23.2.2011

Juustofondue


DSC04761

DSC04767


DSC04774Mieli huitelee jo alppikylissä ja tulevassa hiihtolomaviikossa. Eilisen illallisen jälkeen olen virallisesti matkakuumeen kourissa.
Aineksia illalliseen oli ruhtinaalliset kuiva leivänkanta pöydällä ja juustonjämiä jääkaapissa.

Laita kattila liedelle, kaada kattilaan lasillinen valkoviiniä, heittele sekaan paloitellut juustot ja sekoittele puulastalla kunnes seos alkaa olla tarpeeksi juoksevaa dippaukseen sopivaksi.
Kuutioi leipä ronskiksi palasiksi, varo sormia.

Jos kodistasi löytyy tulisija, kanna juustopata takan reunalle. Kasta leipäpala sulaan juustoon, saattele suuhusi ja nauti täyteläisen punkun kera. Cecilia-Beretta Valpolicella Superiore Ripasso on yksi suosikkini, loistava hinta-laadultaan.

Jos kaapissa ei ole jämäjuustoja, kysy juustotiskiltä tarkoitukseen sopivia juustoja. Sellaisia ovat ainakin Reblochon, Gruyere, Tomme de Savoie ja Briet.

Tiesittekin varmaan, että maailman parhaat vuoat ja padat valmistaa Le Creuset.  Hyvin pidettyinä säilyvät isältä pojalle.

Bon Appetit!

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Tääläpäin Le Creuset on itsestään selvyys:)Meillä ei tosin ole tulisijaa mutta oikea fonduepata tulipesällä kuitenkin. Appivanhempani käyttävät samnnäköiisä kuin nämä sinun ja fondue hoituu kaasuliedellä kuumennettaessa:)

mikko kirjoitti...

OI MINA RAKASTAN NOITA PATOJA.

elli kirjoitti...

Eikös juustofonduen "virallinen" viini ole valkkari? :)

Hanna kirjoitti...

Champagne, kaasuhella on kultaa sekin ;)

Mikko, NIIN MINÄKIN!

elli, blogini on melko epävirallinen, juon sitä mikä parhaalta maistuu. Omassa suussani juustofondue nauttii punkun seurasta ;)

Susanna kirjoitti...

Juustofondue suositellaan tarjoiltavan teen kera:) mutta kyllä mun mielestä sekä valkoviini että punaviini kelpaavat yhtä hyvin.

Essi kirjoitti...

Heippa Hanna ja kiitos ihanasta blogista :)

Oletko koskaan miettinyt, että laittaisit vanhoja bloggauksia kasaan aihepiireittäin? Esim. reseptit ja viinisuositukset olisi näppärää kaivaa arkistosta, kun ei niitä koskaan muista heti kirjoittaa ylös.