23.1.2011

Parasta pikaruokaa


DSC02810

Joskus on niin tajuton nälkä, että kauppahallin ruokakassit eivät päädy kotiin asti, ennen pientä välipalaa. Erikssonin kalatiskillä on melko laaja valikoima kalaleipiä, joista oma suosikkini pääsi kuvaan. Siikaleipä.

Leipä maksaa kolme euroa. Tuoreessa, ensiluokkaisessa kalassa ei ole säästelty, tilli jää ihanasti hampaisiin ja rosepippurit rouskuvat. Itse kyllä raaputan ne yleensä pois, yksi pippuri riittäisi. Hinta-laatusuhteeltaan kuvassa on varmasti kaupungin paras leipä.

Tästä syntyikin sunnuntain gallupin aihe. En mitenkään pysty ymmärtämään, että joku söisi mieluummin Big Macin.

Kumman sinä valitsisit? Siikaleipä vai hamppari? Hamppari vai siikaleipä?

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei tarvitse miettiä; siikaleipä tietty, kun äitivainaakin oli Siikaisista... aahhh... Tänä jouluna kävi hassusti, kun suuresta remontista johtuen en kerennyt juurikan joulua suunnittelemaan vain juoksin aatonaattona kauppaan hakemaan kystä kyllä. Siellä ei ollut SIIKAA, ei missään muodossa, blaah, kävin varmuuden vuoksi vielä aattonakin kaikki mahdolliset kaupat läpi, ei löytynyt ja melkein meni joulu pilalle... anja

Jake kirjoitti...

Siikaleipä se olla pitää ja BigMac tahtoo tulla ateriana, joka näkyy heti vyötäröllä uimarenkaana.

Tuulevi kirjoitti...

Herkullisen näköinen leipä! Ehdottomasti ottaisin tuollaisen ennemmin kuin minkään sortin hampurilaista.
Harmi, että täällä USA:ssa missä asun ei tuollaisia ole juurikaan tarjolla, mutta kesällä sitten...

Anonyymi kirjoitti...

ja vielä tilkka kuivaa valkoviiniä kyytipojaksi, menin melkein sekaisin tosta.... anja

Leena kirjoitti...

Lempileipäni kuvassa, ehdoton ykkönen. Saa myös Hakaniemen hallista. Sinulla Hanna on loistava maku!

Villakettu kirjoitti...

Myös minun lempileipä. Ja roseepippurit saavat kyytiä, koska niitä on aina liikaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Siikaleipä teki sinusta Suomen suosituimman (ruoka)bloggaajan, Hanna.
Aion myydä sinut johonkin ruokaohjelmaan/-forumiin. Sinunkaltaisesi nuori nainen olisi hyvä esikuva niin kovin monelle, jolla ruokakulttuuri on kadonnut tai sitä ei yksinkertaisesti ole.

Kiitos Hanna, paljon tsemppiä tulevaan!

R. L.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen niin epäonninen, etten allergiani vuoksi voi syödä ollenkaan kalaa ja lapsesta asti olen välttänyt muitakin mereneläviä.. Mutta kuulostaa mainiolta leivältä!

Anonyymi kirjoitti...

Voisithan antaa hallin kauppiaalle palautetta, että pippureita voisi rouhia pienemmäksi ja tilatessasi huomauttaa, että sinulle riittää vähempi määrä pippuria?

Johanna kirjoitti...

Yhtään empimättä siikaleipä.

PikkuSanna kirjoitti...

Siikaleipä!

Mutta pakko tunnustaa että käytännön syistä joskus päädytään lasten kanssa sinne hampparillekin.

Heini kirjoitti...

Ihan mielettömän herkullisen näköinen leipä, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja todellakin siikaleipä, hyh hampurilaisille :D

Riesu kirjoitti...

Tätä ei tarvitse miettiä yhtään: siikaleipä ! Taivaallista ! Hampparinkin syön toisinaan, mutta jos saa valita, niin siikaa. =)

Anonyymi kirjoitti...

...se siikaleipä tietty...ja oli se saman paikan lohileipäkin ihanaa;)
.. ysinkertaisuus-
parasta monessa asiassa!

Anonyymi kirjoitti...

siikaleipä, for sure :).

Ruu kirjoitti...

Lukeekohan tätä blogia kukaan, joka uskaltautuisi sanomaan syövänsä mieluummin hampurilaisen? Ei varmaan.
En minäkään, siikaleivän ottaisin tuossa tilanteessa.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että puuhiilloksella grillattu juustohamppari luomujauhelihasta, itse väännetyn hampparin välissä, maustekurkulla ja sinapilla, voittaisi tämän skaban. ;)

vastarannan kiiski kirjoitti...

Minäpä ottaisin hampurilaisen (en tosin BigMacia), sillä en pysty syömään raakaa/kylmäsavustettua kalaa, vaikka olen yrittänyt opetella. Ja kuvan mukaan siian alla ruisleivän päällä ei näytä olevan voita/margariinia/muuta levitettä, mitä ilman ruisleipä maistuu minusta liian kuivalle, vaikka täytteitä olisi runsaastikin. Hampurilaiset voi olla erittäin herkullisia, etenkin jos ne tekee itse haluamillaan täytteillä, kuten laadukkaalla lihalla, raikkailla vihanneksilla, herkullisella kastikkeella ja esim. halloumijuustolla (cheddaria en pysty syömään oranssikeltaisen värinsä ja aamupalajuusto-olemuksensa vuoksi). Mutta ymmärrän kyllä täysin teitä, jotka valitsevat mielummin siikaleivän! Minäkin ottaisin sen ehdottomasti, jos siika olisi lämminsavustettua, nam nam.

Mira kirjoitti...

Meillä syödään useasti "pikaruokaa". Kotitekoiset hampparit ja pizzat on parasta mitä tiedän. Hesejä ja mäkkejä en ymmärrä, enkä luultavasti tule koskaan ymmärtämäänkään. Ystäväni sanoi minulle, etten tajua, kun ei ole omia lapsia, mutta oon kyllä sitä mieltä, että jos lapsia joskus tulee, viimeisenä opetan heidät syömään heseissä ja mäkeissä.

sanna kirjoitti...

Huokaus. Myyrmäessä kaikkien ravintoloiden ovissa vilkkuu pizza- kebab. Melkein uskallan väittää, että täälläkin asuu niitä joita kiinnostaisi hyvä ruoka. Kolmen lapsen äitinä arvostaa toisinaan myös muiden laittamaa ruokaa, joululoma tuli vietettyä kauhan varressa koko perheen ollessa paikalla. Hyvää ravintolaruokaa täältä ei saa. Joskus on tyydyttävä hesen falafel hampurilaisiin. Kotipizzan parmiamo kuitupohjalla on se toinen vaihtoehto. Ottaisin kyllä mielelläni iltapalaksi suuren siikaleivän ja pienen gin tonicin, jäillä kiitos! Ja odottelen että läheiseen ostariin aukeaa Rafla nro.2.

Hanna kirjoitti...

Mahtavaa, siikaleipä pitää hurjaa etumatkaa Mäkkäriin verrattuna ;)
Kotitekoiset burgerit on ihan asia erikseen, niistä tulossa varmasti oma postauksensakin jossian vaiheessa. En tykkää makkaroistakaan, joita mainostetaan makkaroina ja sisältävät jauhoja ja e-koodeja,a itsetehtynä ovat niin hyviä että lähtee järki. Lihaa ja mausteita, miten voisi mennä vikaan..

Jatketaan huutoäänestystä, siikaleipä nauttikoon saamastaan huomiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotin tänään luistelun jälkeen hampurilaisaterioita, mutta lasteni (6 ja 9v) murhaava katse takapenkiltä muistutti minua lupauksesta, jonka vuosia sitten heidän kanssaan tein. Poikani pyysi, ettei koskaan joutuisi syömään Mäkkärissä tai Hesessä! Emme me siellä kovin usein ehditty edes käymään, mutta ne muutamat kerrat riittivät heille. Eli siikaleipää meille.

Kimpassa kirjoitti...

Ihanat siikaleivät! Juuri näin, parasta pikaruokaa ikinä! Ennen sulkemista näitä saa monesti puoleen hintaan.


t. köyhä siikanainen

Anonyymi kirjoitti...

Siikaa! =) Kun punainen liha jäi pois ruokalistalta (+ broileri), tuli parempi olo, fyysisesti ja henkisesti.
-yellow

Vimps kirjoitti...

Siika on parasta graavikalaa, joten siikaleipä maistuu kyllä! Mutta pidän myös hampurilaisista, eli molempi parempi.

Inni kirjoitti...

Nam siikaleivälle! Hampurilainen maistuu siinä vaiheessa kun olet tienoilla joissa ei näy jälkeäkään kauppahalleista, nälkä on kirkuva etkä saa päähäsi yhtäkään syöttölää josta saisi lähimainkaan siikaleivän oloisia tuotoksia. Silloin kyse on survivor -moodista!

Kunnosta ja sisusta kirjoitti...

Siikaleipä ja pippurit kans!
Tuplajuusto 2 euroa, siikaleipä 3 euroa. Siitäkin huolimatta siikaleipä.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdoton YES hampparille!!

Olen maailman suurin ruokaronkelikko, yökkään just tollaiselle raa'alle kalalle (kyllä, olen maistanut).

Makuja on - onneksi - monia. Mutta kun kysyit, niin minä ainakin uskallan paljastaa reilusti että valitsisin toisin. Lienen näitä harvoja.

Hanna kirjoitti...

6 ja 9 -vuotiaille aplodit, mahtava juttu! Kupa meidänkin junnu tottuisi olemaan hampurilaisitta. Mulle ainakin tulee niistä vaan niin helkkarin huono olo (ranskalaisista kai) että päivä on pilalla jos erehdyn moisen aterian kimppuun. On jäänyt siis pois kokonaan.

Ihmettelinkin etteikö hamppari saisi ääniä, eipä noita siikaleipä-kojuja pahemmin tuolla tien päällä näy ;)