26.5.2012

Jonnan kasvimaalta


Sain ihanalta Jonnalta raparperia ja huumaavan tuoksuista minttua. Olen niin intona etten keksi miten koko raparperinipun hyödyntäisin. Minttu menee sekaisin limetin kanssa ja raikastaa illan tullen mojiton muodossa.
Raparperia on niin mahdottoman paljon että tarvitsen vinkkejänne.

Kiljaiskaa raikkain raparperireseptinne kommenttiboksiin, lupaan testata suosikkini!

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mehua, keittele sokerin kera ja pullota! Parasta!

Ellu

Maija kirjoitti...

Peruspiirakka, mutta tee pohja voista, mantelimassasta ja jauhoista. Paista kuori ilman täytettä jonkin aikaa. Täytteeseen keität raparperinpalasia sokeri-kaneli-vedessä, sotket mukaan kermaa tai kermaviiliä ja ehkä kananmunan. Sokeria pitää olla riittävästi. Paista kunnes on hyytynyt. Tämä einoikeastaan ole mikään resepti, siitä tulee erilaista joka kerta...

Anonyymi kirjoitti...

HILLOA, HILLOA!

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi, jos kokeilisit tätä Top Chefistäkin tutun Lasse Lindströmin jälkkäriä:
http://ideakeittio.fi.msn.com/ruokaohjeet/lasse-lindstrom-haudutettua-raparperia-vaniljamoussea-crumblea-ja-raparperigranitea/

Hanna kirjoitti...

Mehu on hyvä idea, mutta tahtoisin tällä kertaa vähän haastaa itseäni. Ja ehkä teen sitten anonyymeista kaupan raparpereista mehua, nämä kauniit yksilöt tahdon käyttää johonkin, jonka voin nähdä lautasella ja saada siitä hulluna kehuja. ;)

Lääh! Rakastan epäreseptejä, tämä kuulostaa hyvältä. Mantelimassaa ei valitettavasti löydy, säästelen tämän jatkoa varten, kiitos Maija!

Ei huono, hillo on aina hyvä!

Oh well, siinäpä sitä haastetta sitten olisikin. Pitäisikö.. tuskin ehdin väsätä pääruokaa jos tämä ottaa kaksi tuntia. Hmm..

Jaana kirjoitti...

Raparperi-kanelihilloa! Sopii hyvin juustolautaselle, aamupuuroon ja vaikka smoothien sekaan.

Laura kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Merja kirjoitti...

Tämä ohje kuulosti minusta aivan ihanalta:

http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/J%C3%A4lkiruokapaistos+Rabarbaro+gratinato/1135244635569

Fru F kirjoitti...

Paras piirakka: 1,5 dl ruisjauhoa, 1,5 dl vehnäjauhoa, 1 tl leivinjauhetta -sekoitetaan. 150 g voita ja 1,5 dl sokeria vatkataan ja lisätään 1 muna. Lopuksi lisätään jauhot. Voi melkein nuolijalla levittää suurehkoon vuokaan. Päälle (kuorineen) viipaloitu raparperi (n litra) ja vielä valutetaan päälle keskenään sekoitetut 1 prk créme fraîchea, 1 dl sokeria ja 1 muna. Paistetaan 200 asteessa 25-30 minuuttia. Annetaan hiukan jäähtyä ja hyytyä ennen tarjoilua. Nam!

Anna kirjoitti...

Raparperipaistos: http://koemaistaja.fi/?p=1727

piaS kirjoitti...

Mä oon viime aikoina tehnyt paljon raparperista, mm. mehua, simaa, piirakkaa kolmella eri tavalla ja kiisseliä.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ihana että laittaa jakoon jos on liikaa. Itse tykkäsin ainakin tästä kovasti: http://mausteinenmanteli.blogspot.com.br/2010/05/raparperi-rusinapiirakka.html

Anonyymi kirjoitti...

Kehotan kokeilemaan raparperisimaa, resepti löytyy ihan guuglaamalla. Raikasta! anja

Hannele kirjoitti...

Viime kesänä tein Jamien reseptillä raparperi-salviapossua. Ohje löytyy blogistani: Possua, raparperia ja salviaa. Raparperi raikasti mahtavasti possua ja salvia sopi joukkoon hyvin.

Äsken keitin raparperisiirappia (n-a-m), saisinkohan ohjeen eetteriin huomenissa :)

Mlle Unikko kirjoitti...

Vaniljalla maustettua hilloa. Jätä vaniljatanko lopuksi hillopurkkiin tuomaan makua. Toinen hauskan kirpakka kombinaatio on sitruuna-raparperi.

Ginger kirjoitti...

Mausteista hilloa täälläkin keiteltiin, tosin viime kesän sadosta. Inkivääriä ja chiliä, ei kuitenkaan chutneyn tapaan vaan hillokäyttöön.

Raparperi on niin ihana riittoisaa, että muutamasta varresta taikoo useammankin herkun. http://kotopuolessa.com/kotopuolessa/index.php/2012/04/raparperi-viinirypale-hilloketta-ja-lattyja/

Pia kirjoitti...

Raparperi-juustokakku on ollut omalla kokeiltavien reseptien listallani jo tovin. Jos ehdit ensin, niin resepti löytyy täältä: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Raparperijuustokakku/1135265890696

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin ruokasivuilla oli muutama vuosi sitten raparperilohen ohje, lohta, raparperia, inkivääriä, chiliä, soijakastiketta, herkullista.

Anonyymi kirjoitti...

Epäreseptillä syntyi viikonloppuna mainio synttäri-juustokakku:
Keksipohjaan Bastogne-keksejä ja voita
Täytteeseen vaahdotettua kermaa, mascarponea, rahkaa, pehmeäksi (mössöksi) keitettyä, sokeroitua raparperia ja vaniljasokeria. Liivatetta periaatteella 1 lehti per desilitra nestettä (esim rahkapurkki vastaa 2dl).
Keksivoiseis vuoan pohjalle, päälle murusteltua valkosuklaata, sitten täyte ja täytteen päälle vielä murusteltua valkosuklaata. Kun massa on hyytynyt pinnalle voi tehdä kiilteen raparperikin keitinliemestä.

Tuli herkkua.

AnnaH

Pia kirjoitti...

Apua, melkein meinasin unohtaa viime kesän suosikkireseptini! Kyseessä on Kemikaalicocktail-blogista bongaamani Henri Alénin "Raparperiä valkoviinissä". Helppoa, hyvää ja kaikkea mitä kesäjälkkäriltä voi toivoa :):

http://uusimusta.squarespace.com/kemikaalicocktail/2011/7/7/kesahitti-raparperia-valkoviinissa.html

Anonyymi kirjoitti...

Chutneytä Makulehden verkkoresptin mukaan - tein viime viikolla ja oli taivaallista. Makeana taas perinteisen sitruunamarenkipiirakan tapaan mutta raparperikiisselillä. :)