28.3.2012

Safkaa - Parempaa arkiruokaa
Meidän kirjalla on kansi ja nimi, olen niin innoissani etten meinaa työtuolillani pysyä! Nimen kanssa painittiin kuukausia, mieheni ei lämmennyt ehdotuksilleni, joita suolsin tusinan päivässä. Eräänä iltana olin juuri nukahtamassa ja kuiskasin Safkaa. Se on hyvä, kuului sängyn vasemmalta puolelta. Mieheni ensimmäinen ravintola oli nimeltään Safka, Krunan pikkuruisen (jo kauan sitten kuopatun) paikan saattaa osa teistä muistaakin. 
Parempaa arkiruokaa oli sille luonnollinen lisä, sitä se nimittäin on. Parempaa arkiruokaa.
Iso kiitos graafikko Kirsti Maulalle, kärsivällisyytesi ja ammattitaitosi tekivät lähtemättömän vaikutuksen! 

Kirja tulee painosta elokuussa, sitä ennen pitäisi saada ne viimeiset tekstit valmiiksi - painun siis töihin.

Ps. Olisi ihana kuulla teidän mielipiteenne kannesta ja nimestä.53 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MAHTAVA!!! MAHTAVA!!! HURRAAAAAAAAAAA!!!!!!

Kirsi kirjoitti...

Kaunis kansi! Hieno kuva ja nimikin on sopiva. Tykkäsin kovasti fonteista, sopivat kuvaan ja tunnelmaan. Teittekö leiskan itse (kuvanhan taisitte ainakin ottaa)?

Eniten tykkään kyllä aiheesta. Meilläkin jatkuva pohdinnan aihe - miten saada vähällä ajalla kunnon ruokaa.

Outi kirjoitti...

Kansi kuvastaa rentoa asennetta ruokaan, ihana fontti ja houkutteleva kuva! Lampaat pyörii pannulla iloisesti niin kuin arkikin kera muutaman mausteen!

Ja safka korostaa vähän sitäkin, että kyseessä on suomalainen kirja.. siis aineksetkin ovat saatavilla. Keltainen oikeassa alakulmassa piristää! Olette onnistuneet loistavasti ja saat olla itsestäsi tosi ylpeä!

Jee, en malta oottaa!

Nata kirjoitti...

odotan!!!

Katja K. kirjoitti...

Ihanaa "Safkaa" tulossa – nimi ja kansi nappiin osuneet!

Tiina Kovanen-Bergman kirjoitti...

Oikein hieno, todella lupaavaa. Ja niin kuin jo mainittiin, tuo keltainen piristys on kuin piste iin päälle.

Piritta kirjoitti...

Hauskaa, mulla meinaan tuli nimestä juuri ravintola Safka mieleen :) Muistaakseni se tosin kuopattiin vuonna 2008 tai 9, joten ei siitä nyt niin hirvittävän kauaa ole..

Ah ja juu, tykkään nimestä ja kuvasta!

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Oikein hieno kansikuva ja hyvä nimi fontteineen. Onnittelut!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Hanna ja Cadde! Muistelen Safkaa lämmöllä, yksi parhaista työpaikoista ikinä;). Ja jos en ihan väärin muista, ikä toki alkaa jo painaa, Safka kuopattiin Cadden ja muiden tuttujen osalta 1998 mutta se jatkoi vielä uusien omistajien kanssa samalla nimellä Luomoon asti.

Terkuin,
Teresa

Anne kirjoitti...

Mahtavat!! Sekä nimi että kansi!

Jännittävää odotella kirjaa :)

Anna kirjoitti...

Ai se on Kirstin tekemä (hän on mun vanha työkaveri). Hieno on! Hyvä Kirsti! Ja simppeli kiva nimi. Toimii.

suvi m / Valkoinen Harmaja kirjoitti...

Kaunis kansi ja oikein hyvä nimi!
Kuulostaa juuri sellaiselta kaipaamaltani keittokirjalta. ;)

Hannasvirrvarr kirjoitti...

Supersnygg pärm!

FaerieS kirjoitti...

Kaunis ja houkutteleva kansi!

Salla kirjoitti...

Tätähän jo alkaa odotella! :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Ihanan simppeli :)
Tule jo, elokuu!
-eevis

Klaara kirjoitti...

Moi,

Kaunis kansi ja kiva nimi! odotan jo innolla kirjaanne. Opus, jossa esitellään nimenomaan hyvää arkiruokaa, olisi ainakin meille kovasti tervetullut. Ihan varmasti tällaiselle kirjalle on selvä tilaus ja markkinarako. Kaikki tähän saakka näyttämäsi kuvat ovat näyttäneet herkullisilta!

Kun nyt kerran kysyt mielipidettä... Mahdankohan olla ainoa, joka kaipailisi pääotsikon ja alaotsikon väliin (henkistä) hengityspilkkua? Nämä kun voisi peräjälkeen luettuina tulkita niinkin, että kirjassa esitellään arkiruokaa, joka on parempaa kuin safka (siitäkin huolimatta, että alaotsikko alkaa isolla kirjaimella). Voisiko ylä- ja alaotsikon taittaa kauemmas toisistaan? Tai harkitsitteko sitä, ettei yläotsikko olisikaan partitiivissa?

Mietin myös vähän, että konnotoiko safka sanana vähän samoin kuin 'mättö', joka on ainakin meillä selvästi enemmän miehen kuin mun juttu. (Se on koodinimi ruoanlaitolle, jossa tärkeintä on määrä ja laittamisnopeus, hyvä maku ei ole niin välttämätön, mutta kuitenkin plussaa. :-) )

Uusi Aamu kirjoitti...

Mahtavan hieno kansi. Ihanan rento ja mun alko heti mieli alkaa hypistelemään sitä... Hmm..mistäköhän sen tähän pöydälle nyt tekisi ;) Enpä malta odottaa Suomen kirjakauppoihin pääsyä...tuntuu uuvuttavan pitkältä ajalta :)

maria kirjoitti...

Nimi ja kuva ja ruokastailaus bueno, välistäkää vielä kirjaimet ja turha toi "rento" fontti alaotsikossa. vähemmälläkin vaihtelulla pärjää.

rohkeaa olis jättää Parempaa arkiruokaa takakanteen. Ostaisin mieluiten vaan "Safkaa".

Anonyymi kirjoitti...

Ihan samaa mieltä Marian edellisen kommentin kanssa; fonttien välistys kuntoon ja harkitsisin tota "hand write"-fonttia alaotsikossa. Muuta: keltainen pyyhe (?) loistava pannun kädensijassa. Yleensä naisen nimi mainitaan pariskunnasta ensin, ellei ole syytä painottaa miestä ensisijaiseksi tekijäksi.

Varma hankita -onnea H&A jo tässä vaiheessa! Kova juttu!

Terveisin,
Anna

Nelly kirjoitti...

Toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Noista yläosan fonteista tulee köksänkirja mieleen.. Mutta kuva on kyllä hieno!

Tia kirjoitti...

Todella hyvä kansikuvavalinta! Sytyin myös kirjan nimelle. Leiskasta olen parin aikaisemman kommentoijan kanssa samaa mieltä; parempaa arkiruokaa-tekstin fontti ei oikein iske, ja kansi olisi vieläkin napakampi oikeastaan ilman koko alaotsikkoa. Muuten näyttää hyvältä!

Sini kirjoitti...

Kuva on U-P-E-A! Pidän erityisesti tuosta punaisen ja keltaisen pilkahduksesta ja voin suorastaan maistaa karitsan, chilin, rosmariinin ja valkosipulin, mmm...

Arietta kirjoitti...

Loistava nimi ja herkullinen kansikuva! Tämän kirjan ilmestymistä odotan todella paljon. :)

Noora kirjoitti...

SERTIFIOIN!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan loistava, juuri tällainen kirja herättää ainakin minun mielenkiintoni. Jotenkin tulee mieleen yksi lemppari keittokirjoistani; Anja Notini/Ewa Klingspor; Helposti Hyvää. Voi että odotan tätä kirjaa! anja

Lotta kirjoitti...

Itselleni tuli kanssa ensiksi Krunan Safka mieleen, asuin aikoinaan jopa samassa talossa :)

Kansi näyttää kivalta: rennolta ja modernin raikkaalta. Keltainen kangasjuttu ja chilinpunaiset väripilkut on just hyviä. Olen kuitenkin tuosta brushi-fontista samaa mieltä kuin moni muukin, ei oikein toimi. Käsinkirjoitetun jäljitteleminen valmisfontilla harvoin onnistuu näyttämään luontevalta. Eli jos meinaatte säilyttää tuon alaotsikon niin suosittelen piirtämään fontin ihan itse.

Jo kirjoitti...

Hienoa, onneksi olkoon!

Näyttää ensisilmäyksellä sinulta, vaikka tunnen sinusta vain blogisi. Sama fiilis mutta tosiaan, ehkä otsikon fonttivalikoima on liian ajankohtainen. Sopii tämän hetkiseen, suomalaiseen retrotrendiin mutta jos kirjasta tulee (ja varmaan tuleekin) klassikko, voisi fontti olla jotain muuta? Mutta tärkeintähän on että kirja on tekijöiden oman maun mukaan, koska silloin se miellyttää tekijää vielä parinkymmenen vuoden päästä. Uskon että teillä on helppo olla tästä ylpee vielä vuosienkin päästä!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kansi. Oikein hieno.

Mutta... Mielestäni riittäisi pelkkä "Safkaa" ja tekijät alarivissä. Tosin ja toki nainen ensin!!!

Valmiista kirjasta en olisi näitä edes huomioinut, mutta nyt oli mahdollisuus miettiä ja myös kommentoida.

Alva

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirja huutaa nimeäni <3 Ei muuta.

cole kirjoitti...

ihanat värit ja puhtaat linjat. loistavaa työtä!

voin yhtyä aikaisempien kommentaattoreiden fonttilinjalle, mutta ihan en ehkä ymmärrä kommentteja koskien kirjan tekijöiden nimijärjestystä ("naiset ensiksi"). pois sieltä 1950-luvulta.. :)

Hanna kirjoitti...

Kiitos tuhannesti kommenteistanne, hauska kuulla että suurin osa teistä pitää kannesta sellaisenaan.
Ilahduin jokaisesta kommentista suunnattomasti, olette mahtavia kun jaksatte jättää sanasenne. Merkitsee minulle paljon, kiitos.

Parempaa arkiruokaa tulee kanteen jotta kirjan sisältö avautuisi vielä enemmän, kuin mitä pelkkä Safkaa-sana antaa ymmärtää. Alexanderin nimi on ensin, sillä reseptit ovat hänen, minusta sen kuuluu ehdottomasti olla niin.

Minna kirjoitti...

Onnea Hanna & co. Hieno homma!
Minustakin vain Safkaa. Turhaa selittelyä, jos ei aukea niin ei aukea ; )

maria kirjoitti...

Lisäyksenä vielä, että kasvisvoittoisesti syövänä vierastan hiukan kannen annosvalintaa, se määrittelee kirjan sisältöä (hyvässä ja pahassa) vahvasti grillaaville lihansyöjille. Lihansyönnin vähentäjät (syitä on monia) ehkä mieltää lihan enemmän juhla- kuin arkiruoaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa kannen lihaisasta kuvasta. Itseltä jää ainakin ostamatta kirjat joiden kannessa on iso annos lihaa. Ei ole modernia eikä ympäristöystävällistä näinä aikoina. Ihan samalla lailla on luomulammas kuollut kuin ei luomukin. Kala/kasvis olisi ollut mukavampi sekä kevyempi kuvavalinta.

Hanna kirjoitti...

Kiitos mielipiteistänne, kannen kuvan valinta ei ollut helppo juttu. Kävimme läpi useita vaihtoehtoja ja tämä annos päätyi siihen. Olen todella tyytyväinen valintaamme enkä vaihtaisi sitä mihinkään.
Minusta yksi hyvä liharuoka viikossa on aivan riittävästi, muuten olemme mekin kala- ja kasvislinjalla. Ja se lihaisan päivän annos voi olla juuri tuo kuvan karitsa. :) Kirja pitää sisällään paljon kasviksia, joten siellä on varmasti paljon hyviä ideoita myös lihaa vieroksuville.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tätä kansikuvaa illalla tosi aktiivisesti ja sitten yöllä näin unta, että tuo SAFKAA vaatii peräänsä huutomerkin! SAFKAA!

Ihanan pirteä kuva. Ja itse olen myöskin pääasiallisesti kasvissyöjä, mutta kerran pari kuussa oikein ihanan viikonlopun kunniaksi joustan, ja lammas tai hyvä prosciutto pääsee lautaselleni.

- Elma -

Anonyymi kirjoitti...

Samalla tavalla käsitin kuin Klaara, että kyseessä saattaisi olla arkiruoka, joka on parempaa kuin safka. Ei toki ensimmäinen tulkintani, mutta tuli mieleen. Minulle myös tuo liha on miinus, vaikka kuva onkin kaunis.
Teeraporttiasi odotellessa... :)

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, elokuuta odotellessa. Upea kansi ja varmasti sisältö vielä upeampi!
Abe

Piritta kirjoitti...

Upea kansikuva ja kauniit värit, sekä kiva nimi ja alaotsikko - minulle syntyi heti mielikuva herkullisesta ja laadukkaasta ruuasta sopivan rennolla asenteella kokkailtuna, eli juurikin sitä mitä hyvältä keittokirjalta odotankin. Yläosan fontit tosin eivät oikein iske minuunkaan.

Mielettömän hieno kansi jokatapauksessa, nyt viimeistään täällä odotellaan malttamattomana kirjan julkaisua!:)

Anonyymi kirjoitti...

Onnistunut kansi! Fontit ovat silmää miellyttävät. Itse jättäisin hieman hengitystilaa yläotsikon ja alaotsikon väliin. Puinen alusta (pöytä?) on sopivan rauhallisen värinen, jotta itse ruoka ja teksti nousevat esille. Keltainen keittiöpyhe on täydellinen alanurkassa. Onnea Sinulle ja miehellesi!

Marja

Pullopostia kirjoitti...

Sellainen kansi, ettà houkuttelee ostamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Freesi kansi - onnittelut! Itse miettisin ehkä vielä alaotsikon fonttia ja liharuuan valintaa kanteen. En valitettavasti usko, että lihan välttelijät (kasvava joukko) tarttuvat ensimmäiseksi tähän kirjaan.

-Lili

Anonyymi kirjoitti...

Freesi kansi - onnittelut! Itse miettisin ehkä vielä alaotsikon fonttia ja liharuuan valintaa kanteen. En valitettavasti usko, että lihan välttelijät (kasvava joukko) tarttuvat ensimmäiseksi tähän kirjaan.

-Lili

MH kirjoitti...

Kaunis kuva ja tuo kirja on aivan varppina tulossa meille. Olen itsekin kasvissyöjä kuten muutama kommentoija mutta minua ei lihat kannessa aja pois, onhan meillä perheessä muita joille kokata.

meeri kirjoitti...

heips! ihan freesi kansi. tosin mulle tulee mieleen ruokalehti, ei kirja, kannen kuvasta, taitosta ja fontista. ja sit ku on nähny sun kuvii tässä blogissa niin harmikseni just toi on liian aseteltu kuva, sellanen kliininen missä ei oo sitä herkkyyttä ja tunnetta mitä sun kuvissa muuten on ollu ihanasti. Otsikon fontti on kököhköinen, tai sopis just lehteen mutta kirjaan tuntuu ettei kestä aikaa. mut mielipiteitähän nää kaikki, itse tiiätte mitä haluutte..!

The Serendipity kirjoitti...

Kannen kuva ja ulkoasu uppoaa minuun täysin -lukuunottamatta tuota alemman otsikon tekstityyppiä. Sitä oli moni muukin jo kritisoinut, ja myös minä kannustan harkitsemaan uudelleen.

Onnittelut jo tässä vaiheessa! Yksi kopio tulee takuulla päätymään myös meidän hyllyyn! :)

Gloria kirjoitti...

Kaunis ja visuaalisesti kiva kansi!
Ja Safkan muistan kyllä - nimikin on oikein passeli, keep it simple!

anna kirjoitti...

Läjä lihaa kannessa - en ostaisi. Sori!

Anu kirjoitti...

Oi, miten multa on mennyt tämä ihan ohi :( Houkutteleva kansi ja reipas nimi. Ostan ehdottomasti!! :)

Olette parhaita! <3

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka en teitä henkilökohtaisesti tunnekaan, kirjan kansi ja nimi on ihan näköisenne. Onnea, kirja ehdottomasti löytää tiensä myös meidän kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

I'll immediately take hold of your rss feed as I can not in finding your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

Feel free to visit my web site: vigrx penis enhancer