Ostan tutkivan journalismin nimissä lähes kaikki maassamme ilmestyvät lehdet. Tällä kertaa löysin Maalaisunelma -lehdestä reseptin, jonka yksinkertaisuus sai minut täysin polvilleni. Taikinaan tuli parmesaania, voita, vehnäjauhoja ja suolaa. Lopputulos oli lamaannuttavan täydellinen.
300 g parmesaania
450 g huoneenlämpöistä voita
10-11 dl vehnäjauhoja
suolaa (itse en lisännyt, juusto oli sen verran suolaista) seliseli, unohdin sen.
Sekoita hienoksi raastettu juusto, kuutioitu voi ja vehnäjauho, muovaa taikinasta kuusi pötkylää ja laita tunniksi pakkaseen.
Leikkaa pötköistä noin puolen sentin paksuisia viipaleita, paista ne holtittomasti kuumenevassa kaasu-uunissa 200 asteessa, noin 12 minuuttia per pelti.
Taivaallinen tuoksu valtaa kodin ja naapuruston. Yritä siinä sitten pitää näppisi erossa juhannukseen saakka.
Juhannuspöydässämme istuu 17 henkeä, toinen toistaan rakkaampaa ja hyvästä ruoasta iloitsevaa tyyppiä.
Nämä keksit tarjoillaan ennen perjantaista illallista.
16 kommenttia:
Mitähän tapahtuisi, jos korvaisi jauhot kokonaan tai osittain ruis- tai ohra- tai muulla kuidukkaammalla? Olettaen, että en söisi koko satsia 17 muun henkilön kanssa vaan yksin.
sama lehtimania täälläkin,-ja samanlainen iankaikkinen raastin ;)
Nautinnollista Juhannusta!
-koo
Mä haluan just tuollaisen taikinakulhon!
Hyvä kysymys Lissu, testaapa ja palaa kertomaan kuinka kävi!
Samoin sinulle, koo!
Mitä isompi ja painavampi, sitä parempi.
Kiitos ohjeesta, tàytyy kokeilla!
...ja HYVÄÄ OLI =)
miksi, oi miksi et voi olla naapurini, jonka kylässä kävisin aina silloin tällöin "vahinko"visiiteillä??
Olisin kernaasti sun naapurisi. Tossa meidän yläkerrassa olisi asunto tyhjillään, laitanko varaukseen?
Hups, hyppäsin parin kommentin yli. Pullopostia, testaa toki, superhyviä!
Mummu, kiitos kiitos! Ja omenapiirakasta kiitos tytöille!
Ja tässä vielä pitäs raja vetää juhannusherkuille. Saat nuo näyttämään jo taivaallisilta, ollappa sitten maistamassa.
Ei menny niinku Strömsössä: 200 astetta oli liian paljon minun uunissani, keksit lätsähtivät ilmakuplamaisiksi jauheeksi. Alensin lämpötilaa 170 asteeseen ja sen jälkeen keksit näyttivät samanlaisilta kuin sinun kuvassasi.
Joku raja täytyy olla, mutta ei se voi mennä parmesaanikekseissä. Se menee ehkä kolmannessa palasessa raparperipiirakkaa.
Voi ei, no mutta miltä ne maistuivat?!
Minullakaan ei mennyt niin kuin Strömsössä: keksit ovat ihan hyvänmakuisia mutta eivät pysy kasassa. Minkälainen koostumus taikinassa pitäisi olla?
Taikinaa tulee vaivata, kunnes se irtoaa käsistä helposti ja on muovailtavissa iisisti. Silloin siitä on helppo muovailla pötköjä. Lisää jauhoja, kunnes seos on kiinteää. Ja voi huoneenlämpöisenä sekaan.
Tein näitä tänään ja ne onnistuivat! Nyt ne odottavat vieraita tulevaksi minun 30-vuotis juhliin. Jos ehdit vastaamaan, niin mitenkähän nämä kannattaisi säilöä huomiseen? Kiitos hyvästä reseptistä.
-Emilia
Kiitos reseptistä! Tein näitä juhliin ja kaikki tykästyivät erittäin paljon! Pehmeän vuohenjuuston, tsatsikin ja muiden jugurttikastikkeiden kanssa erinomaisia!
Resepti oli vain todella iso, eli ensi kerralla voisi riittää puolet taikinasta! Ensin oli kuusi naista herkuttelemassa ja sen jälkeen vielä istuin iltaa kahden muun ystävän kanssa. Lisäksi annoin neljälle tutulle rasiallisen näitä mukaan. Joka tapauksessa jokainen keksi löysi tiensä mahaan, joten siten ei huolta :)
Lähetä kommentti