Alla lupaamani kevätkananpojan resepti, joka julkaistiin huhtikuun Gloriassa. Helppoa kuin heinänteko, ei muuta kuin hommiin!
Kevätkananpoika
Neljälle
1
kevätkananpoika (n.1,2 kg)
1 (luomu)sitruuna
2-3
rosmariininoksaa
suolaa
mustapippuria
n.
½ dl oliiviöljyä
Nosta kananpoika huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Käännä kiertoilmauunin mittari 175 asteeseen.
Raasta sitruunasta kuori
kulhoon ja halkaise sitruuna. Purista puolen sitruunan mehu mukaan
raastetun kuoren joukkoon. Hienonna mukaan rosmariini ja kaada kulhoon myös oliiviöljy.
Halkaise kananpoika selkärankaa pitkin kahteen osaan tukevan veitsen avulla, varo sormia. Suolaa ja pippuroi
kananpoika ja hiero sen pintaan kulhossa odotteleva sitruunainen öljy.
Voitele
paistovuoka tilkalla oliiviöljyä ja lohko puolikas sitruuna paloiksi,
aseta sitruunalohkot vuokaan ja asettele kananpojan puolikkaat sitruunoiden
päälle. Laita vuoka kuumaan uuniin noin 45 minuutiksi.
Naatiskele.
Naatiskele.
Viinisuositus:
Itävalta,
Muenzenrieder Zweigelt Classic, 10,90€
Kuvat Reetta Pasanen / Gloria
5 kommenttia:
Hyvän kuuloinen resepti, täytyy testata! Tuleeko tuon sitruunan ja rosmariinin joukkoon muuten myöskin tuo 1/2 dl öljyä (tai osa siitä), kun ohjeessa puhutaan sitruunaöljystä?
Kiitos Pia kommentistasi, korjasin reseptiin tuon kohdan. Öljy laitetaan tuonne sitruunamehun joukkoon, olin tyystin unohtanut mainita sen.
Kaunista sunnuntaita ja vihdoin saapunutta kevättä!
Loistavaa. Löysin lähi-Ääsmarketista luomukanan pakastealtaasta ja olen miettinyt että mitähän siitä..? Nyt tuli (taas) helppo ja herkullinen ohje kehiin. (olen laiska lukemaan kokkikirjoja..)
By the way - asian sivusta, mutta upeaa yrittäjyyttäsi seuraten vinkkaan hienosta kirjasta, joka ilmestyy toukokussa http://taivasjahelvetti.fi/
:-) Hauskaa Vappua!
Hyvä hyvä ääsmarket! Testasitko, tuliko herkkua?
Kiitos vinkistä, pitääpä tilata tuo kirja!
Lähetä kommentti