27.4.2013

Kevätkananpoikaa huhtikuun Gloriasta



Tehotuotettu broileri ei ole kuulunut ostoslistalleni aikoihin, siksi olen väistellyt tätä siipikarjan edustajaa melko pitkään. Onnekseni lähikauppani kauppiaat ovat vastuullista jengiä ja valikoimastaan löytyy myös vaihtoehto. Laivurin Valinta (tykkää Facebookissa ja saat myös hyviä vinkkejä sesongin parhaista tuotteista) myy Kukonharjan kukonpoikaa- loistokas tuote jota suosittelen lämpimästi testaamaan. 


Alla lupaamani kevätkananpojan resepti, joka julkaistiin huhtikuun Gloriassa. Helppoa kuin heinänteko, ei muuta kuin hommiin!




Kevätkananpoika

Neljälle

1 kevätkananpoika (n.1,2 kg)
1 (luomu)sitruuna
2-3 rosmariininoksaa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä


Nosta kananpoika huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Käännä kiertoilmauunin mittari 175 asteeseen.
Raasta sitruunasta kuori kulhoon ja halkaise sitruuna. Purista puolen sitruunan mehu mukaan raastetun kuoren joukkoon. Hienonna mukaan rosmariini ja kaada kulhoon myös oliiviöljy.
Halkaise kananpoika selkärankaa pitkin kahteen osaan tukevan veitsen avulla, varo sormia. Suolaa ja pippuroi kananpoika ja hiero sen pintaan kulhossa odotteleva sitruunainen öljy. 
Voitele paistovuoka tilkalla oliiviöljyä ja lohko puolikas sitruuna paloiksi, aseta sitruunalohkot vuokaan ja asettele kananpojan puolikkaat sitruunoiden päälle. Laita vuoka kuumaan uuniin noin 45 minuutiksi.

Naatiskele. 

Viinisuositus:
Itävalta, Muenzenrieder Zweigelt Classic, 10,90€



Kuvat Reetta Pasanen / Gloria

5 kommenttia:

PiaS kirjoitti...

Hyvän kuuloinen resepti, täytyy testata! Tuleeko tuon sitruunan ja rosmariinin joukkoon muuten myöskin tuo 1/2 dl öljyä (tai osa siitä), kun ohjeessa puhutaan sitruunaöljystä?

Hanna kirjoitti...

Kiitos Pia kommentistasi, korjasin reseptiin tuon kohdan. Öljy laitetaan tuonne sitruunamehun joukkoon, olin tyystin unohtanut mainita sen.
Kaunista sunnuntaita ja vihdoin saapunutta kevättä!

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa. Löysin lähi-Ääsmarketista luomukanan pakastealtaasta ja olen miettinyt että mitähän siitä..? Nyt tuli (taas) helppo ja herkullinen ohje kehiin. (olen laiska lukemaan kokkikirjoja..)

Anonyymi kirjoitti...

By the way - asian sivusta, mutta upeaa yrittäjyyttäsi seuraten vinkkaan hienosta kirjasta, joka ilmestyy toukokussa http://taivasjahelvetti.fi/

:-) Hauskaa Vappua!

Hanna kirjoitti...

Hyvä hyvä ääsmarket! Testasitko, tuliko herkkua?

Kiitos vinkistä, pitääpä tilata tuo kirja!