27.6.2011

Kukkakaalisalaatti


DSC02125


Keko hampaissa rouskuvaa kukkakaalia toimii melkeinpä milloin vaan, alkuruokana, piknikillä taikka grilliherkkujen kaverina. 
Kun ostat kukkakaalia, valitse torimyyjän pienimmät yksilöt. Sääntö pätee lähestulkoon kaikkiin vihanneksiin, mitä pienempi ja napakampi, sitä parempi. Jos tiskillä on nuivahtaneita kukkiksia, jätä salaatin teko toiseen kertaan. 

Irrota nuput, pese kylmällä vedellä ja valuta pyyhkeen päällä kuivaksi. Laita kaalit isoon kulhoon. Silppua kunnon kourallinen lehtipersiljaa kukkakaalien päälle. Valmista kastike.
Jos teet kahdesta kukkakaalista salaatin, toimii seuraavalla reseptillä tehty kastike sen kokoiseen settiin.

Laita kulhoon kolme pilkottua valkosipulinkynttä, yhden sitruunan mehu, suolaa ja mustapippuria. Lisää oliiviöljy. Sekoita ja hulauta kastike kukkakaalien päälle. Voit valmistaa salaatin jo pari tuntia ennen tarjoilua, maut pääsevät kunnolla esille. Kaverini varhaiskaali eksyi sekaan tähänkin soppaan, jos joku kuvasta sen bongasi. 

Ota iloiten vastaan vieraiden hämmästyneet kommentit siitä, miten mahtavalta voikaan maistua kukkakaali. Senhän sinä toki jo tiesitkin.

8 kommenttia:

Softy kirjoitti...

Rakastan kukkakaalia! Kiva testata uusia reseptejä, kiitos!

Hanna kirjoitti...

Sama täällä, syödään kaalia joka viikkoa, joten variaatioita löytyy. Kiva kuulla että tykkäät.

Päivi kirjoitti...

Tätä on pakko kokeilla ja pian!

Hanna kirjoitti...

Teepä se! ;)

Nola kirjoitti...

NAM! Rakastan kukkakaalia mutta en koskaan keksi tehdä siitä muuta kun syödä noin vaan lisukkeena.

Katja kirjoitti...

Vein kukkakaalia skidin päivähoitoryhmän kevätjuhliin. Muilla oli keksejä ja pullaa. Tunsin ylpeänä häpeää.

Hulta kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Viimeiset kukkissalaatin rippeet katosivat parempiin suihin hetki sitten :)

Sokrutin kirjoitti...

Kiitos tästäkin. Näitä kelpaa helteillä valmistella kera grilliherkkujen.