10.3.2011

Mainio makaronilaatikko


DSC03962


Jos joku väittää että makaronilaatikko on tylsä ruoka, on kyllä niin väärässä. Tässä mieheni versio kyseisestä klassikosta. Ei tarvita munamaitoja, eikä makaroneja keitetä. Simppeliä.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä 
400 g jauhelihaa (karitsa)
paketti pekonia
400 g kaltattuja tomaatteja pilkottuna
pussi täysjyvämakaronia
1 lasi viiniä
mustapippuria
timjamia
juustoa

Suikaloi pekoni ja paista se, ota pekoni pannusta. Heitä jäljelle jääneeseen rasvaan pilkotut sipulit, kuullota pannussa.
Lisää liha, ruskista. Tässä vaiheessa mukaan paistettu pekoni, mausteet, lasi viiniä ja pieni kiehautus. Lisää tomaatti, kiehauta taas koko setti.
Tarkista että seos maistuu tiiviiltä. Se saa olla melko suolaista, raaka makaroni tulee nappaamaan osuutensa uunissa - tasapaino löytyy siellä kun ne keskenään kinastelevat että kaikki saavat osansa pekonin suolasta.
Sekoita mukaan raa'at makaronit, laita koko komeus voideltuun vuokaan. Vuole päälle rasvaista juustoa jos kaapista löytyy.

200 asteiseen uuniin noin 35-40 minuutiksi. Katsele välillä uuniin, jos vuoka alkaa näyttää kuivalta, laita päälle folio ja lisää tilkka vettä mukaan.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Mums.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En pidä makaroonilaatikosta, jonka seassa on munamaitoa, joten tämä resepti vaikuttaa todella hyvältä. Keittämättömät makaroonit kuitenkin epäilyttävät. Pehmeneekö ne riittävästi uunissa?

-Liisa

Eeva kirjoitti...

Minä en ole oikein ikinä tajunnut, mikä siinä makaronilaatikossa on niin ihmeellistä. Se on makaronia ja jauhelihaa? Ilman edes kunnollista kastiketta...?

Mutta tällä ohjeella tulisi varmaan sellainen makaronilaatikko, jota minäkin söisin. Kiitos Hanna, taidanpa kokeilla tätä jonain päivänä :)

Vimps kirjoitti...

En ole koskaan tykännyt makaronilaatikosta, jossa on munamaitoa (versiosta, jossa munamaito on korvattu lihaliemellä ja sulatejuustolla, pidän kyllä), mutta tämä ohje vaikuttaa lupaavalta!

Pitääkin kokeilla.

Satunnainen kirjoitti...

Lasi viiniä:
punaista vai valkoista?

Hanna kirjoitti...

Liisa, minäkään en välitä jähmettyneestä munamaidosta, joten tämä toimii. Timjami tuo siihen ihanan sävyn, testaa toki!
Makaronbit kypsyvät kyllä, keittoaika kun on noin 8-10 minuuttia, uunissa saavat porista kuitenkin sen puoli tuntia ja yli. Viini ja tomaattien liemi riittävät nesteeksi, jollei niin lisää hiukka vettä.

Eeva, se on vähän väärinymmärretty ruoka. Kun sen tekee tällä reseptillä, siitä tulee vähän kuin itse tehty pitsa. Superruokaa. Muista laittaa miehellesi se punaruutuinen paita päälle jos valjastat hänet keittopuuhiin ;)

Vimps, kokeile kokeile! Tulethan kertomaan kuinka kävi!

Satunnainen, ei merkitystä. Tässä taisi olla punaista.

Carlina kirjoitti...

Löysin Agassin Open-kirjan tämän blogisi kautta. Mainitsen viimeisessä postauksessani; toivottavasti et pahastu :)
Tyylikäs blogi sinulla!

Hanna kirjoitti...

Hei, en tietenkään pahastu, mahtavaa jos muutkin saavat samanlaisen fiiliksen kirjasta kuin itse sain. Nyt tuntuu ettei mikän ole yhtä hyvää luettavaa, kovasti etsiskelen ja jätän kaikki kesken yöpöydälle.. huono tapa.

Hanna kirjoitti...

Kiitos vielä kehuista, Carlina. Hauskaa että minäkin löysin nyt sinun blogisi ;)

Anna kirjoitti...

Ihana kangas makaroonilaatikon alla! Löysin ihan samaa väriä jokunen vuosi sitten kirpputorilta ja ompelin sitä kietaisuhameen. Kyllä oli hauska täällä törmätä samaan kankaaseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä loodaa tänään heti tuplana ja niin hyvää oli, että myöskin innostuin syömään tuplana. Kiitos huippuohjeesta!

- Elma -

Hanna kirjoitti...

Haaveilijalle tiedoksi, liina on ystäväni kotoa, kun olimme heillä ulkoilemassa ja söimme kaikki yhdessä. Ihana se on, kyllä!

Elma ihanaa kuulla, jee! Tuo kuvan settikin taitaa olla tuplana.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Sun makaronilaatikko-ohjeesi toimii - testattiin viikonloppuna. Maut olivat kohdillaan ja makaroni pysyi sopivan napakkana, kun sen ei tässä ohjeessa tarvitse lillua liian paljossa nestemäärässä. Seuralaisetkin ihastuivat, äitini varsinkin, joka valmistaa yleensä makaronilaatikon sillä perinteisellä tavalla. T: Sirpa

Hanna kirjoitti...

Jipii Sirpa! Jos äidit hyväksyvät, ollaan oikeilla jäljillä ;)

Laura kirjoitti...

Kokeiltu on - toimii! Todella hyvää. Viininä kuiva valkkari; tulis punaisesta varmaan vielä parempaa. Kiitos ohjeesta!