13.5.2013

Parsa-aika vuodesta

_DSC0942_DSC0929


Jos kannat parsaa kotiin samaan tahtiin kuin me, saattanet kaivata vakioreseptisi oheen hiukan vaihtelua. Tässä pari tapaa valmistaa nuo rapsakat vihreät pötkylät. Rasvaiset juustot ja pekoni katselevat parsaa sillä silmällä, viihtyvät hyvin kimpassa.


Parsaa, voita ja parmesania
Parsaa, pekonia ja Västerbotten-juustoa 


Miten sinä nautit parsasi, vai nautitko laisinkaan?


_DSC0923

28 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Meillä grillattu parsa tykkää ohuista parmesaanilastuista ja parmankinkusta sekä rouhaisusta ruususuolaa ja mustapippuria. Kun tuon annoksen eteensä saa ensimmäisen kerran, tietää aina kevään alkaneen:)

Hanna kirjoitti...

Kuulostaapa Anu ihanalta, mitä simppelimpää, sitä parempaa! Ruususuola on herkkua, tästä tulikin mieleeni että olen luvannut postata suolarepertuaaristani. Laitanpa jälleen listalle. ;)

Merja kirjoitti...

Meillä on nautittu uunissa paahdettuna siten että olen asetellut parsat Creusetin emalivuokaan, pirskotellut päälle hyvää oliiviöljyä, himalajansuolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua. 200 asteen uunissa sen verran aikaa että hieman rapsakkuutta on jäljellä. Ihanalta maistuu!

Hanna kirjoitti...

"Taikapadassa" kaikki maistuu hiukan paremmalta. Siten perustelin itselleni kuudennen (kröhm, no kun se on ammattitauti) padan hankinnan, väriä en ole vielä päättänyt. Valkoinen houkuttaa noiden värikkäiden kamuksi.. Minkä värinen pata teillä Merja on?

Tibs kirjoitti...

Meillä on viime aikoina grillattu parsaa ja vähän muutakin- aivan ihanaa!

http://shoptravelfood.blogspot.hu/2013/05/andalusian-cuisine.html

Hanna kirjoitti...

Grillikausi avaa kesän, peukku sille!

ak kirjoitti...

Viime aikoina parsaa ja lohta grillaten; 2,5 v poikani suosikkiruokaa jo toisena keväänä. Ja OnHan se hyvää! T. Anne K
Ps kiva toi Fashion kirppis!

Viivi Virtaa kirjoitti...

Viikonloppuna höyläsin pecorinon jämät ja hyvää oliiviöljyä keitetyn parsan päälle, oli hyvää. Eipä sen kovin monimutkaista tarvitse parsan kanssa olla. Ihana kevät!

Daniela kirjoitti...

Täällä parsa styylaa uppomunien kanssa, tai sukeltaa pekonin kaveriksi risottoon!

Sanuliini kirjoitti...

Keitettynä, paistettuna, grillattuna; kyytipoikana milloin pekonia, vinegretteä, juustoa, meloonia, risottoa, pastaa, salaattia, keittoa, parmesaania... Ihanaa kaikki tyynni! Mutta ei vielä koskaan Västerbottenia. Ihanaa, uusi makuhetki edessä!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava otsikko ; )

Nanna kirjoitti...

Anonyymi ehti ensin, mutta samat sanat, 10 pistettä!

Hanna kirjoitti...

Parsaa ja lohta, toimii! Joo, kirppis on ihana tapahtuma, siellä on hyvä henki ja meininki. ;)

Viivi Virtaa, tuota pecorinoa löytyy miedänkin kaapistamme kovin usein, sattuneesta syystä.. ;)

Daniela, oi oi oi! Risottoa mun tulisi tehdä useammin, mikä siinä onkin että se aina unohtuu. Nyt listalla!

Sanuliini, minkä kanssa se rasvainen juusto ei pelittäisi? ;)

Anonyymi & Nanna, inspiraationa toimi arvatenkin rakkaan ystäväni blogi. ;)

Maria kirjoitti...

:P'' Nam! Meillä parsaa nautitaan grillattuna, joskus kylmäsavulohen kanssa.
Risotossa, salaatissa, ihan missä vaan! Västerbotten pääsee ehdottomasti kauppalistalle!

Hanna kirjoitti...

Maria, parsasta on moneksi, hieno repertuaari teillä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vihreä parsa keitettynä, päälle punasipulilla ja dijonilla terästettyä vinegretti-kastiketta ja uppomuna. Snamsk!

Valkoinen parsa aivan yliarvostettua, vihreä rulettaa.

Hanna kirjoitti...

Minäkin lämpenen enemmän vihreälle, joskin valkoinen hollandaisella pitää kiskaista kerran kauteen, ainakin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kaikkein parasta parsaherkkua; ehkä siksi että sitä nautitaan kerran kaudessa ja yleensä äitienpäivänä.

Parsasalaatti (4 hengelle)
1 nippu tuoretta parsaa (vihr), 12 jättikatkaravunpyrstöä, lehtikaalia, vuonankaalia, tuoreita yrttejä. Kuori parsat, paloittele kolmeen osaan ja keitä 3 min. Valuta parsat. Kypsennä öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatiksi. 
Parmesaani-vinagrette:
1 tl sinappia, 2 rkl valkoviinietikkaa, 1 dl kuohukermaa, 30 g raastettua parmesania, 2 rkl silputtua ruohosipulia. Sekoita kulhossa keskenään sinappi ja etikka. Lisää kuohukerma nauhana samalla vatkaten. Lisää raastettu parmesan ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Hanna kirjoitti...

AI ETTÄ! Tätä pitää testata, kiitos ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Ohje on muistaakseni Anna-lehdestä. Oma se ei tietenkään ole :-)
Ja hei, lukaisin ohjeen ravut pitäisi käyttää pannulla.

mirkka kirjoitti...

ja TUO viini <3 ah!!

Hanna kirjoitti...

Ok, kiitos lisäyksestä. ;)

TUO viini on hyvä viini.

Sofia kirjoitti...

Juma, miten kauniit kuvat!

Mulle parsa maistuu parhaiten yksinkertaisuudessaan keitettynä tai grillattuna ja ihan vaan voisulan kanssa. Lasillinen kylmää ja kuivaa valkkaria kylkeen and I'm good :)

Hanna kirjoitti...

Kiitos, tykkään kuvata parsaa, se osaa olla nättinä. ;)

Salud-Terveydeksi! kirjoitti...

Parsa on niin herkkua että sitä pitää saada keväällä kaiken kanssa :) Ihanaa juurikin vastaraastetun parmesanin ja voinokareen kera ( nyt tuli himo laittaa kylkeen vielä parmankinkkua!) toimii niin hyvin myös erilaisten kalojen kanssa ja kesäisessä salaatissa.

Kevään ja kesän simppleit herkut on parhaita!

Minna T. kirjoitti...

Ihanalle parsalle toinen vaihtoehto on pienet horsmanversot ja ihan samoilla resepteillä kuin parsakin... suosittelen kokeilemaan. Niin herkkua! Söin jo ties monettako päivää peräkkäin.

Merja kirjoitti...

Meillä on punainen iso ja oranssi pienempi...

Pipa kirjoitti...

Meillä parsa taipuu moneksi, mutta se perinteinen höyrytetty parsa suolalla ja hyvällä oliiviöljyllä taitaa kuitenkin aina nousta ykköseksi :)

Tämän kevään suosikkeja on ollut ottaa parsa mukaan töihin: höyrytys, "jäädytys" ja paloina rasiaan suolan kera. Parasta välipalaa työpäivän aikana :)