17.5.2011

Jämäkokin pikalounas


DSC06629


Laita kuumalle pannulle voinokareen kanssa lusikallinen Sambal Oelek -chilitahnaa, pilko pala kesäkurpitsaa (poista lusikalla halkaistusta kesäkurpitsasta siemenet), pinjansiemeniä, kikherneitä ja ronskeja paloja chiliä ja paprikaa. Pyörittele hetki pannulla. Laita mukaan eiliseltä illalliselta jäänyt raakariisi ja lämmittele maltilla.
Kappas, kurkistaa sieltä muutama nuudelikin, sunnuntaisen wokin jämät.


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä on raakariisi? Meillä syödään täysjyväriisiä (paljon herkullisempaa kuin perusvalkoinen) ja kokeiluun on menossa punariisi.

Ihana lukea blogia jossa syödään hyvin ja usein. :)

maijanmaja kirjoitti...

Herkullisen näköinen lounas! Alkoi heti tehdä mieli, vaikka juuri söin. : ) Sen olen oppinut, että lapsille ei kannata puhua jämäruuista, se herättää turhia epäilyksiä..

Anonyymi kirjoitti...

niin, muakin jäi mietityttämään toi raakariisi?

- Leena

maijanmaja kirjoitti...

Eikös raakariisi ja täysjyväriisi ole sama asia? Hanna korjatkoon...

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihmeessä kesäkurpitsasta pitää poistaa siemenet...?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä! Ja kiitokset paketista, tuli perille tänne Hankoon. :)

jani.t kirjoitti...

http://differentstudio.blogspot.com/
käy katsastamassa

Hanna kirjoitti...

Ostan itse Stockalta superhyvää luomuriisiä, jossa todella lukee raakariisi. Jyvät eivät ole puikulamaisia, kuten perinteisessä valkoisessa riisissä, vaan ne ovat hiukan ohranjyvämäisiä. Akana on poistettu ja vitamiinit ja kivennäisaineet jäävät jäljelle, keittoaika on 40 minuuttia. Näitä riisilajeja taitaa olla esikypsennysajankin tiimoilta melkoisen paljon erilaisia, täysjyväriisi siis ajaa varmasti saman asian. Eri nimellä kulkee tämä meidän suosikki, laitan teille kuvan kun ostan seuraavan satsin, edellinen loppui juuri.


Kesäkurpitsasta (kuten myös kukusta ja muista kodan omaavista vihanneksista) poistan siemenet koska se tuo liikaa nestettä keitoksiin, setti pysyy kuivempana ja vihannes napakampana kun siemenet ottaa pois.

Hanna kirjoitti...

kukuista eli kurkuista ;)