14.2.2011

Mmm..muikkuja


DSC04350

DSC04345

DSC04353

DSC04352

Lounasterveiset Raflasta. Mies söi marinoituja, savustettuja muikkuja salaatin kera. Itse nautiskelin lammaskaalia. Rakastan lammaskaalia.

Kotoisessa reseptikirjasessa lammaskaali on top kympissä, kiinnostaako teitä moisen kotiruoan ohje?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi oi, aina vaan paranee... toiseksi nuorimman tyttären kummit ovat luomulampureita Pälkäneellä ja varsinkin Ollin savustettu lampaanviulu on jokaisen juhlapäivän takuuvarma herkku... riimilammas on myös suurta herkkua... meillä syödään lammasta muulloinkin, kuin pääsiäisenä.

ja noi muikut... mun on nyt tultava viettämään päivä pääkaupungissa ja mentävä syömään Raflaan, näin se vaan on... anja

Anonyymi kirjoitti...

Resepti, kyllä kiitos. Lammaskaali kuuluu omiinkin suosikkeihini ja aina voi saada uusia vinkkejä. Kiitos raikkaasta blogista!

mikko kirjoitti...

oi kyllä!

Anna kirjoitti...

Hanna kiltti, autatko vuohenjuustoasiassa. Kertoisitko ja opastaisitko, miten paistetaan täydellinen vuohenjuusto salaatin taikka pastan kanssa tarjoiltavaksi. Minkälainen juusto ja kuinka kuuma pannu, ettei käy niin kuin viimeksi eilen, että kaikki pasta-annoksen päälle tarkoitetut ihanat vuohenjuustokiekot (ok, juusto oli Lidlin vuohenjuustotanko, mutta tämä ei ole ainoa merkki, jonka kanssa on mennyt pieleen) olivat kiehuvana juustoliemenä paistinpannulla. Melkein kaiken tarvitsemani hallitsen auttavasti keittiössä, mutta tämä asia on sellainen, joka epäonnistuessaan, eli melkein joka kerralla, saa ärtymyskynnykseni nousemaan takuuvarmasti.

Hanna kirjoitti...

Anja saisi alka apikkuhiljaa petaamana vierahuonetta - täällä on innokas kyläilijä tulossa kulinaristiselle retkelle luoksesi ;) Kuulostaapa ihanalta, luomulampola. Mihin he toimittavat lammasta?

Malena kiitos ja ole hyvä ;)

Sitä Mikko saa mitä Mikko haluaa.

manteli, autan toki! Unohda pannu, ota avuksi uuni. Osta juustokaupasta (stocka ja isommat marketitkin myy) sitä isompaa kiekkoa vuohenjuustoa, pyydä vaikka leikkaamaan valmiiksi n. 55 gramman viipaleet. Leikkaa kunkin vuohenjuustokiekon alle vaaleasta leivästä kiekko, jonka asetat juuston alle (voit sitten kutsua vuohenjuustokrutongiksi ;)
Uuni n. 200 astetta, 8 minuuttia.

Voilá!

Susanna kirjoitti...

Lammaskaali kiinnostaa. Täältä saa myös luomulammasta ja olenkin miettinyt että mihin sitä voisin käyttää. Mitään lammasreseptejä kun ei löydy omasta takaa. Kaalikeitto ja kääryleet ovat olleet parasta herkkua jo vuosia: lammas ja kaali yhdessä kiinnostaa, yes!

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi, kuulostaa ja näyttää herkulta tuo lammaskaali. Täytyy kyllä myöntää, etten ole koskaan moista päässyt maistamaan. Joten resepti kiinnostaa tietysti.

Suurkiitos muuten pestoreseptistä. Käytin ohjetta eilen ystävänpäiväillallisessa ja se toimi täydellisesti. Vieläkin kaiholla muistelen makua. Pitääpä todellakin pistää keväällä basilikat parvekkeelle kasvamaan ja kokkailla pestoa ihan tosissaan.

Katja

eskimolapsi kirjoitti...

Lammaskaali sekä kaali ja lammas erikseen ovat mitä parhainta ruokaa.
Hauska, kun hesarissa oli lasten/nuorten suosikki- ja inhokkiruuat listattu, niin huomasin, että meidän kotiruokalista koostuu lähinnä sen inhokkipuolen ruuista. Eikä vielä ainakaan 2-v marise, ettei syö.