29.5.2012

Uitettuja ahvenfileitä ja uusia perunoita


Tuplaleivitys on lapsen lempipuuhaa keittiössä, pääsee uittamaan kaloja. Tarvitset kolme lautasta, kaada yhteen vehnäjauhoja, hiukan suolaa ja valkopippuria. Toiseen lautaseen pari kananmunaa, pyöräytä haarukalla sotkuksi. Kolmas lautanen on korppujauhoille.

Laita ensin perunat kiehumaan, ne kypsyvät samalla kun sinä sotket keittiön ja leivität kalafileet.

Poista kalafileestä ruodot, onnistuu helposti kun tunnustelet sormilla ruotojen sijainnin ja leikkaat veitsellä sen kaistaleen kalasta pois. Jäljelle jää housut, totesi lapseni. Oikeassa on.
Kuivaa kalafileet talouspaperilla, pyörittele vehnäjauhoissa, ravista liika jauho pois.
Kala uimaan kananmunaan, valuta ylimääräinen neste pois ja heitä kala korppujauhokasaan. Taputtele korppujauhot kunnolla kalan pintaan. Tapu tapu tap, niin pysyy leivitys kivasti kiinni kalan pinnassa paiston ajan.

Voita pannulle, paistele melko kuumalla pannulla leivitettyjä kalafileitä maltilla hetken verran, käännä kala varoen ympäri ja paista toinenkin puoli.

Uusia perunoita ja iso nokare voita viereen ja sesongin maukkain ruoka on valmis. Varhaiskaalisalaatti sopisi hyvin tuohon perunoiden tilalle taikka lisäksi.
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuplaleivitys kuulostaa vaikealta, mutta ei näytä olevan! Teen tänään tuplalaieivteetyjä kuhafileitä ja aion keulia tuplaleivityksellä Feisbuukissa. Kiitos inspiraatiosta jäleen kerran!

E. P.

Minna T. kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa herkulle. Oliko perunat jo suomalaisia?

Hanna kirjoitti...

Se on helppoa ja hauskaa, onnistuit varmasti, eikö?!

Perunat olivat kotimaisia, kyllä vaan. Kilohinta ei ilahduttanut, ostin ihan vaan muutaman mukulan. ;)

Sini kirjoitti...

Kiinnitin huomiota lasissa olevaan valkoviiniin, mitähän se mahtaa olla? Kuulisin mielelläni viikonloppua varten suosituksen jostain hyvästä, kohtuuedullisesta valkoviinistä :)

Ulrika kirjoitti...

Voi NAM! Ainoa ikävä juttu kalan paistamisessa on se käry, mikä jää (pieneen) kotiin leijumaan. Mutta ehkäpä se on pieni hinta tuosta nautinnosta :)