30.3.2012

Helsingin kattojen yllä

DSC_1542DSC_1548
DSC_1558DSC_1561DSC_1572
DSC_1552DSC_1560DSC_1551DSC_1592

Seitsemännen hääpäivän illallinen Savoyssa. Paikassa on taikaa, käymme siellä harvoin, jotta taika ei katoaisi.

Yksi Suomen parhaista, ilman epäilystä. Kummaksuttaa, ettei paikkaa ole tähditetty. Minä annan kolme tähteäni loistavalle, tasalaatuiselle keittiölle, tilannetajuiselle ja aidosti ystävälliselle henkilökunnalle ja kaupungin parhaalle sijainnille. Sisustuksesta nyt puhumattakaan, siellä silmä lepää. En malttanut kuvata kuin keittiön terveiset ja vihersalaattini, sitten keskityin nauttimiseen.

Kaunista viikonloppua, voikaa hyvin ja syökää paremmin!14 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Oi, mikä kaunis nainen ja kaunis näköala! Kunpa joku veisi minutkin joskus tuonne!

Hanna kirjoitti...

Kiitos kovasti kehuista. Näköalaa kannattaa mennä katselemaan vaikkapa lounasaikaan, lounaalla tarjottavat silakat ovat taivaalliset!

Anonyymi kirjoitti...

t-paita Savoyssa...??

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin mietin tota t-paitaa, miehesi näytti olleen niin tyylikkäänä. Tosin jos sun miehesi tykkää susta eniten t-paidoissa, niin sitten hääpäivänä ymmärrän :)

Hanna kirjoitti...

Sepä ei olekaan mikään ihan tavallinen t-paita, siinä on villakoiran kuvia ja siinä lukee Poodles from Hell. Ihan hauska kontrasti, ajattelin ja päätin viihtyä asussani. Joskus ei ole aikaa vaihtaa vaatteita, kun juhla on kohdalla. Minusta se on sitä paitsi upea teeppari, miehenikin tykkäsi. Löysin kirpparilta.

Ensimmäisen kerran kun kävimme Savoyssa, olin valkoisessa korsetin tapaisessa(what was I thinking?!) ja huomasin istumaan päästyämme että siinä oli tahroja. Hävetti. Kävimme tämän keskustelun tänä(kin) hääpäivänä ja mieheni totesi minun olevan tyylikäs, siinä tahraisessa korsetissa, kuten tässä helvetinpuudelipaidassakin. Aina hän sanoo niin, ja minä uskon.

Anonyymi kirjoitti...

Jakkusi on ihana, mistä se on ja minkä merkkinen? Mikä väri on, ei näy niin selvästi? Kauniita kuvia ja kivaa nähdä outfit pitkästä aikaa, sinun tyyliäsi on IÄVÄ!

ihanaa hääpäiväonnea täältäkin, myöhässä kai ;)

Piritta

Jonna kirjoitti...

Samaa mieltä Savoysta, siinä on ihanaa taikaa. Ensimmäinen kokemukseni aikoinaan oikeasti hyvästä ravintolasta ja rakkaus on säilynyt.

Hanna kirjoitti...

Jakku on Isabel Marantin, väri on tumman violetti. Kiitos vaan kommentistasi, hauska kuulla että ilahduit! Minäkin. ;)

Savoy on kultaa, todella.

Ilona kirjoitti...

Savoy on Helsingin ravintoloiden aatelia jossa on perinteistä vanhanajan osaamista. Ruoka on AAA-luokkaa, sisustus on omassa klassisuudessaan upea, maisema mieletön, henkilökunta osaavan. Eräissä häissä ennen joulua ihailimme henkilökunnan kykyä toimia samanaikaisesti, huomaamattomasti, esimiehen johdolla. Ei mitään sähläystä eikä säätöä eikä mitään mutu-tunnelmaa. Minusta Savoy on ihan paras ja vaikka täällä on monta hyvää, Savoy on klassisuudessaan omassa luokassaan. Uudet paikat tulee ja menee, Savoy säilyy. Minusta on ihanaa että siellä ei ole tähtiä tms. koska ei se paikka niitä tarvitse. Ja itsekin pääsen sinne vain harvoin, mutta se onkin hyvä, niin jokainen kerta on spesiaali ja jää mieleen.

Abe kirjoitti...

T-paita Savoyssa on täysin ok. Pöydissä istuu niin äveriästä porukkaa, ettei niitä voisi vähempää kiinnostaa mitä viereisen pöydän ihmisillä on päällään. Varsinkin lauantaisin t-paitoja näkyy paljon. Sun t-paita on cool ja kannat sen hyvin. like.

Savoyn vorschmack on pelastus kun tarvitsen lohturuokaa. Palvelu on Helsingin parasta, mutta ruoka voisi vastata paremmin hintaa. Helsingin reissuilla haluaisin ehkä etsiä jonkun mielenkiintoisemmankin ravintolan, mutta miksi vaihtaa klassikkoa.

Parasta ravintolassa on, ettei siellä tarvitse väistellä valokuvia ottavia blogaajia ;)

Abe kirjoitti...

kiitos vielä noista keskimmäisistä kuvista. niitä katsellessa voi tuntea olevansa savoyn pöydässä, vaikka ei mulle koskaa ole tosta decanterista mitään kaadettu. ehkä juon siellä liikaa bisseä.

Abe kirjoitti...

tajusin muuten et mun blogissa on yks kuva savoysta. noloa. toivottavasti kukaan ei löydä sitä.

Abe kirjoitti...

<3 viikonloppu meni tos samas pöydäs ja hyvin naatittiin. pettarit tarjottiin painavalta vuoden 1937 hopealautaselta, jolta varmaan se mannerheimikin syönyt. oiskohan vaan pitänyt olla jotkut kultahampaat suussa, että olisin saanut toffeen syötyä. niin kova, että varmasti myös se oli autenttinen vuoden 1937 luomus. :)

Abe kirjoitti...

Mulla on täällä oma salablogi :D

http://yle.fi/uutiset/savoy-ravintolan_reseptit_huomattiin_maailmalla/6416491

kylmiä väreitä