13.10.2010

Pintapaistettua lohta

DSC08124Kalatiskistä lähtee mukaan melko usein lohta. Yksi hyvä tapa valmistaa se nopeasti, seuraa alla.

Osta pala kyselemällä tuoreeksi todistettua lohta, leikkaa se kuvan mukaisiksi palasiksi. Toisaalta, sillä ei ole mitään merkitystä millaisiksi sen leikkelet, joten älä stressaa jos veitsi ei tottele.

Heitä lautaselle suolaa, mustapippuria ja currya. Ota lohipala käteen ja dippaa sen reunat seokseen. Toista tämä jokaiselle palalle ja anna samalla pannun kuumentua hellalla. Kuiva ja kuuma pannu astuu mukaan kuvioon seuraavaksi, käytä seokseen dipattu osa lohta nopsaan pannulla, jotta pinta paistuu kevyesti. Lataa lautaselle NoriSushi Barista ostettujen california- ja kappamakien väliin. Lohi on mahtavaa soijaan dipattuna, wasabilla höystettynä.

Lohen alla on kasa retikkaa, ohje siihen on niinkin helppo että kuori retikka, raasta se ja laita likoamaan kylmään veteen. Tuo kikka pitää retikan rapsakkana. Puolen tunnin kuluttua kuivaa retikka keittiöpyyhkeessä, käsillä puristellen taikka salaattilingossa (usko jo, se kannattaa hankkia) ja laita esille. Näyttää hyvältä ja maistuu myös.

Sushi ja samppanja, kyllä. Sushi ja kuohuviini, kyllä.

Voilá.

10 kommenttia:

stellagee kirjoitti...

retikka on muuten erinomaisen hyvää! yritimme kasvattaa sitä viime vuonna, mutta jotkut önninkäiset ehtivät aterialle ennen meitä. yksi juuri voi kasvaa metrinkin mittaiseksi, siinäpä rapsakkuutta (hyi että mikä sana!) kerrakseen.

ja testaan lohenpaiston, kuulostaa hyvältä. tuo sopii päiviin, jolloin raaka suutuntuma ei ahdista...

mikko kirjoitti...

OI KYLLÄ!

Vimps kirjoitti...

Sushi ja samppanja, todellakin kyllä (kuin myös sen kuoharin kanssa)!

Kiinnostava ohje, tämäkin. Kiitos siitä, siitäkin! Itse tehty sushi on kieltämättä hyvää.

Hanna kirjoitti...

Tuo retikka, minkä ostimme tähän settiin, oli jotakuinkin metrin mittainen. Huvitti kantaa sitä. Haha.
Ainoa nega mikä tämän ruoan laitossa on, on käry. Se kuuma pannu avec lohi saa aikaan hetkellisen käryn kotiin, eli kannattaa paistella ennen vieraiden saapumista ;)

Mikko, oi kyllä sinulle, aina!

Vimps, ei voi mennä vikkaan ;) Tetsaapa, helppoa ja hyvää. (muuta mä en koskaan laitakaan..)

Anonyymi kirjoitti...

Innostuin aikaisemmin kirjoittamastasi kuha, puikulaperuna ja hölskytyskurkku illallisesta. Onnistuin pilaamaan niin helpolta kuulostavan ruoan: kala kuivui pannulla ja maistui lähinnä suolalta sekä perunat keitin mössöksi. Kurkut sentään onnistuivat. No, tällaista sattuu ja tekemällä oppii ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oi ei! Tällaisten postausten lukemiseen ja etenkin kuviin pitäis olla joku palomuuri raskaana oleville naisille :( Kaikki ruoka mitä olen koskaan rakastanut isolla ärrällä on kiellettyä. Ja samppanjaakin vielä...

1hana kirjoitti...

Moi Hanna! Löysin tälläsen, ja ajattelin että voisit tykätä - sulla kun on jo yksi vähän ( vai melkein?) samanlainen!
http://www.net-a-porter.com/product/107333

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka kauan ennen noutoa pitää tilata tuon kokoinen annos ja mitä tarjottimellinen maksaa?

Jonna kirjoitti...

Saat kuullostamaan sen niin helpolta ja hyvältä. Nim. Ikänä en ole kalasushia syönyt.

Hanna kirjoitti...

Anonyymi, voi hitsi. No mutta seuraavalla kerralla kala nopeammin pois pannulta ja perunat lempeämmälle tasolle kiehumaan ;)

Äh, muistan niin tuon sushihimon kun olin raskaana. Onneksi moni paikka tekee plattereita, joita voi raskaanakin nauttia.

1hana, katselin itsekin tuota sormusta, se on hieno, sekin ;)

Tilan itse heti lounasajan alkaessa, noudan yleensä ennen neljää ja pidän pöydällä odottelemassa illallista, joka yleensä on kuuden maissa. On virhe heittää ne kylmään jääkaappiin, pärjää hyvin huoneenlämmössä parin tunnin odottelun. Californiamaki taitaa olla 9,50€, 8 palaa, kappamaki n. 6€, 10 palaa.

Jonna, suosittelen lämmöllä tutustumaan. Parasta mitä merestä saa, ehdottomasti!