitti...

Hyvä idea, nämä muuten säilyvät hyvin paperipussissa. Säilyttävät rapsakan ulkokuorensa.

Kyllähän sitä nyt yhden kakun huitaisee, aikuinen nainen! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aika väsynyt resepti, jonka voi löytää suurin piirtein jokaisen sokeripussin kyljestä. Miksi tällaisia pitää postata?

Hanna kirjoitti...

Aika väsynyt kommentti, jonka voi löytää suurin piirtein jokaisen blogin kommenttiboksista. Miksi tällaisia pitää postata?

Vaihda blogia, ystävä hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Tirsk! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mulle ainakin nää kuvat ja Hannan kirjoitustyyli on nautinnollisempia kuin ne perunapussin kyljestä löydettävät

I May Say kirjoitti...

Haha nauraa I May Say Hannan kommentille. Pysykin poissa, ikävä ihminen!

Anonyymi kirjoitti...

Vannoutunut marenginrakastaja vinkkaa, että hyvä idea voi olla myös alhaisempi lämpötila ja pidempi paistoaika (esim. 75c, yön yli, uuni vähän raolleen esim. lusikan avulla). Eivät pääse palamaan ja tulos on rapeampi :)

Anonyymi kirjoitti...

ja niiden TÄYTYY olla sisältä vähän "löysiä", ei siis kokonaan kovaksi... anja

Jenna kirjoitti...

Näyttää niin herkullisilta, että on pakko kokeilla joku päivä!:)