30.8.2012

Safkaa jakoon - kirja-arvonta!

_DSC0322

_DSC0277

Tätä hetkeä olen odotellut, Otavalta saapui vihdoin omat kappaleemme keittokirjastamme. Itse sain 12 kirjaa, jotka jaan perheelleni. Isovanhempien kirjan postitin tänään, tuntui hyvältä lähettää heille jotain konkreettista, mitä on itse kasannut kokoon. Kolme kirjaa lähtee teille, koska olette ne myötäelämisellänne ansainneet.

Voittajat saavat kirjan postitse kotiinsa, omistuskirjoituksella, tietty.

Kerrohan, miksi Safkaa tulisi matkata sinun keittiöösi? Voittajat selviävät 5.9 klo 12.00.
Perustelkaahan antaumuksella, aion lukea kaikki kommentit ja valita voittajat omakätisesti. Onnea matkaan!

EDIT: Arvontaan tuli vuorokausi lisää, joten voit jättää vastauksesi 6.9 klo 12.00 mennessä ja olet mukana. 

Kilpailu on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!

270 kommenttia:

1 – 200 / 270   Uudempi›   Uusin»
Maija - Köökistä kajahtaa kirjoitti...

Oma keittokirja on myös minun, joskin kaukainen haaveeni. Olen seurannut Safkaa-kirjan taivalta jo pitkään. Blogia seuraamalla on päässyt ihanasti kokemaan kaikki keittokirjan luomiseen liittyvät vaiheet. Pisteenä i:n päälle sopisi kyseinen teos oman keittokirjakaapin (voi kyllä!) jatkoksi. :)

Tuia kirjoitti...

Tarvitsen kirjasi, ihan totta! Sinun reseptisi ansiosta olen koukuttanut 6-vuotiaan tyttäreni ruusukaaleihin ( sesonki alkamassa, jee) ja saanut mieheni syömään pinaattilättyjä. Safkan ohjeilla molemmista tulee ehkä ihmisiä, kun suostuvat maistamaan kaikkea kirjan ohjeilla tehtyä jos sanon kirjan tekijän olevan se ruusukaalitäti. Ainakin olen vakuuttanut itseni tästä :D

Katja Sonninen kirjoitti...

Koska haluan kutsua Jolien tytöt hirvikeitolle kotiini! Jolien Katja sanoi blogissaan keskittyvänsä kirjasi kasvisresepteihin, mutta tulevansa, jos joku kutsuisi hirvikeitolle :-D

Ja muutenkin. Chickling on ensimmäinen blogi, jota aloin seurata ja josta innostuin itsekin bloggaamaan... ja unelmoimaan. Uskon, että kirjasta saan vielä lisää inspiraatiota alkaa toteuttamaan omia unelmiani <3

Anonyymi kirjoitti...

Uskon, että meissä kaikissa asuu pieni Hanna sisällä. En ole valitettavasti vielä löytänyt omaani, vaikka rakastankin ruokaa ja ihailen niitä, jotka sitä osaavat tehdä. Safkaa-kirja avulla löytäisin varmasti pienen kokin siältäni!

HanneleH

Nina kirjoitti...

Tarvitsisin oman Safkan koska en osaa kokata OLLENKAAN :D Tai no osaan tehdä tortilloja (=paistaa jauhelihan) ja wokkia (=paistaa kanaa) mutta niin, siinäpä se.

Haluaisin kovasti opetella laittamaan ruokaa ja kunnon keittokirja olisi tarpeen. Saisin sitten kerrankin mun kokkaustaidoille naureskelevan miehenkin hiljaiseksi :D

Anonyymi kirjoitti...

koska 5.9 on syntymäpäiväni.t visa

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan osannut laittaa ruokaa. Meillä ei koskaan esimerkiksi leivottu kotona kun olin pieni ja ensimmäisen kerran kun yritin keittää perunoita, tein sen ilman vettä :D (äiti neuvoi, että "heität ne perunat sinne kattilaan ja laitat levyn viitoselle" Vedestä ei puhuttu mitään?! :D)Pienelle lapselle sen verran traumaattinen kokemus ne savuavat perunat kattilan pohjalla, että en enää yrittänyt auttaa.

Olen vasta nyt aikuisena, oikeastaan viime vuoden aikana innostunut ruoanlaitosta, mutta vieläkin epäilyttää kokeilla jotain uutta ja astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Onneksi kotona kannustetaan kokeiluihin ja pidetään fiilistä yllä silloinkin kun kokeilut menee vähän vinoon. :)
Safka olisi ensimmäinen keittokirjani, ja erittäin tervetullut sellainen!
*Pottuliisa

Anonyymi kirjoitti...

Opiskelen kokiksi ja tavoitteeni on joskus saada aikaiseksi oma keittokirja! Lisäksi koen, että kirjasta olisi tulevalle uralleni suuuuren suurta hyötyä.:D Myös kultturellia puoltani houkuttaa kirjan ulkoasu, niin tyylikäs ja mehukas!

Laura
laurae.kallio (at) gmail.com

Elina kirjoitti...

Tarvitsen ehdottomasti Safkaa-kirjan koska:

1. Rakastan reseptejäsi ja kun hipelöin kirjaa tänään kirjakaupassa, rakastuin myös sen ulkonäköön. (imartelua ;>)

2. Rakastan kokkaamista ja armas ukkoni tahtoisi myös opetella ruuanlaittoa, eli tämä kirja olisi meille molemmille erittäin tarpeellinen! (hyötynäkökulma)

3. En voi kuitenkaan ostaa kirjaa koska olen köyhä, kesän ajan töitä ilman ollut opiskelija. :< (säälipisteiden keruuta)

Joten yksi Safka tälle suunnalle, kiitos! ;)

iduska kirjoitti...

Juuri sopivan mahtipontisesti esitettynä: Minulla ei ole yhtään Keittokirjaa. Kouluaikanakin kapinoin, enkä hankinut edes sitä yhtä pakollista perusopusta hollandaisekastikkeineen ja muine klassikkoineen. Tiesin, että jossain on se oikea. Ettei minun tarvitse ostaa monia vain hyllyn täytteeksi, reppanoiksi B-vaihtoehdoiksi. Tämä on se oikea :) Jos en voita niin juuri se minun oikea kappaleeni on sitten kirjakaupassa. Mutta oikein omistuskirjoituksella se toki tuntuisi vielä paljon paremmalta. Ja kaunishan tuo on kuin mikä, jo kuvissakin.

Vea kirjoitti...

Safkaa mulle, koska haluan parempaa safkaa! Se blogeissa näkynyt avokadopasta himotti niin paljon, että uskalsin kokeilla jo omaa versiota sellaisesta. En ollut koskaan ajatellut, että avokadoa voi laittaa pastaan. Safkaa-kirjan haluaisinkin eniten juuri siksi, että sieltä saa varmasti paljon uusia oivalluksia.

Tsemppiä sinulle Hanna jatkoon :) Kiitos ihanasta blogista !

Elsa kirjoitti...

Keittokirjaa toivon josko saisin siitä kipinän/innostuksen ruuan laittamiseen.

Hieno arvonta!

Maria kirjoitti...

Haluaisin voittaa kirjasi, koska täällä blogissa julkaisemasi ohjeet ovat olleet järjestään houkuttelevia, maukkaita ja niitä on ollut tumpelommankin helppo laittaa. Reseptejä olisi hauskempaa tutkia kirjasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on helppo! Mies palaa pitkältä reissulta enkä ole vieläkään keksinyt mitään hyvää kokattavaa sille, kokkausinspiraatio on kateissa!

Meinasin kysyä jo neuvoa sulta, mutta sitten rupesi hävettämään etten ole ehtinyt hankkia teidän kirjaa, sieltä olisi löytynyt vaikka mitä. Mies tulee illalla nälkäisenä kotiin, mutta seuraavaa katastrofia varten olisi ihana saada kirja.

Anonyymi kirjoitti...

Me totisesti tarvitsemme Safkaa-kirjan keittiöömme sillä innokkaina kokkaajina säilytämme ahkerasti käytössä olevia keittokirjoja keittiön seinällä olevilla tauluhyllyillä. Ovat siinä nopeasti käden udottuvilla tarpeen vaatiessa.

Valitettavasti vain osa lempparikirjoista on kanneltaan niin kovin rumia. Olisi mainiota saada seinälle kokoelma kauniita ja käyttökelpoisia kirjoja! Blogin reseptien perusteella Safkaa-kirja voisi yltää tähän kategoriaan.

Terveisin Kaisa J.

Iina kirjoitti...

oooh! oon haaveillut tästä opuksesta sen ilmestymisestä saakka. eli siis kauan ja hartaasti odotettu teos pitäisi postittaa minulle, siksi että kotiäitinä voisin opetella loihtimaan herkullisia ja helppoja ruokia...! i tell you, tällä saralla tartteisin kyllä paaaaljon apua.

Anonyymi kirjoitti...

Pääsemme muutaman päivän kuluttua muuttamaan viimein omaan kotiin. Uudessa kodissa odottaa kamala rustiikki-henkinen keittiö, mutta olen päättänyt, että se ei tule häiritsemään kokkailuja. Minimalisti-minä on päättänyt sopeutua koukeroiseen ja yltiöromanttiseen kodin keskukseen, mutta kaipaan sinne kuitenkin teidän yksinkertaisen tyylikästä kirjaa, joka voi antaa oikein ahdistavalla hetkellä ensiapua :)

Johanna

Emppu kirjoitti...

Aion ehdottomasti ostaa tämän kirjan, mutta en panisi pahakseni ilmaiskappalettakaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen viimeiset kolme vuotta syönyt tyttöystäväni tekemiä ruokia, sillä en todellakaan osaa itse tehdä mitään kunnollista ruokaa. Tämän kirjan avulla saisin yllätettyä tyttöystäväni perinpohjaisesti!!

-Jenni

lentoemo kirjoitti...

Meidän perheessä sana arkiruoka ei
k-o-s-k-a-a-n esinny samassa lauseessa adjektiivien hyvää, parasta, parempaa tai edes ihan kelvollista. Sen sijaan arkiruoasta puhuttaessa esiintyy usein sanapareja `miksi taas`..`, miksi meillä ei..`, `miten kummassa..` ja `söin juuri / kylässä / töissä / matkalla`, sekä `ei ole nälkä vielä, katsotaan sitten myöhemmin`. Olisiko tässä kirjassa eväitä erilaisiin lauseenrakenteisiin meidän perheen arkiruokakeskusteluissa?

Anonyymi kirjoitti...

jo kirjan ulkonäkö on houkutteleva ja sisällöstä olen lukenut niiiin paljon kehuja, että haluaisin kirjan hipisteltäväksi ja reseptejä kokeiltavaksi. rakastan keittokirjoja, käyvät iltalukemisesta tällaiselle iltauniselle, joka ei jaksa aina romaaniin syventyä, pari reseptiä ja ihanat kuvat riittää... nyt vain kaipaan lykkyä tähän jakoon :D t.sari Oulusta

Santeri/TKU kirjoitti...

Parikymppisen opiskelijan ruokavaliotodellisuus piristyi kertaheitolla, kun blogisi myötä jokapäiväinen einespainajainen tässä yksiössä sai jäädä pölyttymään historiaan. Yhtälö valaisevan innostavat reseptikirjoitukset ja helposti löytyvät ainekset johti tulokseen keittiövallankumous: aluksi pientä kokeilua, sitten arkiruuat uuteen uskoon, lopulta koko vaatimaton keittiöarsenaali investoinneilla toiselle planeetalle. Tilanne ennen: nugetteja luentojen jälkeen. Tilanne nyt: tomaatti-vuohenjuustopasta viikottainen arki-ilmiö numero 1.

Kaidalle tielle ollaan siis päästy ja nyt ihmisluonto tietysti janoaa vain lisää. Olen nyt muuttamassa uuteen kämppään - paremmalla keittiöllä, ensisijainen kriteeri - ja Safkaa antaisi koko prosessiin rautaisen annoksen inspirationaalista hurmosta. Opintolainastakaan ei jaksa enää niin stressata, kun sitä sentään käyttää fiksusti ruokaan ja arkeen panostaen. ;)

Susanna kirjoitti...

Haluaisin ehdottomasti tämän kirjan sillä olen seurannut sen syntyä tämän blogin kautta alusta asti täältä Hollannista käsin ja olisi todella ihanaa päästä kokkaamaan siitä jotain! Vaikkapa meidän suominaisten porukan seuraavaan meetinkiin. Meitä on täällä viisi naista jotka suunnittelevat luksus-viikonlopun ohjelmineen ja hotelleineen täällä asuville suomalaisnaisille (osallistujia on yleensä 70-90). Ekassa meetingissä keväällä nautimme kesäistä vadelmakuohuboolia sekä parsasalaattia, toisella kertaa rieskaa lohitäytteellä ja ruisleipää mädillä (+sitä kuohuvaa), seuraavaksi on mun vuoro enkä todellakaan tiedä millä yllättäisin heidät:) Tästä kirjasta voisi myöskin kehittää naisille vaikka workshopin sinne päiville jostakin ihanasta reseptistä!

Helena kirjoitti...

Luin tänään pari vuotta sitten antamasi Hesarin haastattelun uudestaan, kun he olivat minuun sieltä yhteydessä. Kerroit siinä kirjoittavasi kirjaa, ja tulin aika hyvälle mielelle tajutessani, että tässä se haave nyt ilmielävänä edessämme on. Kirja tekisi mieli ostaakin, kokkikirjat ovat olleet vähällä käytöllä viime aikoina, vaikka ruokaa rakastammekin. Olet esimerkki haaveiden toteutumisen puolesta!

Uiske kirjoitti...

Elokuun viikkoina kutkuttava innostus Safkaa-kirjaan on heräillyt ja juuri eilen pinterestasin sen seuraavaksi keittokirjakseni. Rakastan ruokaa ja nautin laittaa ruokaa ystävilleni. Pelkistetyt, aidot aromit ovat parasta keholle ja sielulle. Siinä parhaan Safkan salaisuus.

Jaana kirjoitti...

Tässä kodissa asuu ihana aviomies ja aikuisten ruokaan kohta totutteleva lapsi. Nämä kaksi tuo elämään niin paljon rikkautta ja rakkautta, että haluaisin kiittää näitä murusiani hyvällä arkiruualla, joka päivä (jollakin muulla kuin iän ikuisella spagetti bolognesella).

Mari kirjoitti...

Yllättäisin kirjalla siskoni. Hän rakastaa leipomista ja on nyt innostunut kokkailemaan ja kokeilemaan uusia reseptejä. Itse en osaa laittaa ruokaa edes ohjeesta ja näin pääsisin maistelemaan Safkan herkkuja :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihan uusi - toivottavasti parempi - vaihe elämässä alkaa juuri, uusi oma keittiö - siellä uutta safkaa, parempaa sekin kirjasi avulla...

PW kirjoitti...

Safkaa meille siita yksinkertaisesta syysta etta Israelissa sita ei saa (viela!) rahallakaan joten jos onnetar suosisi kilpailussa!

Lisaksi jarki lahtee kun koettaa miettia mita "uutta ja kivaa" tanaan keksittais poytaan...

Erroos kirjoitti...

Tarvisin uutta twistoä arkiruuanlaittoon, joten kirja tulisi enemmän kuin tarpeeseen!! :)

roosamlappalainen@gmail.com

Kimpassa kirjoitti...

Kun pieni poikamme syntyy niin mamman pitää osata tehdä hyvää safkaa. Hetken aikaa ehtii vielä treenata ja lukea ihania reseptejä ennen kuin meitä on kolme. Ja koska mamma on kohta vähän väsynyt ja tarvitsee erinomaista ruokaa niin mies pääsee puikkoihin keittiössä... ja siihen yhtälöön tarvitaan erinomainen keittokirja.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, nyt mun täytyis osata sanoa jotain todella viisasta ja näppärää, tässä tulee nyt ihan paineita.

No haluaisin Safkaa-kirjan, koska saisin sitten kaikki täältä netistä kurjalla käsialallani kopsaamani reseptit nätisti kauniiden kansien sisällä. Olisi se vaan niin nätti keittiön keittokirjahyllyssä ja varmasti tulisi olemaan yksi käytetyimmistä.

- Elma -

l a u r a kirjoitti...

Ruokaa en osaa laittaa
ja se pikkasen elämää haittaa,
vatsani usein nälästä huokaa
pliis tämä kirja nyt mulle suokaa!

Kun tulisi Hannalta oppi
pääsisi valloilleen myös mun sisäinen kokki,
lähettäkää tänne siis Safkaa
ei köyhä opiskelija siitä itse jaksa maksaa.

TADAA!!
laura_lahin£@hotmail.com


Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Uskon tässä kirjassa kaiken olevan simppeliä ja tumpelokin pystyisi toivon mukaan loihtimaan itselleen ja perheelle yllätyksiä.
Toivon onnen lykästävän t. mummo etelä-karjalasta.

Merja kirjoitti...

Dear Hanna,

tahdon keittokirjasi sen vuoksi että minulla on täällä kotona hartaasti ja hyvin kokkaava mies, joka rakastaa kokeilla uusia reseptejä, ja joka hyvällä ruoallaan hellii meitä joka päivä kotona ollessaan. Lunttasin jo kirjakaupassa äkkiä päähäni avokadopastasi ohjeen, kokkasimme sen yhdessä kotona, ja mies oli hyvin innoissaan siitä. Uskon että hän hyvin mielellänsä kävisi koko kirjan läpi, ja minä ja lapset saisimme nauttia ainakin kuukauden putkeen mainioista ohjeistanne.

Nina H. kirjoitti...

Yksinkertaisesti: Tarvitsen Safkaa hengittääkseni.

-Anni- kirjoitti...

Edellinen keittokirjahankinta, eli Saku Tuomisen Basta! on kohta kokeiltu loppuun, tarvitsee uuden kirjan :)

Janskuu kirjoitti...

Mielestäni tarvitsisin Safkaa-kirjan yksinkertaisesti siksi, etten kykene tekemään mitään ruokaa ilman reseptejä. Poikaystäväni tekee meillä kaikki ruuat ja jos joskus heikkona hetkenäni suostun itse ruokaa tekemään, joudun minuutin välein kysymään poikaystävältäni sellaisia tyhmiä kysymyksiä kuin "laitanko kattilaan kannen kun keitän pastaa?" Olen kamalan pelokas soveltamaan yhtään mitään ja ainoa keino, jolla kykenen ruokaa itsenäisesti tekemään ovat valmiit reseptit. Minun on orjallisesti noudatettava jokaista reseptin kohtaa tai muuten minusta tuntuu, että pilaan koko ruuan. Siksi uusi ja innostava reseptikirja olisi oiva keino saada minutkin joskus keittiön puolelle ja Safkaa kuulostaa juuri sellaiselta kirjalta, jossa on paljon reseptejä, joita voisin uskaltaa kokeilla.

Minna kirjoitti...

Heippa. Minä tarvitsen ja ansaitsen ko. kirjan, koska erosin juuri poikaystävästäni, joka muuttaa pois ensi viikonloppuna. Arvatakin voi, kumpi meillä tekee yleensä ruokaa. Kerronpa vähän mitä olen tänään syönyt: Aamulla salmiakkia ja kahvia. Töihin tullessa omenan ja porkkanan. Lounaalla lounaspaikassa couscousia ja kanaa. Illalla söin cittarista ostetun patongin savuporomajoneesilla ja purkillisen Ben&Jerrysiä. Seuraava esimerkki on tiistailta: Aamulla en mitään, töissä paljon kahvia, lounaaksi mäkkärin sapuskaa, illalla ostin kahvilasta leipäsen. Eilen sentään jaksoin illalla päiväunien jälkeen pistää blenderin hurisemaan. Jos kirjasi saa edes yhden keittokirjakammoisen kolistelemaan kattiloita, olet tehnyt sadoiksi vuosiksi eteenpäin tarpeeksi hyviä töitä :)
Saukko kirjoitti...

Olen perustamassa perhettä ihanan mutta niiin nirson miehen kanssa, jonka ruokavalio on aikas köyhä ja pelkään, että hän tartuttaa nirsoilunsa myös tulevaan lapseemme. Haluaisin ihanien reseptiesi kautta laajentaa perheemme ruokarepertuaaria niin, että saisin miehenkin syömään kaikenlaisia ruokia, eikä aina vaan jauhelihaa... Näin minun, hänen ja tulevan lapsemme lounaat ja päivälliset olisivat yhtä juhlaa arjen keskellä!

Sopa kirjoitti...

Koska haluan keittiööni palan sitä tunnelmaa, elämäntapaa, arvomaailmaa, jota olen tähän asti päässyt nauttimaan blogisi lumoavien kuvien, inspiroivien reseptien ja pysäyttävien tekstien kautta.

(Mutta kyllä mä sen käyn ostamassa, tämä nyt vain on hyvä syy laittaa ihka ensimmäinen kommenttini tänne. Ja haluan sanoa kiitos. Kiitos ihanasta blogistasi, se inspiroi ihan valtavasti joka ikinen kerta kun tänne klikkaan.)

PS. Mun piti tulla käymään julkistamistilaisuudessa ostamassa kirja (sen omistuskirjoituksen takia!), mutta jänistin. Nyt on toinen tilaisuuteni!

Jo kirjoitti...

Oooooh, tottakait haluan kirjasi! Ja ihan sillä kun on tässä jo tullut seurattua blogiasi ja kokkailujasi jo muutaman vuoden niin kyllähän kirjasi olisi aika huippujuttu!

Sirpa kirjoitti...

Olen nyt lukenut paljon erilaisia blogikirjoituksia kanssabloggaajilta, kuinka he ovat tehneet kirjastasi reseptejä. Kaikki ovat myös maininnneet, että kirjasi on sellaisen, jonka kanssa kokataan paljon, niin paljon, että kirjan sivut alkaa kupruilemaan, koska ajan myötä siihen roiskuu tarveaineita niin paljon. Toisin sanoen suosikkireseptinsä löytää kirjasta vain avaamalla kirjan eli se on todella kokotunnäköinen kirja. Olen lukenut avokadopastasta ja minä haluan tehdä sitä tai sanotaanko minä TULEN tekemään sitä vielä!! Myös muut arkiruoat omaan eläämääni ovat tervetulleita, sillä missioni on opettaa lapseni syömään! Eli haluan opettaa lapset syömään ja haluan itse syödä parempaa arkiruokaa. Käy vaikka blogistani katsomassa, kuinka yritän opetella kokkaamaan arkiruokaa. Niin ja vielä se, että en täältä susirajalta päässyt kirjanjulkaisuun...pöh ja pyh sille :D

Anonyymi kirjoitti...

Oi Safkaa saisi meidän kotoota niin paljon rakkautta, ja ei tarvis pölyttyä ikuna hyllyssä! Ollaan muutettu vanhaan rintamamiestaloon vastoittain ja sain vihdoin ihanan, ison keittiön! Oltiin pitkään ( vuosia ) pienessä asunnossa, keittokomeron varassa ja leivoin ja tein ruokia olohuoneessa :D Nyt kun on keittiö niin ihastelen joka aamu sitä tovin, vietän päivääni eri ruokia kokeillen, rakastan! Olen kokeillut blogissasi olleita ohjeita ja meidän perhe on syönyt aina lautaset ja kipot , kupit tyhjiksi joten olisipa kiva saada esitellä tälle pesueelle tuon ihanan kirjan muodossa näitä ohjeita myös :) Unohtamatta tietenkään sitä , että voisin houkutella tätä uusioperhe klaaniani tekemään safkaa porukalla yhdessä, enemmän. Kun olemme mieheni kanssa kahden, teemme aina pidemmän kaavan aterioita ja olen vähän kyllästynyt googlettamaan sitä että, mitäs tänään syötäisiin :D Haluan pitkästä aikaa kirjan nenäni eteen mistä ohjeita katsella :) T: Aada

Anonyymi kirjoitti...

Kohta kymmenen syömishäiriövuoden jälkeen olen alkanut haaveilla ruoan laittamisesta ITSEÄNI varten ja nautinnollisesta syömisestä.
Sinun kirjasi kuvat herättävät ruokahalun.
Haluaisin laittaa ruokaa rauhassa,
kattaa kauniisti ja syödä kiireettä.
Haluaisin maistaa taas.

tiiamonica kirjoitti...

Jotta voin tarjota enemmän hyvää safkaa ystävilleni! <3

satc kirjoitti...

Hipelöin aina kirjakaupassa hyvän tovin keittokirjoja, yhtäkään en ole koskaan ostanut enkä saanut (sen myös huomaa kun katselee kokkauksiani). Uskoisin, että tuollaisen teoksen myötä jaksaisin (ja osaisin) vihdoin ja viimein tehdä keittiössä jotain muutakin kuin sotkun.

Jaana kirjoitti...

Safka on toivelistalla. Vaihtelua, vinkkejä ja reseptejä myös konstailemattomaan ja "reippaaseen" arkiruokaan kaivataan. Uskon, että myös perheen nuoriso innostuisi kirjasta!

Mustikka kirjoitti...

Toivoin pari vuotta sitten miesystävältä joululahjaksi erästä terveellisten ja herkullisten reseptien keittokirjaa, jonka sitten sainkin. Mutta! Kauheaa oli kirjan asenne! Kirja edusti tiettyä näkemystä ravinnosta, mikä toki kiinnosti minua kun kirjaa kerran toivoin. Jos olisin selaillut sitä hieman enemmän jo kirjakaupassa, olisin huomannut sen ongelmat. Surullista luettavaa on sellainen kirja, jossa tunnetaan ylemmyyttä ja pilkataan mm. niitä, jotka syövät eineksiä. Paha mieli ei ole terveellistä koskaan. Noh, protestiksi kirja on nyt kirjahyllyssä selkä seinään päin käännettynä.

Hanna, sinun reseptisi ovat hyvän mielen reseptejä. Kiitos niistä!

ps. Tykkäisin kyllä myös asukuvista.

Outi kirjoitti...

Palkinnoksi siitä, että olen tämän vuoden aikana tehnyt enemmän ruokaa kuin 28 vuonna yhteensä. Olen kokeillut, ollut rohkea ja iloinnut ruuan äärellä ja sitä tehdessä. Nyt olen kuitenkin jumahtanut jonnekin makaroonilaatikon ja kanakastikkeen väliin ja kaipaisin taas uutta inspiraatiota.

pinni kirjoitti...

Koska olet blogisi kautta osoittanut sen, miten merkittävä ja suuri rakkausteko ruuan laittaminen voikaan olla!

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti siksi että tein avokadopastaa eräänä iltana avomiehelleni ja hän kommentoi ettei niin hyvää pastaa ole ikinä maistanut. Nyt pitäisi siis päästä hurmaamaan mies noilla muilla resepteillä (jospa sillä saisi sen avomiehen muutettua aviomieheksi).

Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Tein vuosikausia lapsille arkiruokaa. Nyt lapset ovat jo isoja enkä enää tee ruokaa. Haluaisin aloittaa uudella innolla, tarvitsen inspiraatiota ja hyviä ohjeita.

-T-

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirja on haaveissani, koska olen niin kyllästynyt ainaiseen jauhelihakastike, nakkikeitto, kalakeitto, makaronilaatikko- ruokalistaan. Se oikeasti puuduttaa ja kaupassa katselen esim vihannespuolella vaikka mitä, mutta kun en osaa niitä käyttää.

Lisäksi minulla on katraassani yksi joka ei suostuisi syömään mitään muuta kuin nuggetteja. Ja minä lankean niitä ostamaan kun ei tunnu muukaan menevän. Ajattelin että jos koittaisin jotain ihan uutta koko perheelle ja koittaisin saada tämänkin neidin ruokalistaa vähän laajennettua.

-Kyllästynyt kotiäiti, joka kaipaisi uusia tuulia keittiöönsä

Minttu kirjoitti...

Some people feel the rain, others just get wet. En halua vaan kastua sateessa, vaan fiilistellä elämästä ja sen nautinnoista. Ruoka on yksi niistä arkisimmista ja toisaalta myös tärkeimmistä. Sen ympärillä huokuu rakkautta ja jakamista aivan eri tavalla, kuin muiden jokapäiväisten askareiden.

Kirja houkuttelee minua mielenkiintoisten reseptien ja kauniiden kuvien takia. Lisäarvoa tuo se, että on saanut etuoikeuden täällä blogissa seurata teoksen syntymistä.

Peukut pystyssä, jännityksellä odottaen;
Minttu

Leena kirjoitti...

No heii helppo kysymys! Ihan siitä syystä, tämä blogi on pelastanut yhden ihmisen kaupan valmisruokamössöiltä. Eli siis, olen tämän blogin kautta oppinut syömään paremmin, alkanut todella ymmärtää hyvän ruoan merkitystä ja kokkaillut blogi-resepteillä maistuvaa ruokaa, josta sitten taas olen saanut kiitosta pöytäseurueelta ja kas niin... hyvä kierre on valmis.

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin voittaa lupaavalta vaikuttavan kirja-lapsenne antaakseni sen kannustuslahjaksi omalle aviomiehelleni, jolle on viime aikoina herännyt kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan. Olen hänestä super-ylpeä ja tänäänkin mutustelin onnellisena pinaattilättyjä tämän blogin ohjeella tehtynä. Ongelmana tuntuu olevan vain kokemattomuus ja inspiraation puute, jota tahtoisin tällä kirjalla ruokkia ja kannustaa. Kiitos herkullisesta blogista ja onnea vielä huikeasta suorituksesta!

Terveisin M-Rouva
(marilaine@wippies.fi)

Priska kirjoitti...

Olen niin täydellisen, totaalisen kyllästynyt niihin ruokiin, joilla pyöritämme tätä lapsiperheen ruokahuoltoa... Jotain uutta inspiraatiota pitäisi saada niihin.

Onnea uudelle, omalle kirjalle! Tuntuu varmasti mahtavalta!!

Sindu kirjoitti...

Voih, tuo sinun kirjasi on niin ihana että itkettää. Olen käynyt sitä kuolaamassa jo monet kerrat kirjakaupassa, mutta perheemme rahallinen tilanne yksinkertaisesti on se etten voi tuota ihanaa opusta kotiuttaa. Käyn siis välillä silittelemässä sen kauniita kansia ja selailen ihania reseptejä ja haaveilen. Jos joskus voisin tehdä oman keittokirjan, se olisi juuri jotain samantyylistä, kirjasi on ihana!

karkki kirjoitti...

Tarvitsen kirjan, koska olen onnistunut voittamaan anjoviskammon sirtuunapastaohjeella. Kammotuksia on vielä voitettavaksi (eikä siitä pastasta mun suosikkia tullut, mutta syötävää se kuitenkin oli :).

Toinen iso syy on se, että mun pitäisi saada mies ymmärtämään, että kotonakin saa ruoan maistumaan hyvälle käyttämällä mausteena muutakin kuin chiliä ja valkosipulia. Mun mies tekee hyvää ruokaa, mutta me tarvitaan tuuletusta keittiöön.

ps. Lupaan, että meillä testataan joka viikko joku (meille) uusi ohje kirjasta! Testihenkilönä toimii myös neiti 1-v.

Nina kirjoitti...

Ehdin jo ostaa oman ( elämäni ensimmäinen keittokirja), mutta toivon saavani omistuskirjoituksella varustetun ja annan ostetun lahjaksi. Jollekin rakkaalle jonka keittiö kaipaa sinua ja miestäsi yhtä paljon kuin minun.

Pieni Lintu kirjoitti...

Minun pitäisi saada kirjasi, koska mä olen maailman surkein kokki ja leipuri. Tarvitsen tarkan ohjeen suunnilleen makaroonilaatikonkin tekoon tai pullataikinaan. :D

Ja olen niin tylsä ja kaavoihin kangistunut, että on tosi vaikea keksiä mitä laittaisi ruuaksi. Joskus olisi kiva kokeilla jotain uutta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirja pitää ehdottomasti antaa pikkuveljelleni. Entinen supernirso syön-vain-jauheliha-kinkku-salami-metwursti-kebabliha-lihaliha-pizzaa -poika rakastui perheemme suureksi huvitukseksi kasvissyöjään ja on nyt tosi innostunut ruuanlaitosta. Koska itselläni tuo kirja jo on, voisin ilahduttaa sillä veljeäni. Ehkä kuitenkin voisin ottaa omistuskirjoitetun kappaleen itselleni ja antaa omani hänelle, heh.

H

Anonyymi kirjoitti...

Koska ojentaisin sen teinipojilleni innostuksen ja opin lähteeksi hyvien safkojen toiveissa.

Maria

Totoro kirjoitti...

Olet Hanna idolini ruoanlaiton ja koko ruokafilosofiasi suhteen. Itselleni haluaisin samanlaista rentoa otetta ja iloa kokkaukseen ja uuden kokeiluun kuin Sinulla ja siihen uskon kirjasi toimivan mainiona inspiraation lähteenä ja ihan konkreettisena muistutuksena.

Tällä hetkellä mies kokkaa meillä aina ne maukkaimmat arkisafkat ja tietysti kaiken ruokavieraille, kun taas itse saan kasaan muutamat simppelit pöperöt jos maestro ei hellan ääreen ehdi. Blogistasi olen jo monet mahtavat reseptit miehelleni bongannut, mutta josko kirjasi voimin uskaltautuisin itsekin kokeilemaan useammin keittiössä.

Laura kirjoitti...

Tarvitsen kirjan, koska kaikki tähän mennessä kaikki blogistasi poimimani reseptit ovat olleet ihan huippuja - yksinkertaisia ja silti kekseliäitä. Ja koska hyvästä ruoasta todella tulee parempi mieli. Varhaiskaalisalaatista on tullut meilläkin ehdoton kesäsuosikki ja viimeksi, kun tein ohjeellasi anjovispastaa, mies ilmoitti rakastavansa mua vielä vähän enemmän. ;-) Toivottavasti voiton mahdollisuuksiani ei heikennä, jos tunnustan, että aion käydä lunastamassa kirjan Akateemisen tarjouksesta, jollei onnetar ole arvonnassa puolellani.

Unknown kirjoitti...

Pakko osallistua :)Safkan pitäs tulla tänne siks, että se varmasti auttais mua mun suuressa ahdistuksessa koskien ruokaa ja innostais varmaan kokkailemaan :)

mstaljon kirjoitti...

Voittaisikohan iPadin hyvien reseptien haussa?

Anonyymi kirjoitti...

Hihkuin ilosta kun ilmoitit että kokoatte parhaimmat reseptinne ihka oikeaan kirjaan. Itse kun pidän keittokirjoista hurjasti enemmän kuin netin reseptisivustoista. Kirjoissa on vaan jotenkin sitä fiilistä enemmän, oikein ajan kanssa voi selata ja pohtia mitä sitä kokkaisi. Lisäksi sinun täällä julkaisemasi reseptit ovat kumonneet epäilevän poikaystävän ajatukset, hän kun ei mistään "erikoisemmista" ruuista niin ole välittänyt.. Nykyään saa jopa kuulla pyyntöjä että "voisitko tehdä sen bloggaajan makaronilaatikkoa" ja erityisesti tuoretomaatti-vuohenjuustopasta saa aina hurjat kehut. Haluaisin siis kovasti kirjana kaikki huippureseptinne, että voisin ojentaa sen poikaystävälleni ja sanoa "kokeilepas itse, löydät sisältäsi kokin". Koska niin minulle on käynyt kun uskaltauduin ohjeitasi toteuttamaan :) (ennenhän luulin että en osaa muuta kuin keittää spagetin ja paistaa jauhelihan)

-Hedya

Hanska vai Rukkanen? kirjoitti...

Osaan kokata kuulemma ihan kelvollista syötävää, itse säveltäenkin, mutta oishan se mukava saada uutta inspiraatiota ja vinkkejä. Ettei aina jumita niissä tutuissa ja turvallisissa, kun kumminkin rakkaudella tehdystä kunnon ruuasta tykkää. Sun/teidän resepteistä oon täällä blogissa tykänny aina. Hyvää ja konstailematonta ruokaa, jossa on kuitenkin sopivasti aina jotain uutta twistiä mukana.

Sen lisäksi oon hirveesti tykännyt sun tavasta kirjoittaa ja kuvata reseptit blogissa ja oletan että samaa jälkeä on noiden kansien välissä. Se ei ole aiempaa perustelua vähäisempi syy haluta kirjaa. On se ruoantekoprosessi omanlaisensa tarina kuitenkin. Sun stooreista näkee, että rakastat ruokaa ja sellaisen ihmisen ruokakirja ei vaan voi olla huono.

Kirjanne näyttää kuvien perusteella kauniilta ja taitoltaan avaralta, mikä on sekin kokkaavalle graafikolle tärkeä asia. Liian tiivis, sumppuun taitettu opus sulkee hyvätkin reseptit ikiajoiksi sisäänsä, koska kirjaa ei yksinkertaisesti jaksa selata alkua pidemmälle. Herkulliset kuvat ovat puoli ruokaa... Neljäsosan nyt ainakin.

Ei mun oo pakko tota voittaa. Voin ostaakin. Mutta omistuskirjoitus olis kyllä pop!

Plop kirjoitti...

Meidän taloudessa kumpikin tykkää kokata, sekä minä että poikaystäväni. Kumpikin meistä on silti ihan erilainen ruuanlaittaja: siinä missä minä olen kokeilija (=uusi resepti vaatii täysin uudet mausteet ja muut aineet kaupasta + 3h valmistusaikaa), niin poikaystäväni kokkailee huiman hyvää arkiruokaa siitä mitä jääkaapista löytyy. Veikkaan, että juuri tämä keittokirja inspiroisi ostamaan sellaisia aineita jääkaappiin, että molemmat a) pääsisivät kokeilemaan jotain uusia ruokia b) nauttimaan hyvää arkiruokaa. Hyvä juttu on, että meistä molemmat arvostavat jo valmiiksi kunnon aineksia ruuanlaitossa - oikeaa voita, maitoa ja mahdollisimman käsittelemätöntä lihaa ja kalaa. Nyt kun vielä osaisi poimia ne muut hyvät ainekset ateriaa varten.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Siis ei oo tottakaan että sillä hetkellä satun ekaa kertaa blogiisi kun aiot jakaa kirjan mikä herätti kiinnostukseni välittömästi kun ystävältäni siitä kuulin!
itse olen hyvin nopeasti koukussa kaikessa uudessa, varsinkin jos ruoasta tai dieeteistä puhutaan. olen kokeillut kaikkea veriryhmädietistä mehupaastoon ja luomusta villiinnyin Shinglerin Nooran johdolla.
sen verran mitä olen seuraillut sinua instagramin kautta olen ymmärtänyt ettet ole aivan yhtä "tiukkapipoinen" ruoan suhteen kuin eräät^^ ja se on juuri sitä mitä tähän hetkeen elämässäni kaipaan!
Olisi ihana voida tutustua näkemyksiisi kirjan muodossa, ja luulen kyllä sen ostavani joka tapauksessa, jos et sitä minulle täällä suo ;)

tutustumisiin! -Suvi

Martsba kirjoitti...

Ensiks haluun vaa onnitella sua et sait kirjasi valmiiksi ja noin onnistuneena! (= oon jo ite tässä ehtinyt miettiä että mistä köyhänä kokkiopiskelijana saisin rahat kasaan tuota kirjaa varten että voisin kehittyä aina vain lisää (= Ja mitä olen kirjaa jo kirjakaupassa käynyt haistelemassa niin se olisi oikein ihana ja rento lisäys keittiööni! Varsinkin siksi että rento ruuanlaitto on se meikänkin juttu =D Tämän kirjan kyllä varmasti vielä hyllyyni hankin ennen pitkää! (=

pöllö kirjoitti...

Haluaisin syödä hyvää safkaa! Kai sitä oppii tekemään jos olisi hyvät reseptit :D

Anu kirjoitti...

Avokadopasta ja pintapaistettu lohi testattu (reseptit löydetty eri blogeista). Molemmille paljon paljon helppous- ja nautintopisteitä. Seuraavana vuorossa anjovispasta... Haluaisin niin kokeilla näitä kaikkia!

tia b kirjoitti...

Lähdin Suomesta 92 ja ois kiva kokata israelilaiselle aviomiehelle ja uudelle vauvalle modernia suomalaista ruokaa! Kiva blogi jota tykkään lukee, varsinkin äitiyslomalla. LOL

Taina kirjoitti...

Tarvisin Safkaa-kirjaa todella, koska ruoanlaittosaavutuksiini kuuluu muun muassa oksennukselta maistunut salaatti. Haluaisin oikeasti syödä terveellistä, oikeaa, helppoa ruokaa, ja osata kokata sellaista. Jos voitan, lupaan opetella.

Ja koska olen niin ylpeä teistä kuin nyt vain voi olla blogin seurailun myötä ilman että ollaan koskaan kohdattu. Tuntuu tosi hienolta kun saitte kirjan julki, että voin vain kuvitella miltä teikkiksestä tuntuu! :)

sari kirjoitti...

laittaisin postitusosoitteeksi siskoni osoitteen, silla han miehensa kanssa on oiva kokki. menen kahden lapsen kanssa heille pidemmaksi ajaksi yokylaan passattavaksi syysomalla, joten olisi kiva antaa heille pieni lahja sita silmalla pitaen (ja itsekin voisin sitten saada nauttia niista resepteista :)

Johanna kirjoitti...

Koska maailmalla kiertäessä ja asuessa kokee paljon erilaisia makuja ja syö mitä erikoisempia ruokia. Kuitenkin herkulliset omista juurista muistuttavat ruoat ovat niitä herkullisimpia ja nyt kaipaisin vähän uusia näkökulmia niihin. Sinun ruoat ja reseptit, joita täällä on näkynyt,saavat veden kielelle ja ne ruoat, joita Raflassa on käynyt lomilla maistelemassa on vaan makunystyröitä helliviä.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin kerran parsareseptiäsi ja siitä tuli vakioruoka perheemme illanviettoihin. Uskon Safkassa olevan muita yhtä hekumallisia ja jopa uskomattomampia reseptejä jotka kokoaisivat perheeni iloisiin illanviettoihin, jos ovat tarpeeksi herkullisia ehkä nykyistä useamminkin.

i i i

Anonyymi kirjoitti...

Tarvitsen safkaa kirjan, koska ensimmäisen kerran kirja saa minut himoitsemaan ruoan laittoa! Luulen, että ruonalaitto on vaikeaa ja monimutkaista. Blogin kautta olen seurannut kirjan valmistumista ja olen varma, että reseptejänne seuraamalla jopa minä voin onnistua ja tehdä täydellistä safkaa :)

-Saara

Anonyymi kirjoitti...

toivottavasti olen kohta itse onnellinen kirjan omistaja, mutta haluan jakaa ruuanlaiton iloa eteenpäin... Jos voitan, annan kirjan lahjaksi ystävälle!! anja

Malva kirjoitti...

Suurperhe on kyllästynyt nakkikeittoon ja jauhelihakastikkeeseen.

Me tarvitaan uusi keittokirja.

Riikka kirjoitti...

Minä tarvitsen kirjan, koska tahdon tehdä juuri sitä, mitä kirjasi lupaa, eli parempaa arkiruokaa. Tykkään kokata ja haluan tehdä hyvää monipuolista ruokaa. En ole äiti joka kokkaa vaan niitä perusjuttuja, vaan haluan että lapseni oppivat syömään erilaisia ruokia. Ja niin ovat tehneetkin.. Ja kyllä nämä sinun reseptisi ovat ihania muulloinkin kun arkena :) Olisi todella ihanaa saada kirja nimikirjoituksella varustettuna, siitä olisi todella paljon iloa :)

Hyvää viikonloppua
Riikka

Anonyymi kirjoitti...

Olen taantunut ruuanlaitto-taidoissani ja voisin elvyttää talenttejani kirjanne avulla :-)!

Yst. Terhi

KinttuKoo kirjoitti...

Olen pohjoissuomalainen perheenemäntä, ja haluan kirjan, koska kirjakaupassamme on tasan yksi Safkaa-kirja ja haluaisin, että joku muukin täällä susirajalla saisi kirjan

Anonyymi kirjoitti...

...koska Safkaa ei vielä saa Italian kirjakaupoista!!!!!!
Satu

Rintaneula kirjoitti...

Safkan tulisi matkata minulle, koska olen koko kesän asunut perheeni kanssa vanhempieni tykönä. Äitini on tietysti huolehtinut ruoanlaitosta tänä aikana, eikä minulla ole ollut asiaa hänen keittiöönsä. Motivaationi ruoanlaittoon onkin ihan huipussaan, kun tänä viikonloppuna pääsen viimein omaan kotiini laittamaan ruokaa. Olisikin ihanaa laittaa perheelle jotakin aivan uutta ja erityistä, mutta tavallista arkiruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Safkaa -kirjan tulisi ehdottomasti matkata meille, minun ja mieheni kotiin. Olen surkea kokki ja Safkaa selaillessani kirjakaupassa, huomasin, että sen avulla voisin aloittaa uuden harrastuksen, kokkailun ja onnistuakin siinä! Ihana kirja, kauniit kuvat ja ihana paperimateriaali.

Nim. Uusi harrastus

Tiina Konttila kirjoitti...

Voi ei, tuntuupa halpamaiselta astua esiin arpajaisten houkuttelemana, mutta en voi vastustaa!

Olen kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja tykkään syömisestä. Muukin väki tykkää, mutta rajoituksilla: kalamies ei pidä kalasta, lapsille ei kelpaa kiusaukset tai gratiinit. Tai makaronilaatikko, rakkaudella haudutettu tomaattikastike eikä lihapadat. Yksittäisiä inhokkeja on jokaisella, niin että menu on kutistunut ankeaakin ankeammaksi. Vaihtelua ei ole ja kokkauksesta on kadonnut ilo. Ja jos ei huvita kokata, ei se ruokakaan sitten kummoiselta maistu. Edes silloin kun yritän jotain erilaista.

Niin että olisi kiva kokeilla jotain uutta, inspiroivaa ja simppeliä! Haaveissa kaikkiruokainen (tai edes vähän suvaitsevaisempi) keittiö ja uudelleen löydetty into tehdä ruokaa :)

Anonyymi kirjoitti...

itse en omista yhtäkään oikeaa keittokirjaa, mitä nyt jotain omia leikekirjoja. Se on aika surullista, koska netti on täynnä ohjeita, jotka eivät toimi, todettu on. Vielä surullisempaa ovat vierailuni kirjakauppaan, jossa todella viattomannäköisesti yritän opetella ohjeita ulkoa.

luulisi, että opiskelijana keittokirja olisi varma sijoitus rahalle, mutta mutta...tyhmästä päästä kärsii maha

-letti

noja kirjoitti...

Olen niin kovasti himotellut tuota kirjaa! Olen seuraillut blogiasi jo pidemmän aikaa ja kokeillut huomattavaa määrää julkaisemistasi resepteistä, ja pitänyt lopputuloksista. Nyt kirjan julkaisun jälkeen olen viettänyt pitkiä aikoja netissä etsien muiden blogeista kirjanne reseptejä...

En ole juurikaan ollut keittokirjaihmisiä, mutta luulen, että tämä sopisi minun ja poikaystäväni tulevan (muutto ensi kuussa) asunnon keittiöön erinomaisesti. Ei taatusti jäisi pölyttymään!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

haluaisin kokeilla avokadopastan reseptiä, kuulostaa hyvältä. Tämä keittokirja on juuri sellainen jonka voisi lahjoittaa tytärpuoleni keittiöön.
Terv.

Merja

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin hirmuisen mielelläni tämän kirjan koska nyt pitkällä sairauslomalla ollessani minulla vihdoin olisi aikaa kokkailla herkkuja perheelle. Haluaisin kokeilla jokaista reseptiä! Lapset saavat koulussa ja tarhassa varmasti ihan ravitsevaa ruokaa, mutta iltaisin ja viikonloppuisin voisi tarjoilla heille vähän nautintoakin!

Irinja

Jaana kirjoitti...

Minulla on jo kirjasi..pidän kovasti! Ajattelin antaa sen myös kotoa muuttaneelle tyttärelle iloksi ja opiksi..
Kiitos kivasta kirjasta:DD

Anonyymi kirjoitti...

Because.
Nimmarien toivossa ;)
- koo

Sini kirjoitti...

Olen seurannut kirjaprojektiasi alusta asti kiinnostuneena. Myös oma - tosin aika utopistiselta kuulostava - unelma olisi joskus kirjoittaa oma keittokirja. Mielestäni kirjasi osoittaa sen, että omista haaveista kannattaa pitää kiinni ja niiden eteen kannattaa tehdä töitä, sillä joskus ne myös toteutuvat. Siitä haluaisin kirjan muistuttamaan! Ihanat reseptit tämän lisäksi olisivat bonusta ja kirja tulisi varmasti myös keittiöön kovaan kulutukseen! :)

Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi kirjoitti...

Muutimme juuri eilen pitkään ja hartaasti etsimäämme kotiin. Luonnollisesti remonttiaikataulut olivat suhteellisen optimistisia, sillä meillä ei edelleenkään ole keittiötä, joten aamupuurot keitetään mikrossa olkkarin nurkassa. Meidän joskus valmistuva keittiö suorastaan huutaa tätä kirjaa ja jotta saisin miehenikin innostumaan ruuan laittamisesta, tarvisin siihen jonkun sopivan houkuttimen. Uskon että se oli tämä. Itsellekin pieni piristys muutto- ja remonttistressin keskelle ei tekis pahitteeksi.

Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olen muuttamassa juuri 60-luvun kerrostaloon, missä keittiö on minimaalinen. Safkaa antaisi inspiraatiota ja kannustusta laittamaan ruokaa minimalistisissa puitteissa! :)

-heiniirene

Taru kirjoitti...

Ostin jo oman kappaleeni, mutta tämän antaisin siskolle, joka uhkasi skannata koko kirjan omaan käyttöönsä.

Jutta kirjoitti...

Suurin syy, miksi haluan kirjan: SE salaattiohje.

Kirja on huikea, olen sitä jo selannutkin. Kaltaiseni kasviksia ja kalaa syövä ruokafiilistelijä kiittää hyvästä määrästä omaankin ruokavalioon sopivia ohjeita. Varmasti ostan kirjan jossain vaiheessa, mutta olisihan se siistimpää, jos voisi sanoa kerrankin voittaneensa jotain hienoa.

Momo kirjoitti...

Safkaa vaikuttaa juuri sellaiselta keittokirjalta, joka pitäisi olla kirjahyllyssä. Nautin suuresti kokkaamisesta ja silloin kun teen ruokaa, kaikki stressi haihtuu hetkeksi. Kuitenkin kaikki tekemäni arkiruoat on aika perusruokia, joten olisi mukava päästä kokkailemaan arkisinkin jotain hieman parempaa ja maukkaampaa ruokaa.

sannika kirjoitti...

Minä ja mun lapset haluttais tämä kirja! Lasten suosikkeja resepteistänne (tähän mennessä) on kaalisalaatti ja avokadopasta, minun punajuuriset.

Olen seurannut juttujasi blogeista, lehdestä, Facebookista ja muutaman kuvan pinnannut Pinterestiinkin. Kirja vielä puuttuu. Voi kuinka ilahtuisimme, kun kirja-arvonnassa onnistaisi! :-)

sannika kirjoitti...

Minä ja mun lapset haluttais tämä kirja! Lasten suosikkeja resepteistänne (tähän mennessä) on kaalisalaatti ja avokadopasta, minun punajuuriset.

Olen seurannut juttujasi blogeista, lehdestä, Facebookista ja muutaman kuvan pinnannut Pinterestiinkin. Kirja vielä puuttuu. Voi kuinka ilahtuisimme, kun kirja-arvonnassa onnistaisi! :-)

Riikka kirjoitti...

Olen todella nirso ruuan suhteen, mutta sinun ansiosta olen löytänyt esim. ruusukaalin ihanuuden!
Lisäksi olen aina kuvitellut, että hyvän ja kauniin ruuan tekoon tarvitaan paljon aineksia ja aikaa, mutta jälleen kerran sinä todistit toisin: tarvitaan vain muutama raaka-aine ja aikaa pastan kiehumisen verran.
Vielä kun oppisi sitä maksaa syömään...

Olen todella huono kokkailemaan reseptien mukaan (yleensä harrastan extreme-kokkausta; heitän pannulle kaikkea mitä kaapista löytyy), joten olisi kiva saada Safkaa kotiin, jotta pääsen kokkailemaan :)

Huomasin, että Safkaa on Akateemisessa kantisalessa, joten sieltä se on napattava ellei onni suosi. Toki omistuskirjoitus olisi kiva saada ;)


(huudot10(at)gmail.com)

Anonyymi kirjoitti...

Safkalle löytyisi ehdottomasti paikka keittiöstämme. Olen muutama kuukausi sitten muuttanut ulkomaille ja Suomeen keittiömme valtiaaksi jäi avomieheni, jota voitaneen kuvailla vaikkapa klassiseksi einespizzahenkilöksi ja alakerran kebabpaikan kanta-asiakkaaksi. Olemme kuitenkin viime vuosina kuluttaneet tiheästi kivojen ravintoloiden penkkejä - yksi suosikeistamme on Rafla - ja kokkailleet yhdessä. Lähdettyäni avokkini on suurensuureksi onnekseni jatkanut kokkailuharrastusta itsekseen. Kauneinta pitkään aikaan kuulemaani olikin, kun hän viime viikonloppuna huokasi, että "oi, jos meilläkin joskus olisi sellainen oikein hyvä keittiö". Uskon, että kirjanne pitäisi hienosti yllä hänen versonutta ruokaharrastustaan.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, j'aime votre livre, men min förlovad tycker vi måste spara nu inför bröllopet.

- Kulinarist Kalle

Anonyymi kirjoitti...

Blogissasi julkaisemat selkeät ja hauskasti kirjoitetut ruokaohjeet kauniisti kuvitettuina ovat saanet minutkin kiinnostumaan ruuanlaitosta. Toistaiseksi tosin olen vain kerännyt reseptisi - munankeitto- ja pihvinpaisto-ohjeista lähtien - talteen, kokeilematta niistä vielä yhtäkään käytännössä, meillä kun mies hallitsee keittiötä. Olen kuitenkin päättänyt, että tuon kirjanne opastuksella alan yllättää miestä ja ystäviä, jotka pitävät minua ihan kädettömänä ruuanlaiton suhteen!
T. Ulla

Tiia kirjoitti...

Olen nuori tyttö, joka rakastaa ruoanlaittoa. Teen usein ruokaa muille ja nautin siitä kun saan hymyn muiden huulille tarjoamalla hyvää ruokaa. "Hyvä ruoka, parempi mieli" , niinhän se on. Nyt olen kuitenkin suunnitellut muuttamista omaan ensimmäiseen kotiin ja keittiön hyllyyn tarvitsisi keittokirjan.
Safkaa kirja olisi ihanteellinen "lahja" tällaiselle nuorelle muuttavalle tytölle :)

Anonyymi kirjoitti...

Koska..
sinun fit-lehden aikaisten treenikokemustesi innoittamana juoksin onnistuneesti puolimaratonin.
Jos Safkaa on tehty samalla tunteen palolla, luulen että voisin inspiroitua viihtymään myös keittiössä./m

Unknown kirjoitti...

Koska arkiruoka ja yksinkertaisuus ovat maailman ihanimpia asioita.

Miuku kirjoitti...

Toivon peukut ja varpaat pystyssä että arvontavoitto osuu minulle, sillä haluan ihan aidosti ja oikeasti oppia tekemään terveellisempää ruokaa puhtaista raaka-aineista itselleni ja perheelleni.

Olen parhaillaan hoitovapaalla ja rajoitettujen rahavarojen kanssa eläessä arvostaisin arvontavoittoa suuresti.

Ruoka on energiaa ja hyvin, ajatuksella tehdyssä ruoassa on sielu ja rakkaus läsnä. Mikä olisikaan sen parempi arjen lahja lähimmäisille kuin hyvin tehty ruoka <3

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, ja samalla myös seurannut Safkaa-kirjanne valmistumista. En itse ole kummoinenkaan ruuanlaittaja, ja harmittavan usein päädyn lähimarketin eineshyllylle.
Poikaystäväni on hyvä kokki, ja yhteistä aikaa viettäessämme hänelle osuu aina ruuanlaitto, minä kun en osaa. Joten haluaisin ihan kauheasti kirjanne, jotta saisin kroppani pelastettua einesruualta ja saisin annettua poikaystävälleni vapaaillan ruuanlaitosta. Mutta onneksi ei ole hätää, vaikkei arpaonni kohdalleni osuisikaan. Sitten käyn ostamassa omani Stockalta :)

MiraK

viiru kirjoitti...

Käytän keittokirjoja harkitusti ja valikoidusti, vain parhaat saavat päätyä hyllyyni ja niistäkin vielä harvemmat saavat olla inspiraation lähteenä. Keitoksesi vaikuttavat kiinnostukseni arvoisilta ja haluaisin kovasti kokeilla ensimmäistä SUOMALAISTA keittokirjaa antamaan minulle ideoita. Kerron sitten miten kävi ;)

Meri kirjoitti...

Minä minä MINÄ, minulle arpajaisvoitto! Siksi, koska sun ihanat ruokaohjeet on blogissa olleet laatuaan sellaisia, etten ole kertaakaan joutunut kokemaan epäonnistumista! Toukokuussa koko perheeni söi sinun kaalisalaattiasi evääksi Korkeasaaren kallioilla, siis kaalia, minun mieheni ja lapseni myös (woooo.....!!!) ! Yksivuotiaskin nuoli huuliaan ja totesi hhhhyvvää! Kirjasi kuvat ovat niin kiehtovan kauniita, että uskon että se kutsuu myös lapsia kokkaamaan yhdessä tuumin. Jos minä voitan kirjan, meitä on on täällä viisi voittajaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olen kadottanut rakkauden ruuanlaittoon. Kirjanne auttaisi minua rakastumaan uudelleen.

-jopo

Tuuli kirjoitti...

Tarvitsisin Safkaa-kirjan, koska kokkaaminen on minun ja poikaystäväni (no, oikeastaan avomiehen mutten erityisemmin pidä termistä) yhteinen harrastus. Tai no oikeastaan tämä ei ole se varsinainen syy vaan se, ettemme viime aikoina ole viettäneet paljoakaan laatuaikaa yhdessä - olisi mukavaa selailla yhdessä uutta, mielenkiintoista ruokakirjaa, valita illan menu ja sitten yhdessä toteuttaa se!

Tuuli - Lumo Lifestyle kirjoitti...

Haluan ja tarvitsen kirjan (en kehtaa vaatia) koska toivon ispiraatiota kokkaamiseen syksyn pimeinä iltoina ja harmaina viikonloppuina. Tällä estettisellä ja mahtavia ohjeita sisältävällä opuksella saisin harrastukseen taas uutta potkua.

Anonyymi kirjoitti...

Safkaa-kirja olisi loistava inspiraation lähde ja synttärilahja miehelleni ja itselleni. Juhlitaan molemmat vanhenemista syyskuussa.

Niin helposti arkiruoka noudattaa meidän taloudessa samoja kaavoja, kaupassa ei tarvitse olla kauppalistaakaan mukana, kun samat tuotteet löytävät ostoskärryn kerta toisensa jälkeen. Ei tämän hetkisissä ruuissa mitään valittamista ole sen suuremmin, mutta olisi ihanaa kokkailla välillä vähän uusia makuelämyksiä, eikä perusturvallisia ja hyvänmakuisia ruokia.

-Miia

Ps. Oli ihanaa selailla Stockkan syyskuun kantislehtistä ja nähdä tuttu kirja siellä. Niinkin "pieni" asian sai hymyn huulille loppupäiväksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tuo Safkaa kirja sopisi niin loistavasti, koska vaikka tykkään tehdä ruokaa ja loihtia maistuvia aterioita totuus on myös se että mulla alkaa vähän ideat loppua. Tuntuu että vain tekee samaa vanhaa pastaa tai samaa broileri salaattia koko ajan. Oi tuo ihana kirja toisi niin paljon uutta inspistä. Pari kertaa olen jo aktemisessä sitä katsellut!

T. Ramona

Anni kirjoitti...

Hyllystäni löytyy jo monia hyviä reseptikirjoja. Valitsen niitä kuitenkin tiukkaan eikä kuka tahansa hyllyyni pääse. Safkaa kirja sinne sopisi aivan mainiosti.

Manski kirjoitti...

No tähän on helppo vastata: oot mun idoli! Ruoka-sellainen ja nyt vielä kirjailija - jotain josta itsekin salaa haaveilen.

HeidiM kirjoitti...

Olemme viettäneet poikaystäväni kanssa matkalaukkuelämää viimeiset 3 vuotta. Asumme töiden takia eri paikkakunnilla ja viikonloput ovat ainaista reissaamista. Siksi onkin tuntunut, että meillä ei ole kunnon kotia ollenkaan.

Kuukauden päästä tähän on tulossa muutos. Pääsemme vihdoinkin muuttamaan yhteen ja sovimme jo yhdessä, että ensimmäisenä panostamme kunnolla ruoanlaittoon. Sanoin poikkikselle, että ensimmäisenä hankin sinun kirjasi, koska siinä on monta reseptiä, josta hänkin pitää. Sain jo alustavan siunauksen kirjan ostolle! :) Mutta kokeillaan ensin arpaonnea, jos sen kanssa ei natsaa, niin sitten kirjakauppaan.

tiinamarjut kirjoitti...

Mä haluaisin kokeilla kykenenkö ihan itteeee aivan autenttisen ohjeesi avulla siihen lohi-avokado-wasabi-salaatin makusinfoniaan! :-)

Ida Männistö kirjoitti...

Rakastan keittokirjoja ja hyvää ruokaa. Blogisi on mahtava! Olisi ihanaa voittaa Safkaa että pääsisi kokeilemaan uusia reseptejä! :) Hyvää syksyn odotusta!

emma kirjoitti...

Olen kokkaillut täällä blogissa olleilla resepteillä useamman kerran ja ne ovat kaikki olleet superhyviä ja inspiroivia.
9-vuotias poikani on myös varsinainen kulinaristi, hän innostuu valtavasti hyvistä ruokakuvista ja viime aikoina on syntynyt myös halu kokeilla reseptejä (joista löytyy herkullinen kuva :) ). Voisin vaikka vannoa, että kirjanne olisi mitä loistavin tämän orastavan yhteisen harrastuksen ylläpitämiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Haluan elämääni miehen joka laittaisi minulle ruokaa! Hän laittaisi minulle ruokaa joko mun tai hänen luonaan. Laittaisimme yhdessä ruokaa. Nauttisimme hyvästä ruuasta.

LUOTAN siihen että tämä kirja tekisi taikoja jotenkin, siis saisi minut väreilemään sellaista valoa että vetäisin magneetin lailla tuollaisen miehen! :)

= Kokkailisin kirjasta herkkuruokia jotka ravitsisivat sisäisesti ja ulkoiseen olemukseen kaunistaen mua entisestään :D

Olen elämäni passannut toisia ja huolehtinut ruuat pöytään, eikä minulle ole kokattu ruokaa miehen käsin koskaan. Nyt eronneena ja vapaana miettimään mitä minä haluan, haluan kokkaavan miehen! Vastavuoroisuuden saaminen ihmissuhteisiin alkakoon tästä oivalluksesta!

terkuin Roosa

Meri kirjoitti...

Safkaa sopisi keittiööni täydellisesti, sillä sen kanssa ei tässä huushollissa kilpailisi muut opukset kuin Hyvää Pataa kotitalouden taitokirja, eli yläasteen aikainen köksän kirjani. Viime aikoina (lue: ikinä) mieleni ei ole juurikaan halajanut mehukeittoa tai seitivuokaa vaan Parempaa arkiruokaa, joten olen vakaasti päättänyt tarvitsevani kirjasi. Kävinkin sitä suomalaisessa jo hipelöimässä, mutta muistin jossain muualla sen olevan muutaman euron edullisempi niin jätin ostopäätöksen muhimaan.

Sen lisäksi, että ruokavalioni kaipaa piristystä myös parisuhteeni voisi sitä tarvita. Ehdotinkin taannoin miehelleni, että voisimme ainaisen telkkarin katsomisen lisäksi alkaa yhdessä kokkailemaan ja voisimme aloittaa harrastuksen ostamalla jonkin hyvän keittokirjan (mulla oli toki jo takaa-ajatus siitä mikä kirja se voisi olla) jonka reseptejä sitten yhdessä rupeisimme järjestelmällisesti testailemaan. Tässä siis muutama hyvä syy, toki käyn kirjasi sitten ostamassa rahalla, jollei nyt tärppää :) ihanaa syksyä Hanna! t:Meri

Anonyymi kirjoitti...

Paljon hyvää olen kuullut kirjastanne - onneksi olkoon! Yksin asuessa kokkailu tuntuu välillä (=usein) turhauttavalta ja siksi usein jää tekemättä. Kirjan, jos saisin olisi PAKKO kokkailla. Taitaisin jopa kutsua kaverit kylään niitä nauttimaan. Jaettu ilo, paras ilo ;)
-Riikka

Veera kirjoitti...

Se
Arjenkin
Fiiniksi
Kääntäisi
Apetta
Ahmiessamme!

Anonyymi kirjoitti...

Safkaa.

Olen armoitettu lukijasi ja teen töitä markkinoinnin parissa. Kolleegani tekevät graafista suunnittelua ja meillä on käsissä monta ruokaan liittyvää asiakasta ja suunnitteluprokkista. Kuinka vaikeaa onkaan ollut vihkiä laskija- ja surffipoikia ruoan maailmaan? Olen linkittänyt heille blogisi ja haluaisin tuoda kirjasi kahvipöytäämme. "Pojjaat, tästä voitte katsoa millaista ruokakulttuuri tänä päivänä on?"
Lopuksi ottaisin ja kokkaisin parhaan reseptin:)

Visuaalista tartuntapintaa Safkasta

Anonyymi kirjoitti...

Miksi minun pitäisi saada Safkaa kirja? -Sen verta tiiviisti olen seurannut blogisi kautta kirjan vaiheita, että minut pitää palkita kiinnostuksesta.

-muru

Mi kirjoitti...

Pidän paljon leivonnasta ja ruoanlaitosta, mutta kirjahylly osoittaa tyhjyyttään ruokakirjojen osalta. Reseptit löytyvät käsin kirjoitettuina tai printattuina, mutta uusiin makumaailmoihin olisi ihana löytää inspiraatiota selailemalla fyysisiä sivuja, ei vain internetin ruokamaailmaa.

Hickersby kirjoitti...

Mä haluan kanssa tehdä sitä kuuluisaa avocadopastaa!

Nårppa kirjoitti...

Intohimoiset keittiösuharit kaipaavat kokoelmiinsa yhden täydellisen keittokirjan. Ihan kaikkea emme ole keittiössämme ehtineet testata, "Safkaa" toisi meille lisää haasteita ja ideoita.

Epätoivoisia kokkailujamme täällä: http://purerreal.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Olen niiiiiin kyllästynyt tavalliseen kotiruokaan ja harvoihin gourmethetkiin (oi niitä lapsettomia aikoja!) että Safkaa olisi taivaanlahja! Ja kyllä, se avocadopasta :) ah.

Kiitos upeasta blogista ja hyvää jatkoa!

MS

Anonyymi kirjoitti...

Seuraan todella vähän blogeja, mutta sinun blogiisi olen jäänyt koukkuun (varsinkin, kun ryhdyit painottamaan ruokalinjaa, ja muotijutut jäivät vähemmälle). Blogisi ja reseptisi ovat raikas tuulahdus, sopivan hienostuneita, aina positiiviseen sävyyn. Olisin iloinen saadessani kirjasi arkikäyttöön Belgian kotiini (osoite löytyy myös Suomesta), ettei tarvitsisi aina surffata netissä! Onnea joka tapauksessa uuden kirjan johdosta! Yst. terv. Helly

Mia kirjoitti...

Heipsan Hanna!

Olen seuraillut blogiasi jo hyvän tovin eli siis vuosia. Muistan kuin eilisen päivän, kun löysin blogisi joskus ennen muinoin, blogi taisi tuolloin kantaa vielä nimeä 2chic ja rakastuin siihen koko 15-vuotiaalla (kyllä!) sydämelläni. Muistan kuinka räkätin kirjoituksillesi hyperventiloinnista silloin kun talouspaperi loppuu yllättäen kesken ja ihastelin rentoa otettasi elämään. Sanomattakin selvää, että maailmamme olivat enemmän kuin kaukana toisistaan tuolloin, mutta koin silti jonkin sortin sielunsiskoutta näytön toisella puolella istuvaan pienen pojan äitiin. Kahlasin koko blogisi kertaistumalta läpi ja odotin aina innokkaana seuraavaa kirjoitustasi.

Vuosia on kerennyt vierähtämään tässä välissä yksi jos toinenkin, mutta mikään ei silti ole muuttunut - tarkistan edelleen joka päivä blogisi uuden kirjoituksen varalta ja koskaan en ole joutunut pettymään. Olet opettanut minulle hienoja asioita elämästä ja ruoasta.

Saan huomenna avaimet ensimmäiseen omaan kotiini, ja jos päätät antaa yhden kirjoista minulle, voin taata, että se saa kunniapaikan ihanasta keittiöstäni ja kaupan päälle vielä aimo annoksen rakkautta.

Kiitos Hanna, olet uskomaton nainen!

Myy / Nutturapää kirjoitti...

Mies on uhannut tehdä exceliin listan hyvistä perusruuista niitä päiviä varten, kun "mitä me syödään?" -kysymykseen ei löydy vastausta. Mun mielestä teidän kirja olisi paljon parempi hankinta niitä päiviä varten.. ;)

nm kirjoitti...

En uskalla soveltaa keittiössä, sillä lopputuloksena on aina jotain epäilyttävää. Arkiruoan tekeminen tuottaa siksi usein päänvaivaa. Tuntuu, että teen aina niitä muutamaa ruokaa, jotka jo osaan. Kaipaisin vaihtelua ja uusia vinkkejä arkiruoan tekoon.

Anonyymi kirjoitti...

Nuorena tumpelona tarjosin puolisolle lounaaksi muikkukeittoa. Mies katsoi lautastaan ja totesi silakkaa olevan. Joululahjaksi tuli keittokirja Hyvä Kokki, jossa 3000 parasta ruokaohjetta. Päätin avata kirjan summassa ja tarjota perheelle avautuvan sivun ohjeella aterian. Sivu 18 vesivelli. Meillä syötiin vesivelliä.
Olen hankkimassa Safkaa, sillä arpaonni ei ole minun lajini. Sitten taas avataan kirja ja katsotaan mitä tuleman pitää.
Terveisin
Wanha Rouva

Iida kirjoitti...

Meillä rakastetaan ruoanlaittoa! Ollaan kokeiltu - ja hyviksi havaittu - jo monet reseptisi, mm. Lindströmin pihvit (namnamnam!), chilipähkinät (erityisesti miehen suosikki), varhaiskaalisalaatti ja kala paistetaan nykyään aina ohjeesi mukaan (kertaakaan ei olla epäonnistuttu!).
Mies on täyttänyt kirjahyllymme keittokirjoilla ja pari kuukautta sitten pidin hänelle hirveän saarnan siitä, että yhtään keittokirjaa ei enää talouteemme hankita, edellisissäkin riittää vielä tutkittavaa. Mies on malttanut pitää näppinsä kurissa kirjakaupoissa, MUTTA mites kävikään, tässä on keittokirja, jonka itse HALUAN ja TARVITSEN! Jos voittaisin sen arvonnassa, niin ei tarvitsisi kestää miehen vahingoniloa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi Hanna. Voi rakas rakas Hanna! Minä tarvitsen kirjanne. Haluan sen, mutta ennen kaikkea tarvitsen sitä. Olen viimeisen vuoden päivät elänyt sumussa, hukassa, normaalin elämän ulottumattomissa. Seurasin intensiivisesti kirjaprojektiasi, aloin kokeilemaan jakamiasi ruokia ja resepti reseptiltä tunsin pääseväni takaisin "elävien kirjoihin"- niin paljon ruuanlaitto toi nautintoa ja iloa elämään. Konkreettiset onnistumiset toivat pikku hiljaa takaisin uskon itseen, mielettömän hyvä ruoka sen sijaan koko päivän kestävän hyvä mielen- ei sitä turhaan sanota, että hyvä ruoka, parempi mieli. Safkaa-kirjan ilmestyttyä olen käynyt katsomassa, kurkistelemassa ja koskettelemassa, myönnettäköön että kotimatkalla on tullut vieritettyä myös muutama kyynel- kiitoksena, kunnioituksena, ilona, surujen muistelona. Sinä ja Safkaa, te pääsisitte arvoisellenne paikalle (eli suoraan keittiöön, arkeen ja jokaiseen päivään) pienessä opiskelijakodissa, ja ennen kaikkea sydämessä. Kokkipoikaystäväkin totesi, että vaikka hyllyssä pönöttää parikymmentä kokkikirjaa, Safkaa on ainoa, mitä ihminen tarvitsee.

-R

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin kirjan, koska aion sen joka tapauksessa hankkia. Nyt saisin sen omistuskirjoituksella! vau

Äitini kysyi että halauanko kirjan synttärilahjaksi ja sanoin että JOO! mutta nyt saankin pyörän enkä Safkaa!

Kolmas peruste on että kirjasta en hyötyisi itse minä vaan myös armas puolisoni, koska testaan tietty kaikki reseptit ja syötän ne sitten hälle ;)

Memmi kirjoitti...

Mieheni kaveri kuvittelee etten osaa kokata. Mieheni lisää tekemiini ruokiin yleensä kasan mausteita. Ne senkin.. Vieläpä saavat nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Koska pinaattilettusi, varhaiskaalisalaattisi ja pestosi ovat jo rantautuneet kotikeittiöömme. Uskoisin, että kirjassa on monta muuta ihanaa ja maukasta ohjetta, joiden avulla saan vaihtelua perheeni illallisiin!

Lotta

Anonyymi kirjoitti...

Mieheni sai aivoinfarktin 7.5.2011, jolloin koko elämämme perusta meni uusiksi. Hän oli aiemmin todella innokas kokkailemaan. Hän oli se innokkampi ja huolehti ruokapuolesta ja on nyt palailemassa lempiharrastuksensa eli kokkailun pariin ja haluaisin tällä kirjalla ilahduttaa häntä. Ja haluaisin kannustaa häntä kokeilemaan rajojaan, kokeilemaan uusia reseptejä ja juttuja. Sillä elämähän on melkoinen seikkailu. Eikös vaan? Koskaan et voi tietää mitä vastaan tulee seuraavan nurkan takaa.

irmeliina(at)netikka.fi

J/Soupz kirjoitti...

Tämän kirjan todella haluaisin, sillä olen huomannut jo blogista monenlaisia kiintoisia reseptejä ja visuaalisia valokuvia. Mutta konkreettisena kirjana tämä olisi jotain parempaa, tarttua tähän vaikka kun ukkostaisi ja sade ropisisi ikkunaan. Lukea tarinoitasi ja katsella kauniita kuvia ja miettiä mitä vaikka huomenna söisi! Oi että, en malttaisi päästä näkemään miltä kirjasi näyttää sisältä!

Minna Kedolta kirjoitti...

Koska olen 24 enkä osaa tehdä ruokaa. Leipominen onnistuu ja se näkyykin vyötäröllä, mutta normaalin arkiruuan tekeminen on jotain mihin en ole tähän mennessä pystynyt/osannut enkä jaksanut keskittyä. Toivoisin kirjastanne siihen apua, sillä näin miten Natakin oli siitä jelppiä saanut, enkä ole tätäkään neitiä keittiön kuningattareksi kutsumassa. Ja koska sharing is caring.

Anni K kirjoitti...

Asuin vuoden 18-neliöisessä uunittomassa opiskelijayksiössä ja sanotaanko että siellä kokkaaminen oli haastavaa. Nyt kuitenkin muutin uuteen, kauniiseen asuntoon jossa on myös uuni. Palan innosta päästä kokeilemaan uusia reseptejä, nyt kun välineet ja tilat ovat vihdoin suotuisat! Enää puuttuu ne reseptit ja tätä aukkoa paikkaamaan tarvitsen ehdottomasti Safkaa kirjan! Kirjan ohjeet pääsisivät takuulla heti sivuilta hellalle. Lupaan!

pippa kirjoitti...

Koko alkuvuoden olen tehnyt töitä kuin pieni eläin, enkä ole päässyt kokkaamaan aamuvoileipiä enempää. On eletty valmisruualla (yök), korttelikuppiloiden ja kebabbiloiden antimilla. Nyt, kun loppuunstressaantuneena otin ja irtisanouduin, ensimmäinen ajatus on "KEITTIÖÖN!" Kaikki keittiövälineet poltteleva näpeissä, mutta en tiedä mitä lähtisin kokeilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mä rakastan ruokaa ja keittokirjoja - parempia kuin muotilehdet.

-Sillis

Anonyymi kirjoitti...

Olen liian köyhä hankkimaan kirjaa. Saan sen käsiini, kunhan muutaman vuoden jonottelen kotipaikkakunnan (Rovaniemen) kirjaston varausjonossa. Olen 33-vuotias ikuinen opiskelija. Opintotuella ei kalliita kirjoja ostella. Pikku hiljaa haaveissa siintelee ansiotulot ja sen myötä mahdollisesti myös kulinaarisemmat harrastukset. En tunne vielä sinua, enkä myöskään suhdettasi ruokaan tai tapaasi kokata. Mutta aikeissa on laajentaa tietämystäni ylipäätään ruoanlaiton parissa tulevina vuosina. Sattumalta eksyin blogiisi toisen blogin kautta!
-Virkku-

Linda kirjoitti...

Oi, tätä arvontaa olin salaisesti hieman odottanut!
Haluaisin voittaa tämän kirjan, jotta voisin antaa sen yllätyslahjana kokkaustaidottomalle poikaystävälleni. Tällä hetkellä yhteiset ateriamme ovat lähnnä minun valmistamiani (aamiaista ja iltapalaa lukuunottamatta). Nautin itse ruuanlaitosta ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä, mutta viime aikoina kaiken kiireen keskellä inspiraatio on ollut hieman kadoksissa. Mies auttaa usein innokkaasti keittiössä, mutta minä "joudun" kuitenkin kantamaan päävastuun ja välillä ruuanlaitto tuntuukin hieman velvollisuudelta. Mies on itse todennut, että olisi kiva osata kokata kunnolla, mutta alkuunpääsy tuntuu vaikealta. Tästä syystä haluaisinkin lahjoittaa hänelle kunnon perusteoksen, jossa olisi selkeät ja helpot ohjeet herkulliselle ruualle. Mies pitää visuaalisesti hienoista asioista, ja senkin takia uskon, että kaunis kirjanne toimisi hyvänä kipinänä ruuanlaiton harjoittelussa. Toivon myös, että itsenäisen harjoittelun lisäksi voisimme yhdessä (minä, poikaystävä ja Safkaa-teos)tutustua ruuanlaitoin saloihin ja uusiin makuelämyksiin. Eli tiivistetysti tavoitteena on saada mies ainakin välillä kauhan varteen ja ihanaa ruokaa minun lautaselleni.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Työskentelen sosiaalialalla ohjaajana ja käyttäisin kirjaasi töissä tehdessäni ruokaa asiakkaideni kanssa. Olisi hienoa, kun saisimme yhdessä kokeilla vaihtoehtoisia reseptejä ja tehdä maukasta, mutta myös terveellistä ruokaa yhdessä! Kiitos jo etukäteen:)

- Kuntouttavan työtoiminnan työvalmentaja -

Astrid kirjoitti...

Ai mahtavaa, että kirja tuli arvontaan! Meillä tehdään ruokaa kunnollisista perusraaka-aineista mahdollisimman säästeliäästi. Tämä ei kuitenkaan poissulje, etteikö safka sais olla hyvää:) haluaisin, että jokainen ruokahetki nostaisi perheemme hetkeksi arjen yläpuolelle ja opettaisi pikkutyttäriämme nauttimaan suupaloistaan. Haluaisin kirjanne keittiöömme, sillä olen ymmärtänyt, että se on Asiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Blogistasi olen saanut monta hyvää kokkausideaa, olisi luksusta saada käsiinsä kirja josta ammentaa lisää näitä ideoita.

Resepteissäsi parhautta on niiden aineiden aitous ja meiningin maanläheisyys. Yhdistelet makuja uuteen twistiin. Keho kiittää terveellisestä ravinnosta ja silmät laulaa hallelujaa.

Kiitos kunnon työstä.
terveisin
paimentyttö

Ailisofia kirjoitti...

Olen seurannut kirjasi matkaa ensimmäisistä blogissa ääneen lausutuista ajatuksista valmiiksi kirjaksi. Ihailen luovuuttasi ja lujaa uskoasi tekemiseen. Ja lopputulos, oi miten upea!
Jonain päivänä minäkin saan aikaan jotain tuollaista! :)

Olen käynyt hypistelemässä kirjaa kirjakaupassa kerran jos toisenkin. Tällä hetkellä elän kuitenkin opiskelijaelämäni rippeitä ja olen ihan järkyttävässä rahapulassa, eli ylimääräisiä kymppejä ei voi kirjoihin laittaa vielä muutamiin kuukausiin. Haaveilen siitä päivästä kun joskus saan töitä ja pääsen kokkaamaan itselleni ja poikaystävälleni ihania juttuja kunnollisista raaka-aineista! Ja sen ajatuksen voimin jaksaakin vähän paremmin loputtomat kaurapuuropäivät gradun pakerruksen parissa :)

Anonyymi kirjoitti...

En osallistu arvontaan, mutta haluan kiittää kirjasta. Ostin sen toissapäivänä ja tähän mennessä on kolme reseptiä testattu menestyksekkäästi, pinaattilettujen ainekset odottavat kaapissa sunnuntailounasta.

Pidän kovasti asenteestanne. Esimerkkinä kehotus nauttia arvokas kala hyvässä seurassa, siis yksin.

Ja olihan se avokadoresepti virkistävä poikkeus pastamaailmassa!

Maria

Anonyymi kirjoitti...

Valinnasta tulee varmasti hyvin vaikea, täällä on niin monta hyvää syytä saada kirjanne. Itse toivoisin saavani kirjanne koska, olen väsynyt tekemään ruokaa niin että, se tuntuu kelpaavan vain kuorrutuksella majoneesia. Aalto

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

En edes muista, milloin eksyin blogiisi - mutta sen muistan, että hurmaannuin resepteistä, kuvista ja teksteistä heti :) kiitos siis kauniista ja aidosta blogista.

Omalla kohdalla rakkaus ruokaa alkoi hiljalleen vuosien kuluessa ja on syventynyt kokoajan - tällä hetkellä se on kaikista rakkain harrastus. Ja onneksi yksi kaveri on ihan samanlainen (oltiin mm. yhdessä taste of helsingissä ja aina kun nähdään, puhutaan ruuasta tai johonkin siihen liittyvästä ehkä 2/3 ajasta, mut sellaista se on!) Ja poikaystävä, joka on itsekin alkanut innostua ruuanlaitosta enemmän (se teki meille mm. creme bruleet!) ja ei enää kovin suuresti ihmettele, kuinka saatan innostua jostain sellaisesta asiasta, kuin ihanan punaisista tomaateista tai täydellisestä avokadosta niin hirveän paljon.

Ja sitten.. Mulla oli loppukesästä suunnitelmana ostaa kolme ruokakirjaa. Ja sitten aloin miettiä, että voinko laittaa niihin yhteensä yli sata euroa - netti kun on täynnä ruokablogeja ja niitä tulee luettua päivittäin, keittokirjojakin on jonkun verran ja laatikoissa on iso kasa joko lehdistä revittyjä tai käsin kirjoitettuja ohjeita.. Vaan sitten päätin ne tilata ja heti kun sain kirjat käsiini, niin voi sitä riemua! Aglio&olion luin yhdessä illassa, Olivian täydellinen ohje on ihana ja Vegestan-kirja on hirveän inspiroiva kaikin puolin. Ja sitten tajusin saman asian, kuin niin monesti aikaisemminkin: onni on lukea ihanaa kirjaa, liittyi se sitten ruokaan tai ei.

Safkaa-kirja tulee joka tapauksessa pian kaunistamaan kirjahyllyä ja keittiötä resepteineen - kävi tässä miten kävi :)

Ihanaa syksyä teidän perheelle!

- Tiia

morgue kirjoitti...

Kädet pese edellä, saippualla ja vedellä
Aikaa itsellesi suo, kun sä astut pöydän luo
Älä ahmi, tyynnä syö
Huolta vaatii joka työ
Ruoalla ällös revi suuta, ei se lautaselta muuta
Pala suuhun sopiva, pistä, pure tarmolla et on ihka hieno se, sitten vasta nielaise
Jos juot joka palalle, puremistas haittaa se
Syötyäs juo viimeiseksi, suun ja kaulan huuhteheksi

Olen kuullut tästä kirjasta paljon suosituksia ja haluaisin viimein päästä itsekin kokeilemaan paria mieleeni painunutta reseptiä..! :) Myös perheeni varmasti hyppisi riemusta kun saisi vaihtelua keittiön keitoksiin, välillä kaipaisi apua että saisi uutta makua ja elämystä arkisiin ruokiin.

Kiitos ja kaunista syksyä!

koivunensuvi@gmail.com

Anna kirjoitti...

Kirjahyllystä puuttuu Safkaa!

tiiti66 kirjoitti...

Pitkään naimisissa olleena olisipa mukava testata saisiko oma mies kunnon ohjeilla aikaiseksi avokadopastaa JA notkahtaisivatko polvet ... Anopin täyspalvelusta avioliittoon siirtynyt mies ei liiton alkuaikoina osannut keittää edes kananmunia. Tahto oppia ja opetella on ollut kova; voisikohan tämän kirjan reseptit ja erityisesti tuo avokadopasta toimia ns. valmistujaislahjana puolin ja toisin.

Anonyymi kirjoitti...

Oi joi joi, mukana pliide!

Ai miksikö opus meille? Koska mies osaa tehdä makkarasoppaa ja liha-makaronilaatikkoa. Olisi kiva, jos se opettelisi jotain muitakin ruokalajeja!

T. I May Say

Anonyymi kirjoitti...

Poikaystäväni, joka on minua innostanut ruuanlaittoon ja leipomiseen ensitreffeistämme lähtien, lähtee kohta opiskelijavaihtoon toiselle puolelle maailmaa. Safkaa-kirjan avulla voisin kokkailla syksyn ja talven pimeinä iltoina ja näin pitää ikävän loitolla. Olen innokas ruokablogien seuraaja, ja kirjahyllystäni ei yksinkertaisesti löydy ruokakirjoja. Safkaa-keittokirjakirja saisikin kunniapaikan hellan viereiseltä hyllyltä!

A-lotta

marjukkaK kirjoitti...

Haluaisin hyvän keittokirjan, koska olen juuri saanut kokkaamisinnostuksen ja haluan opetella paljon lisää! Minulla on muutama vanha keittokirja, mutta kaipaisin nyt jotain uutta näkökulmaa ja uusia ideoita opetteluun. Toivottavasti onnis siis potkaisee! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kesän aikana ei ole tullut paljonkaan kokkailtua, koska kotona on ehtinyt olla niin vähän. Nyt syksyn tullen, kun arki alkaa ja elämä rauhoittuu, kaipaisin uutta inspistä kokkailuun pimenevien iltojen iloksi. Kirjakaupassa selailun ja ihastelun perusteella Safkaa toisi takuuvarmasti juuri niitä kaivattuja uusia ideoita vähän mielenkiintoisempaan arkiruokaan. :)

Emmi

Mari kirjoitti...

Pian 3-vuotias poikani on aivan mahdottoman innokas kokkaaja, ja hänestä onkin jo iso apua arjen ruokarumbassa! Antaisin kirjanne hänelle lokakuussa synttärilahjaksi ja toivoisin, että se edesauttaisi pikkumiehen matkaan henkilökohtaiseksi Junior Masterchefiksemme ;-)

Elina kirjoitti...

Onnea tuoreesta kirjasta! :) Safkaa- kirjan tulisi matkata keittiööni, koska olen vasta parisen vuotta alkanut laittaa hyvää ruokaa itselleni ja ohjeita olen mm. saanut tämän blogin kautta. Mikäli kirja sisältää yhtä hienoja reseptejä (näin uskon), on se juuri kirja minulle, joka tarvitsee inspiraatiota miksi tarttua kattilan varteen :) Ihanaa syksyn jatkoa Suomeen! :)

Elina kirjoitti...

Kirjan pitäisi matkata minun keittiööni, koska olen vasta hiljattain innostunut ruoanlaittamisesta. Tämä blogi on toiminut yhtenä inspiraation lähteenä. Piti näemmä elää lähes kolmekymppiseksi, ennen kuin ruoka ja sen valmistus alkoi kiinnostaa. Safkaa toimisi siis lisäinnostuksena uuden harrastukseni parissa.

Anonyymi kirjoitti...

Koska olisin otollinen käännytettävä :-)

puolukka kirjoitti...

Minä olen meidän perheen pääasiallinen kokki. Mies arvostaa ja auttaa usein pilkkomisessa ym. mutta harvoin ryhtyy itse omatoimisesti kokkailemaan. Innostukseni kautta hänkin on kuitenkin kiinnostunut hyvästä ruuasta. Opiskeluaikojen roiskeläpistä on tultu jo pitkä matka (hän tekee mm. ihan parasta munakokkelia sunnuntaiaamuisin). Hyvä, inspiroiva ja sopivan helppoja reseptejä sisältävä keittokirja antaisi orastavalle innokkuudelle kunnon lisäpotkun. Jos voitan, annan kirjan siis miehelleni ja toivon, että sitä kautta pääsen osaltani nauttimaan kirjan resepteistä ;D.

kuopijo kirjoitti...

Olen testannut reseptejäsi tiuhaan ja huomannut palaavani niihin ehkä sitäkin useammin. Etenkin pinaattilettujen ohje on kerännyt kiitosta ja uusintapyytöjä. Muiden blogien kehujen perusteella uskon siinä olevan ainesta keittokirjahyllyn kulmakiveksi!

Liisa kirjoitti...

Tarvitsen hyvän keittokirjan, koska minusta on tullut äiti. Se tapahtui 5,5 kuukautta sitten. Tähän saakka olen syönyt sitä mitä ennenkin (eli mitä sattuu) ja lapsi on nauttinut rintamaitoa. Nyt kiinteiden aloitus häämöttää ja sen myötä pikku hiljaa oikeaan ruokaan siirtyminen. Viimeksi tänään haahuilimme mieheni kanssa marketissa miettien, mitä tekisimme tänään ruuaksi. (Ostimme grillimakkaroita ja parsakaalen, ne menevät kohta grilliin.) Tarvitsisin siis kipeästi käsieni ulottuville kovakantisen neuvonantajan, joka opastaisi tästä toistaitoisesta keittiöurposta äidin, joka tekee parempaa ruokaa kuin einestehtaan Ritva.

Suvi kirjoitti...

Meillä on kirjahylly täynnä leivonta- ja kakkukirjoja mutta oikeita ruokakirjoja ei ole yhtään. Tai no nyt valehtelin. On kaksi. Ne ovat hempeillä omistuskirjoituksilla annettu aviomiehelleni hänen entisiltä tyttöystäviltään! Olisi kivaa jos ja kun minä hoidan meillä tuon leivontapuolen, niin mieheni voisi tehdä ruoat minulle ja pikkumuksuille jonkun muun kovakantisen avuilla, kuin ex-tyttöystävien karmalla sinetöityjä teoksia seuraten. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin jo lähes kulttimaineen saanutta ;) avokadopastaa ja tahdon lisää reseptejä! Olisi myös oikein miellyttävää nähdä kirjan visuaalinen ilme.

Terveisin, Elise

Elding kirjoitti...

Tarvitsen ehdottomasti vaihtelua yksipuoliseen ruokavalikoimaani :)

Anonyymi kirjoitti...

Tällaista keittokirjaa olen odottanut! Haluaisin kirjan omistuskirjoituksella, mutta jos arpaonni ei suosi niin hankin omani kirjakaupasta. Vaikka opiskelijabudjetilla tekee tiukkaa, on kirja hintansa väärti!

-Doris

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtelua, uusia ideoita ruuanlaittoon :) Enkä omista yläasteen kotitalouskirjan lisäksi yhtään keittokirjaa...

-Heljuska

nanni82@luukku.com

Sanna kirjoitti...

Noh, täältä pesee: PELKÄSTÄÄN jumalaisen lohisalaatin ohjeen takia. Ja vähän myös avocadopastan. Ja kaalisalaatin. Niin, ja ainut keittokirjani on Aglio&Olio, jonka seuraan kirjanne sopii myös kirjakaupan mielestä. Niin minunkin :)

t kirjoitti...

Asuessani New Yorkissa ja omaa blogia pitäessäni äitini uteli lukemiani blogeja. Sitten kesälomalla nautittiin lohisalaatit Raflassa ja juttu jatkui.
Nyt, puolitoista vuotta myöhemmin äitini kertoi tehneensä kaalisalaattia. Kyselin ihmeissäni, mistä ihmeestä moista keksit. No, Chiclingistä.
Äiti nyt ei hmm... ehkä hirveesti seuraa blogeja, mutta näköjään jonkin verran.
Oispa aika maukasta laittaa joulupakettiin äidille tää kirja (itselle ostin jo, auts...itsekäs tytär).

Tiina kirjoitti...

Koska seuraavaan blogissa oli tarkoitus esitellä lempikeittokirjani ja tämä saattaisi hyvinkin olla yksi niistä.

Anonyymi kirjoitti...

Voih, mistä aloittaisin? Olen testannut reseptejäsi ja monesti ilahtunut ja muita ilahduttanut uusilla tuulilla keittiön tuotoksilla.
Kotiäidin varoilla priorisointi rajaa valitettavasti monet kirjaostokset pois ostoslistalta, vaikka niitä mieli miten halajaisikin.
Itse voin etsiä reseptejä netistäkin, mutta lapsen kanssa olisi kiva selailla kirjaa, jotta voisimme yhdessä valita, mitä herkkua tällä kertaa kokattaisiin.

Jännittää!

Marja

Tessa kirjoitti...

Tarvitsen keittokirjan, koska
a) asumme liian kaukana, jotta
pääsisimme nauttimaan
säännöllisesti ravintolanne
herkuista.
b)pienten lasten ruokkiminen
heille mieluisalla syötävällä
on iso haaste.

Anonyymi kirjoitti...

Olen odottanut keittokirjaasi siitä lähtien, kun paljastit sellaisen tekeväsi. Teen usein ruokaa resepteilläsi ja ne ruoat ovat onnistuneet aina. Kävin kesällä malttamattomana jo kysymässä, milloin kirjasi tulee kauppojen hyllylle. Tämä on ihan oikeasti ensimmäinen keittokirja, jota olen näin malttamattomasti odottanut. Ostan sen kyllä varmuudella hyllyyni, jos en nyt sitä itselleni voita. Kiitos, että olet olemassa!
t. Anne

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin saada Safkaa-kirjan, koska se ei vain näytä hyvältä, vaan myös näyttää sisältävän paljon hyvää. Olen aito Chicling-fani, pidän kirjoitustavastasi, elämänasenteestasi, tyylistäsi ja positiivisuudestasi. Täytän pian 28 vuotta ja koen vihdoin olevani matkalla omaksi itsekseni. Valmistaisin Safkaa-herkkuja seuraavilla treffeilläni, koska Se Joku on sekä seurani että safkani ansainnut.

Sisko

Anonyymi kirjoitti...

No siis tämä teoshan vain kuuluu jokaisen kokkailevan kirjahyllyyn, vähän niin kuin raamattu jokaisen vihillä kirkossa käyneen.

-Kikkakoo-

Ps. Itse olen mennyt naimisiin maistraatissa, joten kirjahyllyssä on tilaa;)

Iduu kirjoitti...

Muutin juuri pienestä maalaiskaupungista 140km päästä The Cityyn, Helsinkiin. Halkean innostuksesta ja rakastan 13,4 neliön (!) soluhuonettani (!!) juuri yhtä paljon kuin hyvää ruokaa ja kokkailua, mutta yksi asia minua murehduttaa; jätin lempiruokaopukseni vanhaan kotiin, enkä ole vielä päässyt testaamaan - en sano järkyttävän pientä vaan - kompaktia keittiötämme kunnolla. En halua uusien olosuhteiden tukahduttavan kokkailuintoa. Kaipaisin konkreettisia ja koukuttavia reseptejä ja uskoisin että Safka hoitaisi homman kotiin. Sille (ja hyville perusruoka-aineille) on tosin jo puristettu lovi kuukausibudjetistakin!
Paremman opiskelijaruuan puolesta ;)

Tinski kirjoitti...

Minun sukupuuni ruoanlaiton suhteen on sellainen katastrofiainesten pajukko, että on suoranainen ihme, että olen yhä hengissä ja kannan jopa paria ylimääräistä kiloa! Kateuden karvas pala nousee kurkkuuni, kun ystävät mainostavat, ettei mikään voita isoäidin lihapullia tai omenapiirakkka: oma mummoni nakkeli perunat kuorineen jauhelihakastikkeen sekaan ja viimeksi auttaessani häntä keittiökaappien pesussa, löysin italialaisia makuja dippikastikemausteseoksen muodossa vuodelta -96. Isäni ei saanut äidiltään sen parempaa oppia vaan ruokana oli usein paistiperunoita ja kulinarismin suurvoitto hookoo plöö. Edelleen isä hokee, ettei makaroni ole ruokaa ja ravintolassa varmistaa jo ennen pöytään ohjausta, että saahan teiltä keitettyjä perunia? Teini-Tiina ei istunut koskaan toimettomana kouluruokassa vaan oli kenties ainoa, joka söi hyvällä ruokahalulla kaiken, mitä tarjottiin. Myöhemmin emme asuneet enää isän kanssa kahden vaan taloon muutti tuleva äitipuoleni. Sitähän melkein saattoi olla innoissaan, että jes! nyt jotain muuta ruokaa vaan ei. Kovin rakas, mutta auttamattoman hajamielinen kodin hengetär piti suurista linjoista eikä ollut kovin pikkutarkka esim. siitä, tuliko keittoon kasviksia tai mausteita. Makaronilaatikosta uusi äiti unohdi kerran jauhelihan.

Onkin jännittävää, että näiltä (kamalan pahan makuisilta) eväiltä olen ponnistanut ja silti olen - suonette kehuni, olen sen ansainnut! - perin kelpo kokki! Viikonloppuisin katan pöydän kotonani sisällä tai terassilla. Värikkäitä astioita, hauskoja servettejä, hyvää musiikkia ja rakkaudella ja kiireettä valmistettua ruokaa. Pöydän äärellä ystävä, tuttava, kadun mies tai naapuri, onko tuon nyt niin väliä! Kunhan mausteet on muistettu eikä kastikkeen seasta löydy vielä hieman mullalta maistuvia perunIA...

Minä kirjoitti...

Olet yksi innoittajistani. Se, että saat jotain näinkin konkreettista tehtyä - KIRJA - on hieno, käsinhypisteltävä todiste lahjakkuudesta ja taidoista, joita itsekin tavoittelen. Kiitos esimerkistäsi :)

Tiitu kirjoitti...

Olen etsinyt sellaista keittokirjaa, josta voisin kokeilla tehdä kaikki reseptit (vähän niin kuin Julie & Julia -leffassa paitsi ilman blogia). Tämä kuulostaa just sellaiselta.

Mustaleski kirjoitti...

Tuore aviomieheni väittää, että en tee kotonamme ruokaa. Saattaa olla oikeassa. Polttareissani yksi etapeista oli kuhakeittorasti, jossa sain opetella ammattikokin avustuksella perusarkiruoan tekemistä. Mieheni vaatimuksesta.

Osaan tehdä kyllä ruokaa, erittäin hyvinkin, mutta aina ei huvita. Ei jaksa. Arki on sananakin niin tylsä. Loihdin toistaan parempia, suussasulavia juhlaruokia, mutta arki jää useimmiten unholaan.

Safkaa, parempaa arkiruokaa. Kuin tehty minulle. Mieskin tulisi onnelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Se fiilis kun aukaisee uunituoreen keittokirjan ekan kerran...ja se tuoksu. Syötävän hyvää :)

minna.sillanpaa(at)netti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Nimim. Minna T.:
Olen käynyt silittelemässä ja kaihoisasti hypistelemässä Safkaa-teosta jo monta kertaa kirjakaupassa. Sen kaunis ulkomuoto ja herkkuohjeet viekoittelevat - lähetä, oi lähetä, se hyvää kotiin eli meille :)

hanna kirjoitti...

olen äärimmäisen huono seuraamaan reseptejä, koska ne tuntuvat aina jossain vaiheessa joko vajavaisilta tai liian runsailta. meillä on ehkä 5 keittokirjaa, joiden kivoja kuvia ja rumia taittoja välillä katselen, otan ehkä ideoita omaan sovelluskeittiöömme, mutta en ole koskaan, korostan KOSKAAN, valmistanut ruokalajia kokonaan annetun reseptin mukaan (siksi en myöskään leivo). kaali-dijonsalaattikin piti soveltaa lisäämällä sinne viinirypäleitä. avokadopastaankin piti lisätä extra-avokadot ja cashew-pähkinät.

tästä huolimatta mieheni aina ravintolassa arvostelee ruoan sen mukaan, olisinko minä tehnyt parempaa. ja vaikka soveltaminen on hyvästä, olisi ihanaa, aivan täydellistä löytää sellainen mielenhallinta, joka sallisi reseptien noudattamisen. luulen, että tämän kirjan, jos jonkun kohdalla se voisi onnistua.

ps. lisäksi ne monien kehumat pahvikannet kiinnostaa, mahtava valinta!

kissakehrääväinen kirjoitti...

Jos Safkaa matkaisi keittiööni, voisin viedä palan Helsinkiä Turkuun. Rakkaani muutti Turkuun juuri, rakas, joka harrasti Raflan arkilounaita kanssani.

Ja hei, pitäisihän jonkun muunkin tehdä Safkaa Turussa ihanan Eeva Kolun lisäksi, eikö?

FaerieS kirjoitti...

Kirja olisi täydellinen lisä keittokirja kokoelmaan, suomalaiset keittokirjat on aatelisia :)

Anonyymi kirjoitti...

koska se on niin upean näköinen! olisi sitäpaitsi ensimmäinen keittokirja aikuisiässä. tähän asti käyttänyt( vain )äidin ja isoäidin oppimia reseptejä. sekä yläasteen köksän keittokirjan. joka kyllä on ollut kovassa käytössä. arkisia reseptejä ja olen ymmärtänyt et safkaa ois vähän siihen suuntaan. haluan haluan kovasti!!!!!!!!!!! häls. emelie

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin antaa kirjan tyttöystävälleni jonka uniin sinä ja kirjanne olette tulleet. Viime yönä heräsin kun toinen pyöri peittoon sotkeutuneena ja luulin että hän näkee painajaista. Kysyin näitkö pahaa unta, vastaukseksi tuli "en, mulla on vaan kiire siivota kun hanna on tulossa meille kokkaamaan ja mua nolottaa kun mulla ei oo vielä sen kirjaa". Oli siinä naurussa pitelemistä kun toinen sit vaan käänti kylkeä ja jatkoi unia! Olisi huippua jos voisin yllättää tytttöystäväni antamalla kirjan hänelle, niin jos se ei sitten enää tulisi uniin :)

-Hannu

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 270   Uudempi› Uusin»