Vuohenjuusto-avokadoleipänen
Avokadotahna
muutama
oksa persiljaa ja basilikaa
1/2
valkosipulinkynsi
1
limetti
5
tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria
2-3
rkl oliiviöljyä
125
g pehmeää vuohenjuustoa esim Chavreaux tai vastaava
1
kypsä avokado
Uunissa
kuivatut tomaatit
20
kirsikkatomaattia tai pientä luumutomaattia
2-3
valkosipulinkynttä
muutama
oksa timjamia (revi lehdet irti ja käytä ne)
oliiviöljyä
suolaa
ja mustapippuria
ripaus
sokeria
Leikkaa
kirsikka- tai luumutomaatit pituussuunnassa puoliksi. Purista
tomaatista suurin osa siemenistä pois
Laita
uunipellille leivinpaperi, lado puristetut tomaatit paperille.
Ripottele päälle hiukan suolaa, sokeria ja mustapippuria, reilusti
timjamia ja loraus oliiviöljyä. Viipaloi valkosipulinkynnet
mahdollisimman ohueksi, laita jokaisen tomaatin päälle yksi ohut
viipale.
Laita
tomaatit 120 asteiseen uuniin. Tunnissa, parissa, tomaatit
luovuttavat turhat nesteensä ja kuivuvat. Jos olet siunattu
leivinuunilla, voit jättää tomaatit lämpimään uuniin koko
yöksi.
krutongit
vaaleaa
patonkia
oliiviöljyä
Puolita
avokado pituussuunnassa, poista kivi ja säästä toinen
avokadonpuolikas koristelua varten. Toisen puolikkaan käytät
tahnaan. Sekoita avokadotahnan kaikki ainekset sauvasekoittimella tai
monitoimikoneella keskenään. Maista seosta ja lisää tarvittaessa
suolaa.
Leikkaa
patonki viipaleiksi ja sivele oliiviöljyllä, paista 8 minuuttia 180
asteisessa uunissa.
Laita
jokaisen leipäviipaleen päälle lusikallinen avokadotahnaa.
Koristele
avokadoviipaleella
ja uunissa kuivatulla tomaatilla.
Resepti
julkaistu toukokuun Gloriassa – Kuvat Sami Repo / Gloria
6 kommenttia:
noi tomaatit on nnnniiiin ihania... jopa meidän iskä, joka ei ikinä ole tykännyt (höh) tomaateista, on ihan hulluna niihin. Asiasta kuitenkin viidenteen, mikä on toi ihana kellankirjava mekko?? Haluaa tietää anja
Itsekin tykkään niistä ihan hulluna! Kun kuvattiin tätä, söin ekan satsin suihini, piti valmistaa toinen ennen kuvauksia. ;) Mekko on Beamista, Isabel Marant merkkiään.
Vesi herahti kielelle näitä katsellessa!
Mutta neuvo, miten saan avokadonviipaleet säilyttämään kauniin värinsä? Sitruunamehun pitäisi kai auttaa mutta minun yritelmissä avokadotahna on tummunut silti aika nopeasti. Varttitunti säilytystä on ollut jo riskirajoilla. Onko limetti ärjympää ja säilyttää värin kauemmin? Vai onko avokadojen kanssa vaan hyväksyttävä, että on toimittava nopeasti?
http://www.paperiasaksetjaliimaa.blogspot.fi/
Oi miten ihanilta kuulostavat! Täytyypä kokeilla!
http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/
Oi, tuo avokadotahna kuullostaa todella herkulliselta. :)
Onko kaikki reseptit joita Gloriassa on sinun nimen alla julkaistu sinun kehittämiä?
Lähetä kommentti