13.7.2011

Keltaisia tomaatteja
DSC02984
Tomaattien kulutus kesäaikaan on perheessämme aivan tolkutonta, itse kiskon niitä helposti puoli tusinaa päivittäin. Silloin kun ne maistuvat auringolle, niitä tulee nauttia.
Aamu saaristossa on alkanut usein hapankorpulla, jonka päällä on voita, tomaattia viipaleina ja ripaus hyvää sormisuolaa. Kuppi kahvia ja sitten tämä rouva on valmis nostamaan verkot. Sen jälkeen on aikaa nauttia oikea aamiainen, joka kestää usein lounaaseen saakka. Elämää.

Rosalan kaupassa oli paikallisen kasvimaan keltaisia kaunokaisia, jotka paljastuivat maultaan suhteellisen lempeiksi. Puhdistin tomaattien siemenet pois ja leikkelin ne palasiksi.

Mortteliin ripaus karkeaa merisuolaa ja iso kourallinen basilikaa, veivaa mössöksi jonka jälkeen kaada mukaan oliiviöljyä, koko ajan sekoitellen. Kastike on parissa minuutissa valmis, sitten vaan tomaattien päälle ja valmista. Tomaattisalaatti toimi tällä kertaa raikkaana lisukkeena savustettujen kampeloiden seurana.


2 kommenttia:

Pullopostia kirjoitti...

Kiitos, ihanan helppoja ja yksinkertaisia ohjeita yksinkertaisilla raaka-aineilla. Sopii hyvin meidànkin Italialaiseen keittiòòn ja tuo uutta vaihtelua!

Outi kirjoitti...

Löysin keltaiset tomaatit pari vuotta sitten ollessani torilla töissä. Ennen sitä en juuri syönyt tuoretta tomaattia, sillä se pistää suuni kutisemaan..keltaiset ovat lempeämpiä..kiva että niitä taas saa..