11.11.2011

Sekaisin kahvista


_DSC0954


Olen aina vähän ihmetellyt teenjuojia, tuoksutellut silmät ummessa espressoa ja antanut sille koko sydämeni. Olen ajatellut että rinnassa pomppiva sydän on gramman verran italialainen, elää hyvälle kahville. Olen toivonut että tulevassa kodissa olisi kunnolla laskutilaa keittiössä, jotta Pavoni - keittiön sydän - mahtuisi parhaalle paikalle. Siihen viereen tulisi mylly, joka jauhaa pavut. Tuoksu valtaisi aamuisin uuden kodin ja mieli on valmis uuteen päivään, uudessa kodissa.

Eräänä päivänä tämä kahvinarkkari huomaa että kahvin jälkeen olo on huono, kädet tärisee ja levottomuus kestää monta tuntia. Sama toistuu, kunnes jätän kahvin pois. Minä, joka olin sekaisin kahvista, menen nyt sekaisin kahvista. Ironista.
Yliherkkä kofeiinille, sanoisi joku. Onko joku teistä?

En tahdo diagnoosia, käännän vaan vaivihkaa kelkkani Clipperin pakkausten puoleen, jotka pressikassistani kaivoin. Laiha lohtu? 
Ei oikeastaan, nokkosen ja sitruunan yhdistelmä on ihan kiva. Enemmän kuin ihan kiva, on sitruunan ja inkiväärin liitto. Vadelma, se on vuorossa seuraavana.

Teeihmiset, toivottakaa noviisi tervetulleeksi joukkoonne ja liittäkää oheen parhaat teevinkkinne. Lupaan nöyrästi kuunnella ja keitellä oppienne mukaan kuumia kuppeja koko talven läpi.


40 kommenttia:

Nata kirjoitti...

clipperin lakritsi, aika makea mut tosi omituinen. kaikkein paras on kuitenkin haudutuspannu, siihen laitetaan irtoteetä ja vaikka sitruunaa ja hunajaa. ja maitoa sitten mukiin.
mä rakastan kahvia, mut en voi juoda sitä kuin aamuisin. iltakahvi ja meikä pyörii sängyssä koko yö. joten keitän aamuisin mahtavat mokat mutteripannulla ja juon teetä loppupäivän :D

Milla kirjoitti...

Whittard on mun mielestä ehkä paras tee-tekijä. Mmm... musta mango tee
http://www.whittard.co.uk/

Tai sit Kusmi Tea
http://www.kusmitea.com/

Tervetuloa joukkoon!

Sanna kirjoitti...

Laadukas ja runsasmaitoisa aamukahvi on must, iltapäivällä ilman tärinää parhaiten virkistää vihreä tee. Taylors of Harrogaten (Eiring, Stocka) mustat teet ovat hyviä, Kusmi (Stocka) tietty ja Veskunkin suosima Mariages Frères jo todella luksusta. Jälkimmäistä saa ilmeisesti tilattua Suomeen mutta kaupoissa en ole vielä törmännyt. Onko vinkkejä Pavonin suhteen? Europiccola haaveissa, ystävällä olen sellaista ihastellut.

Anonyymi kirjoitti...

Minun suositukseni on puoliksi hapetettu (kuuluu mustan ja vihreän teen välimaastoon) Milky Oolong, joka on valmistettu höyryttämällä teelehtiä maidolla. Kuivat teelehdet on kierretty puolipallomaiseen muotoon, ja tuoksu on huumaavan makea: kuin valkosuklaata tai maitovanukasta. Tuloksena on vaniljainen, pehmeä ja kermaisen täyteläinen ja rauhoittava tee, joka valmistetaan 80°:ssa 2-4 minuuttia. Lehdet kestävät useammankin haudutuksen. Itse ostan tätä Stockan kahvi- ja teepisteestä irtomyynnistä.

Pia

Anna kirjoitti...

Mulle kävi samoin. Tosin olen ollut myös teestä kiinnostunut teini-ikäisestä lähtien ja lipitellyt sitä silloin tällöin. Juon kahvia nykyään vain töissä, jos väsyttää. Kotona juon vain teetä. Mulla onkin tulossa ihan lähipäivinä bloggaus teestä, sillä sain vihdoin eilen keittiöni seinälle uuden teehyllyni ja pääsen ottaamaan kuvat teekokoelmastani. Clipperit menettelee (jos parempaa ei ole tarjolla), mutta kun juo jotain laatuteetä, niin eipä niitä clippereitä enää tee mieli. (Vähän sama homma, kuin viinien kanssa.)

Théhuone on loistava paikka. Sieltä saa ihanaa Milk Oolong -teetä ja montaa muuta mielenkiintoista makua. Valkoinen jasmintee on myös herkkua. Suosittelen. http://www.thehuone.com/

Veera kirjoitti...

Itse saan myös säännöllisestä kahvinjuonnista tärinöitä, joten olen pyrkinyt vähentämään kahvin juontia. Parasta se on kiireettöminä aamupäivinä kotona.

Muutoin juon enimmäkseen vihreää teetä, iltaisin punaista, valkoista ja rooibosta. Rooibosta saa irtoteetä ihan perusmarketeista, samoin vihreää teetä. Tee maistuu miljoona kertaa paremmalta haudutettuna, omasta mielestäni. Kaikille tällä ei tosin ole väliä, tai ei eroa huomaa. Vihreä tee ilman turhia krumeluureja hunajan kanssa on parasta.

Ja clipperin valkoinen appelsiinitee, taivaallista,

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki: hunaja parantaa toisinaan teen makua huomattavasti - ja pidetäänhän sitä terveellisenäkin... :)

Elkku kirjoitti...

Äskeinen kommenttini pyyhkiytyi johonkin matkan varrelle joten toiseen kertaan:
- tervetuloa teen maailmaan, perinteet on paaaljon vanhemmat kuin kaffemaailmalla
- itse, vannoutunut kahvin rakastaja jätin kahvin pois kokonaan kesällä "yleisterveydellisistä" syistä
- Yogi Tea -merkin teet ovat kokeilun arvoisia, etenkin lakritsiset ja inkivääriset yms. mausteiset.

annu kirjoitti...

Ite oon rakastunut matchaan. Kyllä silti espressoakin pitää silloin tällöin naukata!

http://www.bello.fi/category/16/matcha

Joola kirjoitti...

Minäkin olisin Théhuonetta suositellut. Ah. Ja voit vaivihkaa kertoa, että kahvi on alkanut tuottaa ikäviä oireita, ja haluaisit oppia nauttimaan teestä kahvin tilalla. Osaavat varmaan jotain suositella.

Clipperien purkit on ihania, mutta ei aina parhaan makuisia niiden teet. Makuasia, minulle purkkikin on osa nautintoa:). Ja joskus on vaan niin helppoa liottaa pussia tovi kupissa, vaikkei se lehtiteen hauduttelukaan mitään ydinfysiikkaa ole.

Duussi kirjoitti...

Tervetuloa, täällä teen maailmassa on ihanaa!

Jos kaipaa lehtien hauduttelun sijaan nopeampaa toimintaa, suosittelen (niin kuin joku jo tuossa yllä) Yogi Tean pussivalikoimia. Vihreä inkiväärijasmiinitee on tämänhetkinen oma suosikkini - ja bonuksena pussien lirpakkeissa on mietelauseita. Myös Hari Tealla on ihania pussimakuja, mutta Ruohonjuuri lakkasi myymästä sitä... jostain varmaan saisi tilattua?

Iltaisin juon itseni uneen Clipperin kamomillalla tai Pukkan Night Time -teellä. Ja ehdottomasti hunajaa sekaan! :)

Inkeri kirjoitti...

Haudutettu irtotee, kaunis kannu ja reilunkokoiset mukit. Siinä se. Teekauppoja on nykyään jo useampia ja irtoteevalikoimat ovat loistavat. Omia suosikkejani ovat ihan maustamattomat perusteet, valkoinen ja vihreä.

Piritta kirjoitti...

Tervetuloa tee-maailmaan!

Lempparini:
-Kusmi Tea (varsinkin näin syksymmällä lämmittää Sweet Love, siihen vielä tilkka maitoa ja herkku on valmis).
-Mariage Freres, kaikki mitä olen maistanut on ollut erinomaista. Sekä purkit ovat tyylikkäät. En tosin tiedä saako näitä Suomesta.
-Théhuone Eerinkinkatu 10. Kysy ja opi, siellä on valikoimaa jokaiseen makuun, he osaavat varmasti auttaa sopivan teen löytymisessä.

jenn kirjoitti...

Hei,

älä turhaan rasita makuaistiasi maustetulla teellä, pelkistä teelehdistäkin löytyy mm. iästä, kasvupaikasta ja hapettumisesta/fermentoitumisesta johtuen satoja laatuja ja tuhansia makuja.

Itse pidän eniten japanilaisesta vihreästä teestä ja taiwanilaisesta oolongista. Jos tee tuntuu mauttomalta litkulta kahviin verrattuna, kokeile kymmenisen vuotta vanhaa pu'eria.

Hyvää matkaa teekauppaan!

Anonyymi kirjoitti...

Yllä tuli paljon hyviä vinkkejä! Hauduttelu on ihanaa ja oma taiteenlajinsa. Pussiteesuosikkejani ovat Pukkan inkivääriset ja appelsiiniset maut, YogiTean Lakritsi ja tietysti Clipperit.

Fw kirjoitti...

Ihanaa, teevinkkejä! Yksi kofeiinille yliherkkä nimittäin löytyy täältä. Itseni tosin on täytynyt jättää myös tumma suklaa ja musta tee, kun nekin jo riittävät aiheuttamaan paniikkikohtaus-tuntemuksia. Eniten oikeastaan kaipaan mustaa teetä maidon kera, ja silloin tällöin kyllä palkitsen itseni hyvällä kahvilla jos sattuu olemaan niin rento päivä että tärinöillekin on aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Maistoin joskus kaverin luona mangolla ja chilillä maustettua mustaa teetä, oli aivan mahtavaa. Kannattaa kuulemma ottaen mennä pieniin kauppoihin tai asioida kauppahallissa, ja jutella myyjän kanssa, että minkälainen fiilis sattuu olemaan. Itse ostan lähipiirin teenjuojille lahjoja samalla metodilla, kerron myyjälle minkälainen tilaisuus ja minkälainen tyyppi on kyseessä, yllättävän usein on osunut ihan nappiin. :)

Nykyään suhtaudun kahviin samoin kuin viiniin: annos kerrallaan, ei liikaa eikä liian nopeasti, muuten tulee huono olo.

Anonyymi kirjoitti...

Sama vika minulla kahvin kanssa, vaikka kuinka silloin tällöin koetan, jo pienikin määrä saa aikaan olon kuin olisi kuume nousussa. Mutta enää ei harmita, enkä koe jääväni mistään paitsi, tee on ihanaa.
Ja kuten muissakin asioissa, asialle vihkiytyminen kannattaa, unohda pussiteet! Ei siinä hauduttamisessa kovin kauaa mene. Hyviä maustettuja teelaatujakin on olemassa mutta parasta ovat laadukkaat maustamattomat. Etsi hyvä teekauppa ja hyvää palvelua niin onnistuu!
-Anni

Hanna kirjoitti...

Kiitos, te olette mahtavia! Painun heti maanantaina ostamaan teetä, lista on melko pitkä ja monivivahteinen, sen kanssa ei varmaankaan voi mennä vikaan.
Ihanaa viikonloppua!

sari kirjoitti...

tarkein oivallus on etta haudettu irtotee on noin miljoona kertaa parempaa kuin pussitee!

tai oikeastaan kaikkein tarkein asia teenvalmistuksessa on riittavan lyhyt haudutusaika. riippuu teelajista, mutta kaksi minuuttia on usein jo (liian) pitka aika, ja tee "pikeentyy". itse juon enemmin vaikka haaleaa kloorista hanavetta kuin teeta joka on jatetty pannuun/kuppiin koko teenjuonnin ajaksi.
lahes kaikki irtoteet voi myos kayttaa kahteen kertaan kunhan hauduttaa vahan normaalia pidempaan toisen pannun kohdalla.
minakin neuvon menemaan teehuoneeseen iltapaivateelle oppiin, se on kuin viininmaistelua parhaimmillaan!

lopuksi: hyva teepannu ja on tarkea, mutta olen ylla kommentoineen kanssa eri mielta kupin koosta - kupin pitaa olla pieni! nain pannu pitaa teen kuumana, mutta kupissa on koko ajan oikean lampoista teeta. suuressa kupissa se on aluksi polttavaa ja sitten heti peraan haaleaa.

ja viela yksi P.S.: irtoteen hauduttamiseen avonainen teelavikko (pastalavikon nakoinen) on parempi kuin vaikka sellainen lusikannakoinen umpilavikko tai lavikkopallo, koska "pastalavikossa" teenlehdet paasevat paremmin liikkumaan ja vapauttamaan makuansa. (pahoittelen etta suomenkieliset teetermit ovat mulla vahan hukassa, toivottavasti teehuoneessa ei ihan hirveasti naureta sulle jos pyydat "pastamallista teelavikkoa")

Anonyymi kirjoitti...

Yogi teet maistuu. Niistä lakritsi, choco ja sweet mint. Jälkkärinä menee joka päivä lounaan jälkeen. Luomua.
Toinen hyvä on teekannen teet joita saa myös marketeista, hyvä hinta-laatu. Musta tee on mulle liian vahvaa (kofeiinia), vihreääkin harkiten ja rooiboksen paksusta tuoksusta tulee mieleen sikari, joten sekään ei pääse kuppiini.
AnniLydia

Malva kirjoitti...

Voi kauheeta, miten mulle sattuu samalla viikolle samalainen kahvituntemus... Koko kroppa meni aivan sekaisin ja karmea olo 1,5 vuorokautta.
Nyt 2 vrk mennyt pelkällä teellä. OK, 4 palaveria päivässä, kaikissa mukillinen kahvia ja kroppa kiljui EIJEIJEI...

Lena* kirjoitti...

Kannattaa käydä Katajanokalla Johan & Nyströmin mahtavasti sisustetussa showroom/kuppila/kahvi-&teekaupassa. Suoraan tuottajilta ostettua oikeasti reilua teetä. Kaipaisin enemmän tämän tyyppisiä paikkoja Helsinkiin! Markettiteestä lempparini on juurikin mainitsemasi Clipperin vadelma, pelastaa kiireiset työpäivät yli-ilmastoidussa toimistossa.

Ideamoda.com kirjoitti...

Clipperin valkoinen vadelmatee on suosikkiteeni,suosittelen!Ihanaa!

Lotta / Syötävän hyvä kirjoitti...

Sari taisikin sanoa kaiken oleellisen, irtotee all the way! Pussiteetä kannattaa juoda vain jos ei ole vaihtoehtoja (niistä parhaita on jo useasti mainitut Clipperit, Pukkat ja Yogit). Esim. palavereissa kuljetan mukana omat teet ettei tarvitse irvistellen nieleskellä sitä Liptonlitkua. :)

Eerikinkadun Théhuonetta suosittelen minäkin, siellä on niin ihana palvelu ja hyvä valikoima. En koskaan tiedä etukäteen mitä teetä haluan, mutta joka kerta on löytynyt joku hyvä vaihtoehto.

Olen myös vähän puristi teen suhteen: mielestäni sinne ei kuulu laittaa maitoa tai edes hunajaa, muuten teen herkät aromit hukkuvat. Vähän sama kuin sekoittaisi hyvään viiniin kivennäisvettä/spriteä (kauhistus).

Minttu kirjoitti...

Tervetuloa joukkoon iloiseen. Clipperit ovat ihania - niin maultaan kuin myös visuaalisesti. Vaikken edes tykkäisi teestä, ostaisin noita pakkauksien takia... :)

Ihanaa on myös orange & coconut, suosittelen. Itse laitan usein sekaan tuoretta inkivääriä siivuina sekä luomuhunajaa. Toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreä tee sellaisenaan on minulle ainakin aamuisin liian voimakas, siitäkin tulee tärinöitä:-) Onneksi hoksasin vuosia sitten, että jasmiinitee (vaikka vihreää onkin) sopii minulle mainiosti! Asun Belgiassa ja ostan parasta jasmiinikukkateetä kiinalaiskaupoista, hyvä laatu ja kaiken lisäksi iso pussi ei maksa juuri mitään. Suosittelen siis tsekkaamaan Helsigin aasialaiskaupat, voit tehdä hyviä löytöjä. Niin, ja minulla teelehdet ja jasmiinkukat hautuvat kannussa epäortodoksisesti koko aamupalan ajan...eikä maistu pahalle!
Hyviä teehetkiä, toivottelee Heli Katriina

Kohtalotoveri kirjoitti...

Voih, tiedän tunteen. Olen viime aikoina laajentanut innokkaasta teenjuonnista hyvään kahviin, mutta murheekseni olen huomannut saman levottomuuden ja tärinän. Tämän lisäksi vatsa ei oikein meinaa kestää kahvia.

Tee ja kahvi ovat vähän kuin hyvä leipä ja pihvi -- molemmat ihania, mutta jos tekee mieli toista, toinen tuntuu vähän penseältä. Tsemppiä retkiin teemaailmassa. En tiedä, suositeltiinko yllä jo The Ouncea, se on oma teekauppasuosikkini,

tiina kirjoitti...

Hei te teeihmiset! Osaisitteko kertoa mitä teetä minun kannattaisi juoda kun taitaa olla niin, että ainakin vihreästä ja mustasta vatsani menee aivan toimimattomaan tilaan ja tulee muutenkin jotenkin kylmännihkeä olo. Olen ollut aika pienestä pitäen oikea kahvikissa eikä se aiheuta minulle mitään ikävyyksiä (saatan juoda kupposen vaikka vähän ennen nukumaanmenoa), mutta minusta olisi tosi mielenkiintoista tutustua myös teemaailmaan. Tee kiinnostaa myös monien terveysvaikutustensa vuoksi.

Osaisikohan joku teistä suositella minulle jotain?

Iloista ja mielenkiintoista teematkaa sinulle, Hanna!

Anonyymi kirjoitti...

Kahvin ja tupakan jättäminen pois tekee ihmeitä. Max yksi espresso päivässä ja sekin aamulla niin hyvä tulee!

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan tajunnut teenjuojana, että mitä hienoa on Clipperin teessä. Niitä aina tasaisin väliajoin hehkutetaan, mutta ainakin niiden irtoteet ovat todella pientä mujua (=melkein sama kun pussitee?) eikä erityisen aromikasta.

Mutta siis ensinnäkin, kannattaa siis hankkia irtoteetä, pussitee kun tosiaan ei ole kovin kummoista.

Omia suosikkejani on mm. jo edellä hehkutettu milk oolong ja teekaupoista The Ounce (fredalla), jonka Venetsian ruusu on aivan taivaallista teetä. Suosittelen. Lähikaupoista saatavista teelaaduista mm. Keisarin morsian on aika maukasta ja siitä voisi olla helppo "lähteä liikkelle" jos kahvista siirtyy teehen.

rusinamuffinssi kirjoitti...

Itsekin olen tuore teenystävä. Tai oikeastaan olen ystävystymis- vaiheessa. Ihastuin jokin aika sitten Nordqvistin "Green 4 You" teelajitelman teemakuihin. Testaa ihmeessä!

Pst. Lisäsin blogisi lekemieni blogien listalle. :)

Pilvi kirjoitti...

Kaikille teenjuojille suosittelen lämpimästi vierailua The Ounce-teekauppaan, joka sijaitsee Fredrikinkatu 55:ssä. Siellä voi nautiskella kupillisen teetä ja ostaa mieluisaa teelaatua mukaan. Se on muutenkin mahtava paikka Helsingissä :-) Henkilökohtainen suosikkini on teelaatu Kultainen apina.

Vimps kirjoitti...

En ole aivan varma, voiko puhua kofeiiniyliherkkyydestä, jos tekstistäsi päätellen olet kuitenkin juonut kahvia koko ikäsi ja vielä vahvaa espressoa - en siis suoraan sanottuna tiedä.

Mutta sen tiedän, että kahvi (tai kaiketi kahvissa oleva kofeiini) koukuttaa tehokkaasti, ja jos on totuttanut kroppansa juomaan paljon kahvia, elimistö alkaa reagoida kahvin puutteeseen päänsäryllä, tärinällä ja epämiellyttävällä ololla. Olen ymmärtänyt, että kahvinkin nauttimisessa kohtuus on olennaista (no eikö se ole kaikessa).

Itse en ole koskaan pitänyt kahvin karvaasta mausta (olen kyllä yrittänyt useamman kerran), tuoksusta kylläkin. Teetä opin juomaan vasta parikymppisenä, ja hiljalleen, viime vuosina olen edennyt teeharrastuksessani.

Pussiteetä (vihreää sitruunalla maustettuna tai mustaa teetä mustaherukalla terästettynä) juon vain aamuisin kiireessä, töissä otan vielä toisen vastaavan kupillisen. Kovasti hehkutetuista Clipperin teistä en ole henkilökohtaisesti pitänyt.

Muuten haudutan teeni Bodumin lasi/rosteriteekannussa, käytän siis irtoteetä. Olen aina pitänyt Earl Greystä, sitten opettelin pitämään vihreästä teestä ja nykyään rakastan vihreää teetä, kunhan se on laadukasta. Tämän hetken lemppariteeni on Caffista ostamani inkiväärillä ja sitruunalla ryyditetty vihreä tee.

Caffi on myös lempiteekauppani, ja ainakin yksi Caffi-puoti sijaitsee Jumbon kauppakeskuksen Flamingon puolella, Vantaalla siis. Caffissa on muuten myös erinomainen valikoima kahvipapuja, luomusuklaita ja käsin tehtyjä kohvehteja, mitä aikoinaan Vantaalla asuneena tervehdin lämmöllä.

En käytä sokeria koskaan teen maustamiseen ja hunajaakin vain aamun ensimmäiseen kuppiin sen terveysvaikutusten takia. Maitoa en myöskään teeheni halua, mutta se lienee makukysymys.

Eli todellakin mahtavaa kuulla, että olet Hanna kiinnostunut tutustumaan mahtavaan teemaailmaan! Kerrothan sitten lisää kokemuksista tällä elämänmittaisella tiellä!

Hanna kirjoitti...

Varsinaista teekansaa siellä langoilla, kiitos! Lieneekö niin, että kofeiinille voi herkistyä iän myötä- näin olen kuullut ainakin lähipiirissäni käyneen. Hmm. Kunpa se ei olisi niin. No, toisaalta, nyt tämä teematka on alkanut joten annan sille mahdollisuuden.

Olette ihan mahtavia, kiitos vielä ihanista vinkeistä, kaikki olen kirjannut ylös ja teekaupassa jo kerran käyneenä, menen sinne uudelleen torstaina. Koukussa, ehkä ;)

sari kirjoitti...

hei vimps!

hunajan terveysvaikutukset kaikkoavat kuumennettaessa, eli kuumassa teessa siita ei ole kai juuri muuta iloa kuin maku. tai kaipa se silti on sokeria terveellisempaa, mutta jos et maun takia sita kaipaa teehen niin kannattaa nauttia se jonkun kylman ruun (vaikka jugurtin) kylkiaisena.

Anna kirjoitti...

Koemaistajan teetouhuja: http://koemaistaja.fi/?p=969

Anonyymi kirjoitti...

Tarina tuntui hyvin samankaltaiselta kuin omani. Rakastan aamuista espressoa, mutta ostettuani kerran sitruunalla ja inkiväärillä varustetun Clipperin, menin sekaisin. Pohdin koska raaskin taas käyttää seuraavan pussin ja nautiskella koukuttavasta mausta. Clippereitä lähtee tämän tästä myös kavereille kyläreissuillani - kivat maut, kiva design!

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut koko ikäni teeihmisiä. Jauhettujen kahvipapujen tuoksu on huumaava, ja mikäli kahvi maistuisi sille, olisin pahasti koukussa. Valitettavasti ainoastaan kerran olen kokenut kahvista mielettömän makuelämyksen, Lontoossa vuosia sitten.

Mutta, löysin Althausin teen muutama vuosi sitten. Olen maistanut niistä Grün Matinee- vihreää teetä ja Rooibosh Strawberry Cream- teetä. Tuosta vihreästä teestä on tullut mun ehdoton suosikki - ei tietoakaan karvaasta mausta, mitä niin monesti vihreässä teessä valitettavasti on. Se on maustettu kevyesti miellyttävillä mauilla, paketissa lukee kukkainen ja hedelmäinen maku.
Tuo Rooibosh Strawberry Cream kuuluu mulla ehdottomasti kylmiin talvipäiviin. Kylmässä säässä ulkoilun jälkeen suuri kupillinen Rooibosh Strawberry Cream:iä maidon kera - täyteläisen ihana makuelämys, ja lämmittää kivasti. Althausin teetä saa ainakin Kaffecentral- kaupoista.

Olli kirjoitti...

Sanna vai kuka se oli joka kaipasi Europiccolaa, mulla on myynnissä yksi. Jos kiinnostaa, utele lisää fransjohn@bigfoot.com