11.4.2011

Lapsi kokkaa


DSC06729


Kaada kulhoon 4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä ja 2 rkl balsamiviinietikkaa ja sekoita. Lisää mustapippuria ja suolaa, purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
Sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Kuvan kulhossa punamangoldia ja pinaattia.


DSC06728


Ruoanlaiton ei tarvitse olla ruutuessun kanssa kaksin vietetty hetki, vaan parhaimmillaan se on koko perheen yhteinen harrastus ja intohimo.
Rakastan vihreää ja raikastan sillä melkein jokaisen aterian, kuten joku täältä muistaakin. Apukokki Gullichsen alkaa olla jo siinä vaiheessa kokkikouluaan, että salaatin teko hoituu häneltä maustamista myöden.

Hän pesee salaatin, linkoaa sen kuivaksi, nostaa kulhoon, maustaa makunsa mukaan, sekoittaa hellästi ja tarjoilee sen vanhemmilleen. Eikä itse edes maistele.

Hän kuorii kurkun, paloittelee sen kunnon palasiksi (suutuntuma olla pitää) ja järjestää riviin tarjoiluvadille. Ja syö kaiken itse.Kokkaatteko te lasten kanssa?

9 kommenttia:

maijanmaja kirjoitti...

Kokkaan juu ipanoiden kanssa. Joskus olisi kiva kokata ihan itsekseenkin. : ) Tulis vähemmän sotkua, ehkä. Joskus väsyn myös vuorojen jakamiseen ja monien sormien palamiselta ja veitsiltä valvomiseen. Mutta enimmän osan ajasta jaksan sitä, koska koen, että se on tärkeää. Meillä isoin tekee jo paremman salaatinkastikkeen kuin minä. Pahus.
Salaattilinkoa olen meinannut hankkia jo varmaan kaksi vuotta. En halua keittiöön enää yhtään turhaa ja kaappitilaa vievää laitetta. Hyvä kuulla, että ostos olisi kannattava. Suositteletko jotain merkkiä vai onkohan ne kaikki yhtä hyviä?

puolukka kirjoitti...

Salaattilinkosuosituksia minäkin tulin kyselemään. Ne kun ovat niin rumia ja isoja yleensä.

Hanna kirjoitti...

onhan se tärkeää, todella. mistä he muuten oppisivat ruoanlaittoa ja yhdessä olemista pöydän äärellä. keittiö on aina hallittu kaaos, ei se haittaa, onneksi on kaakelilattia ;)

Salaattilinko joka meillä on (ystävän suosituksesta hankittu) on stockalta. Zylizz on merkki, eikä se kauheasti tilaa vie. Pieni linko riittää hyvin, sillä salaatin voi lingota pienissä erissä. Meillä tuo asuu kuivauskaapissa, sille kun on käyttöä lähes joka pv.

Anonyymi kirjoitti...

ja jos ei pääse Stockalle, niin Tupperwarella on tosi hyvä, kirkkaan vihreä ja kestävä linko. Ollut mulla myös lähes päivittäisessä käytössä monta vuotta! Kokkaan itse lasten kanssa ja toukokuussa olen vanhimman tyttären (16 v.) kanssa menossa sushi-kurssille japanilaisen Norikon luo. Hiihtolomalla 3 pienintä (7, 10 ja 11 v.) olivat kolmen päivän kokkikurssilla paikallisessa ProAgriassa ja kivaa oli ollut! anja

Hanna kirjoitti...

Meillä kokataan 3-vuotiaan kanssa lähes joka päivä. "Äiti, miten voin olla avuksi? Voinko olla avuksi?" Eihän tuota pyyntöä voi olla huomioimatta :) Meillä kurkun palat ovat autonrenkaita ja pölykapseleita.

Anonyymi kirjoitti...

Me kokataan kaksivuotiaan kanssa vähintään kerran päivässä. Iloa! Ja haluan että hän oppii keittiön olevan kodin sydän.

Inni kirjoitti...

Minulla ei ole lapsia mutta kutsun mielelläni kummilapsia kokkailemaan. 10-vuotiaan kanssa teimme viimeksi pizzoja; vimmattua kaulintaa jauhot pöllyten, erittäin selektiivistä täyttämistä ja sitten maiskuttelimme tyytyväisinä tuotoksia. Yleensä työnjako on niin että lapset tekevät ja kummitäti kaivelee kaapeista tarvikkeita sekä katsoo sen perään että kaikki sormet ovat vielä terävien veitsien jäljiltä tallessa.

4-vuotiaan kanssa pidimme piparikekkerit, yritin arvioida pinnan pituuden ja tehdä taikinan sen kokoiseksi - hyvin onnistui kun pienensin annosta reilusti ja pääsimme varsin pian pipareiden raksutteluun.

Yhdessä tekeminen on kivaa!

Hanna kirjoitti...

Kiitos Anjalle vinkistä, vitsi toi sushikurssi kuulostaa hyvältä jutulta, pitäisi itsekin moiselle suunnata..

Hanna, sama täällä, kun edellinen prjoekti on saatettu loppuun hän kyselee jo seuraaava ja selvästi nauttii tekemisestä. Me myös siivotaan kimpassa, sekin on ihan helkkarin kivaa. Kuulostaa tylsältä mutta ei ole ;)


Aivan totta! Keittiö on kodin sydän!

No sehän on ihan huippua jos saat kokkailla kummilasten kanssa, ja he sinun kanssasi. ;)

silja kirjoitti...

Olen kokannut lapseni kanssa sillä mahtavalla seurauksella, että nyt hän 17-vuotias poika kokkaa ihan mahtavia ruokia itselleen ja kavereilleen ja joskus myös mamille. Hänellä on omia keittokirjoja ja hänestä on kehittynyt ihana ja oikeaa ruokaa arvostava kulinaristi.