16.3.2011

Mannapuuroa ja mustikoita


DSC02654


Mannapuuro kuuluu ruokakalenterissani kylmään vuodenaikaan, harvoin sitä tulee kesällä keiteltyä.

Muistelen mielelläni mennyttä talvea viltin alla, mannapuurokulho edessäni. Ensimmäinen lautasellinen voin kanssa, seuraava mustikoiden kera. Mustikoiden myötä mieli kulkee jo tulevaan kesään, mitä kaikkea hienoa se tuokaan tullessaan jää nähtäväksi. Nähtäväksi jää myös mustikkaiset hampaat.

Ps. Punaiseen maitoon.

9 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Punaiseen maitoon, tietenkin. Harmi kun sitä ei saa luomuna. Vai saako?

Jenni L. kirjoitti...

Tosiaan, saako punaista maitoa luomuna ja jos saa, niin mistä, ihan tavallisista ruokamarketeistako?

Kiinnostaisi itseäkin, kun on alkanut vihdoin kiinnostaa se, mitä kaikkia aineita sitä suuhunsa oikein pistääkin..

Hanna kirjoitti...

Hyvä kysymys, johon joudun vastaamaan että itse en ainakaan ole onnistunut punaista luomumaitoa löytämään. Se olisi loistotuote, kun tulisi vielä puolen litran purkeissa, kun maitoa kuluu itselläni vaan kahviin.
Kertokaa toki, jos jollakin on muuta tietoa. Raakamaitoa saa muutamasta paikasta, mutta ne eivät sijaitse tarpeeksi lähellä jotta jaksaisin hakea kauppareissulla. Pitäisi viitsiä.

Anne kirjoitti...

Punaiseen maitoon tulee kyllä nannampaa, mutta kun mulla iskee aika usein mannapuuronhimo, löytyy kaapista sillä hetkellä yleensä vaan sinistä maitoa - rasvatonta meille ei ikinä osteta. Mun huono tapa on laittaa hirmuisen iso voinokare ja kolme ruokalusikallista vielä sokeria päälle....nam.

Anonyymi kirjoitti...

Mannapuuro on hyvää! Itse teen nykyään perheelleni Spelt-mannapuuroa ja usein soijamaitoon (luomu). Tai puolet soijamaitoa ja puolet vettä. On muuten nopea ja mahdottoman kuiturikas aamiainen, Lapsikin tykkää. Voilla ja mustikoilla, sokeria päälle.

-Sade

Hanna kirjoitti...

Malia ihan sama juttu, harvoin sit punaista on kaapissa kun himo iskee ;)
Voita ei mikään voita, näin se vaan on.

Soijamaito oli testikäytössä hetken verran, mutta en oikein tottunut siihen hailakkaan väriin, eikä se oikein sopinut kahvimaidoksi. Puurossa en testannutkaan, eli kiitos vinkistä!

Vimps kirjoitti...

Mannapuuro on hyvää, kun joku muu tekee sen... ja tietysti punaiseen maitoon. Mutta Hanna, eihän raakamaitoa ole olemassa! Kaikki maito on aivan kypsää ja valmista nautittavaksi! Tarkoititko sillä käsittelemätöntä maitoa?

Hanna kirjoitti...

Kaikki maistuu hiukan paremmalle kun joku muu sen tekee, totta. Tässä hiukannetistä löytämääni infoa raakamaidosta:

Raakamaito

Kaikista parhain vaihtoehto maitofaneille olisi vaihtaa maitonsa raakamaitoon, jota ei ole pilattu kuumentamalla. Tutkimuksien mukaan monet ihmiset ovat päässeet eroon allergioistaan ja astmastaan vaihtaessaan maitonsa aitoon tilamaitoon. Myös monet laktoosi-intorelantikot pystyvät juomaan raakamaitoa. Raakamaidossa on tallella maidon hyödylliset bakteerit, entsyymit ja vitamiinit.

Prosessoimatonta raakamaitoa voi kysellä suoraan lehmätiloilta. Tampereella ainakin Ahlmanin tilalla on suoramyyntiä ja kohta kuulemma myös Tampereen Kauppahallista saa raakamaitoa. Helsingistä sitä saa ostettua myös Kauppahallista ja Lasipalatsin Maatilatori myy kutun raakamaitoa. Lehmän maidoista kyytönmaito on paras valinta.

Vimps kirjoitti...

Kiitos sivistämisestä! Samasta maidosta niin sinulla kuin minulla oli siis kyse; meinasin nimittäin kirjoittaa tuon käsittelemättömän tilalle prosessoimatonta. Jotenkin tuo raakamaito vaan sanana tökkii itseäni. Puhun siis edelleen käsittelemättömästä tai prosessoimattomasta maidosta.