26.5.2013

Avokadoleipäsiä juhlapöytään




Vuohenjuusto-avokadoleipänen

Avokadotahna
muutama oksa persiljaa ja basilikaa
1/2 valkosipulinkynsi
1 limetti
5 tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria
2-3 rkl oliiviöljyä
125 g pehmeää vuohenjuustoa esim Chavreaux tai vastaava
1 kypsä avokado


Uunissa kuivatut tomaatit
20 kirsikkatomaattia tai pientä luumutomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
muutama oksa timjamia (revi lehdet irti ja käytä ne)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria

Leikkaa kirsikka- tai luumutomaatit pituussuunnassa puoliksi. Purista tomaatista suurin osa siemenistä pois
Laita uunipellille leivinpaperi, lado puristetut tomaatit paperille. Ripottele päälle hiukan suolaa, sokeria ja mustapippuria, reilusti timjamia ja loraus oliiviöljyä. Viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohueksi, laita jokaisen tomaatin päälle yksi ohut viipale. 

Laita tomaatit 120 asteiseen uuniin. Tunnissa, parissa, tomaatit luovuttavat turhat nesteensä ja kuivuvat. Jos olet siunattu leivinuunilla, voit jättää tomaatit lämpimään uuniin koko yöksi.


krutongit
vaaleaa patonkia
oliiviöljyä

Puolita avokado pituussuunnassa, poista kivi ja säästä toinen avokadonpuolikas koristelua varten. Toisen puolikkaan käytät tahnaan. Sekoita avokadotahnan kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella keskenään. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.

Leikkaa patonki viipaleiksi ja sivele oliiviöljyllä, paista 8 minuuttia 180 asteisessa uunissa.
Laita jokaisen leipäviipaleen päälle lusikallinen avokadotahnaa. Koristele 
avokadoviipaleella ja uunissa kuivatulla tomaatilla.

Resepti julkaistu toukokuun Gloriassa – Kuvat Sami Repo / Gloria 


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

noi tomaatit on nnnniiiin ihania... jopa meidän iskä, joka ei ikinä ole tykännyt (höh) tomaateista, on ihan hulluna niihin. Asiasta kuitenkin viidenteen, mikä on toi ihana kellankirjava mekko?? Haluaa tietää anja

Hanna kirjoitti...

Itsekin tykkään niistä ihan hulluna! Kun kuvattiin tätä, söin ekan satsin suihini, piti valmistaa toinen ennen kuvauksia. ;) Mekko on Beamista, Isabel Marant merkkiään.

Irene kirjoitti...

Vesi herahti kielelle näitä katsellessa!

Mutta neuvo, miten saan avokadonviipaleet säilyttämään kauniin värinsä? Sitruunamehun pitäisi kai auttaa mutta minun yritelmissä avokadotahna on tummunut silti aika nopeasti. Varttitunti säilytystä on ollut jo riskirajoilla. Onko limetti ärjympää ja säilyttää värin kauemmin? Vai onko avokadojen kanssa vaan hyväksyttävä, että on toimittava nopeasti?

http://www.paperiasaksetjaliimaa.blogspot.fi/

LadyBlue kirjoitti...

Oi miten ihanilta kuulostavat! Täytyypä kokeilla!

http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Siiri kirjoitti...

Oi, tuo avokadotahna kuullostaa todella herkulliselta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko kaikki reseptit joita Gloriassa on sinun nimen alla julkaistu sinun kehittämiä?