5.9.2011

Omenapiirakka



DSC05164


Huutelin Facebookissa hyvää omenapiirakkareseptiä ja kaunis kokki nimeltään Teresa Välimäki neuvoi lyhyen tien taivaaseen. Sain luvan jakaa sen teidänkin kanssanne, niin hyvää siitä nimittäin tuli.
Muuntelin reseptiä pakon edessä hiukan, koska kaapissa ei ollut ihan kaikkea tarvittavaa. Tein murotaikinapohjan ja päälle kumosin ne räjähtäneet uuniomenat.


Täyte
Sekoita 200 g tuorejuustoa, yksi iso kananmuna, 1 dl sokeria, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada seos piirakkavuoan päälle ja asettele päälle 4-5 hapanta omenaa viipaleina. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Itse käytin sen omenamössöni lisäksi pari omenaa viipaleina. Lapsi kasasi kanelin ja sokerin kahdeksi erilliseksi keoksi piirakan päälle. Toinen puoli oli sokerilla, toinen kanelilla. Kuvan pala siltä kanelipuolelta.
Täytteestä tuli uskomattoman mehevä. Testiryhmä oli innoissaan, mutta leipuri joutui tyytymään liian pieneen siivuun ja leipoo seuraavalla kerralla koko pellillisen.

Ps. Käykää toki lukemassa ihanan Teresan juttuja täältä


6 kommenttia:

Pohjaton kirjoitti...

Mehevän kuuloista, mutta millainen pohja tuossa on?

Hanna kirjoitti...

Murotaikinapohja. Laitan siihen pohjankin repsun, jollei tahdo tyytyä pakastealtaan tarjontaan ;)

Hanna kirjoitti...

Tässä kaksi tapaa tehdä murotaikina, valitse omasi. Taikka nappaa pakastealtaasta jos aika on rajallinen.

150 g voita
4 rkl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa



sekoita huoneenlämpöisen rasvan joukkoon muut ainekset, viimeisenä kerma. Kääri taikina pitkulaisena kelmun sisään ja siirrä pakastimeen noin 20 minuutiksi.


Tai


200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


vatkaa voi ja sokeri, lisää muna, sekoita. Sekoittele leivinjauhe ensin vehnäjauhojen sekaan, lisää vasta sitten jauhot taikinaan.

Pohjallinen kirjoitti...

Kiitos! Taitavampi kauhanheiluttaja olisi varmaankin tajunnut sen tuosta itse, mutta nyt on tumpelommallakin, mistä valita .

Mirja kirjoitti...

Ahh, minä sain viikonloppuna omenapiirakkaa, jossa oli mm. fariinisokeria ja marsipaania. Voi vitjat oli hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Sulla on aina inspiroivia ja toimivia reseptejä, olen testannut jo muutamia ja aina on onnistunut.
Tein tätä omenapiirakkaa viikonloppuna ja tuli todella hyvää, vieraanikin kehuivat. Ja mikä tuoksu!

Korvasin muuten täytteen sokerista puolet ruskealla intiaanisokerilla ja toimi hyvin näinkin.

suhmura