16.10.2011

Oliiviöljyä


DSC06131
DSC06132


Iho hehkuu ja ajatus luistaa. Kiitän tästä lähialueiden (kohtuudella nautittujen) viinien lisäksi oliiviöljyä. Neljässä viikossa katosi liki kolme litraa hyvää oliiviöljyä, tilan omista oliiveista saatua sellaista. Kultaisten oliivien sadonkorjuuaika koittaa samaan aikaan kun meidän leveysasteilla juhlitaan pikkujouluja.

Kertokaa, lukijani, mitä öljyä teidän keittiössänne käytetään?8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä käytetään yhä enemmän ja enemmän erittäin hyvää oliiviöljyä, mutta rinnalla myös rypsiöljyä - ja voita. Kaikilla näistä kolmesta on omat vahvuutensa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja piti vielä sanomani, että ihania kuvia. Tänään meilläkin on paistanut aurinko, mutta kuvasi olivat kuin piristysruiske pimeään syksyyn.

Inni kirjoitti...

Oliivia ja rypsiä rinnakkain, riippuen keitoksista. Jos haluaa vähän extraa niin sitten tryffeliöljyä, nam!

Anonyymi kirjoitti...

kookosöljyä, oliiviöljyä ja voita

Anna kirjoitti...

Kotimaista rypsiä ja ulkomaista oliiviöljyä, kumpaakin kylmäpuristettuna ja tavallisena, sitruunalla maustettua avokadoöljyä salaattiin, kookosöljyä iholle, hiuksiin ja intialaisiin kokkauksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Oliiviöljyä ja Kankaisten kylmäpuristettua rypsiöljyä, koska se on mun lähiruokaa. Auringonkukkaöljyä, kun kokkaan venäläisten au pair-tyttöjeni ohjeilla; se oli heille must ja kunnioitan perinteitä, heh... anja

Anonyymi kirjoitti...

Kylmäpuristettua suomalaista rypsiöljyä paistamiseen, salaattikastikkeina esim. avocado- tai oliiviöljyä ja jos oikein haluaa hifistellä ruuan kanssa niin tryffeliöljyä. On nimittäin hippasen hyvää esimerkiksi voissa paistettujen tattien ja paahdetun leivän kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Ryyypsiöljyä tulee käytettyä, se on halvinta ja sopii opiskelijalle =) Lisäksi taitaa olla terveellisin kaikista öljyistä.