28.1.2012

VietNAMilaisia rullia


_DSC0207
_DSC0206
_DSC0213

_DSC0221
_DSC0222


Stellan, Nooran ja monen muun hehkuttama Rulla on kiinnostanut jo pitkään, vihdoin sain tehtyä tilaukseni. Olikin ihana yllätys löytää Rullan takaa tuttu kasvo, teimme Tiinan kanssa töitä samassa ravintolassa pari viisi kymmenen kaksitoista vuotta sitten. Terveisiä vaan Helmeen!

Tilasin ahneuksissani valtavan satsin, kuvittelin nyyttien olevan paljon pienempiä. 30 rullalla olisi ruokkinut isommankin perheen. Riisipaperin alta löytyi rapsakkaa, tuoretta, maistuvaa ja ensiluokkaista tavaraa. Iso plussa käsin kuorituista katkaravuista.
Herkuttelemme viikonloppuisin usein sushilla, pähkäilin ennakkoon että jääköhän rullat kakkoseksi. Ja tiedättekö, turha pelko. Riisiä en kaivannut vähääkään ja olo oli ruokailun jälkeen vielä raikkaampi kuin sushi-illallisen jälkeen.

Rullat tulee tilata pari päivää etukäteen, joten tämä rouva merkitsee kalenteriinsa valmiiksi seuraavan rullaillallisen ja muistutuksen tilauksesta. Ja ehkä ostan seuraavalla kauppareissulla talouspaperin lisäksi riisipaperia.

Onko vietnamilaiset rullat teille tuttuja, entäpä Rulla?


_DSC0210_DSC0204_DSC0216

20 kommenttia:

Inni kirjoitti...

Rullia on näkynyt eri puolilla blogeissa ja aina tekisi mieli ojentaa käsi kuvasta sisään ja maistaa :) Täytyy ottaa Rulla tutuksi, ei kun tilaamaan. Kiitos vinkistä ja hyvää viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinkin tuttu on Rulla ja siis myös rullat. Ihania ovat.

t. Alva

Anonyymi kirjoitti...

Kuullostaapa ihanalta, tässä onkin hyvä idea synttärijuhlilleni, ajattelin eka väsätä itse sushia mutta tämä voittaa sen ajatuksen!

Kristiina

Veera kirjoitti...

Missä toi Rulla sijaitsee? En löytänyt sitä infoa mistään, tai sitten vaan missasin.

Hanna kirjoitti...

Ole hyvä Inni, kannattaa ehdottomasti testata! Kaikki jotka tästä satsista pääsivät maistamaan, tykkäsivät todella.

Arvasinkin että osalle teistä on, kivaa viikonlopoua Alva!

Stellahan tarjoili noita synytymäpäivillää, jonne en harmikseni päässyt osallistumaan. Varmasti hitti, en epäile hetkeäkään!

Veera, sieltä tilataan rullat jotka he siten toimittavat Helsingin alueella kotiin. Pitää olla ajoissa ja tehdä tilaus pari päivää ennen kuin rullat pöytään halajaa. Pus!

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole yksinäisen ihmisen ruokaa.
Saako rullia muualta?

Hanna kirjoitti...

Olet oikeassa, 30 rullan tilaaminen yksi ei liene mahdollista. Tällä haavaa niitä ei saa muualta, mutta kristallipalloni sanoo että avaavat ravintolan pian. ;)

Merja kirjoitti...

Olen Kaliforniassa syönyt paikallisissa vietnamilaisissa vastaavia, ja ne ovat ihania. Rullaa en ole testannut... mutta ehkä joskus kun olen käväisemässä Helsingissä!

Maire kirjoitti...

Taidokkaita ja kauniita!

Anna kirjoitti...

Itselläni oli aikoinaan muutama vietnamilainen ystävä, joiden kautta tutustuin tähän herkkuun; olin heti täysin myyty. Nykyään kaapista löytyy lähes aina riisipaperia, -nuudelia ja hoi sin -kastiketta (kannattaa kokeilla, nam) pahan - kevätkääryleiden jälkeen hyvän - päivän varalle! Täytyykin heti Helsinkiin matkatessa koittaa Rullaa :)

Anonyymi kirjoitti...

I-H-A-N-I-A! Paras löytö Vietnamin matkoilta Pho keiton lisäksi. Parhaita itsetehtyinä ja kesäaikaan, kun tuoreet yrtit edullisia ja ei niin palellusherkkiä :) Ja ne isommat riisipaperilevyt ihan ehdottomia tässä hommassa. -Outi

Dorit kirjoitti...

Oi kyllä! Nautimme juuri eilen runsaan rullaillallisen kynttilänvalossa ystävien kanssa. Olivat taas loistavia, kuten aiempinakin kertoina. Rakastan.

Hanna kirjoitti...

Kaukokaipuu iskee, joskus vielä painun ruokamatkalle maailman ääriin ;)

kyllä vaan Maire!

Anna, suunnitelmissa on (heti kun pääsemme uuteen kotiin ja keittiöön) hankkia moiset kapistukset meidänkin kaappiin!

Totta turiset, yrtit isoina kasoina ja hyvään hintaan, silloin niistä nauttii eniten ;)

Rullaati, rullaati, rullaati ;)

Veera kirjoitti...

PS Hanna - sain blogiini tunnustuksen jonka lähetin sulle eteenpäin :)

Hanna kirjoitti...

Apua, Veera. En ole koskaan vastannut yhteenkän haasteeseen, olen vähän luuseri sen suhteen. Mutta ehkäpä tämä voisi olla se, johon nyt vastailen. Pusuja beibe, tsekkaa meili.

Anonyymi kirjoitti...

Hanna,

onks tää joku teaseri -laita, kun selvät sävelet mitä laitoit näihin sisälle?

Kiitos jo,
Anna

Hanna kirjoitti...

Anna, tilasin nämä valmiina enkä itse laittanut niihin mitään sisälle. www.rulla.fi, voit tsekkaa itse mitä ullat pitävät sisällään ;)

Lotta / Syötävän hyvä kirjoitti...

Hmm jostain syystä kommenttini eivät onnistu ilmestymään tänne..näin on käynyt jo monta kertaa, missäköhän vika..

Joka tapauksessa olin kommentoimassa että namirullat ovat hyvinkin tuttuja, tosin pelkästään itsetekeminä. Vanhan ruoka(valio)blogini puolelta löytyy pieni ohjekin: http://neopaleoesque.blogspot.com/2011/02/vietnamilaiset-kesarullat.html

Täytyy kyllä sanoa että noista omistani tuli lähinnä Rullien versioiden rumia siskopuolia, maku sentään oli kohdillaan! :)

Hanna kirjoitti...

Voi hittolainen, mihinköhän ne katoavat?
Kiitos linkistä, käyn tsekkaamassa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei säilyvätkö rullat jääkaapissa seuraavaan päivään? Kokeilitteko moista vai menivätkö kaikki rullat kerralla? Olen miettinyt näitä valmistujaisteni tarjoiluksi enkä haluaisi heittää rullia pois, jos osa jääkin syömättä. Tuoreeltaan nämä tietty ovat parhaimmillaan, mutta mietin, kovettuuko riisipaperi tms., jos jämät säästää seuraavaan päivään? :)

-Hilla