13.7.2011

Nopea guacamoleDSC02872DSC02876DSC02881


Tämä ei ole perinteinen guacamole, vaan jotain hitusen pelkistetympää. Se vetää aina huomion itseensä kun sen asettaa ruokapöydälle. Itse nautimme sitä lisukkeena ihan kaiken kanssa, viimeksi paistoimme viipaloitua luomupossun kylkeä rapeaksi ja dippailimme niitä tahnaan. Täydelliset yhdessä.

Pilko mortteliin yksi kynsi valkosipulia ja pieni pätkä chiliä, lisää karkeaa suolaa ja tuoretta korianteria. Veivaa tahnaksi ja lisää joukkoon kypsä avokado, laadukasta oliiviöljyä sekä yhden limetin mehu.

Rakastuin tuohon kuvan mortteliin ikihyviksi. Se painaa monta kiloa ja toimii kuin unelma. Käytän sitä myös tarjoiluastiana, sen rujo olemus kun sopii loistavasti kallioiselle saarellemme.

Mortteli Chez Marius

5 kommenttia:

Inni kirjoitti...

Tätä aion ehdottomasti testata, kiitos. Hyvää lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ruokaohjeista. Kallioiset saaret ovat mahtavia. Kuvia mökistänne?

stellagee kirjoitti...

ihan paras asettelu – alan ehdottomasti soveltamaan samaa guacamolen valmistuksessa!

mutta mutta mortteli... olen etsinyt hyvää hirveän pitkään enkä pysty elämään ilman (tai siis näemmä pystyn, mutta en halua), mutta kaikki ovat jotenkin väärällä tavalla klohmoja.

mariukseen siis.

Ulrika kirjoitti...

Aivan oikein - Meksikossakin guacamole tarjoillaan perinteisesti suoraan morttelista, molcajetesta! Ja siihen aitoon ja alkuperäiseen kuuluu siis lisäksi myös tomaattia, ja oliiviöljyn sijaan ihan tavallista öljyä. Mutta hyvää tämä sinunkin versiosi varmasti on :)

Vielä yksi vinkki: kannattaa jättää yhden avokadon kivi guacamolen sekaan, niin hedelmäliha ei ala tummua.

Hanna kirjoitti...

Kiitos Inni, loma oli täydellinen!

Mökki jää meidän salaiseksi paikaksemme, siitä en liiemmin kuvia jaa - kiitos kuitenkin toiveestasi.

Haitko morttelin? Jos, niin eikö ole ihana? Mä teen nyt monta kertaa viikossa jos jonkinlaisia tahnoja, se murskaaminen koukuttaa.

Kiitos Ulrika vinkistä, testasin mutta toimivuudesta en tiedä sillä guacamole nautittiin kolmessa minuutissa kun tuli valmiiksi ;)